ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:483/780)

Babeczki kokosowe z rafaello 224

posypane cukrem pudrem zajadać . Składniki  na 12 szt.: ciasto: 4 małe jaja, 50 ml mleka 2% tłuszczu, 60 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy 16 g, 50 ml oleju rzepakowego, 150 g mąki tortowej, 50 g drobnych wiórek kokosu, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak (60 g), szczypta soli, oraz: 12 kulek(...)drobnego cukru białego, mix dekoracji cukrowych np. neon, Przygotowanie: Foremki sylikonowe obsypujemy delikatnie mąką. Białka oddzielamy od żółtek. Suche składniki: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kokosem oraz budyniem. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na kogel mogel. Stopniowo dolewamy olej, miksujemy na najwyższych obrotach. Do kogel mogel dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy

Moniki Smakołyki
Seromakowiec 1338

Seromak Seromakwiec, seromak albo sernik z makiem… czyli połączenie dwóch (moich ulubionych) ciast! Jest przepyszny, wilgotny, idealnie słodki, po prostu wspaniały. Co prawda wymaga trochę pracy, ale wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam! Składniki: Masa serowa 1,20kg sera twarogowego 1 budyń śmietankowy 200g masła (lub margaryny) 5 jajek 3/4 szklanki cukru Masa makowa: 900g masy makowej (użyłam(...)spód: herbatniki – ok 25 sztuk 1 łyżka masła lub margaryny *** Masa serowa:ser mielimy dwukrotnie *** *** Miękkie masło miksujemy z cukrem i żółtkami jaj *** *** Dodajemy zmielony ser oraz budyń (sam proszek) i dokładnie mieszamy *** *** Białka jaj ubijamy na sztywną pianę *** *** Do masy serowej dodajemy pianę z białek i delikatnie całość łączymy za pomocą łyżki *** *** Masa makowa: masło lub margarynę rozpuszczamy

Blog z Apetytem
Sernik z malinami 146

przepisu. Efekt: łatwy, szybki, efektowny i smaczny sernik. Polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego ( z wiaderka np. President) 7 białek 2 żółtka 1 i 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego Dodatkowo: 30-40 dag malin(...)Białka ubić z cukrem na sztywno. Nie przerywając miksowania dodać żółta, olej i proszek budyniowy. Porcjami dodawać ser. Miksować tylko do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce, po czym ułożyć maliny. Obsypać pozostałą kruszonką. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni

Praktyczna pl
Snikers ciasto s. Anastazji 382

cukier. Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać łyżką. Wylać na blaszkę 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut Ciasto orzechowe 150 g orzechów włoskich 5 białek 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru kryształu Połowę orzechów  posiekać drobno nożem, a drugą połowę zmielić(...)zimny). Masło utrzeć na gładko i stopniowo dodawać po łyżce budyniu stale ucierając. Krem podzielić na trzy części Polewa  125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 1,5 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Lekko przestudzić i polać ciasto. Składanie ciasta placek kruchy  1/3 kremu  ciasto kokosowe

O kuchni z uczuciem
Sernik tradycyjny 386

pieczenia  3 łyżki oleju Ciasto zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika. Jeśli chcecie ozdobić swoje ciasta, zajrzyjcie na stronę http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=4183971 Składniki na masę serową: 1,2 kg sera białego, najlepiej z targu, a nie sklepowego, a jeśli już kupujemy w sklepie to trzeba szukać twardego(...)białości, i po trochę dodawać dwu krotnie zmielony ser. Dodajemy budyń, roztopioną wystudzoną margarynę, rodzynki, cukier waniliowy. Ścieramy skórkę z całej cytryny na drobnych oczkach. Następnie ubijamy na twardo pianę z wszystkich białek i całość  delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy do foremki na wyłożone na spód ciasto. Następnie resztę ciasta wałkujemy i tworzymy na wierzchu sernika kratkę. Temperatura

Apetyczna babeczka
Sernik waniliowy 127

kruchym cieście.  Ja zdecydowałam się jednak na herbatniki, ponieważ nie miałam zbyt wiele czasu na pieczenie. Sernik mimo to wyszedł bardzo pyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×35 cm. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 500 g twarogu chudego 100 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 5 jajek 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe(...)dodać kogel mogel, kaszę manną i budynie. Na końcu dodać ubitą śmietanę, mieszamy jeszcze chwilę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać szpatułką.  5. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej herbatniki. Masę serową przelać na ciastka.  6. Tak przygotowane ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C

Danka Pichci
Metrowiec z białą czekoladą 540

zagotowania, ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać na przemian do wody z cukrem, mąkę, olej, żółtka. Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wkręcić do ciasta. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao, wymieszać,   upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach. Piec w 180 stopni przez ok.35 minut. Masa : Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem(...)masła dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. Polewa :  Do rondla włożyć połamaną na kawałki białą czekoladę i śmietankę, mieszając postawiony rondel na ogniu, doprowadzić do połączenia  składników. Gotowe ciasto polać polewą. Czekoladę ciemną zetrzeć na tarce

Kuchnia Danusi
Torcik " Niebieska laguna " 257

miksując , dodajemy budyń. Dobrze należy wymieszać, aby masło dobrze połączyło się z budyniem. Torcik " Niebieska laguna" Przekrajamy biszkopt na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto styropian 1565

następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Do mniejszej części  wgnieść kakao i  schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C. Masa:4 białka3/4 szkl. cukru1 op. budyniu śmietankowego (proszek)2 łyżki maki ziemniaczanej1 szkl

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
pyszny sernik z ciemnym ciastem 187

laska wanilii 50 ml  kremówki 1½ budyń śmietankowy ,lub waniliowy pół szklanki ,lub więcej migdałów sparzonych obranych i posiekanych rodzynki opcjonalnie Wykonanie blaszka 30x30 Cytrynę sparzona zetrzeć na tarce. Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka ,kakao i szybko zagniatamy ciasto.  Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki

w mojej kuchni
Sernik z czekoladą i żurawiną 168

ubić na puszystą masę, dodać do niej ser oraz budyń i zmiksować. Następnie dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać.  Masę wyłożyć na herbatnikowy spód. Wygładzić. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (funkcja góra - dół) i piec przez godzinę (ja przegapiłam czas i troszeczkę boki za ciemne :( ). Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku.  Przygotować polewę : na niewielkim

Nie tylko w kuchni
Ucierane ciasto cytrynowe 341

dalej ucierać. Gdy masa będzie gładka, dodać budyń, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sok oraz skórkę z cytryny. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i obsypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 st.C lub do momentu "suchego patyczka". U mnie było to około 50 minut.  Ciasto posypać cukrem pudrem

Pasja Smaku
Pyszna i szybka babka bez miksera 213

przepis na pyszną i szybką babkę bez miksera. Jedna miska, kilka składników (, które znajdziecie bez problemu w każdej kuchni), drewniana łyżka i… już po kilku minutach przygotowań ciasto wkładamy do piekarnika. Taką babkę możecie przygotować w tradycyjnej keksówce lub (tak jak ja) w mniejszych, kolorowych papierowych foremkach (u mnie od PapilArt ). Dzięki temu babkę można spokojnie zabrać ze sobą(...)ogniu. Odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, łyżkę budyniu (proszek) i proszek do pieczenia, mieszamy łyżką. Następnie dodajemy cukier, znów mieszamy.  Kolejno wbijamy 3 całe jajka, całość mieszamy. Na koniec wlewamy przestudzaną rozpuszczoną margarynę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, dość gęstej masy. Ciasto przekładamy do foremek (u mnie dwie małe 155x60x55 mm) . Babkę pieczemy

Słodkie okruszki
CIASTO CYTRYNOWE - CYTRYNOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 318

szczęście, że tak się stało ,bo to ciasto jest po prostu bajeczne. Delikatne, puszyste, orzeźwiające z delikatną nutką słodyczy. Bardzo warte polecenia, nie tylko wielbicielom cytryny ;-)Znalezione tutaj. Składniki na biszkopt: -6 dużych jajek (ja dałam 7, bo nie miałam dużych) -3/4 szklanki ksylitolu(lub cukru trzcinowego) -4 łyżki oleju -1 budyń śmietankowy -1 szklanka mąki orkiszowej (lub pszennej(...)dodawać przestudzony budyń z galaretką i zmiksować na gładki krem.  Krem śmietanowy: -500ml kremówki(ja dałam 36%) -1 łyżka ksylitolu -1 śmietan-fix (nie trzeba)  Dobrze schłodzoną kremówkę ubić ze śmietan-fixem i cukrem lub ksylitolem na sztywno.  Ponadto: -gorzka lub mleczna czekolada-ja starłam na tarce 2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie ciasta: Przekrojoną jedną część

Smaczne Zdrowe
Ciasto anielskie 207

się, że będzie za słodkie, ale muszę przyznać, że sok z cytryny słodycz ciasta redukuje i wszystko świetnie ze sobą współgra:)     - Upiec trzy cienkie biszkopty jasne lub jeden grubszy biszkopt przekroić na trzy cienkie. Masa orzechowa: 250 g masła; 0,5 l mleka; 2 budynie waniliowe (bez cukru); 2-3 łyżki cukru kryształu; 5-6 łyżek mielonych orzechów(...)łyżki spirytusu; Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń, orzechy i spirytus. Masę podzielić na cztery części. Uwaga ode mnie: kiedy dodamy do masy orzechy, to masy za długo nie miksujemy, gdyż robi się rzadka od orzechów. Masa kokosowa: 400 g masła; 2 jaja; 1,5 szklanki mleka; 1,5 szklanki cukru kryształu; 200 g wiórek

In my kitchen