ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:492/780)

BUDYNIOWE NALEŚNIKI 212

mleka 250 ml wody gazowanej 1 czubata łyżka cukru 2 opakowania po 35 g budyniu waniliowego 3 jajka łyżka oleju dodatkowo: olej do smażenia ulubiony farsz do naleśników np. dżem, nutella Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Ciasto będzie bardzo rzadkie. Na wysmarowana olejem, rozgrzana patelnię wylewamy jak najcieńszą  warstwę ciasta. Placki podczas pieczenia będą pulchnieć

Z Majeczką w kuchni
kostka jogurtowa z kiwi 319

przepyszna. Znajdziecie ją tutaj: klik A na blogu oprócz tego jest też przepis na wilgotne ciasto z kiwi ( klik ) i torcik kiwi ( klik ). Polecam! *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanka mąki 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia na galaretkę: 6-7 owoców kiwi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort ananasowo-śmietanowy 190

wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. Do masy wsypujemy w dwóch partiach mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm. Pieczemy 30-40 min. w 180 ºC lub do suchego patyczka. Krem ananasowy: puszka ananasów 3/4 szklanki wody budyń śmietankowy lub waniliowy 2-3 łyżki cukru 200 g dobrego masła Zawartość puszki przerzucamy na sitko

Anielskie wypieki
Naleśniki budyniowe 177

Mleko szklanka Woda szklanka Olej 1/3 szklanki Jajko Cukier waniliowy łyżeczka Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, budynie w proszku, cukier waniliowy, mleko,wodę oraz jajko i wszystko razem miksujemy. Na koniec dodaje olej i ponownie wszystko miksujemy lub mieszamy do połączenia składników. Ciasto naleśnikowe odkładam pod przykryciem na minimum 20 minut. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut

Kulinarne przygody
Orkiszowe ciasteczka pistacjowe bez cukru 200

ekstraktu ze stewii w pudrze 2 żółtka 50 g masła klarowanego (w formie stałej) 1 opakowanie budyniu waniliowego (47 g) ok. 4 łyżki zimnego mleka Pistacje zblendować na mąkę. Masło posiekać nożem. Suche składniki wymieszać ze sobą. Dodać żółtka i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość około 3-4 mm i wykrawać ciasteczka. Piec w 180 stopniach około

Fitkot
Fale Dunaju 2646

Składniki ciasto: 1 kostka margaryny 30 dkg mąki 20 dkg cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa: 1 budyń waniliowy+2 szklanki … Czytaj dalej Fale Dunaju

czarrna od kuchni
Dżemy kokosowe z solą morską, ananasem i chilli – Buko Organic 218

można je jeść rano z kanapką czy owsianką na śniadanie, oraz dodać je do deseru lub ciasta. Niedługo na naszym blogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym z chilli Buko Organic Budyń ryżowy z owocami i dżemem kokosowo-ananasowym Buko Organic Z chilli/ Z solą Ocena: 5,5 pandy

Candy Pandas
Błyskawiczne rogi serowe z powidłami śliwkowymi i rumem. 465

kilka łyżek  powideł śliwkowych z rumem Orzech cukier puder do oprószenia rożków    Ciasto francuskie kroimy na pasy i wycinamy z nich równe kwadraty mogą być mniejsze lub większe jak wolicie. Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym żółtkami i budyniem, białka ubijamy i delikatnie mieszamy z serem. Na jednej połowie kwadratu wykładam po kopiatej łyżce sera

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 191

mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem do białości, dodawać zimnego budyniu. Cały czas ucierać. Przełożyć placki

Gotuję Testuję
Sernik marcepanowo-jeżynowy 172

poczęstunek dla letnich gości. Przynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto. Składniki: Masa serowa 60 dag  chudego twarogu Mlekoma 1/2 szklanki cukru 10 dag marcepanu 1/2 szklanki  mleka w proszku      1/2 szklanki   mleka  4   jajka 1 budyń śmietankowy Warstwa owocowa 15 dag jeżyn  15 dag malin 2  galaretki

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 260

budyń do masy serowej. Dokładnie mieszamy oraz włączamy kuchenkę. Ciągle mieszając masę uzyskujemy krem o konsystencji budyniu. Gorącą masę budyniową wlewamy na wcześniej przygotowane herbatniki. Wygładzamy i szybko przykrywamy gorącą masę kolejną warstwą herbatników. Kolejną warstwą jest kajmak, który delikatnie smarujemy całe ciasto. Kolejno na kajmak sypiemy posiekane orzechy oraz startą czekoladę. Ciasto musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, po wystudzeniu

Kocham Czekoladę
Sernik w 20 minut 26858

mieszamy z jajkami. W dużym rondlu z grubym dnem rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier. W mleku rozpuszczamy budynie dolewamy do rondla, na końcu dodajemy ser z jajkami. Całą masę gotujemy na małym gazie przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Formę do ciasta wykładamy folią spożywczą oraz warstwą herbatników.  Na ciastka wylewamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Układamy następną warstwę

Gotowanie moimi oczami
TORT KORA ORZECHOWA 242

dodajemy do gotującego mleka, zagotowujemy, studzimy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce budyniu. Następnie dodajemy fusy z kawy, kawę rozpuszczalną oraz 2 łyżki wódki, mieszamy. Przełożenie tortu: Blaty biszkoptowe nasączamy kawą wymieszaną z 3 łyżkami wódki. Pierwszy blat ciasta smarujemy 1/3 kremu kawowego, biszkopty nasączamy w kawie, układamy na kremie, smarujemy 1/3 kremu. Drugi blat biszkoptowy

słodki bratek
Mini torciki 192

kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 1 szklanka cukru 3 jajka 150 g masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki mleka Masło, ser, jajka, cukier podgrzewamy w garnku.  W mleku rozpuszczamy budyń

Pyszności Słodkości
Ciasto "Brzoskwiniowe pole" 224

obiecuję sobie, że pochowam po trochu, nigdy jednak nie mam serca ;) Moja dzisiejsza propozycja to przepyszne ciasto brzoskwiniowe, które gościło na naszym Wielkanocnym stole. Jest przepyszne! Biszkopt jest nietypowy, bo na mące migdałowej i siekanych migdałach, do tego krem na bazie domowego budyniu i nasze ulubione brzoskwinie. Przepis spisałam kiedyś z jakiegoś bloga, w oryginalnym przepisie były orzechy włoskie

Cakes By Kejt
Kukurydziana tarta z jaglanym budyniem i gruszkami 239

dzisiejszym wypieku główną rolę odegrały gruszki. Może nie są moimi ulubionymi owocami, ale w takim połączeniu smakują wybornie! Spód wykonany z pokruszonych płatków kukurydzianych z dodatkiem kakao, masa z ,,budyniu" jaglanego,a wierzch całego deseru wieńczą kawałki gruszek w miodzie.  Tak jak szybko robi się tą tartę, tak też szybko znika. Stety bądź niestety. ;) W każdym razie na pewno(...)misce z roztopionym masłem, mlekiem, miodem i kakao. Lekko zagnieść. Ciasto powinno się delikatnie kleić do rąk. Formę do tarty lekko natłuścić olejem i oprószyć bułką tartą. Wylepić dno i brzegi formy (pozostawiając ok 1 cm wolnego miejsca). Podpiekać przez ok. 15 minut. W tym czasie przygotować nadzienie. jaglany ,,budyń" 2,5 szklanki mleka  50 g płatków jaglanych łyżka

Kuchnia Ellie
Mini torciki 246

kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 1 szklanka cukru 3 jajka 150 g masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki mleka Masło, ser, jajka, cukier podgrzewamy w garnku. W mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy

Salonik smaków
Owsianka waniliowa z truskawkami i prażonymi płatkami migdałowymi 205

uwielbiam prażone płatki migdałowe :) Cudownie chrupią, pachną i idealnie pasują do każdego rodzaju deserów, ciast, a także - jak widać - śniadań. Taka owsianeczka jest doskonałym pomysłem na pozytywny początek dnia :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru orzechy włoskie  Dodatkowo : 3 łyżki płatków migdałowych truskawki Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień

Chocolate Muffin Blog
Babka majonezowo-budyniowa o smaku cytrynowym 648

kilku odsłonach i przynajmniej jedne z nich pojawią się po raz pierwszy. To samo jest z ciastami. Na wielkanocnym stole musi być smakowita babka , ale przecież nie zawsze taka sama. Może w tym roku będzie właśnie ta - puszysta babeczka z majonezem i budyniem? Jeszcze nie zdecydowałam chociaż jest bardzo pyszna. Ma jednak kilka porządnych rywalek więc ostateczną decyzję podejmę pewnie

Smaczna Pyza
Ciasto z kremem budyniowo-cytrynowym 305

Przepis na to ciasto dostałam od mamy i na dobre już zagościł w naszej rodzinie. Ciasto znika w mgnieniu oka:-) Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe na 3/4 mleka 1 litr wody 1 szkl. cukru sok z 3 cytryn (jeżeli cytryny

IMPRESJA SMAKU
łatwy piernik z kremem budyniowym... 196

mikserem dobrze wymieszać z do powstania pęcherzyków powietrza keksówka 24x15 wysmarowana olejem i tartą bułką przełożyć ciasto do formy i piec w 200C około 45 minut - do suchego patyczka - upieczony piernik wystudzić 200 ml mleka zagotować z 2 łyżkami cukru i zagęścić budyniem czekoladowym wymieszanym w 150 ml mleka zimnego - budyń mocno wystudzić miękkie masło 1/2 kostki mikserem utrzeć

W Mojej Kuchni Lubię
Duszki. SERNIK Z CZEKOLADĄ TOFFIE. 247

cukrem. Ciągle ucierając, dodaję kolejno jajka. Ser miksuję z jogurtem naturalnym. Mąkę mieszam z budyniem, połączyłam dokładnie z masą jajeczną.  Następnie dodaję ser, aromat waniliowy, sok z cytryny. Miksuje na gładką masę.  Czekoladę siekam w małą kostkę, delikatnie wmieszałam do ciasta. Tortownicę o średnicy 28 cm wysmarowałam tłuszczem i wysypałam bułką na dnie, jak i po bokach. Wyłożyłam

W kuchni Karmel-itki
Wiosenne ciasto z rabarbarem, jabłkiem i bezą 176

bezowa będzie w środku puszysta tak, jak na zdjęciach. Jeśli chcecie, aby beza była chrupiąca, to pieczemy ciasto przez  godzinę w 180°C (góra i dół). Piekarnika nie otwieramy od razu, studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Pianka:3 białka,3 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego,1 i 1/4 szkl. cukru pudru.Białka ubijamy na sztywno wsypując partiami cukier puder

Delicious Titbits
Rogaliki serowe 3-składnikowe 1034

samo łatwe i ekspresowe do wykonania tak, jak te poprzednie. Ja do ciasta dodałam jeszcze opakowanie cukru wanilinowego (i teraz mamy 4 składniki;) ), jednak możecie go pominąć. Natomiast jako nadzienia do rogalików serowych 3-składnikowych użyłam powideł własnej roboty . Idealnie sprawdzi się również ulubiony dżem lub budyń. Ważne jest, aby nadzienie do rogalików serowych 3-składnikowych nie było zbyt rzadkie(...)dodać schłodzone masło i cukier wanilinowy (można pominąć). Dokładnie posiekać nożem, aż powstanie kruszonka. Twaróg przełożyć do miseczki. Dokładnie podusić widelcem. Następnie przełożyć do mąki i dłońmi zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 2 lub 3 równe części (w zależności od tego, jak duże

Danka Pichci
Zosia. 999

około 5 minut, ciasto ma się jedynie lekko zarumienić. Jeśli na cieście robią się pęcherzyki powietrza należy je przekłuć wykałaczką i docisnąć grzbietem łyżki. Studzimy. MASA: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu (lub z dobrej jakości z wiaderka) 180 g masła 2 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 budyń waniliowy w proszku (duży, na 3/4 litra mleka) 220 ml mleka(...)formę wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszy blat, smarujemy 1/4 masy, na nią kolejny blat, porcja masy i tak do wykorzystania składników (kończymy blatem ciasta). Formę z ciastem zawijamy folią spożywczą lub aluminiową i pozostawiamy na kilka godzin na blacie, a następnie chłodzimy w lodówce co najmniej noc (a najlepiej 1 dobę). Po tym czasie

Rozpustne gotowanie
Ciasto „pijak” z brzoskwiniami, kokosem i makiem 951

się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Do kremowej masy dodać wiórki kokosowe, mak, aromat i wymieszać łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia(...)Następnie w 3-4 partiach dodać ostygnięty budyń, mieszać, aż powstanie jednolity krem. 6. Brzoskwinie osączyć i pokroić na kawałeczki. 7. Spód ostrożnie wyjąć z blaszki, odwrócić do góry dnem i zdjąć papier, włożyć go z powrotem do blaszki (ja wkładam również z powrotem papier, na którym się piekł). Na wierzchu ciasta poukładać brzoskwinie i wyłożyć na nie równomiernie krem

Mała Cukierenka
Ciasto Rafaello bez pieczenia 484

kostki do posypania wierzchu ciasta, bita śmietana i płatki migdałowe do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Połowę mleka zagotowuję. W drugiej połowie mieszam cukier, cukier waniliowy oraz mąki. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia.  2. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu do masy dodaję startą na tarce(...)masy. Wyrównuję. Na masie układam kolejną porcję herbatników i znów wykładam masę. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników. Wierzch smaruję pozostała masą i oprószam startą czekoladą.  4. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki. Następnie kroję na porcję i dekoruję bitą śmietaną oraz płatkami migdałowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
PĄCZKI PIECZONE 190

Puszyste, mięciutkie, przepyszne nawet na drugi dzień. I w domu pięknie pachnie ciastem drożdżowym... Jak nie ulec takim lekkim pączkom? :) Polukrowane naprawdę przypominają w smaku swoich smażonych kuzynów- nie są jedynie tak ciężkie i tłuste ( dla nas to o wiele smaczniejsza opcja).  Same za, a przeciw? Ja się nie dopatrzyłam, ale może wierni fani smażonych pączusiów coś zauważą? Składniki(...)łyżeczka 3 jaja solidna szczypta soli do nadziewania:dżem, budyń, czekolada etc. lukier Przygotowanie: Lekko podgrzejcie mleko, rozpuśćcie w nim pokruszone drożdże, dodajcie 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki, wymieszajcie, odstawcie na kilkanaście minut. Mąkę przesiejcie, zmieszajcie z solą i cukrem. Powoli wmieszajcie rozczyn drożdży i jaja, zagniećcie ciasto (ręcznie lub za pomocą miksera),do momentu połączenia składników

OliveandThyme
Kopciuszek 236

Jajka wbić do miski, dodać cukier i całość zmiksować na puszystą masę. Partiami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia nie przerywając miksowania. Wsypać mak i delikatnie połączyć składniki. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pianka malinowa :  2 galaretki o smaku malinowym 400 ml śmietanki(...)puder i chwilę ucierać, następnie stopniowo dodawać zimny budyń i ucierać aż krem będzie puszysty.  Jasny biszkopt przekroić na połowę. Jedną część włożyć do blachy, na to wlać piankę agrestową.Odstawić do stężenia, następnie wyłożyć biszkopt makowy , a na biszkopt wyłożyć masę budyniową. Przykryć drugą częścią biszkoptu jasnego.Polać polewą. Ciasto schłodzić minimum 3-4 godziny

Moje domowe kucharzenie
Bananowa delicja- bez pieczenia 4075

Lubię ciasta bez pieczenia, to nie ulega wątpliwości:) Bananowa delicja jest jednym z nich, delikatne połączenie herbatników, delicji, kremu, bananów i galaretki stanowią pyszny deser! Składniki: Na blaszkę 35cm x 24cm: 3 opakowania ciastek delicje (pomarańczowe 147g) 2.5 opakowania herbatników (200g jedno) 5 bananów 2 kostki masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 szklanki mleka 3 budynie waniliowe(...)mikserem. Dodajemy po odrobinie przestudzony budyń, mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Obieramy banany i kroimy w plasterki ok 0.5cm. 4. Krem dzielimy na 3 części. Pierwszą wylewamy na delicję, układamy plasterki banana i przykrywamy warstwą herbatników. Znowu kolejna porcja kremu, banany i herbatniki. Ostatnia warstwa kremu, banany i tężejąca galaretka pomarańczowa. 5. Ciasto odkładamy do lodówki do całkowitego

Kuchnia w czekoladzie
Kora orzechowa 165

moich przepisów i dzielicie się ze mną różnymi informacjami :) Składniki: ciasto - 100 g posiekanych orzechów włoskich - 100 g zmielonych orzechów włoskich - 100 g rodzynek - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki cukru - 8 jajek - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1 puszka brzoskwiń - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 łyżki cukru kryształu - 2 łyżki(...)się za przygotowanie masy. Do garnka wlewamy sok z brzoskwiń oraz wodę ( tak by wyszły 3 szklanki płynu ). Z całości odlewamy pół szklanki i mieszamy w nim budynie oraz mąkę ziemniaczaną. Pozostały płyn zagotowujemy z cukrami i wlewamy masę budyniową. Gdy zacznie gęstnieć, zdejmujemy masę z ognia, dodajemy stopniowo żółtka, cały czas mieszając i ponownie nastawiamy

Zainspirowana w kuchni
Dietetyczny sernik z jabłkami 390

jajka, 200 g cukru, torebka cukru waniliowego oraz szczyptę soli utrzeć na bardzo puszystą masę. 4 . Masę jajeczną wymieszać ze skórką cytrynową, czterema łyżkami soku z cytryny, torebką budyniu, czterema łyżkami kaszy manny, proszkiem do pieczenia i twarogiem. 5. 40  gram masła roztopić i wymieszać z masą serową 6 . Do masy dodać starte jabłka i wymieszać 7. Masę serową(...)stopni. Uwaga:  Jeśli pieczesz serniczek po raz pierwszy musisz wiedzieć, że: po upieczeniu nie rozkrawa się serników. Należy je odstawić do ostygnięcia na kilka godzin. Nie kroić ciasta do momentu całkowitego ostudzenia sernika. Smacznego

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania