ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:485/780)

SERNIK MOCNO CYTRYNOWY 367

Cytrynowe kremy w połączeniu z serem okazały się całkowitym hitem. Od razu zaznaczam, że ciasto jest mocno cytrynowe i orzeźwiające, ale niezwykle pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ 25/22 CM SER: 0,5 kg mielonego sera np. z wiaderka 0,5 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 12,5 dag roztopionego masła lub margaryny KREM(...)miksujemy krótko mikserem. Wlewamy na blachę i pieczemy ok. 40 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. KREM 1: Szklankę wody gotujemy razem z cukrem, w połowie szklanki wody rozrabiamy budyń, wlewamy i chwilę gotujemy, dodajemy sok z cytryny, cały czas mieszamy. Wyłączamy i wsypujemy połowę galaretki, dobrze mieszamy.  Odstawiamy na parę minut,  dodajemy po kawałku masła i miksujemy

Pani na deser
Tort leśny mech z malinami i figami 274

kremem budyniowym, w oryginalnej wersji tego ciasta używa się kremu z mascarpone i bitej śmietany. Modyfikacja wyszła fajna, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość zanim się będzie kremem smarować ciasto, bo od razu jest zbyt rzadkie, polecam  mu najpierw przestać noc w lodowce i dopiero do dzieła. Ja najpierw trochę się pospieszyłam a później zmieniłam taktykę ;)  W każdym(...)Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Odstawiamy do lodówki na kilka godzina a najlepiej na całą noc aby krem zrobił się sztywniejszy. Ponadto: 1 kubek Malin 3 figi kilka jeżyny Składanie tortu: Z wystudzonego ciasta ścinamy  wierzch ok 0,5-1cm i drobno kruszymy do osobnej miseczki. Pozostałe

W kuchennej krainie
Babeczki z masą budyniową i owocami 291

ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Przygotować foremki do babeczek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich brzegi kruchym ciastem na grubość około 3-4 mm (fot.1). Jeżeli obawiamy się, że babeczki zbytnio nam urosną w środku - to możemy wsypać do nich groch lub fasolę (fot.2). Należy jedynie pamiętać(...)babeczek, wstawić je jeszcze na 2-3 minuty, aby dopiekły się wnętrza. Następnie wszystko wyjąć i wystudzić.Teraz czas na przygotowanie masy. Do miski wlać 1/2 szklanki mleka, wsypać budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rozrobiony budyń. Ciągle i energicznie mieszać, aż do zgęstnienia

Świat Ciasta
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 679

kakao i cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C.Masa:4 białka3/4 szkl. cukru2 op. budyniu śmietankowego (proszek)1 szkl wiórków kokosowych3 opakowania kwaśnej śmietany 18% (około(...)czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy ,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód.Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki.Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kakaowe ciasto z wiśniami i kokosem 443

cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C.Masa:4 białka3/4 szkl. cukru2 op. budyniu śmietankowego (proszek)1 szkl wiórków kokosowych3 opakowania kwaśnej śmietany(...)miksując. Następnie dodać proszek budyniowy ,   wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód.Na masie ułożyć wiśnie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki. Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Placuszki jabłkowe 177

jabłka 1 szklanka musli 1 budyń waniliowy po 4 łyżki płatków migdałowych, wiórków kokosowych szczypta cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Ponadto serek mascarpone miód Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy se sobą dokładnie, dodajemy jabłka, delikatnie łączymy ze sobą. Na patelni rozgrzewamy olej ciasto kładziemy łyżką, smażymy na złoty kolor

kgwjanczewo
Tort orzechowo-kokosowy 174

Przepis na biszkopt pochodzi z książki  "Wielka księga ciast" przełożonej z niemieckiego dla czytelników KDC Klub Dla Ciebie . Robiłam go już trzeci raz, ale zawsze na koniec zapada mi się środek. Przy składaniu tortu nie stanowi to problemu, ale fakt pozostaje. Sam biszkopt jest pyszny w smaku, ale bardzo kruchy. SKŁADNIKI Na biszkopt 10 jajek szczypta soli(...)piekarniku na 20-30 minut (ciasto nie może być w środku surowe). Gotowy biszkopt ostudzić i przekroić na dwa placki. Masa kokosowa: W garnuszku zagotować mleko i wrzucić do niego kokos mieszając. Gotować do momentu, aż kokos wchłonie mleko, wyłączyć palnik, wlać wódkę lub likier i wymieszać. Zostawić do ostudzenia.  Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu, wykorzystując jedynie

Passions hobbies life
Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym 209

kogoś jeszcze skuszę? Prosto z serca upieczony, pokochają go miliony :) Mój zrobiłam dla Rodzinki, by wesołe mieli minki. Pomarańcza i miechunka cudnie sernik orzeźwiają i już wiem, że na cieście fajnie wyglądają. Więc jak kryzys Cię dopadnie i humor się popsuje Pamiętaj, że ja tym serniczkiem wszystkich częstuję. Już jeden kawałek sprawi,  że humor szybko się poprawi. Nie zwlekaj(...)mąki pszennej + odrobina do podsypania przy wyrabianiu 2 żółtka Sernik: 700g mielonego sera białego 200g margaryny (u mnie Palma) 5 jajek 200g cukru pudru 1 cukier waniliowy Delecta 1 budyń śmietankowy (u mnie z dodatkiem białej czekolady) Delecta 1 aromatyczna przyprawa do sernika Delecta szczypta soli Mus pomarańczowo-miechunkowy z cynamonem: 1 puszka pomarańczy w syropie (waga netto 240g

Kuchnia w czekoladzie
Rogaliki drożdżowe z budyniem 17445

budyniem... Składniki: 560 g mąki pszennej tortowej 10 g drożdży suchych 350 ml mleka 2 jajka 80 g masła, roztopionego 75 g cukru pół łyżeczki soli Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka, do posmarowania przed pieczeniem cukier puder do oprószenia Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami, dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrobić ciasto(...)pieczenia (można pominąć, jeśli forma jest nieprzywieralna). Wyrośnięcie ciasto krótko zagnieść, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt o bokach około 18 x 35 cm. Kółkiem do krojenia pizzy lub ostrym nożem wycinać naprzemiennie trójkąty o krótkiej podstawie i długich bokach. U podstawy każdego trójkąta nakładać 1 łyżeczkę budyniu. Zwijać od podstawy w kierunku wierzchołka w taki

Pelusiowa Kuchnia
BRAZYLIANKA 222

łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części i piec każdy placek w 200 st.C przez 20 min. Krem: 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag masła sok z cytryny Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Utrzeć masło,dodać przestudzony budyń,sok z cytryny(...)wrzącej wody. Wymieszać. Polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej bądź deserowej 100 ml śmietany kremówki 30% Śmietanę razem z połamaną czekoladą podgrzewać na parze,aż powstanie gładka polewa. Przełożenie ciasta Ciasto - masa budyniowa - ciasto - masa jabłkowa - ciasto - polewa czekoladowa

Niespełnione zdolności kulinarne
Rurki z kremem 329

wanilinowy, sól, poszatkowane masło (zimne masło można zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, podsypując kostkę masła mąką) i przez chwilę masło z mąką rozcierać palcami. Dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Wstawić je do lodówki na 60 minut.Krem:2. Do rondelka z grubym dnem wlać mleko, dodać 50g masła i wsypać cukier wanilinowy, zagotować. 3. Jajka i żółtka ubić z cukrem pudrem(...)cały czas mieszając, aż się zagotuje (masa zrobi się gęsta jak budyń, na początku mogą się robić grudki, ale proszę się nie przejmować, rozbiją się). Budyniową masę zdjąć z ognia i przykryć folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuch. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.  5. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować, podsypując mąką na grubość około

Mała Cukierenka
Sernik na czekoladowym spodzie. 204

zapychaczy, ani tych na grubym spodzie. Kocham delikatną masę serową i cienki charakterystyczny spód. To ciasto za każdym razem może inaczej wyglądać,  ale jak to zrobić napiszę dalej. Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki ciemnego kakao 4 łyżki mocnej kawy ( płyn) 3 jajka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli szklanka oleju szklanka wody gazowanej łyżka sody oczyszczanej łyżka(...)owocu 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki budyniu  Polewa: Przepis ----->  TU Jeśli mamy twaróg z kostki to trzeba go zmielić, albo dodać do niego wszystkie mokre składniki i dokładnie zmiksować. Nie ma żadnego ubijania piany, ucierania żółtek, tylko dokładnie mieszamy i to wystarczy, można się brać za ciasto. Do wysokiego naczynia dodajemy wszystkie mokre składniki i cukier

Dieta moja pasja
Pączki na piwnym cieście, szybko i łatwo 591

pączki jak mąka, jajka, piwo i cała reszta powinna mieć taka samą pokojową temperaturę, warto wszystko wystawić na blat kuchenny na ok. 2 godziny przed planowanym zagniatanym ciasta. Składniki na ciasto drożdżowe:    -  1 i 1/2 kg mąki pszennej, u mnie typ 500 z pobliskiego młyna    -  13 dag świeżych drożdży(...)konfitura, dżem, budyń, czekolada Wierzch: lukier, polewa, cukier puder 1. Mąkę przesiać do miski, dodać suche składniki i wymieszać. Drożdże  rozpuścić z łyżeczką cukru w letnim mleku, odstawić na 10-12 minut aby drożdże rozpoczęły fermentację. 2. Jaja z żółtkami ubić na jednolitą masę. Do suchych składników dodajemy drożdże, jaja, piwo i zagniatamy na elastyczne ciasto, jeśli jest potrzeba

Apetyczna babeczka
Ciasto Pijak 253

Alkohol jednak gra tutaj znaczące, pierwsze skrzypce- dzięki niemu „Pijak” nie zamula, a staje się ciastem wykwintnym, słodkim, kremowym, ale nie przesłodzonym. Polewa na bazie extraciemnego kakao sprawia, że ciasto smakuje jak alkoholowa pralina- polecam! Składniki na biszkopt: 4 jaja 1 szklanka cukru ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki letniej wody Białka ubijamy(...)mąką. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem( stopniowo, po łyżce). Pozostałe składniki: duży słoik dżemu z czarnej porzeczki ( najlepszy domowy) duże opakowanie okrągłych biszkoptów ½ szklanki spirytusu polewa WYKONANIE: biszkopt   dżem z czarnej porzeczki   ciasto makowo-kokosowe   masa   biszkopty obficie namaczane w spirytusie   polewa Smacznego

Domowe ciasta
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 330

Zbliżają się święta. Mam dla Was propozycję na pyszne ciasto. Cóż to będzie? Stefanka na herbatnikach. Bez pieczenia! A jakie to proste? Zaraz się przekonacie.   Potrzebne składniki: 4 paczki herbatników maślanych (około 100 sztuk) Krem nr.1: 400 ml mleka 5 łyżek stołowych cukru 1 budyń o smaku toffi 100 g mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła Krem(...)dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu. Studzimy. Robimy krem nr. 1 Do mleka dodajemy budyń oraz cukier. Zagotowujemy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladą. Mieszamy, żeby się rozpuściła. Gdy masa wystygnie dodajemy do niej masło i dokładnie miksujemy. Teraz robimy krem nr. 2 Miksujemy

Niunioki

Proponowane wyszukiwania