ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:492/780)

Babka budyniowa z suszonymi czereśniami i skórką pomarańczy 111

miksera. Ja ubijam około 8 minut. Następnie dodajemy mleko i olej. 2. Mąkę przesiewamy, dodajemy budynie i proszek do pieczenia i mieszamy. Dodajemy do masy, delikatnie mieszamy do połączenia się składników. 3. Czereśnie siekamy na mniejsze kawałki i razem ze skórką dodajemy do ciasta. Mieszamy. 4. Blaszkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy nasze ciasto. Pieczemy w 180 stopniach

kruche babeczki
Waniliowy porzeczkowiec z migdałową kruszonką. 175

wziąć te , które Wam najbardziej smakują.   A samo ciasto banalnie proste  , tanie i szybkie w wykonaniu. Składniki: Na foremkę 40x26 cm  1 kostka masła (250g) 5 jajek 2 i 1/4 szklanki  mąki (400g) 1,5 szklanki cukru (350g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu waniliowego - proszku (po 40g każde ) pół kg czarnej porzeczki łyzka(...)płatki migdałowe ) Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na puszysta , gęstą masę . Masło roztopić , przestudzić i dodać do ubitej masy jajecznej. Przesiać do niej wszystkie suche składniki . Połączyć na jednolite ciasto. Wylać je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną i cukrem. Delikatnie rozsypać równa warstwą na cieście (aby owoce nie zapadły się za bardzo w cieście

Malinowa Kawiarenka
Delikatne bułeczki z serem 144

masło i miksujemy jeszcze 5 minut. Ciasto posypujemy mąką i  przykrywamy ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy wyrośnie, przekładamy je na stolnicę posypaną mąką. Dzielimy na 16 części.   Składniki na masę serową: 500 g sera ( może być mielony- ja przemroziłam i ugniotłam) 5 czubatych łyżek pudru opakowanie budyniu waniliowego bądź śmietankowego skórka otarta

Domowe ciasta
Lasagne na domowym cieście 133

odrobinę mąki gdyby sos był zbyt rzadki. (powinien przypominać budyń. ) Na koniec dodać przyprawy do smaku (sos można zmiksować przy pomocy blendera gdyby powstały grudki)  Po zdjęciu z ognia dodać jajko i szybko energicznie rozmieszać. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód natłuścić oliwą. Ułożyć 1 płat ciasta , na nim 1/3 sosu bolońskiego, przykryć drugim płatem ciasta, rozsmarować

Gotowanie jest łatwe
Sernik kalifornijski wg siostry Anastazji 137

nieco więcej, a do kruszonki dodałam odrobinę mielonych migdałów. Ciasto: 300g mąki pszennej 150 g masła 70 g cukru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Sernik: 1 kg dobrej jakości twarogu 200 g miękkiego masła 200 g cukru drobnego 8 jajek 1 op. budyniu waniliowego Kruszonka: 180g masła 200 g mąki pszennej

Smaki Na Talerzu
Maliny, brzoskwinie, borówki- to musi być pyszne! 134

dużej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę masło i żółtka (białka zostawiamy do pianki budyniowej). Szybko zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Większą część wykorzystujemy do wylepienia spodu blachy ( wymiary 29 *35 cm), a mniejszą wkładamy do zamrażalnika.  Spód blachy smarujemy masłem, wyścielamy papierem do pieczenia i wylepiamy(...)przestając ubijać. w następnej kolejności należy dodawać budyń, również dalej miksując.  Na końcu wlewamy powoli olej i miksujemy. Ubitą budyniową piankę przekładamy na wystudzony spód. W pierwszej kolejności dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wciskamy je lekko widelcem.  Następnie dodajemy maliny i borówki. Wyciągamy zamrożoną kulkę kruchego ciasta i ścieramy na grubych oczkach. Ciasto pieczemy 35 minut

Receptura smaku
CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 110

filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I BITĄ ŚMIETANĄ SKŁADNIKI: Biszkopt: jajka (4 szt.) cukier (3/4 szkl.) mąka pszenna (1 szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) mąka ziemniaczana lub budyń waniliowy (2 łyżeczki) Bita śmietana: śmietanka kremówka 30 % (600 ml.) cukier puder (4 łyżki) żelatyna sypka (3 łyżeczki(...)wystudzenia i lekkiego stężenia. Brzoskwinie obieramy, kroimy w kostkę i układamy na bitej śm ietanie.    Zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ja zazwyczaj zostawiam ciasto na noc w lodówce. Po więcej przepisów na pyszne ciasta zapraszam do zakładki WYPIEKI . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
CIASTO CYTRYNOWE 195

myślę, że świetnie oddają sielskość danej chwili. Tak więc, częstujcie się! CIASTO CYTRYNOWE (blaszka 25x37 cm) Składniki na biszkopt: 4 jajka (osobno białko i żółtko)  Szczypta soli 3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki mąki pszennej  1/4 mąki ziemniaczanej Składniki na masę cytrynową: 4 opakowania budyniu waniliowego 4 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 200g masła(...)Następnie wrzucam po jednym żółtku, za każdym razem dokładnie mieszając. Mąkę pszenną mieszam z mąką ziemniaczaną i delikatnie łączę szpatułką z masą jajeczną. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni Celsjusza. Ciasto przelewam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do pieca na 30 minut,a najlepiej do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzę.  Teraz czas na masę cytrynową

W kuchni Karmel-itki
Pączki-najlepsze na świecie. 556

mąki ( ja używam z młyna, ale tortowa też będzie ok) WYKONANIE: budyń ugotować z 2 łyżkami cukru,  do gorącego dodać margarynę, zmiksować, pozostawić do ostygnięcia(letnie), następnie dodawać do masy rozkruszone drożdże, spirytus, żółtka i mąkę miksować, pod koniec wybić łyżką drewnianą (podsypując mąką), aż ciasto będzie od niej odchodzić, odstawić do wyrośnięcia, następnie wałkujemy ciasto na grubość

Kuchnia Beaty
TORT OWOCOWY 147

resztę składników,wyłożyć na tortownicę i piec ok 20 min w 180st.C.   Krem: 1 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 żółtek ( pozostałych z ciast) 15 łyżek cukru 50 dag masła 25 dag margaryny ( u mnie masło) 1 galaretka wiśniowa puszka ananasów puszka brzoskwiń mały słoik drylowanych wiśni w syropie Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki(...)wlać roztrzepaną masę i ugotować budyń. Utrzeć masło,dodając przestudzony budyń. Krem podzielić na 4 części: 3 równe i jedna część większa na posmarowanie góry i boków tortu. Do jednej części masy dodać pokrojone brzoskwinie,do drugiej ananasy,do trzeciej części tężejącą galaretkę oraz odsączone wiśnie. Przełożenie tortu: Ciasto jasne + krem z brzoskwiniami + ciasto orzechowe + krem z galaretką

Niespełnione zdolności kulinarne
Truskawkowy 3 Bit 7541

smacznego ciasta bez pieczenia - 3 Bit. Teraz jest do tego doskonała okazja. Ciasto jest idealne na ciepłe dni. Delikatne, niezbyt słodkie i wypełnione pysznym musem ze świeżych truskawek. Składniki: duże opakowanie herbatników Petit Beurre 350g Krem budyniowy: 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 2 budynie waniliowe (bez cukru) 500 ml mleka 4 łyżki cukru Warstwa truskawkowa: 3 szklanki musu truskawkowego(...)jedwabista. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Aby zapobiec stworzeniu się kożucha - budyń przykryć folią spożywczą, dociskając ją do powierzchni. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać ostudzony budyń i ubijać na wysokich obrotach. Na przygotowaną wcześniej warstwę herbatników w blaszce wyłożyć krem budyniowy (fot.1) i przykryć go drugą warstwą herbatników. Wstawić do lodówki. Teraz czas

Świat Ciasta
GALARETKOWIEC NA BISZKOPCIE 85

Składniki: Biszkopt ciemny: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo:  1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 1 opakowanie galaretki(...)Masa waniliowa -  2 opakowania budyni waniliowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu

Ciastka - domowe słodkości
Sernik bez tłuszczu 180

dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :)  Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy lub 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 250 ml mleka Wykonanie(...)żółtek dodaję zmielony twaróg, mąkę ziemniaczana i mleko cały czas miksując. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min.  Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z bezą orzechową 182

wyłożyć je na papier. Ciasto piec około 20 minut w temperaturze 180 st.C (ciasto powinno się lekko zezłocić). Podpieczony spód należy lekko przestudzić. Składniki na masę serową: 1,25 kg białego sera (zmielonego); 1 i 1/3 szklanki cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 80 g budyniu śmietankowego w proszku; 1 szklanka śmietany 30%; 1 szklanka mleka; 1 szklanka oleju; 2 jaja(...)sztywną pianę, dodać cukier i ubijać, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać mąkę, bułkę tartą i zmielone orzechy., delikatnie wymieszać. Pianę równomiernie rozłożyć na masie serowej. Przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 1,20 godz. Po upieczeniu sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik można posypać cukrem pudrem

In my kitchen
Biszkopty /prawie bezy/ 147

cukru 1 łyżeczka stewii Sposób przygotowania: Białko ubijemy wraz ze stewią na sztywną pianę dodajemy budyń i miksujemy chwilę (10 sekund;p) na najniższych obrotach formujemy małe beziki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ja użyłam wyciskarki do kremu, ważne żeby były malutkie wtedy ciasto szybko zeschnie podczas pieczenia pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość