ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:11/169)

Ciasto drożdżowe z rabarbarem pod wiśniowym budyniem i kruszonką. 130

ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami ,  buchty z rabarbarem , czy  bułki drożdżowe z rabarbarem i truskawkami , w tym roku natomiast delikatność ciasta drożdżowego połączyłam z kwaśnym rabarbarem, kremowym, kwaskowym budyniem wiśniowym i słodką chrupiącą kruszonką. Muszę się Wam przyznać, że trochę(...)się obawiałam tego połączenia, ale jak się później okazało niepotrzebnie. Otóż rabarbar i budyń wiśniowy stworzyły harmonijną całość, nieco kwaskową, lecz słodką, kremową, pyszną. Polecam! Składniki na ciasto drożdżowe z rabarbarem pod wiśniowym budyniem i kruszonką:  na tortownicę o śr. 30 cm lub formę o wymiarach około 28x30 cm CIASTO: 400 g mąki pszennej, ja zawsze używam tortowej (dobrej

Rozpustne gotowanie
Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką 60

Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką – proste w wykonaniu ciasto, a zarazem pyszne! Składniki Składniki na ciasto: (blaszka o wym. 40cm x24cm) Jajka 5 Cukier 250g Margaryna Kasia 100g Masło 50g Kakao 45g Gorz The post Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Różowo-czekoladowy torcik 138

minut, sprawdzając patyczkiem.  Ciasto jest gotowe, jeśli wkłuty w ciasto patyczek jest suchy po wyjęciu. Ciasto wystudzić i przekroić na trzy blaty. Ciasto urośnie z "górką"- zetnijcie ją nożem i wykorzystajcie do ozdobienia tortu. Mus wiśniowy 1 galaretka wiśniowa 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 40 ml gęstego soku wiśniowego( użyłam domowego soku od babci) Zrobić galaretkę według przepisu zmniejszając(...)śmietanę na sztywno (możecie dodać odrobinę cukru pudru, jeśli chcecie bardziej słodki mus) Do ubitej śmietany -cały czas miksując- wlewać cieniutką stróżką galaretkę. Miksować aż zgęstnieje. Przełożyć blaty ciasta musem wiśniowym.  Musu zostanie troszkę więc możecie posmarować tort z wierzchu. Krem na bazie bezy szwajcarskiej ( Nie potrzebowałam kremu aż tak dużo, więc zrobiłam z połowy składników- przepis jest

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
CIASTO Z WIŚNIAMI OTULONE PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 214

ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać jajko. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na zamrażalki. Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej i na noc włożyć do zamrażalki. Nadzienie wiśniowe - Wiśnie wraz z sokiem przełożyć do rondelka, zasypać cukrem i dodać odrobinę wody ok. 50 ml. Gotować na małym ogniu przez 5 - 8 minut(...)rozwałkować na spód tortownicy, pozostałe ciasto rozwałkować i pociąć na pasy ok. 3 cm szerokości w celu wyklejenia boków tortownicy. Na ciasto kruche wyłożyć lekko ostudzone nadzienie wiśniowe, rozsmarować. Na wierzch wylać ciasto biszkoptowe starannie wyrównać. Na koniec wierzch ciasta obficie obsypać płatkami migdałowymi. Piec około 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto kruche z budyniem 142

dziś kruche ciasto  „przekładane”, które wykonacie na jednej blaszce. Tym razem użyłam blaszki 22 x 25 cm. Ciasto w takiej wielkości bez problemu „zejdzie” Wam w dwa dni. Tym bardziej, że jest naprawdę smaczne i dość lekkie, ze względu na skład: 2/3 wypieku to budyń, a 1/3 ciasto kruche. Smaczku całości dodaje dżem wiśniowy. Składniki na kruche(...)łyżki dżemu wiśniowego Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto: najpierw margarynę rozkruszamy w mące z proszkiem na piasek, potem dołączamy kolejne składniki zagniatając ciasto kruche. Dzielimy na 2 części. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Jedną część ciasta wykładamy do blaszki. Nakłuwamy widelcem i smarujemy 4 łyżkami dżemu wiśniowego. Odstawiamy do lodówki. Drugą część ciasta wałkujemy do grubości

Domowe ciasta
Ciasto czekoladowe na maślance z wiśniami 149

weekend bez dobrego wypieku do kawy to week stracony;) Bez masy i bez obfitej słodkości chcę zaproponować ciasto czekoladowe z wiśniami. Ja zimą często używam owoców z kompotu wiśniowego, do ciast nadają się one wówczas idealnie. Skala smaku- 10/10 ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Zdecydowanie pyszne. Na blaszkę zrobić najlepiej 1.5 porcji ciasta. Ciasto – składniki powinny być w temperaturze

Kubki smaku
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 401

której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Ciasto po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.  11. Górka wiśniowo - czekoladowa Składniki: Biszkopt wiśniowy: 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 budynie wiśniowe bez cukru(...)Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 3 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją herbacianą i wyłożyć cały słoik dżemu wiśniowego. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki

Ciastka - domowe słodkości
Kostka szwarcwaldzka 257

nutą alkoholu sprawdzi się na domowych imprezach. Ciasto foremka 25x36 cm: 6 jajek (M) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g margaryny Krem: 750 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru 300 g dżemu wiśniowego 1,5 szklanki wiśni ze spirytusu(...)minut. Studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz 2/3 kremu śmietanowego. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę kremu oraz ścieramy czekoladę. Chłodzimy w lodówce. Uwaga: Jeżeli

VioletoweKucharzenie
Paszteciki z morelami/wiśniami 91

jajka     2 łyżki kwaśnej śmietany  Przygotowanie: Całość wrzucamy do miski, masło siekamy nożem i łączymy z pozostałymi składnikami. Na koniec wyrabiamy na gładkie ciasto rękoma. Wkładamy do lodówki do schłodzenia na około 30-60 minut. I Nadzienie morelowe:     30 dag moreli     2-3 łyżki cukru     ½ łyżki mąki(...)rozpadnięcia owoców, często mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzone ciasto rozwałkować, powycinać krążki szklanką lub kubkiem (mi wyszło 21 sztuk). Na każdy krążek nałóżyć łyżką masę morelową lub masę wiśniową. Złożyć ciasto na pół i skleić krawędzie, dociskając je widelcem.  Ciasto można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać na wierzchu cukrem. Ciastka wyłożyć na wyścielaną papierem do pieczenia blachę. Piec około

Fabryka pomysłów
Prosty przepis na tartę wiśniową 96

agenta Coopera, ani nie przejmowałam się losem Laury Palmer. Jednak to tarta wiśniowa zapadła mi w pamięć z całego serialu. Problem z moim odtworzeniem tarty wiśniowej polegał na tym, że ją, a właściwe kruche ciasto do niej trzeba upiec. To wiąże się z tym, że najprawdopodobniej powstanie bajzel w kuchni, ciasto może mi nie wyjść i ja pogrążę się(...)stosunku do was, sprawdziłam, czy ciasto wychodzi wyrabiane ręcznie. Wychodzi. Można śmiało robić i konsumować najlepsze tarty, babeczki i ciasteczka. Prosty przepis na tartę wiśniową na formę do tarty lub tortownicę 24 cm. Kruche ciasto: 300 g mąki krupczatki 200 g masła pokrojonego na małe kawałki 100 g cukru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany. Mąkę wysypujemy na stolnicę

ladykitchen
Prosty przepis na tartę wiśniową 142

agenta Coopera, ani nie przejmowałam się losem Laury Palmer. Jednak to tarta wiśniowa zapadła mi w pamięć z całego serialu. Problem z moim odtworzeniem tarty wiśniowej polegał na tym, że ją, a właściwe kruche ciasto do niej trzeba upiec. To wiąże się z tym, że najprawdopodobniej powstanie bajzel w kuchni, ciasto może mi nie wyjść i ja pogrążę się(...)stosunku do was, sprawdziłam, czy ciasto wychodzi wyrabiane ręcznie. Wychodzi. Można śmiało robić i konsumować najlepsze tarty, babeczki i ciasteczka. Prosty przepis na tartę wiśniową na formę do tarty lub tortownicę 24 cm. Kruche ciasto: 300 g mąki krupczatki 200 g masła pokrojonego na małe kawałki 100 g cukru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany. Mąkę wysypujemy na stolnicę

ladykitchen
Ciasto migdałowe z konfiturą wiśniową 137

Maślane herbatniki, na nich śmietankowa masa z czymś extra- z pokruszoną praliną migdałową! Wierzch ciasta to konfitura wiśniowa. Finezyjne w smaku, doskonale skomponowane. Zróbcie, nie pożałujecie. Ciasto jest wybitne!! Te migdały w środku robią swoje ;).     Składniki: (na tortownicę o śr. 22 cm) Pralina migdałowa: 50 g białek w temperaturze pokojowej 60 g cukru 60 g cukru pudru(...)poukładać herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę śmietankowo-migdałową, wyrównać szpatułką. Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godzinki. Po tym czasie, gdy masa stężeje, oddzielić ciasto nożykiem od tortownicy. Na wierzch wyłożyć konfiturę wiśniową. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta z ciasta filo, wiśni i amarantusa 130

imbir, cukier brązowy. Dusić kilka minut. Wyłączyć gaz, wybrać goździki. Dodać amarantus, wymieszać dokładnie. Formę do tarty lekko posmarować masłem/olejem, wyłożyć 4 połówkami ciasta filo, wyłożyć farsz wiśniowy. Przykryć resztą ciasta filo, posmarować masłem/olejem, posypać migdałami. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut. Przepis brał udział w akcji Tarty wytrawne i na słodko

Corner With Recipes

Proponowane wyszukiwania