ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:487/780)

Kruche ciasto z czarną jagodą, czereśnią i różową budyniową pianką 106

minimum godzinę. Drugą połową wylep formę do ciasta (około 25 cm x 35 cm) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 10 minut. Podpieczony spód wyciągnij z piekarnika, odstaw ,aż wystygnie. Przygotuj teraz piankę. Składniki 6 białek 2 opakowania budyniu wiśniowego lub malinowego 120 ml oleju roślinnego

Z Kuchni Do Kuchni
LODOWIEC 165

ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem. Składniki: 2 paczki biszkoptów 3 galaretki 1 kostka masła 1 kostka margaryny ½ l mleka 2 budynie śmietankowe niepełna szklanka cukru 4 żółtka 2 płaskie łyżki żelatyny 3 łyżki kakao(...)cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na nie wyłożyć jasną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i masę kakaową. Wierzch polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Boki ciasta obłożyć rurkami z kremem.    Jeżeli

Słodki Zakątek
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 160

tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 325 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa jasna) 200 g masła 200 g cukru pudru/ksylitolu 1 proszek do pieczenia - 2 pełne łyżeczki 1 jajko 5 łyżek kakao Składniki na masą serową: 600 g twarogu 3 jajka 150 g śmietany kremówki 150 g cukru/ksylitolu 1 budyń waniliowy 180`C 60 minut Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bananowiec bez pieczenia 1178

się zrobić chociaż jedno ciasto bez pieczenia. Tak sobie ułatwiam przygotowania słodkości:) To ciasto z bananami nie tylko ładnie wygląda ale też świetnie smakuje, na pewno każdy poprosi o dokładkę. Pychotka Składniki:  duże opakowanie herbatników jasnych duże opakowanie herbatników ciemnych 4 szklanki mleka 120g budyniu śmietankowego 200g masła szklanka cukru 4 banany 150g galaretki pomarańczowej Sposób wykonania: 3 szklanki(...)się mleko. Mieszać, aż masa zgęstnieje. Przykryć i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Galaretkę w 3 szklankach wrzątku i ostudzić. Miękkie masło utrzeć, w trakcie ucierania dodawać po łyżce zimnego budyniu do uzyskania gładkiej masy. Układać w kolejności: jasne ciastka, 1/4 masy, plastry banana, ciemne ciastka, 1/4 masy, plastry banana, jasne ciastka, 1/4 masy, plastry banana, ciemne ciastka, 1/4 masy, plastry

Cukiernia Pychotki
Sernik na kruchym, ciemnym cieście nadziany kwaśnymi owocami 181

drobnego cukru do wypieków (140 g) 1 duże opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (64 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki cukru wanilinowego 2 jajka do nadziania 1 opakowanie rozmrożonej mieszanki owocowej (450 g) 1 łyżki mąki ziemniaczanej Owoce przesypać do miski i rozmrozić. Na samym początku przygotować kruche ciasto : do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier

Ugotować
Sernik puszysty 5911

łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 28x40 .Piec ok. 20 minut w temp. 160 C.Masy serowej wychodzi bardzo dużo , dlatego polecam dużą blachę.Masa serowa1 kg sera 3 razy zmielonego ( użyłam sera z wiaderka )8 jajek2 szkl. śmietanki kremówki1 szkl. cukru1 cukier waniliowy1/2 szkl. cukru pudru2 budynie śmietankoweSer ucieramy(...)cukrem pudrem , dodając po 1 żółtku , a następnie 1 łyżce - budyń oraz cukier waniliowy. Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę i dalej ubijając dodajemy cukier. Pianę delikatnie łączymy z masą serową.Śmietanę kremówke wyjmujemy schłodzoną z lodówki i ubijamy na sztywną masę i łączymy z serem.Tak przygotowane ciasto wykładamy na wczesniej upieczony blat i pieczemy w temp

Słodkości i nie tylko
Czekoladowe ciasto z kremem adwokatowym 165

Pyszne ciasto z kremem budyniowym z dodatkiem likieru adwokat Dalkowski , idealne na deser do kawy. Również polecam na przyjęcia rodzinne. Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Krem: 0,5 litra mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Cukier waniliowy 2 łyżki cukru(...)się mleka, gotujemy budyń, odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu, na końcu wlewamy po woli likier. Na biszkopt wykładamy 3/4 masy, przykrywamy wierzchnią częścią biszkoptu. Polewę podgrzewamy w wodzie lub w kuchence mikrofalowej, wylewamy na wierzch ciasta, wstawiamy do lodówki. Pozostały krem przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch robiąc małe rozetki

Bajeczna Kuchnia
Babka kawowa z serem 160

upiec.Do ciasta użyłam Polewy od  Helio, do świątecznych wypieków będzie w sam raz. Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta.  Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni(...)gęsty kogel mogel, następnie dodajemy olej, śmietanę, przesiewamy mąkę z proszkiem, kawą i budyniem, delikatnie mieszamy.  Ser ucieramy z cukrem ,cukrem waniliowym, żółtkami i masłem, następnie dodajemy kaszę i ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy.  Formę lekko natłuszczamy olejem ( moja jest sylikonowa) wlewamy połowę ciasta, następnie ser i drugą połowę ciasta . Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Tartaletki z niespodzianką w środku 130

Dziś ciasto mini albo tarteletki jak wolicie ??? Pewnie dowiem się za parę dni z waszych komentarzy. Robiłam je na specjalne zamówienie czyli mąż zażyczył sobie" No wiesz te małe pyszne co ostatnio robiłaś" Myślę , myślę i nie odgadłam hi hi .No to mi pokazał, wyjął ze szafki foremki i mówi " to ,no to zrób " Płeć męska ech no to zrobiłam(...)ciasto, wałkuje i nakładam je na foremki lecz nie do środka ale na wierzch (nie muszę wtedy obciążać ich niczym i lekko ściągają się z foremki). Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piekę je w 160 lub 170 stopniach góra i dół grzałka  jakieś 7-10 minut. Zdejmuje z foremek i zostawiam do ostudzenia.Teraz gotuję budyń

Różowa kuchnia
Sernik z wiśniami 304

pestek 200 g cukru  100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania:Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie ciasto wyjąć i rozwałkować

Słodkości i nie tylko
Ciasto z rabarbarem i pianką budyniową 148

doskonale równoważy smak kwaśny ze słodkim. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła, zimnego 5 żółtek, dużych 5 łyżek cukru 1-2 łyżki zimnej wody szczypta soli Składniki na piankę budyniową: 5 białek, dużych 200 g cukru 16 g cukru waniliowego 2 budynie waniliowe, proszek 1/2 szklanki oleju szczypta soli Dodatkowo

Świat Ciasta
Ciasto krówka z kakaowym wnętrzem 1526

łatwością go rozsmarowujecie na cieście. Ciasto krówka z kakaowym wnętrzem, to ciasto które jest idealne na specjalne okazje, przyjęcia i święta. Jeśli lubicie słodkie warstwowe wypieki, to zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Składniki: Na biszkopt toffi: 7 dużych jajek (temp. pokojowa) 1 szklanka mąki pszennej 2 budynie o smaku toffi (40 g) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków(...)można zamienić np. na płatki migdałów Przygotowanie: Jak przygotować biszkopt toffi: Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (bez termoobiegu, z termoobiegiem o 10 stopni mniej). Oddzielamy białka od żółtek. Mąkę, budynie, kakao i proszek przesiewamy przez sito (najlepiej dwa razy!). Białka ubijamy ze szczyptą soli na najwyższych obrotach, pod koniec dosypujemy drobny cukier. Następnie, nie przestając ubijać, dodajemy po jednym żółtku

Słodkie okruszki
ciasto kopciuszek 206

jajecznej dodajemy mak oraz przesiane mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe, bez cukru 200 g masła, miękkiego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy(...)mleka. Gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy z wystudzonym budyniem na gładką masę (aby masa się nie zważyła budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masła). masa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremówki 1 czerwona galaretka ok. 70 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie

Domowy Smak Jedzenia
Puszysty sernik 8189

ognia i natychmiast dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać lub zmiksować. Powstałe ciasto rozprowadzić w foremce 36x24 z wysokimi brzegami, wyłożonej wysoko papierem do pieczenia (wysoko rośnie, może wypłynąć). Masa serowa: 1 kg (wiaderko) sera homogenizowanego naturalnego 8 dużych jajek 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 duże budynie śmietankowe (na 3/4 litra mleka) 1 mała gęsta śmietana np. Bakoma olejek(...)cytrynowy i proszek budyniowy. Wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a po chwili ocet. Połączyć delikatnie z masą serową. Następnie masę wyłożyć delikatnie na ciasto, wyrównać. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni, pozostawić na 15 minut przy wyłączonym i uchylonym piekarniku. Dobrze wystudzić, obsypać cukrem pudrem lub udekorować dowolnie

Praktyczna pl
Ciasto kokosowo - chałwowe i Światowy Dzień Pieczenia z Kasią 356

proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, dodajemy do białek, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, masę przekładamy na papier. Pieczemy w 180 stopniach do momentu, aż ciasto ładnie nam się zarumieni. Krem: 500 ml mleka 2% 5 dużych żółtek  1 1/2 łyżki maki ziemniaczanej 200 g chałwy waniliowej lub 1 kostka do pieczenia Kasia W większym garnuszku(...)pieczenia Kasia ubijamy mikserem razem z chałwą, następnie stopniowo dodajemy wcześniej ugotowany, przestudzony budyń. Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 30 g kostki Kasia 30 g mleka Wszystko roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Dzięki temu, że do czekolady dodamy tłuszcz i mleko polewa nie będzie twarda. Przełożenie ciasta: Ciasto ciemne – połowa masy – ciasto kokosowe – druga połowa masy – ciasto ciemne – polewa – kokos

kruche babeczki
Ciasto bez pieczenia 266

dodatkowo: wiórki kokosowe na wierzch ciasta około 200g herbatników kakaowych dżem malinowy Przygotowanie ciasta: Żółtka, obie mąki, pół szklanki mleka i połowę cukru miksujemy razem. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy się zagotuje, wlewamy powoli masę jajeczną, energicznie mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch, dodajemy po łyżce zimnego(...)budyniu, aż do połączenia się całości. Powstanie gładki krem. Wsypujemy do niego 150g wiórków i startą na małych oczkach czekoladę. Mieszamy teraz już łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a krem dzielimy na 3 równe części. Na dnie blachy układamy ciasno warstwę herbatników, na nie 1/3 kremu, który wyrównujemy. Znowu warstwa herbatników, i druga część kremu, na którą nakładamy cienką

NiePieprz.pl
Napoleon - przepyszny rosyjski tort 190

krem: 3 żółtka 1 litr mleka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżka mąki 200g masła 2/3 szklanki orzechów włoskich do posypania: płatki migdałowe, orzechy włoskie Ocet, wodę i sól wymieszać. Zimne masło posiekać z mąką, dodać wodę z octem, wyrobić ciasto, uformować kulę i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Ciasto po wyrobieniu powinno być(...)elastyczne, miękkie. Przygotować 2 blaszki oraz 2 arkusze papieru. Ciasto podzielić na 16-20 części (u mnie wyszło 20 plus jeden mały placek do posypania). Każdy kawałek rozwałkować cienko, wyciąć krąg o średnicy 22cm, nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 3-4 minut w temp 200st na lekko złoty kolor. Póki jeden placek się piecze, rozwałkować drugi

Obiad gotowy
Ciastka omlety z kremem/serem ;) 140

Emilka (około 500g lub więcej) + ksylitol wg. smaku + aromat waniliowy Sposób przygotowania: Otręby, budyń, proszek do p., twaróg, żółtka z jaj mieszamy  powstałą masę odstawiamy na jakieś 5 minut, żeby otręby spęczniały białka jaj ubijamy na sztywną pianę z ksylitolem i dodajemy do pozostałej masy ciasto rozsmarowujemy na blasze pokrytej papierem do pieczenia (ja użyłam silikonowej) w kształcie okręgów

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość