ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:479/780)

Sernik z mango i białą czekoladą 166

kremowy, lekki jak chmurka i bajecznie słodki! Obiecuję zakochasz się w smaku tego ciasta! A pomyśleć, że kiedyś nie znosiłam piec serników. Spód: 75 g masła 200 g ciastek oreo Masa serowa: 1 kg waniliowego twarogu 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 40 g budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 100 g białej czekolady(...)termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.  Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier I cukier waniliowy, miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Kolejno wbijamy po jednym jajku i czekamy aż połączą się z masą. Wyłączamy mikser. Do rozpuszczonej i lekko przestudzonej czekolady wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczka

VioletoweKucharzenie
malinowa pianka - ciasto kruche z malinami 198

margaryny *  5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki  razem zagniotłam .....i tyle. Podzieliłam wygniecione ciasto na dwie dość niezbyt równe części i zapakowałam do zamrażalnika  na czas szykowania obiadu sobotniego. Jak już zjedliśmy obiad, wyciągnęłam zamrożoną większą część i starłam na tarce jarzynowej. Można też(...)Dodajemy cukier, jak już mikser troszkę wszystko ubije, dodajemy kolejno cukier waniliowy, dwa budynie, na koniec pół szklanki oleju. Wylewamy na podpieczony spód. Można go schłodzić troszkę, jednak ja robię szybko. Wyciągam, wylewam, układam, trę i pakuję do piekarnika. Tłumacząc z mojego języka: Wylewam masę na ciasto, układam maliny, ścieram drugą zamrożoną część ciasta. Wsadzam do piekarnika

Pieprzyć z Fantazją
Anielskie ciasto z mrożonymi owocami i masą z kwaśnej śmietany 142

kilka dni temu już ją robiłam, dlatego postanowiłam wymyślić nowe ciasto. Delikatny biszkopt i puszysta pianka ze śmietany 18% w połączeniu z owocową masą uwieńczona przepyszną warstwą blatu kokosowego nadają temu ciastu niepowtarzalny smak, a kubki smakowe tańczą walca. Uważam, że owoce idealnie komponują się z czekoladą, więc wierzch ciasta udekorowałam cienką warstwą gorzkiej czekolady. Jakie było zaskoczenie rodzinki(...)ciągle mieszając gotujemy do momentu aż powstanie budyń. Do gorącego budyniu wrzucamy kostkę masła i mieszamy do całkowitego połączenia się składników (nie miksujemy ponieważ masa zrobi się rzadka). 5 Mrożone owoce umieszczamy w garnku z wodą, gotujemy na małym ogniu do momentu, aż owoce będą miękkie. W 100 ml wody mieszamy budyń i wlewamy do gotujących się owoców i mieszając

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Wuzetka z niespodzianką 205

Znane ciasto kto go nie lubi A może w tej odsłonie zapraszam do skosztowania Składniki Biszkopt 1 - 3/4 szklanki mąki - 1/4 mąki ziemniaczanej - 2 czubate łyżki kakao - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt 2 - 1 szklanka mąki - 2 budynie czekoladowe - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem(...)budyniem  i proszkiem do pieczenia 2. - Płatki żelatyny zamoczyć na 5 minut w zimnej wodzie aby zmiękły  - Wyciągnąć z wody wycisnąć przełożyć do innego pojemnika wlać 1/2 szklanki gorącej wody  - Wymieszać aż się żelatyna rozpuści zostawić do ostudzenia 3. - Śmietaną ubić z cukrem dodać śmietan fix gdy się ubije śmietana powoli wlewać  ostudzoną żelatynę - ciasto ciemniejsze

W królestwie smaków Beaty
Ciasto - krówka - pycha 1584

mleka wlać do garnuszka, posłodzić i gdy zacznie się gotować, wlać rozmieszane budynie-gotować mieszając  Zdjąć z ognia Do lekko przestudzonej masy wkręcić masło- doskonale ucierając Jeszcze ciepłą masą przekładać kolejne placki Wierzch posmarować najlepiej następnego dnia gotową masą krówkową. Przepis i ciasto dostałam od Bożenki, dziękuję! Było bardzo smaczne:)Najlepsze,gdy skruszeje- choć dnia następnego

Proste Potrawy
Puszyste ciasto z truskawkami 10559

będą nas zaszczycać swoja obecnością ? Pewnie już powoli sezon na te pyszne owoce będzie się kończył . Dlatego też cieszmy się nimi i napełniajmy brzuchy póki są :) Gwarantuję ,ze to ciasto z truskawkami mile połechcze Wasze podniebienia , Jest mega puszyste , ale nie suche . Lekko waniliowe  ... no i te truskawki ach Pycha. Inspiracja z tego bloga (klik) Składniki : 5 jajek(...)maki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku - 40g) truskawki - ok pół kg  2 łyżki kisielu truskawkowego (proszku ) Wykonanie: Jajka ubijać z cukrem ,aż masa  będzie gęsta , puszysta i wyraźnie zjaśnieje . Nadal ubijając dolewać wodę i olej. Przesiać pozostałe suche składniki i wymieszać . Wylać ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Truskawki pokroić

Malinowa Kawiarenka
Ciasto Kubanka 412

sztywno ze szczyptą soli, dodać cukry i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wlać do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut(...)ugotować jak budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć, stopniowo dodając wcześniej ugotowany budyń, krem czekoladowy i cały czas miksować aż do momentu uzyskania jednolitego kremu. 4. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami, dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie sztywna. 5. Składanie ciasta: Biszkopt przełożyć do formy, nasączyć ponczem, posmarować kremem czekoladowym, ułożyć warstwę jasnych herbatników

Szalona Kuchnia Eweliny
Rafaello 121

wyłudzonym od niej przepisie). Mam do niego ogromny sentyment, ale gdy je zrobicie też będziecie mieli. Nie dość, że jest bardzo łatwe, to jeszcze ekspresowe i zawsze wychodzi. Ciasta się nie piecze, więc jest to świetna opcja do przygotowania w warunkach polowych. Składniki: 2,5 szklanki mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej(...)Masło utrzeć mikserem na puszysta masę. Dalej miksując dodawać porcjami zimny budyń. Dodać wiórki i migdały i wymieszać masę łyżką. Rozłożyć pierwszą warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarować część masy budyniowej. Postępować tak dalej, aż do wyczerpania składników.  Na górze ma być masa budyniowa. Z góry posypać ciasto kokosem. Może nie jest idealnie równiutkie, ale za to bardzo smaczne

Wielki apetyt
Tort z kremem waniliowym i jagodami 157

minut w zależności od naszego piekarnika (jeśli pieczemy z termoobiegiem temperaturę zmniejszamy do 170 stopni), przed wyjęciem ciasta sprawdzamy czy się upiekło w środku (wbijamy patyczek- suchy oznacza, że ciasto jest gotowe, a lepiący, że jeszcze chwile trzeba je dopiec. Jeśli jest już ładnie zarumienione, a w środku nadal surowe to przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej). Po wyjęciu(...)zagotowujemy, następnie masę studzimy. Masło ucieramy, gdy jest już puszyste stopniowo dodajemy chłodny budyń (po łyżce). Gotowy krem dzielimy na 5 części.      Upieczony biszkopt kroimy (ja kroiłam na pół, otrzymując 2 warstwy z każdej tortownicy, czyli były 4 warstwy). Pierwszą warstwę ciasta układamy na paterze, smarujemy 1/5 kremu, na krem wykładamy 3/4 szklanki jagód, przykrywamy porcją kremu

Rozpustne gotowanie
NIESPODZIANKA 114

łyżek mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżka proszku do pieczenia Masa z masłem orzechowym: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru   0,5 szklanki cukru 250 ml mleka 125 g margaryny 2 łyżki masła orzechowego Masa kakaowa: 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru   0,5 szklanki cukru 250 ml mleka 125 g margaryny 1 łyżka kakao(...)momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać masło orzechowe. Dokładnie wymieszać. Masa kakaowa - 1 opakowanie budyniu czekoladowego rozpuścić w 1/3 szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać

Ciastka - domowe słodkości
Rafaello 229

Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 100 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 … Czytaj dalej Rafaello

czarrna od kuchni
ŚWIĄTECZNY TORCIK 188

spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy oraz  startą gorzka czekoladę. Dokładnie wymieszać. Przełożenie Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 3 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją kawową i wyłożyć pół słoika dżemu

Ciastka - domowe słodkości
Murzynek z jogurtem i malinami 122

Smakuje jak ciasto czekoladowe z serem. Jedna porcja to stanowczo za mało. Polecam to ciasto jest pyszne. Składniki 1 i 3/4 szklanki + 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka + 3 łyżki cukru 250 g masła budyń śmietankowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 jajek 700 g jogurtu greckiego 8 … Czytaj dalej Murzynek z jogurtem i malinami

gotuj ze mną
Błyskawiczny sernik 208

jajek i szybki w przygotowaniu sernik na kakaowych herbatnikach, z delikatną mleczną czekoladą jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Składniki: Masa serowa: 1,5kg białego sera półtłustego (trzykrotnie zmielonego) 300g masła extra 1,5 szklanki cukru 400ml mleka 3 budynie śmietankowe (na 0,5l mleka) 9ml olejku rumowego Dodatkowo: 500g herbatników kakaowych Polewa: 150g mlecznej czekolady 3 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka piaskowa z pierniczkami 171

Babka piaskowa z pierniczkami Składniki · · 1 szkl mąki pszennej · · ½ szkl mąki ziemniaczanej · · 1 opakowanie budyniu śmietankowego · · 1 ½ szkl cukru pudru