klasyczne eklerki z budniem
klasyczne eklerki z budniem
Często słyszę wśród znajomych, że przecież eklerki, ptysie i karpatka to to samo ale w innym kształcie. Wczoraj upiekłam je aby pokazać czym się różnią. Zasadnicza różnica jest taka, że eklerki- bardziej podłużne ciastka nadziewane są budyniem (ja wyrabiam go z masłem na gorąco), ptysie czyli te okrągłe nadziewane są bitą śmietaną a karpatka ma krem budyniowy ucierany na zimno. Ja osobiście lubię eklerki pod czapą z czekolady a ptysie oprószone cukrem pudrem. Jak widać z jednego, prostego ciasta ptysi... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Autor
klementynka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka , ciasteczka, ciasto, budyń, ptyś, czekolada, ptysie, karpatka, krem, ciasto z bezami, proste ciasto, bita śmietana, zupa, groszek, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pyszne ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, bez pieczenia, prosta zupa, ciasto na zimno, ciasto ucierane , ciasto budyniowe, gorąca czekolada, zupa krem, zupa krem z groszku, domowa czekolada
Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję