ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:468/780)

Sernik dyniowy na piernikowym spodzie 237

cukru pudru 1 szkl. puree z dyni 1 budyń śmietankowy na 1/2 l 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta startej gałki muszkatołowej ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 4 kostki czekolady deserowej Mąkę wymieszać z cukrem pudrem,dodać szczyptę soli i posiekać z zimnym masłem. Następnie dodać żółtko,przyprawę do piernika i kakao,zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę. Tortownicę

Kolorowa kuchnia Elki
Tartaletki z kremem waniliowym i owocami 204

budyniowa: 400 ml mleka budyń waniliowy bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy Dodatkowo: ok. 300 g dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, poziomki, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Zaczynamy od przygotowania kruchych spodów do babeczek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wyrobić jak typowe kruche ciasto. Gotowe ciasto owinąć szczelnie folią(...)spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotować foremki do tartaletek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich brzegi kruchym ciastem na grubość około 3-4 mm (fot.1) . Jeżeli obawiamy się, że babeczki zbytnio nam urosną w środku - to możemy wsypać do nich groch lub fasolę. Należy jedynie pamiętać, że przed wsypaniem grochu na dno babeczek należy

Świat Ciasta
Sernik z rosą 172

sposobem na ciasto na święta, ale również na co dzień. Sernik z rosą jest smaczny już tego samego dnia, wystarczy, by był schłodzony. Smaczny jest również przez kolejne kilka dni przechowywany szczelnie zamknięty w lodówce. Inna nazwa tego ciasta to Sernik Rosa bądź Sernik Złota Rosa . Sernik z rosą – Składniki Sernik z rosą – kruche ciasto 1 całe jajko(...)szklanki mleka pełnotłustego 200 gram cukru dwa opakowania budyniu wanilinowego bądź śmietankowego 2 opakowania cukru wanilinowego Sernik z rosą – bezowa pianka 5 białek 150 gram cukru pudru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – Wykonanie Przepis na Sernik z rosą znalazłam na stronie Kulinarne Przeboje . Kruche ciasto Wykonanie ciasta rozpoczynamy od przygotowania kruchego ciasta . Masło powinno być

To Musisz Wiedzieć
SMAK LATA. CZYLI KRUCHE CIASTO Z MALINAMI 225

ciasta, które dosłownie rozsypują się na talerzyku (albo w ustach 😍), i to ciasto właśnie takie jest!  Mega kruche, delikatne, nie za słodkie (łasuchy mogą polukrować górę, albo posypać cukrem pudrem). Piekę je z różnymi sezonowymi owocami, a zimą np. z brzoskwiniami z puszki. Każda wersja jest przepyszna 😋 Ciasto nie jest czasochłonne, a jeśli jeszcze przygotujemy sobie kruche ciasto wcześniej(...)dużej blaszce, więc nie jest wysokie . Kruche ciasta są jedynym rodzajem ciast, który lubię jak jest niski. To nie drożdżówka, która MUSI pięęęknie i wysoko wyrastać. Ale oczywiście jeśli lubicie wyższe ciasta, weźcie mniejszą blaszkę.  Podsumowując - czy ciasto jest niższe czy wyższe jest pyszne, i koniecznie musicie je zrobić ! Składniki na ciasto: (u mnie blaszka 31cmx41cm) 2 szklanki maki

Walijskie Pichcenie
tort kakaowo - jagodowy 249

budynie śmietankowe bez cukru 40g -2 płaskie łyżki mąki -3 żółtka -250g masła lub margaryny PONCZ -sok z połowy cytryny -0,5 szklanki wody -1 łyżka cukru -3 łyżki wódki Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do masy-delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do posmarowanej(...)było skórek. Można też to zrobić blenderem. Powstałą masę wlewamy do garnka, dodajemy 2 szklanki mleka i zagotowujemy. W osobnej misce miksujemy 0,5 szklanki mleka, żółtka, mąkę, cukier, budynie Wylewamy na gotującą się masę jagodową i mieszamy do powstania gęstego budyniu. Budyń powstaje bardzo ciemny :-) Studzimy. następnie margarynę lub masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce jagodowego budyniu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto łaciate 275

zastanawia się jakie ciasto na weekend upiec? polecam to. Ciasto jest mega słodkie i zamulające - taka inna wersja "krówki" :) Składniki biszkopt:5 jajek¾ szklanki cukru1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej)1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanejSkładniki na krem:700 ml mleka2 budynie śmietankowe z cukrem20 dag masła2 puszki masy krówkowej2-3 łyżki(...)mleku wg instrukcji z opakowania budyniu. Budyń odstawiamy do wystygnięcia a później mieszamy go mikserem z 20 dag masła i 1 puszką masy krówkowej. Gotowy krem wysmarować spód biszkoptu a następnie przykryć go drugim płatem biszkoptu. Polewa: drugą puszkę masy krówkowej miksujemy z 2-3 łyżkami masła i taką masą smarujemy wierzch ciasta. Następnie roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej

Bon Appetit Małgorzaty
Kokosowy pudding z chia 178

Na wstępie krótko o nasionach chia (szałwii hiszpańskiej). Pochodzi z Ameryki Południowej i uprawiana była już przez Azteków. Te malutkie nasionka zawierają minerały, witaminy i antyoksydanty

Oryginalny smak
pyszne ciasto ucierane z jabłkami budyniowymi i posypką orzechową... 265

zetrzeć na tarce grubsze oczka, wymieszać z cukrem, skórką z cytryny, cynamonem, budyniem jajka, miękka margaryna, cuikier, cukier wanilinowy mikserem zmiksować ubijać z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale tak ma być wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mikserem połączyć na dość gęste ciasto forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, w formie łyżką rozsmarować

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na biszkopcie. 201

Doskonałe ciasto pomarańczowe na biszkopcie z owocami. Najpierw robimy remanent w kuchni żeby zobaczyć co możemy upiec i potem, to już łatwizna. Biszkopt: 6 jaj, szczypta soli, 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl. mąki, 1 budyń.  Do miksera wkładamy po kolei produkty i miksujemy- potem przelewamy do foremki. Masa serowa: 1 kg twarogu, 4 jajka, 1 szkl(...)pomarańczy, można dodać trochę śmietany. wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy 25 min w 180 st.C  -- Na podpieczony biszkopt wykładamy masę serową i pieczemy dalej. -- Po 30-40 min. ciasto jest upieczone i takie po wystudzeniu możemy już podawać. -- Jeżeli chcemy je urozmaicić, dodajemy na wierzch wystudzoną galaretkę. Gdy galaretka zaczyna tężeć dodajemy owoce.    Najlepiej jest upiec wieczorem

chleba naszego
Krem malinowo - kakaowy z czekoladą i bitą śmietaną 286

Przepis na deser o delikatnym smaku z kremu przygotowanego z budyniu i żółtek. Krem jest zrobiony podobnie jak w deserze śmietankowo - kakaowym , jednak tylko jego smak

Przepisy Kulinarne
3 bit 203

ciastami u mnie jest bardzo krucho. Ale cały czas staram się wszystkiego nauczyć (idzie dosyć opornie, ale cały czas do przodu ;P) Składniki: (mała blacha) -300g herbatników -masa kajmakowa ( u mnie o smaku krówki) MASA BUDYNIOWA: -100g masła - 2 budynie waniliowe (u mnie budynie na 3/4l mleka) - 4 łyżki cukru - 4 szklanki mleka MASA ŚMIETANOWA: - 500ml śmietany(...)białości i stopniowo dokładamy budyń (cały czas miksując). Krem budyniowy wykładamy na drugą warstwę herbatników. 5. Układamy trzecią warstwę herbatników. 6. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Wlewamy żelatynę, szybko i dokładnie miksujemy. Wykładamy na trzecią warstwę herbatników. 7. Gorzką czekoladę ścieramy i posypujemy nią wierzch ciasta.  SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
Dietetyczna tarta z serem na słodko 176

Eksperyment udany i właśnie jest zjadany ;) polecam ! ;) Składniki: masa serowa: 300g sera chudego białego Emilka 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru aromat śmietankowy/waniliowy 20 (rozkruszonych) tabletek STEWII/fruktoza Spód: 6 łyżek otrębów 4 łyżki mleka 0,5% 1 jajko 1 łyżeczka kakao 4 (rozkruszone) tabletki STEWII/fruktoza 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Spód(...)kakao, proszek do p., STEWIĘ i mieszamy masę odstawiamy na bok na około 10-15 minut aż otręby spęcznieją Masa serowa: Wszystkie składniki na masę miksujemy Cała tarta: Ciasto otrębowe wykładamy na dość małą (około 20cm średnicy) okrągła blaszkę pokrytą papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika na około 10 minut, temperatura 200 stopni, po upływie 10 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto toffi bez pieczenia 553

sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h Składniki: – 350-400 g herbatników maślanych – 3,5 szklanki mleka – pół szklanki cukru + 1 łyżka – 2 budynie waniliowe – 2 galaretki cytrynowe – 250 g masła – 1 puszka mleka skondensowanego(...)zacznie się gotować dodaj budynie rozpuszczone w mleku i jeszcze chwilę gotuj aż całość zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodaj 2 opakowania galaretki i dokładnie wymieszaj aż połączy się z budyniem. Odstaw aż całość przestygnie, wtedy dodaj masło pokrojone w kostkę i zmiksuj na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę przełóż na herbatniki, wygładź całość, połóż kolejną warstwę herbatników na górę

nietylkopasta.pl
SERNIK Z FIGAMI NA SPODZIE BROWNIE 174

jajka 100 g cukru (1/2 szklanki) 120 g mąki pszennej (2/3 szklanki) MASA SEROWA 250 g mascarpone 750 g twarogu sernikowego (użyłam TAKIEGO ) 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy SOS TOFFEE 1 szklanka śmietany 30% 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki brązowego cukru 50 g masła DODATKOWO : świeże figi pokrojone na ćwiartki lub np. maliny WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy(...)Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 12 minut, aż ciasto lekko urośnie, a na wierzchu utworzy się czekoladowa skorupka. Wyjmujemy na blat. MASA SEROWA: Do dzieży miksera dodajemy mascarpone, twaróg, jajka i cukier. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy budyń waniliowy i miksujemy, aż połączy się z masą. Delikatnie wykładamy na podpieczony spód brownie, wyrównujemy

cool and minty
MIODOWNIK Z ORZECHAMI 214

budyniu, zdjąć z ognia, schłodzić. Miękkie masło utrzeć mikserem, dodawać stopniowo budyń z kaszy manny i miksować do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę włożyć do lodówki na kilka godzin. Sposób przygotowania masy orzechowej: Orzechy posiekać, włożyć do rondelka z pozostałymi składnikami, wymieszać i podgrzać do zawrzenia. Sposób przygotowania ciasta: Blat ciasta włożyć do formy wyłożonej sreberkiem, posmarować masą krówkową

Przepisy kulinarne babci Antoniny

Proponowane wyszukiwania