Twaróg utrzeć z mlekiem, olejem i cukrem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do twarogu i wyrobić gładkie, miękkie ciasto. Blachę (25 X 40cm) wysmarować masłem i wylepić ciastem. Piec 20 minut w 200°C. Wyjąć, odstawić do ostudzenia. Masa budyniowa 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jaja 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego(...)dodać mieszankę i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksować z masłem. Owoce 250g malin 250 g jeżyn 250 g jagód 250 g czerwonych porzeczek 1/2 opakowania galaretki np. o smaku owoców leśnych Owoce umyć i osączyć. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Odstawić do wystygnięcia. Złożenie ciasta Na wystudzone ciasto nałożyć masę budyniową. Przykryć warstwą owoców
Pełny talerzschłodzić minimum 30 minut w lodówce. Schłodzone ciasto podzielić na 3 równe części, każdą rozwałkować na placek o wielkości tortownicy. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno położyć rozwałkowane ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się przyrumieni. Po upieczeniu podobnie upiec pozostałe spody. Składniki na masę serową(...)cały czas mieszać, aby masa serowa się nie przypaliła. Budyń rozrobić z mlekiem i dodać do gotującego sera, pogotować jeszcze chwilę cały czas mieszając. Na dnie tortownicy ułożyć pierwszy spód i wylać na niego połowę gorącej masy serowej a następnie przykryć drugim kruchym krążkiem, wylać na niego drugą część ciasta i całość przykryć ostatnim ciastem. Po wystygnięciu sernik włożyć
Na słodko lub wytrawniewymiarach 24 x 40 cm. Każde ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut. 2. Krem: Połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, drugą połowę wymieszać z mąkami i żółtkami. Po zagotowaniu mleka z cukrami dodać mleko wymieszane z mąkami i żółtkami, ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać wcześniej(...)budyń cały czas miksując do momentu uzyskania konsystencji kremu. 3. Mus z brzoskwiń: Odsączone brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać wodę, zagotować, zblendować blenderem. Następnie wsypać galaretki, dokładnie mieszać aż galaretka się rozpuści. Pozostawić do lekkiego stężenia. 4. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na kostki, dodać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej. 5. Składanie ciasta
Szalona Kuchnia Ewelinyminor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 28x19cm Ciasto kakaowe: 3 jajka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Masa serowa: ½kg gotowego sera z wiaderka 130g cukru 100g masła 1 budyń śmietankowy 100ml mleka 50g płatków migdałów Masa śmietanowa: 400ml śmietany(...)minut- do suchego patyczka. Studzimy. Masa serowa: Do rondelka przekładamy masło oraz cukier i topimy na niewielkim ogniu. Ser łączymy z jajkami i dodajemy do reszty. W mleku mieszamy budyń śmietankowy, wlewamy do gotującego sera i mieszamy ok minutę. Gdy zestawimy z ognia, mieszamy z płatkami migdałów i delikatnie przestudzony krem wylewamy na biszkopt posmarowany masą krówkową. Od razu układamy
Kuchnia w czekoladzieczasie uzyskać jasno brązową barwę i zestalić się, dzięki czemu nie będzie ono namakało po nałożeniu na nie nadzienia. Wcześniejsze podpieczenie ciasta zapobiegnie również jego niedopieczeniu. Podpieczone ciasto pozostawiłem do lekkiego przestudzenia. W garnku mocno podgrzałem 250 ml mleka, w którym rozpuściłem 30 gram cukru. W misce 3 żółtka jajek dokładnie rozmieszałem z 30 gramami mąki ziemniaczanej. Do tej samej(...)Całość zagotowałem intensywnie mieszając. Pod wpływem temperatury masa powinna uzyskać konsystencję budyniu, który przełożyłem z powrotem do miseczki. Białka dwóch jajek ubiłem na sztywną pianę, którą dodałem do masy cytrynowej. Całość delikatnie mieszałem, aby połączyć pianę z masą, ale nie zniszczyć zanadto struktury piany, dzięki czemu nadzienie ciasta pozostało puszyste. Tak przygotowane nadzienie równomiernie rozprowadziłem na wcześniej podpieczonym cieście. Wstawiłem
Wyprawy kulinarneYouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Krówka Malinowa BEZ PIECZENIA Składniki: Spód: 130g kakaowych herbatników 80g masła – roztopionego i ostygniętego 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 450ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 200g masła w temperaturze pokojowej(...)mamy to pomijamy). Krem: 3. Do miski przełożyć masło, dodać cukier z prawdziwą wanilią i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie w 3-4 partiach dodać ostygnięty budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać masę krówkową i znów wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą, patrz FILM . Dodać ekstrakt waniliowy
Mała Cukierenkaoleju 2 szklanki mleka 4 żółtka jaja 2 jajka 35 dag cukru pudru 1 budyń śmietankowy Składniki na masę waniliową: ½ litra mleka 1 cukier waniliowy 6 łyżek cukru 2 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 1 ½ łyżki mąki pszennej 1 ciemna czekolada deserowa 1 kostka masła Wykonanie ciasta na spód placka: Z podanych składników zagnieść ciasto i przełożyć do przygotowanej formy. Wykonanie masy
Tradycyjna Kuchniaposypane cukrem pudrem zajadać . Składniki na 12 szt.: ciasto: 4 małe jaja, 50 ml mleka 2% tłuszczu, 60 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy 16 g, 50 ml oleju rzepakowego, 150 g mąki tortowej, 50 g drobnych wiórek kokosu, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak (60 g), szczypta soli, oraz: 12 kulek(...)drobnego cukru białego, mix dekoracji cukrowych np. neon, Przygotowanie: Foremki sylikonowe obsypujemy delikatnie mąką. Białka oddzielamy od żółtek. Suche składniki: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kokosem oraz budyniem. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na kogel mogel. Stopniowo dolewamy olej, miksujemy na najwyższych obrotach. Do kogel mogel dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy
Moniki SmakołykiSeromak Seromakwiec, seromak albo sernik z makiem… czyli połączenie dwóch (moich ulubionych) ciast! Jest przepyszny, wilgotny, idealnie słodki, po prostu wspaniały. Co prawda wymaga trochę pracy, ale wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam! Składniki: Masa serowa 1,20kg sera twarogowego 1 budyń śmietankowy 200g masła (lub margaryny) 5 jajek 3/4 szklanki cukru Masa makowa: 900g masy makowej (użyłam(...)spód: herbatniki – ok 25 sztuk 1 łyżka masła lub margaryny *** Masa serowa:ser mielimy dwukrotnie *** *** Miękkie masło miksujemy z cukrem i żółtkami jaj *** *** Dodajemy zmielony ser oraz budyń (sam proszek) i dokładnie mieszamy *** *** Białka jaj ubijamy na sztywną pianę *** *** Do masy serowej dodajemy pianę z białek i delikatnie całość łączymy za pomocą łyżki *** *** Masa makowa: masło lub margarynę rozpuszczamy
Blog z Apetytemprzepisu. Efekt: łatwy, szybki, efektowny i smaczny sernik. Polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego ( z wiaderka np. President) 7 białek 2 żółtka 1 i 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego Dodatkowo: 30-40 dag malin(...)Białka ubić z cukrem na sztywno. Nie przerywając miksowania dodać żółta, olej i proszek budyniowy. Porcjami dodawać ser. Miksować tylko do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce, po czym ułożyć maliny. Obsypać pozostałą kruszonką. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni
Praktyczna plcukier. Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać łyżką. Wylać na blaszkę 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut Ciasto orzechowe 150 g orzechów włoskich 5 białek 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru kryształu Połowę orzechów posiekać drobno nożem, a drugą połowę zmielić(...)zimny). Masło utrzeć na gładko i stopniowo dodawać po łyżce budyniu stale ucierając. Krem podzielić na trzy części Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 1,5 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Lekko przestudzić i polać ciasto. Składanie ciasta placek kruchy 1/3 kremu ciasto kokosowe
O kuchni z uczuciempieczenia 3 łyżki oleju Ciasto zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika. Jeśli chcecie ozdobić swoje ciasta, zajrzyjcie na stronę http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=4183971 Składniki na masę serową: 1,2 kg sera białego, najlepiej z targu, a nie sklepowego, a jeśli już kupujemy w sklepie to trzeba szukać twardego(...)białości, i po trochę dodawać dwu krotnie zmielony ser. Dodajemy budyń, roztopioną wystudzoną margarynę, rodzynki, cukier waniliowy. Ścieramy skórkę z całej cytryny na drobnych oczkach. Następnie ubijamy na twardo pianę z wszystkich białek i całość delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy do foremki na wyłożone na spód ciasto. Następnie resztę ciasta wałkujemy i tworzymy na wierzchu sernika kratkę. Temperatura
Apetyczna babeczkakruchym cieście. Ja zdecydowałam się jednak na herbatniki, ponieważ nie miałam zbyt wiele czasu na pieczenie. Sernik mimo to wyszedł bardzo pyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×35 cm. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 500 g twarogu chudego 100 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 5 jajek 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe(...)dodać kogel mogel, kaszę manną i budynie. Na końcu dodać ubitą śmietanę, mieszamy jeszcze chwilę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać szpatułką. 5. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej herbatniki. Masę serową przelać na ciastka. 6. Tak przygotowane ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C
Danka Pichcizagotowania, ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać na przemian do wody z cukrem, mąkę, olej, żółtka. Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wkręcić do ciasta. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao, wymieszać, upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach. Piec w 180 stopni przez ok.35 minut. Masa : Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem(...)masła dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. Polewa : Do rondla włożyć połamaną na kawałki białą czekoladę i śmietankę, mieszając postawiony rondel na ogniu, doprowadzić do połączenia składników. Gotowe ciasto polać polewą. Czekoladę ciemną zetrzeć na tarce
Kuchnia Danusimiksując , dodajemy budyń. Dobrze należy wymieszać, aby masło dobrze połączyło się z budyniem. Torcik " Niebieska laguna" Przekrajamy biszkopt na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego
Słodkości i nie tylko