ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:473/780)

Metrowiec 174

ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. Polewa :  Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić.  Gotowe ciasto polać polewą. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Ciasto kiwi Cię ożywi 226

Cześć dziś w głównej roli kiwi. Owoc przez niektórych niedoceniany lecz w cieście idealny. Osobiście tez nie za bardzo poprzepadam za nim, sama nie wiem czemu. Składniki: 500 g herbatników maślanych 12 dojrzałych owoców kiwi 2 galaretki agrestowe (600 ml wody) Masa budyniowa: 630 ml mleka 7 łyżek cukru 3 duże żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)grube. Masło ubijamy na najwyższych obrotach miksera aż zmieni się w puszystą masę. Dodajemy po łyżce budyń i miksujemy do chwili, aż masa będzie jednolita i bez grudek. W formie 25 x 25 cm układami herbatniki, 1/3 kremu, kiwi, herbatniki, krem i kiwi. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie zalewamy ciasto tężejącą galaretką i ponownie

Panda i jej świat
ciasto ambasador 660

koniec dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę czekoladowo bakaliową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki 2 żółtka 100 g cukru 200 g masła, miękkiego(...)budyń z mąką oraz żółtkami i wlewamy do gotującego się mleka. Całość gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Torcik waniliowo – CHAŁWOWY 111

wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego ostudzenia. Przygotujemy budyń do kremu: 4. Do rondelka wlać około 300ml mleka i postawić na ogniu, zagotować. Do pozostałego mleka dodać budyń, mąkę ziemniaczaną i rozmieszać, aby nie było grudek. Gdy mleko się zagotuje dodać rozmieszany budyń i ugotować gęsty budyń. Jak budyń się zagotuje zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować, mieszając, przez(...)około 1 minutę. Zdjąć z ognia, nakryć folią spożywczą na dotyk i odstawić do całkowitego ostudzenia. Budyń ma mieć temperaturę pokojową jak masło. 5. Masło przełożyć do miski i ucierać mikserem przez około 3-4 minuty. Następnie w 4-5 partiach dodać budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 6. Chałwę wyjąć z opakowania

Mała Cukierenka
Ciasto z rabarbarem 116

Bardzo proste do przygotowania ciasto z rabarbarem. Poradzi sobie z nim każdy nawet jeżeli kuchnia to nie jego królestwo. 250 gram mąki krupczatki można użyć pszennej 250 gram cukru 4 jajka M trzy czwarte szklanki mleka (szklanka 250 ml.) 200 gram margaryny lub masła  1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 40g 400 gram rabarbaru(...)kryształki cukru były niewyczuwalne. Do ubitych jajek dodajemy przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz mleko miksujemy do połączenia składników. Na koniec wlać roztopione i wystudzone masło lub margarynę całość dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 30/24 cm smarujemy margaryną/masłem wykładamy papierem do pieczenia przekładamy ciasto na wierzchu układamy pokrojony rabarbar lekko dociskamy, górę oprószamy

Andzia Pichci
Sernik z koziego sera twarogowego. 108

które pasują do wszystkiego: na kanapkę, jako składnik nadzienia do tarty, jako baza ciasta czy deseru.  Jeśli Wam posmakują, wtedy możecie poznać bardziej wyraziste w smaku sery z porostem pleśni. SERNIK ZE ŚWIEŻEGO KOZIEGO SERA /1 porcja/ 200 g świeżego sera koziego łyżka budyniu waniliowego w proszku (20 g) duże jajko kilka kropli ekstraktu waniliowego łyżeczka masła do natłuszczenia(...)zmiksować. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić. Przelać doń masę serową, na wierzchu ułożyć przekrojone na pół śliwki. Piec około 30-35 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno. Smacznego

Poranek na słodko
Maślane ciasto ze śliwkami i kruszonką - bez miksera, w 20 minut! 117

pełni - korzystajmy w niego piekąc pyszne ciasta:). Ten przepis to szybsza alternatywa dla ciasta drożdżowego. Nie licząc czasu pieczenia, zajmie nam około 20 minut.  Składniki suche: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki mokre(...)pszennej 1. Składniki suche i składniki mokre mieszamy w osobnych miskach. Śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki.  2. Składniki mokre przelewamy do suchych, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę (30x25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy śliwki skórką do dołu. Przygotowujemy kruszonkę: zimne masło, cukier i mąkę zagniatamy ze sobą do powstania kruszonki. Wysypujemy

Szefowa kuchni
Wiosna / Lato 2017: Placek truskawkowo-borówkowy 128

miskę, miskę, wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, papier do pieczenia. Przygotuj składniki:  Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki z pełnego przemiału, kostkę (250 g) masła lub margaryny, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 5 żółtek, 4-5 łyżek cukru, Piana: 5 białek, ½ szklanki cukru, 2 budynie waniliowe, 2 łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego), ½ szklanki oleju, szczyptę soli, Dodatkowo: ½ kg truskawek(...)Owoce umyj, truskawki odszypułkuj, a borówki ewentualnie przebierz. Blachę do pieczenia wysmaruj cienką warstwą tłuszczu i wyłóż papierem do pieczenia. Masło lub margarynę przełóż do miski. Dodaj pozostałe składniki ciasta kruchego i szybko je razem zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, którą podziel w proporcji 2/3 i 1/3. Większą częścią ciasta wylep dno i boki formy (boki do wysokości mniej więcej

blog.moje-pasje.info
Sernik gotowany na czekoladowym spodzie z brzoskwiniami 342

Dodać cukier, śmietanę, żółtka oraz masło. Dokładnie zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć je na blaszki i schować na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Wystudzić.  Ser dwukrotnie zmielić. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Do sera dodać masło, całe jaja, cukier waniliowy, cukier kryształ oraz olejek arakowy(...)mieszać bo lubi się przypalać). W między czasie w osobnym naczyniu wymieszać mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną. Gdy masa serowa się zagotuje należy należy do niej dodać mieszankę mleczną. Owoce dodać do masy, wymieszać i podgrzewać całość, aż masa delikatnie zgęstnieje. Ciepłą masę wyłożyć na ciasto i przykryć drugim blatem. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) 175

Lato w pełni. Dlatego dziś zamiast wersji pieczonej zapraszam Was na pyszny gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) . Przygotowuje się go bardzo szybko i prosto

Słodkie okruszki
Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami 118

Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik(...)mlekiem. Wszystko zagniatamy lub wyrabiamy przy pomocy robota. Po 10 minutach wyrabiania wlewamy 1/3 masła i dalej zagniatamy. Postępujemy tak aż do zużycia całego masła. Poprzez zagniatanie wprowadzamy do ciasta powietrze, co ma wpływ na jego pulchność. Ciasto wyrabiamy do momentu, aż zaczynie odchodzić od ręki. Ciasto wyrabiamy przez około 30 minut. Foremki dokładnie natłuszczamy i wysypujemy tarta bułką. Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na murzynku 263

cukru 2 łyżki cukru waniliowego 35 g budyniu waniliowego 6 białek Dodatkowo : 100 g białej czekolady 30 g migdałów 30 g orzechów laskowych Sposób przygotowania sernika: Jajka ubić razem z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia połączyć razem z kakao i dodać do masy jajecznej. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut

Słodkie Przyjemności
METROWIEC 3533

zagotować, ostudzić masę budyniową. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną. POLEWA  Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić. Gotowe ciasto polać polewą

Kuchnia Danusi
Princessa – ciasto bez pieczenia! 1303

Princessa – ciasto bez pieczenia! Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia. Kakaowe herbatniki przełożone masą budyniowo-czekoladową oraz dżemem malinowym a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach…     Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3,5 szklanki mleka 1 kostka masła lub margaryny (200g(...)budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem *** *** Białą czekoladę ścieramy na tarce *** *** Startą czekoladę mieszamy z kremem budyniowym. Krem dzielimy na 3 części. Pierwszą część kremu wykładamy na herbatniki *** *** Całość przykrywamy warstwą herbatników *** *** Herbatniki smarujemy dżemem malinowym *** *** Na dżem wykładamy kolejną część kremu i ponownie układamy warstwę herbatników *** *** Następnie wykładamy ostatnią część kremu i całość obsypujemy wiórkami kokosowymi *** *** Ciasto

Blog z Apetytem
Sernik z polewą krówkową na spodzie migdałowym 152

opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 łyżka soku z cytryny Na polewę krówkową 1 puszka masy kajmakowej (510 g) 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka słonecznika łuskanego WYKONANIE Spód migdałowy: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, zmielone migdały, cukier puder, dodać szczyptę soli, jajko i posiekane nożem (na mniejsze kawałki) masło. Zagnieść dłońmi jednolite ciasto, zawinąć(...)całą noc). Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ° C, ciasto ponakłuwać widelcem, włożyć do piekarnika i piec 15 minut. Wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Masa serowa: Białka oddzielić od żółtek. W jednej misce ubić żółtka z połową cukru i cukrem waniliowym, po czym dodać zmielony twaróg, rozpuszczone i ostudzone masło, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy i sok z cytryny. Szybko zmiksować

Passions hobbies life