ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:485/780)

Sernik na biszkopcie. 160

Doskonałe ciasto pomarańczowe na biszkopcie z owocami. Najpierw robimy remanent w kuchni żeby zobaczyć co możemy upiec i potem, to już łatwizna. Biszkopt: 6 jaj, szczypta soli, 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl. mąki, 1 budyń.  Do miksera wkładamy po kolei produkty i miksujemy- potem przelewamy do foremki. Masa serowa: 1 kg twarogu, 4 jajka, 1 szkl(...)pomarańczy, można dodać trochę śmietany. wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy 25 min w 180 st.C  -- Na podpieczony biszkopt wykładamy masę serową i pieczemy dalej. -- Po 30-40 min. ciasto jest upieczone i takie po wystudzeniu możemy już podawać. -- Jeżeli chcemy je urozmaicić, dodajemy na wierzch wystudzoną galaretkę. Gdy galaretka zaczyna tężeć dodajemy owoce.    Najlepiej jest upiec wieczorem

chleba naszego
Krem malinowo - kakaowy z czekoladą i bitą śmietaną 237

Przepis na deser o delikatnym smaku z kremu przygotowanego z budyniu i żółtek. Krem jest zrobiony podobnie jak w deserze śmietankowo - kakaowym , jednak tylko jego smak

Przepisy Kulinarne
3 bit 145

ciastami u mnie jest bardzo krucho. Ale cały czas staram się wszystkiego nauczyć (idzie dosyć opornie, ale cały czas do przodu ;P) Składniki: (mała blacha) -300g herbatników -masa kajmakowa ( u mnie o smaku krówki) MASA BUDYNIOWA: -100g masła - 2 budynie waniliowe (u mnie budynie na 3/4l mleka) - 4 łyżki cukru - 4 szklanki mleka MASA ŚMIETANOWA: - 500ml śmietany(...)białości i stopniowo dokładamy budyń (cały czas miksując). Krem budyniowy wykładamy na drugą warstwę herbatników. 5. Układamy trzecią warstwę herbatników. 6. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Wlewamy żelatynę, szybko i dokładnie miksujemy. Wykładamy na trzecią warstwę herbatników. 7. Gorzką czekoladę ścieramy i posypujemy nią wierzch ciasta.  SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
Dietetyczna tarta z serem na słodko 138

Eksperyment udany i właśnie jest zjadany ;) polecam ! ;) Składniki: masa serowa: 300g sera chudego białego Emilka 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru aromat śmietankowy/waniliowy 20 (rozkruszonych) tabletek STEWII/fruktoza Spód: 6 łyżek otrębów 4 łyżki mleka 0,5% 1 jajko 1 łyżeczka kakao 4 (rozkruszone) tabletki STEWII/fruktoza 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Spód(...)kakao, proszek do p., STEWIĘ i mieszamy masę odstawiamy na bok na około 10-15 minut aż otręby spęcznieją Masa serowa: Wszystkie składniki na masę miksujemy Cała tarta: Ciasto otrębowe wykładamy na dość małą (około 20cm średnicy) okrągła blaszkę pokrytą papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika na około 10 minut, temperatura 200 stopni, po upływie 10 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto toffi bez pieczenia 478

sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h Składniki: – 350-400 g herbatników maślanych – 3,5 szklanki mleka – pół szklanki cukru + 1 łyżka – 2 budynie waniliowe – 2 galaretki cytrynowe – 250 g masła – 1 puszka mleka skondensowanego(...)zacznie się gotować dodaj budynie rozpuszczone w mleku i jeszcze chwilę gotuj aż całość zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodaj 2 opakowania galaretki i dokładnie wymieszaj aż połączy się z budyniem. Odstaw aż całość przestygnie, wtedy dodaj masło pokrojone w kostkę i zmiksuj na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę przełóż na herbatniki, wygładź całość, połóż kolejną warstwę herbatników na górę

nietylkopasta.pl
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 130

jajka 100 g cukru (1/2 szklanki) 120 g mąki pszennej (2/3 szklanki) MASA SEROWA 250 g mascarpone 750 g twarogu sernikowego (użyłam TAKIEGO ) 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy SOS TOFFEE 1 szklanka śmietany 30% 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki brązowego cukru 50 g masła DODATKOWO : świeże figi pokrojone na ćwiartki lub np. maliny WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy(...)Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 12 minut, aż ciasto lekko urośnie, a na wierzchu utworzy się czekoladowa skorupka. Wyjmujemy na blat. MASA SEROWA: Do dzieży miksera dodajemy mascarpone, twaróg, jajka i cukier. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy budyń waniliowy i miksujemy, aż połączy się z masą. Delikatnie wykładamy na podpieczony spód brownie, wyrównujemy

cool and minty
MIODOWNIK Z ORZECHAMI 167

budyniu, zdjąć z ognia, schłodzić. Miękkie masło utrzeć mikserem, dodawać stopniowo budyń z kaszy manny i miksować do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę włożyć do lodówki na kilka godzin. Sposób przygotowania masy orzechowej: Orzechy posiekać, włożyć do rondelka z pozostałymi składnikami, wymieszać i podgrzać do zawrzenia. Sposób przygotowania ciasta: Blat ciasta włożyć do formy wyłożonej sreberkiem, posmarować masą krówkową

Przepisy kulinarne babci Antoniny
SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH NA KRUCHYM SPODZIE 771

łyżki cukru drobnego do wypieków Na masę serową: * 900 g jogurtu greckiego (dałam light) * 2 budynie śmietankowe w proszku (bez dodatku cukru) * pół szklanki cukru * 5 jajek * 2 łyżeczki cukru waniliowego  Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruchy spód zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować ciasto na wielkość formy do pieczenia.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia

Zrób to smacznie
Sernik z makiem 117

makiem, czyli potocznie mówiąc seromakowiec to bardzo popularne ostatnio ciasto, zwłaszcza w okresie świątecznym. Jest to wygodne rozwiązanie dla tych, którzy nie lubią, boją się, lub nie potrafią piec tradycyjnych makowców zawijanych z ciasta drożdżowego. Jest to ciasto dwa w jednym, trochę sernik, trochę makowiec. Ja bardzo lubię takie ciasto. Można je zrobić na różne sposoby. Ja dziś zrobiłam sernik(...)naturalnego. Sernik wyszedł bardzo delikatny i kremowy, puszysty i wilgotny zarazem. Całość zwieńczyłam czekoladą. Dla mnie to ciasto to jak to mówią petarda. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g białego sera półtłustego 2 jajka 0,5szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru na 0,5l mleka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100ml śmietany 30% 1 łyżka

Waniliowe Improwizacje
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 280

Frankfurter Kranz to niemiecka specjalność cukiernicza rodem z Franfurtu. Tort składający się z wielu warstw upieczonych z ciasta biszkoptowego lub piaskowego i maślanej masy, ozdobiony krokantem z orzechów laskowych, włoskich lub migdałów. Warstwy kremu mogą być wzbogacone konfiturą, a góra ozdobiona kandyzowanymi wiśniami. Całość bardzo klasyczna, elegancka i subtelna w smaku. Prezentuje się świetnie i tak samo smakuje. Wprowadziłam małe(...)biszkopt: 5 jajek 120 g ksylitolu/cukru 120 g mąki oriszowej jasnej 30 g mączki ziemniaczanej   1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 4-6 łyżek ksylitolu/ cukru 2 łyżki rumu 200 g masła dodatkowo: 1 op. krokantu z orzechów laskowych kandyzowane wiśnie 1 słoiczek kwaśnego dżemu, najlepiej porzeczkowego   Wykonanie:  białka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka z białek 91

przetworów, albo nie używać ich wcale :-) Możecie też podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać 2 łyżki kakao - wtedy będziecie mieć fantastyczną babkę dwukolorową :-) Możecie je też dodać do całości :-) Pełna dowolność... To do dzieła!  SKŁADNIKI 7 białek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Mąke, proszek i budyń mieszamy razem, a następnie dosypujemy stopniowo do piany, cały czas miksując. Na koniec dolewamy powoli olej i wodę; miksujemy. Przekładamy masę do foremki wyłożónej papierm do pieczenia, na wierzchu układamu śliwki lub inne owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem czy ciasto na pewno się upiekło

Czary - gary w kuchni
Sernik tradycyjny 174

szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 budyniu śmietankowego  kilka kropel aromatu migdałowego lub wg upodobań bakalie(niekoniecznie) Ser zmielić razem z masłem, dodać żółtka, cukier i pozostałe składniki. Krótko utrzeć do uzyskania jednolitej masy. Połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto delikatnie, małymi porcjami aby nie zmieszać z kakaem. Wyrównać. Można narysować

Praktyczna pl
cynamonowe jabłka w cieście z bitą śmietaną... 164

sztuk, cukier 1/2 szklanki, cynamon 1 łyżeczka - 3 laski zmielone Royal Brand, budyń śmietankowy 1 opakowanie, śmietana kremówka 1 szklanka, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka "L", cukier, miękka palma utrzeć mikserem z 5 minut na najwyższych obrotachwsypać mąkę z proszkiem i zmiksować dość gęste ciasto jabłka szara reneta - obrać ze skórki i na tarce grubsze oczka zetrzećposypać cukrem

W Mojej Kuchni Lubię
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 353

Dzisiaj przepis na coś słodkiego :).Ciasto jest proste i bardzo smakuje nam wszystkim.Dwa biszkopty przełozone musem z owoców i kremem pycha ;). SKŁADNIKI Biszkopt ciemny: 6 jajek szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus truskawkowy 500g(...)normalny budyń.Dokładnie studzimy.Masło miksujemy mikserem na puch dodajemy po trochu wystudzonego budyniu i mamy krem :). Przyszedł czas na mus :).Truskawki lub np.maliny blendujemy na mus,wlewamy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Teraz najważniejsza rzecz składanie ciasta :). Ciemny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Na jeden z blatów ciasta wylewamy tężejący

Mała w garnku miesza
ciasto Kilimandżaro 306

ubitych jajek z cukrem i mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną (samo dno) papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1500 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki cytrynowe 2 łyżki masła wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy z masłem. Po kilku minutach wsypujemy cuchą galaretę, dokładnie mieszamy. Chwilkę jeszcze smażymy a następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. wykonanie ciasta: Na jeden

Domowy Smak Jedzenia