ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:478/780)

budyń jaglano truskawkowy 154

  składniki: (2 porcje) 60 g kaszy jaglanej 250 ml mleka (krowiego lub roślinnego) 250-300 g świeżych truskawek ok. 2 łyżki cukru lub miodu (do

Domowy Smak Jedzenia
budyń jaglano truskawkowy 154

  składniki: (2 porcje) 60 g kaszy jaglanej 250 ml mleka (krowiego lub roślinnego) 250-300 g świeżych truskawek ok. 2 łyżki cukru lub miodu (do

Domowy Smak Jedzenia
SZYBKI PIANKOWY SERNIK. Z BRZOSKWINIAMI i CZEKOLADOWĄ KRUSZONKĄ 156

herbatę 😎  Przy robieniu korzystałam z miksera, ale jeśli nie posiadamy takowego sprzętu - i ze spodem, i z masą serową poradzimy sobie bez niego.  Gorąco polecam! Składniki na ciasto: (u mnie tortownica o średnicy 25cm) 2  szklanki mąki 160 g roztopionej margaryny  1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 żółtka Z wszystkich(...)Wykonanie: Serki homogenizowane ubijamy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i  budyniem. Dodajemy rozpuszczoną i wystudzoną margarynę (lub masło). Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, skórkę i sok z cytryny (lub aromat cytrynowy). Mieszamy całość łyżką.  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część ciemnego ciasta wykładamy na spód, na to wylewamy delikatnie masę serową, układamy małe kawałki

Walijskie Pichcenie
Ciasto Jamajka 386

który udało mi się odnaleźć tutaj wydawał się być do tego idealnym. Niestety, ciasto choć przepyszne, Bananową Chmurką niestety nie jest. I choć wykonuje się go znacznie szybciej, faworyt utrzymuje swoją pozycję;) Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy (proszek) szczypta soli Poncz: 2/3 szklanki wody 3 łyżeczki soku z cytryny(...)koniec stopniowo wsypujemy cukier. Następnie, wciąż ubijając, dodajemy po 1 żółtku. Odkładamy mikser, i za pomocą szpatułki łączymy ubitą pianę jajeczną z przesianą mąką z proszkiem budyniowym oraz kakao. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 21×32 cm (lub nieco większej). Pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt

Smaki Na Talerzu
Ciasto Makowa Panienka 1070

mieszamy do połączenia się składników. Do białek z żółtkami w trzy podejścia dodajemy składniki suche. Mieszamy bardzo ostrożnie za pomocą łyżki, miksera nie używamy.  Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 25-30 min. Po upieczeniu studzimy. Poncz: Cukier i wodę gotujemy w rondelku na małym ogniu przez(...)stanie się puszyste i pobieleje, po tym po trochę na raz dodajemy budyń kokosowy. Miksujemy do powstania gładkiego kremu kokosowego. Całość: Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwa równe blaty.  Każdy blat lekko nasączamy ponczem. Pierwszy blat biszkopt umieszczamy w formie w której piekliśmy ciasto (najlepiej formę wyścielić folią spożywczą). Na to wykładamy prawie cały krem (zostawiamy 4-5 łyżek

Kuchnia Łukasza
Pijak, słodki przekładaniec z amaretto 163

łyżeczki proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywną pianę. Suche składniki wymieszać razem i połączyć z pianą, miksować do połączenia składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, pieczemy w 175 C przez ok. 35 minut. Po bakalie i dodatki zajrzyjcie na stronę  www.Skworcu.com.pl . Masa: - 6 żółtek - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z budyniem i zmiksować. Polewa kakaowa: - 5 kopiastych łyżek naturalnego kakao - 10 dag cukru pudru - 10 dag masła - 6 łyżek mleka 1. Masło rozpuszczamy, nie gotujemy, dodajemy kakao, cukier, mleko i mieszamy do połączenia się składników. Ciepłą polewą zdobimy wierzch ciasta. Poncz do ciast: - kieliszek amaretto - kieliszek wody Dodatkowo: - opakowanie okrągłych

Apetyczna babeczka
KOKOSOWY TORT BOUNTY 159

średnim ogniu przez około 20 min. Do gotującej się masy kokosowej dodać masło. Budyń rozprowadzić w ½ szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 3 części. Upieczone ciasto kakaowe nasączamy czekoladą, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część

Słodki Zakątek
keks budyniowy 194

Kocham keksy. To jedno z moich ulubionych "suchych" ciast. Koniecznie z dużą ilością bakalii i lekką nutką alkoholu, tym razem likieru pomarańczowego ( a przeważnie rumu). Keks z tego przepisu na strukturę podobną do babki piaskowej. Dlatego przy pieczeniu trzeba pilnować, żeby go nie przeciągnąć, bo może wyjść zbyt suchy. Na Święta to pozycja obowiązkowa.  *keksówka 30 cm Składniki(...)wymieszać z bakaliami. Resztę mąki pomieszać z mąką ziemniaczaną, budyniem i proszkiem do pieczenia. Przesiać. Jajka wbić do miski i ubijając dosypywać cukier, ubijać aż masa będzie gęsta i puszysta. Wsypać mąki, wlać masło i dodać startą skórkę z cytryny. Krótko zmiksować. Dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyścielonej papierem i piec w 180*C około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik jogurtowy 195

sernika bez sera lub sernik z jogurtów bałkańskich.  Ciasto było udane, dlatego zamieszczam poniżej przepis :)Składniki : jogurt typu greckiego Apetikos -340 g jogurt  z mascarpone -( do sałatek i deserów )-250 g 1/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże jajka 1 budyń śmietankowy - taki na 500 ml bakalie - u mnie drobno pokrojone suszone(...)dodać ewentualnie bakalie. Ja zrobiłam jeszcze dodatkowo kruszonkę, którą posypałam sernik w momencie jak już lekko się podpiekł.  W smaku jest delikatny, dla mnie idealny. A ważne, że ciasto robi się szybko i nie trzeba mielić sera. Miałam więcej czasu i zrobiłam ciasto pod spód sernika.  Składniki do ciasta kruchego : 12 dag masła 1 szklanka i 2 łyżki

Proste Potrawy
Ciasto z makiem - na niedzielę i od święta + filmik 418

ciasto (proporcje na blachę o wymiarach 21cm x 26cm): 6 jajek (żółtka i białka osobno) 250 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 paczuszka cukru waniliowego Składniki na masę makową: 300 g suchego maku 3 jajka (żółtka i białka osobno) pół szklanki cukru 3 łyżki miodu 1 opakowanie budyniu 1 olejek(...)miksujemy na średnich obrotach. 5. W trakcie miksowania dodajemy budyń i olejek migdałowy. 6. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. 7. Rodzynki sparzamy. 8. Do zmiksowanego maku dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy, na koniec dodajemy sparzone rodzynki, mieszamy i odkładamy w chłodne miejsce. 9. Teraz czas na ciasto. Do misy miksera wrzucamy miękkie masło i szklankę cukru

Kawa z mlekiem
Stefanka na biszkopcie 487

około 5 minut.Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia , powoli wsypując do masy jajecznej , mieszamy. Pieczemy do godziny w 180 stopniach , po 40 minutach można sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Ja piekłam w prostokątnej formie, odstawiłam biszkopt do całkowitego wystygnięcia, a właściwie dopiero na drugi dzień był krojony.   MASA :Składniki :* 1 litr mleka* pół szklanki cukru* cukier(...)następnie pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu cały czas mieszając aż do powstania budyniu. Do przestygniętego kremu dodać sok z cytryny.Biszkopt przekroić na 4 części. Każdą przełożyć masą. Odstawić do lodówki na kilka godzin, bądź podawać od razu. Biszkopt jest miękki i nie trzeba czekać by ciasto się nasączyło. Polać polewą czekoladową

Magiczne Życie Marty
Wypieki na święta niekoniecznie tradycyjne 150

zrobić dzień wcześniej i trzymać w zamrażalce do następnego dnia. Przygotuj blaszkę o wymiarach 25 cm x 35 cm i wyłóż papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć większą porcję ciasta i podpiec w piekarniku nagrzanym na 180ºC. Piec około 20 minut na lekko złoty kolor. Nadzienie z jabłek 1,5 kg soczystych i kwaskowatych jabłek, u mnie granny smith(...)łyżce cukru. Cukier powinien być rozpuszczony, a pianka gładka. Stale miksując dodaj budyń i wanilię . Zakończ wlewając wolnym strumieniem olej, nie przerywając miksowania. Na podpieczony i lekko ciepły spód wyłóż schłodzone jabłka i wyrównaj powierzchnię. Na wierzch jabłek wyłóż ubitą piankę budyniową. Na nią zetrzyj resztę zamrożonego ciasta. Piecz szarlotkę w temperaturze 180ºC przez około 30 – 40 minut. Upieczone

codojedzenia
Ambasador 417

ciasto ciemne. Lekko rozprowadzamy. Między kupkami wkładamy obrane, pokrojone w plasterki jabłka lub inne owoce. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem budyniowo – maślany: 6 żółtek 100 g mąki ziemniaczanej 350 g cukru kryształu 1 cukier waniliowy 125 ml mleka 625 ml mleka(...)ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy zimny budyń. Ucieramy do otrzymania puszystego kremu. Krem dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy bakalie, czekoladę, kakao. Delikatnie mieszamy. Do drugiej części dodajemy pokrojone brzoskwinie i około 2-3 łyżek soku z brzoskwiń. Mieszamy. Na ciasto nakładamy ciemny krem, na ciemny krem nakładamy krem jasny. Posypujemy kakao przed podaniem

Made By Mom And Son
Kostka chałwowo czekoladowa 229

Dzień dobry, co zrobić kiedy zapas chałwy chce się przeterminować? Oczywiście, że ciasto :D zapraszam na kolejnego smakowitego przekładańca z kremem chałwowym i bezikami. Delikatny biszkopt, dwa doskonale komponujące się kremy i bezy - po prostu bajka :) Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia. szczypta soli(...)budynie i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Utartą masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy pokruszoną chałwę i starannie miksujemy. Do drugiej części rozpuszczoną gorzką czekoladę (ważne by była ostudzona) i również miksujemy do połączenia. Złożenie ciasta: biszkopt kroimy na pół, nasączamy herbatą, wykładamy krem chałwowym, układamy bezy

Cynamonowe szczęście
Migdałowy sernik 458

białek ze szczyptą soli Masę serową połączyć z mąką ziemniaczaną, budyniem, proszkiem do pieczenia oraz płatkami migdałów. Całość wymieszać delikatnie z  bitą śmietaną oraz z pianą z białek. Wlać do wyłożonej wcześniej herbatnikami  blachy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 C. Piec ok 1,5 godz. Ciasto zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczki, pozwolić mu powoli stygnąć

kgwjanczewo
Sernik z mango i białą czekoladą 166

kremowy, lekki jak chmurka i bajecznie słodki! Obiecuję zakochasz się w smaku tego ciasta! A pomyśleć, że kiedyś nie znosiłam piec serników. Spód: 75 g masła 200 g ciastek oreo Masa serowa: 1 kg waniliowego twarogu 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 40 g budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 100 g białej czekolady(...)termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.  Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier I cukier waniliowy, miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Kolejno wbijamy po jednym jajku i czekamy aż połączą się z masą. Wyłączamy mikser. Do rozpuszczonej i lekko przestudzonej czekolady wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczka

VioletoweKucharzenie
malinowa pianka - ciasto kruche z malinami 198

margaryny *  5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, wszystkie składniki  razem zagniotłam .....i tyle. Podzieliłam wygniecione ciasto na dwie dość niezbyt równe części i zapakowałam do zamrażalnika  na czas szykowania obiadu sobotniego. Jak już zjedliśmy obiad, wyciągnęłam zamrożoną większą część i starłam na tarce jarzynowej. Można też(...)Dodajemy cukier, jak już mikser troszkę wszystko ubije, dodajemy kolejno cukier waniliowy, dwa budynie, na koniec pół szklanki oleju. Wylewamy na podpieczony spód. Można go schłodzić troszkę, jednak ja robię szybko. Wyciągam, wylewam, układam, trę i pakuję do piekarnika. Tłumacząc z mojego języka: Wylewam masę na ciasto, układam maliny, ścieram drugą zamrożoną część ciasta. Wsadzam do piekarnika

Pieprzyć z Fantazją