ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:484/780)

Piegusek ananasowy 231

krople aromatu migdałowego Poncz: Sok z ananasa 100 ml białego martini lub czystej wódki Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1  galaretka cytrynowa Dr.Oetker 450 ml mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem-70 g 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 20 dag masła Dodatkowo: 2  galaretki cytrynowe Dr.Oetker 30 dag delicji morelowych(...)temp 170*c, gorące ciasto wyjąć z pieca i upuścić na podłogę z odległości 30 cm od podłogi-dzięki temu biszkopt będzie równy jak stół. Zostawić do całkowitego wystygnięcia. Masa ananasowa: Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, zostawić do lekkiego stężenia. Żółtka roztrzepać w niewielkiej ilości mleka razem z mąką ziemniaczaną i budyniem, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem

Wanilia i Kardamon
Tort ananasowo-truskawkowy 204

tortownicy o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Wylewamy ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 30-35 min. w 180  º C. Biszkopt lepiej upiec dzień wcześniej, wówczas lepiej będzie się kroił. Krem ananasowy: puszka ananasów opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru 200 g dobrego masła Zawartość puszki(...)wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy budyń, zestawiamy z ognia i dokładnie przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, partiami dodajemy budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Kawałki ananasów dokładnie odsączamy i dodajemy do kremu. Galaretka truskawkowa: 600 g truskawek op.galaretki truskawkowej sok z połowy cytryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki

Anielskie wypieki
Sernik Harataniec 265

wilgotny, jednak różny. Bardzo miłą niespodzianką dla mnie jest warstwa dżemu na kruchym cieście, która nadała całości wyrazistości oraz warstwa pianki z kisielem. Jest coś  w tych przekładanych ciastach, co sprawia, że zawsze smakują lepiej. Tak jest też tym razem :) Idealny wypiek na każdą okazję!  Sernik Harataniec Blaszka 25x35cm Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki gęstej śmietany(...)czarnej porzeczki 400 g 1 kisiel w czerwonym kolorze (proszek) 1 budyń waniliowy (proszek) 1 kg zmielonego twarogu (można użyć dobrej jakości z wiaderka) Wykonanie: 250 g masła lub kostki do pieczenia siekamy, dodajemy proszek do pieczenia, 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru, śmietanę i zagniatamy.  Następnie ciasto dzielimy na 3 części. Jedną odkładamy na bok - ona zostaje jasna. Pozostałe

Poezja Smaków - blog kulinarny
BABECZKI SEROWE ZE ŚLIWKAMI DLA DIABETYKÓW 316

jesieni! Voila! Składniki na 16 serowych babeczek : Ciasto: 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 spore łyżki płynnego miodu 100g masła jajko szczypta soli Masa serowa: 400g chudego twarogu 0% (2 kostki) 100g ksylitolu (jeśli ktoś nie lubi/nie może, to ostatecznie może być cukier) 2 łyżki śmietany 12% 2 jajka 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (można zastąpić łyżką mąki ziemniaczanej i cukrem

Dietolog
Szarlotka z bezą i kruszonką 1146

Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła 2 łyżki śmietany 18% 5 żółtek parę kropel zapachu migdałowego Masa jabłkowa: 1 kg jabłek sok z 1/2 cytryny 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (z cukrem) 1 łyżeczka cynamonu Beza: 5 białek (jeśli mamy zamrożone białka możemy dodać jeszcze 3 aby beza(...)pieczenia oraz cukrem pudrem. Dodajemy pokrojone w kostkę schłodzone masło i siekamy razem z mąką na jak najmniejsze kawałki. Dodajemy żółtka, śmietanę oraz zapach migdałowy i zagniatamy szybko jednolite ciasto. Formujemy kulę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Obieramy jabłka i ścieramy je na dużych oczkach tarki. Dodajemy sok z cytryny, cynamon oraz proszek budyniowy

Qchnia po prostu
Brzoskwinowy raj 302

pozostały cukier ucieramy z żółtkami, gdy masa będzie biała i puszysta dodajemy orzechy, mąkę i bułkę tartą i całość mieszamy, a następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę do pieczenia (23x35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C Krem:  kostka masła 700 ml mleka 3 żółtka(...)budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy. Mus brzoskwiniowy: 5 dużych brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa  Brzoskwinie obieramy, kroimy i zagotowujemy. Gdy zmiękną blendujemy na mus i dodajemy rozpuszczoną w szklance wody galaretkę. Odstawiamy do zgęstnienia Dodatkowo: 2 galaretki brzoskwiniowe herbatniki Złożenie ciasta: Na przestygnięty orzechowy spód wykładamy połowę masy, a na nią układamy

Cynamonowe szczęście
Królewicz 185

Margarynę, cukier i miód roztopić w rondelku. Jak masa ostygnie dodać do mąki, sody i jajka. Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i upiec dwa placki w dużej blaszce. Ciasto rozgniatamy palcami w blaszce, bardzo źle się wałkuje. Piec 15-20 minut (max 30 min) w temperaturze ok.180 stopni.BISZKOPT Z 4 JAJEK: 4 jaja szczypta soli 1/2 łyżeczki octu(...)mąki pszennej 2 cukry waniliowe 1 margaryna Z podanych składników ugotować budyń. Do gorącego budyniu wrzucamy kostkę margaryny i miksujemy do rozpuszczenia. Ciepłym kremem smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki

Blondynka Gotuje
Migdałowiec bez pieczenia 421

wielkość blaszki ma znaczenie tylko jeżeli chcemy osiągnąć wysokie ciasto. Jeśli niższe lub nie ma to dla nas znaczenia, wtedy możemy użyć większej blaszki lub taką jaką mamy w domu. Składniki: 2 paczki krakersów po 200 g 100 g płatków migdałowych puszka kajmaku 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej(...)gładki płyn. W między czasie w garnku gotujemy resztę mleka, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy. Gdy mleko zaczyna się gotować wlewamy małym strumieniem, zmiksowane mleko z mąką, budyniem i jajkiem. Cały czas mieszamy, żeby nie powstały grudki, gładki krem odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia. Migdały prażymy na suchej patelni, co jakiś czas mieszając, aby uniknąć przypalenia migdałów. Ostawiamy

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 183

formie wyłożonej papierem tworząc spód i 2-3 cm rant. Tak przygotowane ciasto pieczemy w nagrzanym do 180-190 stopni C przez 10 minut, następnie wyjmujemy i chwilę studzimy. NADZIENIE: 700 g twarogu 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1 jajko 1 budyń wiśniowy 1 łyżka gorzkiego kakao 50 g rozpuszczonej mlecznej czekolady lub 2 łyżki kremu(...)typu nutella lub inny tańszy zamiennik) 250-300 g drylowanych wiśni (u mnie mrożone)      Zmielony twaróg przekładamy do miski, dodajemy kolejno: olej mleko, cukier, jajko, kakao, budyń i miksujemy do połączenia i otrzymania gładkiej masy. Masę serową dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao, czekoladę i dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy połowę wiśni i dokładnie mieszamy

Rozpustne gotowanie
Sernik z jogurtów greckich 1125

budynie śmietankowe * aromat pomarańczowy lub inny ulubiony * biszkopty podłużne polewa * 1/2 szklanki dżemu pomarańczowego * 2  łyżeczki żelatyny * prażone płatki migdałowe   Sposób wykonania Jogurty greckie wymieszać dokładnie z budyniami i 1/2 szklanki cukru pudru. Oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z resztą cukru na kremową masę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu ze szczyptą soli. Do masy żółtkowej(...)biszkoptami, a następnie wylać masę jajeczno jogurtową i wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180°C , ok. 1h, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić ciasto do wystudzenia. Ciasto ładnie wyrasta, ale w trakcie studzenia nieco opada, mimo to pozostaje puszyste w środku.     Przygotować polewę. Żelatynę namoczyć w łyżce wody, rozpuścić w kąpieli wodnej

Mix smaku
Lodowiec z malinami i borówkami 144

Bardzo szybkie ciasto, do którego nie potrzeba  piekarnika z  pysznymi sezonowymi owocami. U mnie w połączeniu z malinami i borówkami. Gościom smakował, a to jest dla mnie najważniejsze 😊  Składniki (tortownica 26cm ): biszkopty 220 g, mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 8-9 łyżek,  masło 200 g, kakao 2 łyżki, maliny(...)wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy ok 5 min. Ugotowany budyń przykrywamy folią tak aby dotykała budyniu, zapobiegnie ona powstawaniu kożucha. Budyń odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Na koniec masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i mieszamy do połączenia

kulinarne odsłony pati
Sernik z makiem na kruchym cieście z pianką 158

uwieńczone delikatną pianką! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 4 żółtka jaja 1 margaryna 2 łyżki smalcu 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek proszku do pieczenia 3 łyżki wiórek kokosowych tłuszcz do formy Składniki na masę serową: 1 kg sera ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 Aromat waniliowy

Tradycyjna Kuchnia
Raffaello – ciasto bez pieczenia 252

domu Gwarantuje Wam, że ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i bardzo pyszne Składniki: – 600 g dobrej jakości herbatników – 200 g masła – 150 g wiórków kokosowych – 1 litr mleka – 3 łyżki mąki pszennej – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 250 g cukru – 2 żółtka Przygotowanie: Przygotowujemy budyń. Z litra mleka odlewamy 1/2 szklanki. Pozostałą(...)część mleka mieszamy z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz cukrem i żółtkami. Pół szklanki mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy stopniowo przygotowaną mieszankę. Po zagotowaniu budyń zdejmujemy z ognia i studzimy. Po całkowitym ostudzenia dodajemy kostkę masła i miksujemy na gładką masę. Przygotowujemy małą formę u mnie o wymiarach 30 x 25cm (smarujemy i wykładamy papierem do pieczenia). Wykładamy

I LOVE LIFE
Puszysty sernik z mlekiem w proszku 925

serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26 x 26 cm.     Składniki: ok 20 sztuk herbatników 1 kg mielonego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (po 40g) 3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki zimnego mleka(...)moja ma wymiary 26×26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i dno smarujemy masłem lub margaryną *** *** Na natłuszczonym dnie blaszki układamy herbatniki *** *** Gotową masę serową wykładamy na herbatniki. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Po upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę. do garnuszka wkładamy

Blog z Apetytem