ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:482/780)

Metrowiec z białą czekoladą 555

zagotowania, ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać na przemian do wody z cukrem, mąkę, olej, żółtka. Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wkręcić do ciasta. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao, wymieszać,   upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach. Piec w 180 stopni przez ok.35 minut. Masa : Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem(...)masła dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. Polewa :  Do rondla włożyć połamaną na kawałki białą czekoladę i śmietankę, mieszając postawiony rondel na ogniu, doprowadzić do połączenia  składników. Gotowe ciasto polać polewą. Czekoladę ciemną zetrzeć na tarce

Kuchnia Danusi
Torcik " Niebieska laguna " 277

miksując , dodajemy budyń. Dobrze należy wymieszać, aby masło dobrze połączyło się z budyniem. Torcik " Niebieska laguna" Przekrajamy biszkopt na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto styropian 1583

następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Do mniejszej części  wgnieść kakao i  schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. Masa:4 białka3/4 szkl. cukru1 op. budyniu śmietankowego (proszek)2 łyżki maki ziemniaczanej1 szkl

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
pyszny sernik z ciemnym ciastem 201

laska wanilii 50 ml  kremówki 1½ budyń śmietankowy ,lub waniliowy pół szklanki ,lub więcej migdałów sparzonych obranych i posiekanych rodzynki opcjonalnie Wykonanie blaszka 30x30 Cytrynę sparzona zetrzeć na tarce. Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka ,kakao i szybko zagniatamy ciasto.  Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki

w mojej kuchni
Sernik z czekoladą i żurawiną 180

ubić na puszystą masę, dodać do niej ser oraz budyń i zmiksować. Następnie dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać.  Masę wyłożyć na herbatnikowy spód. Wygładzić. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (funkcja góra - dół) i piec przez godzinę (ja przegapiłam czas i troszeczkę boki za ciemne :( ). Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku.  Przygotować polewę : na niewielkim

Nie tylko w kuchni
Ucierane ciasto cytrynowe 357

dalej ucierać. Gdy masa będzie gładka, dodać budyń, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sok oraz skórkę z cytryny. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i obsypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 st.C lub do momentu "suchego patyczka". U mnie było to około 50 minut.  Ciasto posypać cukrem pudrem

Pasja Smaku
Pyszna i szybka babka bez miksera 245

przepis na pyszną i szybką babkę bez miksera. Jedna miska, kilka składników (, które znajdziecie bez problemu w każdej kuchni), drewniana łyżka i… już po kilku minutach przygotowań ciasto wkładamy do piekarnika. Taką babkę możecie przygotować w tradycyjnej keksówce lub (tak jak ja) w mniejszych, kolorowych papierowych foremkach (u mnie od PapilArt ). Dzięki temu babkę można spokojnie zabrać ze sobą(...)ogniu. Odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, łyżkę budyniu (proszek) i proszek do pieczenia, mieszamy łyżką. Następnie dodajemy cukier, znów mieszamy.  Kolejno wbijamy 3 całe jajka, całość mieszamy. Na koniec wlewamy przestudzaną rozpuszczoną margarynę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, dość gęstej masy. Ciasto przekładamy do foremek (u mnie dwie małe 155x60x55 mm) . Babkę pieczemy

Słodkie okruszki
CIASTO CYTRYNOWE - CYTRYNOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 339

szczęście, że tak się stało ,bo to ciasto jest po prostu bajeczne. Delikatne, puszyste, orzeźwiające z delikatną nutką słodyczy. Bardzo warte polecenia, nie tylko wielbicielom cytryny ;-)Znalezione tutaj. Składniki na biszkopt: -6 dużych jajek (ja dałam 7, bo nie miałam dużych) -3/4 szklanki ksylitolu(lub cukru trzcinowego) -4 łyżki oleju -1 budyń śmietankowy -1 szklanka mąki orkiszowej (lub pszennej(...)dodawać przestudzony budyń z galaretką i zmiksować na gładki krem.  Krem śmietanowy: -500ml kremówki(ja dałam 36%) -1 łyżka ksylitolu -1 śmietan-fix (nie trzeba)  Dobrze schłodzoną kremówkę ubić ze śmietan-fixem i cukrem lub ksylitolem na sztywno.  Ponadto: -gorzka lub mleczna czekolada-ja starłam na tarce 2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie ciasta: Przekrojoną jedną część

Smaczne Zdrowe
Ciasto anielskie 223

się, że będzie za słodkie, ale muszę przyznać, że sok z cytryny słodycz ciasta redukuje i wszystko świetnie ze sobą współgra:)     - Upiec trzy cienkie biszkopty jasne lub jeden grubszy biszkopt przekroić na trzy cienkie. Masa orzechowa: 250 g masła; 0,5 l mleka; 2 budynie waniliowe (bez cukru); 2-3 łyżki cukru kryształu; 5-6 łyżek mielonych orzechów(...)łyżki spirytusu; Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń, orzechy i spirytus. Masę podzielić na cztery części. Uwaga ode mnie: kiedy dodamy do masy orzechy, to masy za długo nie miksujemy, gdyż robi się rzadka od orzechów. Masa kokosowa: 400 g masła; 2 jaja; 1,5 szklanki mleka; 1,5 szklanki cukru kryształu; 200 g wiórek

In my kitchen
Piegusek ananasowy 251

krople aromatu migdałowego Poncz: Sok z ananasa 100 ml białego martini lub czystej wódki Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1  galaretka cytrynowa Dr.Oetker 450 ml mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem-70 g 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 20 dag masła Dodatkowo: 2  galaretki cytrynowe Dr.Oetker 30 dag delicji morelowych(...)temp 170*c, gorące ciasto wyjąć z pieca i upuścić na podłogę z odległości 30 cm od podłogi-dzięki temu biszkopt będzie równy jak stół. Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Masa ananasowa: Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, zostawić do lekkiego stężenia. Żółtka roztrzepać w niewielkiej ilości mleka razem z mąką ziemniaczaną i budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem

Wanilia i Kardamon
Tort ananasowo-truskawkowy 218

tortownicy o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Wylewamy ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30-35 min. w 180  º C. Biszkopt lepiej upiec dzień wcześniej, wówczas lepiej będzie się kroił. Krem ananasowy: puszka ananasów opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru 200 g dobrego masła Zawartość puszki(...)wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy budyń, zestawiamy z ognia i dokładnie przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, partiami dodajemy budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Kawałki ananasów dokładnie odsączamy i dodajemy do kremu. Galaretka truskawkowa: 600 g truskawek op.galaretki truskawkowej sok z połowy cytryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki

Anielskie wypieki
Sernik Harataniec 284

wilgotny, jednak różny. Bardzo miłą niespodzianką dla mnie jest warstwa dżemu na kruchym cieście, która nadała całości wyrazistości oraz warstwa pianki z kisielem. Jest coś  w tych przekładanych ciastach, co sprawia, że zawsze smakują lepiej. Tak jest też tym razem :) Idealny wypiek na każdą okazję!  Sernik Harataniec Blaszka 25x35cm Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki gęstej śmietany(...)czarnej porzeczki 400 g 1 kisiel w czerwonym kolorze (proszek) 1 budyń waniliowy (proszek) 1 kg zmielonego twarogu (można użyć dobrej jakości z wiaderka) Wykonanie: 250 g masła lub kostki do pieczenia siekamy, dodajemy proszek do pieczenia, 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru, śmietanę i zagniatamy.  Następnie ciasto dzielimy na 3 części. Jedną odkładamy na bok - ona zostaje jasna. Pozostałe

Poezja Smaków - blog kulinarny
BABECZKI SEROWE ZE ŚLIWKAMI DLA DIABETYKÓW 337

jesieni! Voila! Składniki na 16 serowych babeczek : Ciasto: 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 spore łyżki płynnego miodu 100g masła jajko szczypta soli Masa serowa: 400g chudego twarogu 0% (2 kostki) 100g ksylitolu (jeśli ktoś nie lubi/nie może, to ostatecznie może być cukier) 2 łyżki śmietany 12% 2 jajka 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (można zastąpić łyżką mąki ziemniaczanej i cukrem

Dietolog

Proponowane wyszukiwania