ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:495/780)

cytrynowy sernik gotowany na herbatnikach- dziecinnie prosty 243

się zgodziła. To ciasto naprawdę jest dziecinnie proste i skoro poradziła sobie z nim moja 5-latka to każde dziecko ogarnie. Oczywiście przy piecu trzeba pilnować ale resztę spokojnie może zrobić samo. A serniczek serio palce lizać! *foremka 23*28 cm Składniki: 24 herbatniki maślane 1 kg sera z wiaderka (użyłyśmy waniliowy) 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka(...)mleko z budyniami i zetrzeć skórkę z cytryny. Masło rozpuścić w rondlu o grubym dnie. Dodać masę serową i powoli gotować cały czas mieszając aż będzie gęste.Wmieszać rodzynki i skórkę pomarańczową. Od razu gorąca masę wylać na herbatniki i przykryć drugą warstwę ciastek. Odstawić, żeby wystygło. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i polać ciasto. Na wierzchu ułożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
3 bit 153

Kremowe ciasta rzadko goszczą na moim blogu. Osobiście za nimi nie przepadam. Ale 3 bit jest ulubionym ciastem mojej siostry. I przyznam szczerze, że jak na śmietanowe ciasto, przypadło mi do gustu :-) Składniki -2 op. krakersów zwykłych -2-3 op. herbatników -1 l mleka 2% lub 3,2% -1 szkl. mąki krupczatki -2 op. cukru wanilinowego -1 masło -1 łyżka(...)szklance zimnego mleka. Mieszać do zgęstnienia (jak w przypadku budyniu :-)). Blachę wyłożyć herbatnikami. Na nie wylać gorącą masę. Masę przykryć krakersami. Mleko skondensowane (w puszce - w wodzie. nie otwierać!) gotować ok 1,5-2 godzin. Jeszccze ciepłe wylać na krakersy. Na mleko skondensowane wyłożyć jeszcze jedną warstwę krakersów. Gdy ciasto ostygnie (najlepiej na drugi dzień) ubić śmietankę

Zielona Kuchnia
CIASTO GÓRA LODOWA 34756

mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, upiec biszkopt w temperaturze 170'C około 25- 30 minut. Przestudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Krem budyniowy: * 600 ml mleka * 1 żółtko * pół szklanki cukru * 2 budynie śmietankowe bez cukru * 200 g masła Wykonanie: Do garnka wlać mleko, odlewając(...)szklance budyń. Całość gotować do zgęstnienia masy, ciągle mieszając, aby budyń się nie przypalił. Odstawić do całkowitego wystudzenia. W misce utrzeć masło na puch, następnie stopniowo dodawać zimny budyń.  Do blachy, w której był pieczony biszkopt włożyć jeden jego płat. Na to wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyrównać wierzch. Na wierzch położyć drugą część biszkoptu i całą resztę kremu, wyrównać

Zrób to smacznie
Karpatka z masą budyniowo-śmietanową 1157

dodatkiem bitej śmietany. Ciasto pęknie wyrosło a masa wyszła bardzo lekka i puszysta. Tą karpatkę zrobiłam inaczej niż zwykle, bo wykorzystałam gotową mieszankę do robienia ciasta parzonego. Kupiłam ją przy okazji robienia ciasta góra lodowa z masą do karpatki . Potrzebowałam wtedy tylko gotowej masy, ale przez przypadek wzięłam opakowanie z mieszanką na masę i ciasto. Skoro już miałam tą mieszankę(...)taką miałam ale ciasta wystarczy na dwie blaszki 25×35. * Zostało mi nieco ciasta, z którego zrobiłam 7 ptysi. Rozprowadź ciasto na blaszce tworząc cienką warstwę. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C i piecz przez 20 min, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz kolejne 15 min. Jeśli ciasto robisz w dwóch blaszkach, upiecz najpierw jedną

Słodki Blog
Ciasto z jeżynami i proszkiem budyniowym 173

każdorazowym przykryciu ściereczka kuchenną* Polecam! Ciasto z jeżynami i proszkiem budyniowym forma o wymiarach 24x35 cm 1 szkl. kefiru lub jogurtu naturalnego 3 jajka 0,5 szkl. oleju (użyłam rzepakowy) 1 szkl. cukru 2 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 torebka budyniu waniliowego - 40 g szczypta soli 250 g jeżyn 2 jabłka Piekarnik nagrzać(...)jajka, olej i cukier. Wymieszać trzepaczką. Masę posypać mąką, na to równomiernie wsypać proszek do pieczenia, sodę, proszek budyniowy i sól. Wymieszać do momentu, kiedy składniki się połączą i ciasto będzie gładkie. Masę wlać do formy, a na górze poukładać owoce. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 55-60 min. Przestudzić (nie musi być wystudzone do końca) i posypać cukrem

Posadzone i zjedzone
Sernik z kulkami orzechowymi wg siostry Anastazji 531

Składniki: masa serowa 75 dag zmielonego sera 1/2 kostki masła 30 dag cukru pudru 8 jaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń bakalie kulki orzechowe 30 dag orzechów włoskich zmielonych 1 1/3 szklanki kwaśnej śmietany 3-4 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masa 1 kostka masła (jest to mało musiałam dorobić masy z połowy kostki masła(...)formę wyłożyć kulki orzechowe i zalać drugą częścią masy serowej. Upiec sernik w około 180 stopniach przez godzinę. masa masło utrzeć z cukrem, dodać orzechy i rozpuszczoną kawę. Przełożenie ciasta: Biszkopt - połowa masy - sernik - połowa masy - biszkopt - polewa Uwaga! Dobrze jest nawilżyć biszkopty przegotowaną wodą

Pychotkaaa
Smerfetka 382

wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy,włożyć do piekarnika,piec 25 minut w 180 stop.  MASA BUDYNIOWA  Zagotować 1,5 szkl. mleka z cukrem.  Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 5 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć.  Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu(...)dokładnie rozmieszać.  Do miski wsypać śnieżki,zalać mlekiem,ubijać mikserem na sztywno.  Do ubitej pianki stopniowo dodawać po łyżce lekko ściętej galaretki, cały czas ubijając.  WIERZCH CIASTA  Galaretki rozpuścić w 0,5 litra wrzącej wody, odstawić do stężenia.  PRZEKŁADANIE CIASTA  Na biszkopt wyłożyć masę budyniową, ułożyć na niej delicje. Przykryć ciastka pianką,na piankę

Kuchnia Danusi
Fit sernik na jogurcie 151

łyżki cukru trzcinowego lub ksylitolu Masa sernikowa: 1 kg jogurtu greckiego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 4 jajka 50 g cukru trzcinowego lub ksylitolu szczypta soli   Przygotowanie Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski, dokładnie mieszamy i wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiekamy przez ok 8 minut w 180 C. Następnie wyjmujemy z piekarnika

e-PrzepisyKulinarne
Jabłkowy przekładaniec 215

biały: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 25-30 min. Następnie studzimy. 3. Krem: 2 szklanki mleka(...)masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. 4. Masy jabłkowe: w dwóch osobnych miseczkach rozpuszczamy po dwa galaretki agrestowe i brzoskwiniowe w 2 szklankach wrzątku. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiedy galaretki zaczną tężeć dodajemy do każdej miseczki po połowie startych jabłek i dokładnie mieszamy. 5. Przełożenie ciasta: Dolny blat biszkoptu kakaowego smarujemy 1/4 kremu, wylewamy

Na Ciasteczkowych Papierach
3 bit - ciasto bez pieczenia 1591

pieczenia. Ciasto 3 bit jest naprawdę szybkie do przygotowania, a podane na deser znika jako pierwsze i goście proszą o dokładkę.  Składniki: 400 g (puszka) masy krówkowej (kajmak) 500 g herbatników 400 ml śmietany 30% 2 opakowania śnieżki lub śmietan-fix (u mnie śnieżka) 50 - 70 g gorzkiej czekolady 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)dodawać wystudzony budyń, aby powstał jednolity i gładki krem. Krem wyłożyć równomiernie na herbatniki i przykryć go kolejną ich warstwą. Śmietanę zmiksować z dodatkiem śnieżki lub śmietan-fixu na gęsty krem, jeśli jest za mało słodki, to dodać cukru pudru. Krem z bitej śmietany wyłożyć na herbatniki i na wierzchu zetrzeć na drobnych oczkach tarki czekoladę. Ciasto wstawić do lodówki

Kuchcik gotuje
Deserki w słoiczku 162

tworząc przy tym piękne zielone podszycie dla kolejnych słodkich  warstw deseru.   Składniki: Okruchy  ciasta szpinakowego , Składniki na warstwę śmietankową: 500ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 galaretki wiśniowe. Składniki na krem budyniowy: 1 kostka masła, 1 szklanka mleka, 1 budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru, 2 żółtka, 1 płaska łyżka żelatyny. Do dekoracji: opakowanie rurek z kremem

Słodki Zakątek
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 159

window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z TRUSKAWKAMI-SZYBKIE I WILGOTNE KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI SERNIK BANANOWY Z TRUSKAWKAMI  TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI GRYCZANKA Z OWOCAMI I TWAROGIEM   KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA BAZIE HERBATY BUDYŃ JAGLANY Z OWOCAMI OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI OWOCOWA JAGLANKA PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM KULKI TRUSKAWKOWE

zdrowo i aktywnie
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 179

window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z TRUSKAWKAMI-SZYBKIE I WILGOTNE KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI SERNIK BANANOWY Z TRUSKAWKAMI  TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI GRYCZANKA Z OWOCAMI I TWAROGIEM   KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA BAZIE HERBATY BUDYŃ JAGLANY Z OWOCAMI OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI OWOCOWA JAGLANKA PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM KULKI TRUSKAWKOWE

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto Krówka 271

małym ogniu aż się ładnie rozpuści,lekko studzimy. Ucieramy margarynę,dodajemy po łyżce już ostudzony budyń i alkohol,miksujemy na gładką masę,wykładamy ją na biszkopt i rozsmarowujemy.na to układamy biszkopty moczone w herbacie, wierzch polewamy polewą krówkową. Najlepiej jest jeszcze schłodzić ciasto kilka godzin w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
Ciasto z rurkami (rurociąg) 202

Ciasto na biszkopcie z masą budyniową, wafelkami i posypką kokosową Składniki: Biszkopt: 4 jajka Szklana mąki 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli Łyżka oleju Masa budyniowa: 3 budynie śmietankowe 1 szklanki cukru pudru 200 g Kasi 3 szklanki mleka dodatkowo: 250 g rurek kakaowych 100 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Biszkopt: Żółta oddzielamy od białek. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania