ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:498/780)

Ciasto prince polo 442

ciasto wzdłuż na pół. --> Biszkopt orzechowy: --> Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Studzimy. --> Masa budyniowa: --> Do miski przelewamy jedną szklankę mleka, dodajemy obie mąki, cukier i żółtka. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy, dodajemy przygotowaną masę i gotujemy budyń(...)następnie dodajemy po łyżce budyniu. Ucieramy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do połączenia się składników. --> Wykonanie: --> Na dnie blaszki układamy jedną część biszkoptu kakaowego. Na nim rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem orzechowym, dociskamy. Wykładamy resztę masy budyniowej i układamy na niej drugą część biszkoptu kakaowego. Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną czekoladę. --> Smacznego Post

Marta Gotuje
Szybki sernik z jagodami 190

jogurt i cukier, wbić jajka,  dokładnie utrzeć mikserem Wsypać budyń ( tj.połowa małej torebki na 500 ml mleka ), wlać olej i jeszcze raz dokładnie utrzeć Wlać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm, na dnie ułożyć biszkopty Piekłam w prodiżu około 35- 40 min Przygotowanie ciasta przebiegło mi sprawnie, warto było wykorzystać resztę serka. A jeśli

Proste Potrawy
Tort Garfield 189

szklanka kaszy manny błyskawicznej* 1 szklanka cukru* 1/2 szklanki mleka zagęszczanego niesłodzonego (może też być zwykłe)* 1/2 szklanki wódki* 250 g masła lub margarynykrem budyniowy* 400 ml mleka* 1 budyń śmietankowy* 3 łyżki cukru kryształu* 250 g masła lub margaryny* 3 łyżki cukru pudrudodatki* likier migdałowy* wiórki kokosowe* cukierki perełki* barwniki spożywcze* biała masa cukrowa przepis tutajSposób wykonaniabiszkopt jasnyOddzielić(...)wysypać bułką.Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 180 stopni ok. 25 min.krem kokosowyWszystkie składniki na krem oprócz masła połączyć i zostawić na całą noc w lodówce.Masło utrzeć i dodawać po łyżce masę z lodówki dalej ucierając.krem budyniowyBudyń rozrobić w 2/3 szklanki mleka. resztę mleka zagotować z cukrem kryształem. Ugotować budyń i odstawić

Mix smaku
Tort "kwiatek" 183

piec do tzw. suchego patyczka. Z takich samych składników należy zrobić kolejne ciasto jednak tym razem upiec je w metalowej misce o przybliżonej średnicy jak tortownica. (wcześniej miske należy dokładnie natłuścić masłem ponieważ casto może się przykleić.)  Masa budyniowa; pół litra mleka 2 budynie smietankowe 1 kostka masła ok pół szkl. cukru pudru Przygotowanie;  Ok pół szklanki mleka(...)Pozostałe mleko zagotować a do gotującego wlac odlane mleko z budyniami. Mieszac przez chwile a gdy zacznie "pyrkać" zdjąć z palnika i jeszcze chwile mieszac. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy budyń przestygnie do wysokiego naczynia należy włozyc miękkie masło a następnie stopniowo po łyzce dodawać budyn i miksować na średnich obrotach do momentu az masa będzie puszysta i jasna. Dodawac także

Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 128

jest trzymane w lodówce - oczywiście o ile się go wcześniej nie zje :) Przepis pochodzi ze wspaniałego blogu Moje Wypieki Składniki (blaszka 25 x 33 cm) : na kruche ciasto : 2,5 szklanki mąki tortowej (1 szklanka = 0,25 l) 250 g zimnego masła lub margaryny (przeważnie dodaję masło, choć z margaryną też wyjdzie :)) 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)waniliowy 16 g 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru po 40 g (ja miałam tylko z cukrem więc dałam do pianki zamiast całej 2/3 szklanki cukru) 0,5 szklanki oleju (używam oleju z pestek winogron) dodatkowo : 500 g owoców - w moim wypadku były to truskawki cukier puder do posypania Wykonanie : kruche ciasto : Masło pokroić w kostkę

cucinare
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 165

jest trzymane w lodówce - oczywiście o ile się go wcześniej nie zje :) Przepis pochodzi ze wspaniałego blogu Moje Wypieki Składniki (blaszka 25 x 33 cm) : na kruche ciasto : 2,5 szklanki mąki tortowej (1 szklanka = 0,25 l) 250 g zimnego masła lub margaryny (przeważnie dodaję masło, choć z margaryną też wyjdzie :)) 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)waniliowy 16 g 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru po 40 g (ja miałam tylko z cukrem więc dałam do pianki zamiast całej 2/3 szklanki cukru) 0,5 szklanki oleju (używam oleju z pestek winogron) dodatkowo : 500 g owoców - w moim wypadku były to truskawki cukier puder do posypania Wykonanie : kruche ciasto : Masło pokroić w kostkę

cucinare
SERNIK SZEFOWEJ 272

przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Można także zagnieść ciasto ręcznie. Kruchym ciastem wykleić dno tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia), ponakłuwać widelcem i schłodzić w lodówce. Masa serowa: - 0,5kg sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Dodatkowo: - 4 połówki brzoskwiń (ze słoika lub z puszki(...)ubijamy dalej.  Masa musi być gładka i lśniąca. Na samym końcu dodajemy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej. Całość delikatnie mieszamy. Masę bezową rozsmarowujemy na wyjętym z piekarnika podpieczonym serniku, wyrównujemy. Ciasto wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze ok.15 minut w temp.160*C na termoobiegu.  Następnie temperaturę zmniejszamy do 100*C i suszymy naszą bezę jeszcze ok. 30 minut

Smaczne Zdrowe
ciasto kawowo migdałowe-w sam raz do kawy na zbliżające się święta 260

Zostały mi herbatniki więc naszła mnie ochota na ciasto bez pieczenia do kawki ,wymiary blaszki24 na24 potrzebne składniki do wyłożenia herbatniki kakaowe, na ostatnią warstwę użyłam krakersy masa kawowa 3 łyżki żelatyny 2 szklanki mleka 2 opakowania śnieżki #łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kostki czekolady masa budyniowa 1 litr mleka 2 budynie z cukrem waniliowe 3 łyżki mąki wrocławskiej 1/2 szklanki(...)gotujemy aż nam się zagotuje, wtedy wlewamy mleko z budyniem i gotujemy budyń, aż będzie gęsty, potem go odstawiamy żeby nam ostygł. Jak będzie zimny ucieramy masło i dodajemy budyń a na końcu zmielone migdaly i mamy masę gotową. teraz układamy warstwy ciastek 1 warstwa u mnie kakaowe oraz 1 połowa masy 2 warstwa ciastek kakaowych 2 połowa masy

Moje Wyroby
Sernik gotowany babci Stasi 202

Wszystkie składniki łączymy z mąką i wyrabiamy jednolite ciasto. Dzielimy na 5 równych części. Każdy placek pieczemy w 180 stopniach przez około 8 do 10 min. Składniki na masę 1 kg sera 20 dkg masła 2 szklanki cukru ( ja dodaję 1.5 szkl.) 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (można zastąpić budyniem) Krok po Kroku 1 Masło, cukier, jajka(...)łyżki śmietany 30% Krok po Kroku 1 Masło rozpuszczamy z cukrem, kakao mieszamy ze śmietaną, łączymy wszystko i gotujemy na małym ogniu do czasu aż zacznie gęstnieć. Polewamy ciasto i zabieramy się za jedzenie. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Sernik gotowany babci Stasi pochodzi z serwisu uDolores.pl

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sernik gotowany. Kremowe ciasto bez pieczenia lecz nie surowe 179

znalazłam w końcu czas i mobilizację na gotowanie ciasta :) Przepis rzeczywiście prosty i skuteczny. Polecam Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 3 żółtka 3/4 kostki masła 1/2 szklanki mleka 1 mały cukier waniliowy 8-9 łyżek cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego lub pomarańczowego 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 opakowania budyniu waniliowego ok 20 sztuk herbatników Przygotowanie: Żółtka ucieramy(...)cukrami na jednolitą masę. Następnie dodajemy aromat oraz twaróg. Miksujemy na gładko. Masę przekładamy do garnka i zagotowujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając. W mleku rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i budyń. Dodajemy do gotującej się masy serowej. Zagotowujemy wg tradycyjnej mamowej receptury . Sernik dekorujemy ulubionymi dodatkami. Mogą to być wiórki kokosowe, prażone płatki migdałów czy orzechy. U mnie tym razem kolorowa

Kuchnia po mojemu
Miodownik z orzechami 524

czasu, można od razu przełożyć kremem, pamiętając, by gotowe ciasto leżakowało przynajmniej jedną dobę w lodówce) MASA GRYSIKOWA- z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w niej kaszę mannę i wymieszać, resztę mleka zagotować z cukrem- gdy mleko zacznie się gotować, wlać przygotowaną mieszankę i mieszając kilka minut gotować- tak powstały budyń zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia- masło(...)temperaturze pokojowej utrzeć mikserem, do masy maślanej dodawać po łyżce budyniu grysikowego i  ucierać do uzyskania jednolitej masy (nie będzie ona gładka jak masa karpatkowa, gdyż będą w niej widoczne ziarenka kaszy, które jednak po schłodzeniu masy nie będą wyczuwalne w smaku)- tak przygotowaną masę schłodzić kilka godzin w lodówce MIODOWNIK - PRZEKŁADANIE MASĄ- schłodzone blaty i masę wyjąć

Smakołyki Bereniki
Cytrynowiec – ciasto 134

cytrynowym, orzeźwiającym ciastkiem.  Goście byli zachwyceni lekkością tego ciasta.  Składniki: * Na biszkopt: * 5 jajek rozm. L * 5 łyżek mąki * 5 łyżek cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cytrynowa: * 2 szklanki wody * 1/2 szklanki soku z cytryn (2-3 cytryny) * 1 masło 20 dkg * 2 budynie waniliowe lub śmietankowe * 1 szklanka cukru Bita śmietana(...)minut. Zagotowałam 1 szklankę wody z sokiem z cytryny i cukrem. W drugiej szklance wody wymieszałam budyń i wlewałam do gotującego się soku i wody z cukrem. Ugotowałam budyń i odstawiłam do ostygnięcia. Mikserem utarłam masło i po łyżce dodawałam cytrynowy budyń. Utarłam na puszystą masę. Wyłożyłam na biszkopt i równo rozsmarowałam. Wstawiłam do lodówki i w tym czasie ubiłam

Pieprzyć z Fantazją
Cytrynowiec - ciasto 358

cytrynowym, orzeźwiającym ciastkiem.  Goście byli zachwyceni lekkością tego ciasta.  Składniki: * Na biszkopt: * 5 jajek rozm. L * 5 łyżek mąki * 5 łyżek cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cytrynowa: * 2 szklanki wody * 1/2 szklanki soku z cytryn (2-3 cytryny) * 1 masło 20 dkg * 2 budynie waniliowe lub śmietankowe * 1 szklanka cukru Bita śmietana(...)drugiej szklance wody wymieszałam budyń i wlewałam do gotującego się soku i wody z cukrem. Ugotowałam budyń i odstawiłam do ostygnięcia. Mikserem utarłam masło i po łyżce dodawałam cytrynowy budyń. Utarłam na puszystą masę. Wyłożyłam na biszkopt i równo rozsmarowałam. Wstawiłam do lodówki i w tym czasie ubiłam śmietanę na sztywno. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 1/2 szklanki gorącej wody

Pieprzyć z Fantazją
Pani Walewska (pychotka) 236

drugiego ciasta warto przygotować bezpośrednio przed pieczeniem. Masa budyniowa: W międzyczasie przygotować masę budyniową. Połowę mleka zagotować z cukrem. Do drugiej połowy mleka dodać żółtka, cukier waniliowy oraz mąki. Dokładnie rozmieszać by nie było grudek. Gdy mleko zacznie się gotować wlać mleko zmieszane z żółtkami i mąkami, ciągle mieszając od spodu aż się zagotuje. Powstały budyń odstawić do ostudzenia. Masło(...)dodawać zimny budyń cały czas miksując. Powstałą masą posmarować jeden z przestudzonych placków. Możecie także wyłożyć połowę masy budyniowej, ułożyć na niej delicje, po czym dopiero na nie umieścić resztę masy. Przykryć drugim plackiem. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Według mnie warto zrobić pychotkę dzień wcześniej, bo najlepiej smakuje na drugi dzień. A Wy znacie to ciasto? Pod jaką

Arbuziaki
BABKA KARMELOWA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 288

cukier.Do masy toffi dodajemy żółtka , przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , budyniem i ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii.Wszystko razem dokładnie mieszamy.Dodajemy sztywne białka  i za pomocą drewnianej łyżki mieszamy , delikatnie jak w przypadku biszkoptu.Foremkę natłuszczamy , wykładamy papierem do pieczenia lub delikatnie obsypujemy bułką tartą.Wlewamy ciasto i pieczemy ok. 45-55 min / 180C.Po tym czasie studzimy , a następnie

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania