naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą...

naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą...

naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą...

Składniki: mąka tortowa 3 szklanki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, mleko 1/2 litra, woda gazowana 1/2 litra, olej rzepakowy 4 łyżki, szpinak mrożony 2 opakowania, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, mozzarella małe kulki 2 opakowania mąkę, budyń, cukier, sól, olej rzepakowy, jajka, mleko, wodę gazowaną blenderem zmiksować dokładnie i odstawić na 30 minut, wody dolewać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.