staram się eksperymentować i robić je w troszkę innym, ciekawszym wydaniu. Gofry z czerwonej soczewicy Do ciasta na gofry dodałem również dodatki, które są opcjonalne, ale nadające wyjątkowego smaku i charakteru. Słodkie pomidory suszone, wyrazisty i aromatyczny czosnek oraz delikatnie serowe nieaktywne płatki drożdżowe, to dla mnie obowiązkowe składniki, które zawsze lądują w gofrach z czerwonej soczewicy. W dzisiejszych gofrach
BlendmanSwojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania. Od razu po wyrobieniu ciasta przekładamy je do foremki i wtedy
Agusiowe smakołykiżurawiną i jabłkami “. Ciasto półkruche z masą makową, na której znajduje się warstwa płatków migdałów oraz usmażona na miodzie świeża żurawina z jabłkami z nutą pomarańczy. Całość zwieńczona odrobiną cytrynowego lukru*. Ciasto makowe nie za słodkie i nie za kwaśne. Smaki przyjemnie się równoważą. Do tego przepisu używam gotowej masy z puszki, dlatego ciasto – nie licząc etapu odpoczywania(...)zamrażarce – jest w miarę szybkie w przygotowaniu. Czytaj dalej "Makowiec z żurawiną i jabłkami" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Świąteczny drożdżowy wieniec z makiem i lukrem, makowiec Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy Czekoladowa rozkosz – pyszny deser bez pieczenia z orzeszkami, żurawiną i ciasteczkami owsianymi
Moja DelicjaTe urocze pączusie wbrew pozorom są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jedynie czas oczekiwania na podrośnięcie ciasta wydłuża cały proces. Pączki po usmażeniu mają
Smakołyki AsiGwiazda makowa – to pyszny drożdżowy makowiec w kształcie gwiazdy. Pięknie się prezentuje i pysznie smakuje, wiec gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu na Święta Bożego Narodzenia. Gwiazda makowa – Składniki: Składniki na ciasto d The post Gwiazda makowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePoranek z paluchami sezamowymi? polubicie to na pewno. Ciasto zarabia się wieczorem, wsuwa do lodówki a rano wyrośnięte czeka na uformowanie i pieczenie. Paluchy są aromatyczne
Moje Małe Czarowaniebiały lub trzcinowy. Dla smaku dodatkowo 1 łyżeczkę cukru z wanilią. Z przepisu wyszło 15 racuchów drożdżowych. PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypuję mąkę, sól, cukier, wkruszam drożdże i rękami mieszam wszystkie składniki. Wbijam średnie jajko i, cały czas mieszając, powoli wlewam ciepłe mleko. Wyrabiam ciasto dłońmi, kilka minut. Jest gęste. Formuję kulę i odstawiam w ciepłe miejsce na 50 minut
Zasmakuj KuchniPasta jajeczna z łososiem na kanapki 3. Sałatka z awokado i jajkami 4. Jabłka w cieście 5. Pasta rybna z tuńczykiem i sardynkami 6. Czekoladowe gofry 7. Chlebek bananowy z cynamonem 8. Cieniuteńkie naleśniki z karmelizowanymi truskawkami 9. Guacamole na kanapki 10. Drożdżowe racuchy z jabłkami
SMYKWKUCHNITrochę sama siebie pokomplementuję, ale teraz to przeszłam samą siebie. Ale to dobre! I fajne na imprezę. Ciasto robi się samo - 5 min zagniatania, 1
CzarnawisienkaPyszne i puszyste racuszki drożdżowe z jabłkami, idealne na śniadanie, albo kolację. U mnie najbardziej posmakowały moje córeczce, zajadała się nimi. Ja robię je rzadko, bo trochę czasu ich wykonanie zajmuje. Ciasto musi urosnąć, więc na szybko się ich nie zrobi, ale za to smak rekompensuje to czekanie :-) Mam nadzieję, że lubicie :-) Miłego dnia :-) Składniki: 30 g świeżych drożdży
kruche babeczkiRacuszki drożdżowe z twarogiem - sprawdzone! Najlepsze! - pieczone na patelni bez tłuszczu - bez miksera, wagi i miarki - łatwo dostępne, tradycyjne składniki Czas przygotowywania: do 10 minut + 30 minut wyrastania/odpoczynku ciasta Czas smażenia/pieczenia: łącznie do 30 minut Ilość placków: około 12 sztuk średnicy do 5 cm Składniki: Zaczyn • 30 gramów świeżych drożdży • łyżka cukru • łyżka mąki pszennej
AniaGotuje.plZapraszam na bardzo pyszne i pulchne ciasteczka z nadzieniem serowym. Ich zaletą jest to, że ciasto nie musi wyrastać. Są idealne na podwieczorek. Polecam:) Składniki
IzabelawkuchniJajka, mąkę, mleko mieszamy, dodajemy łyżkę oleju, przyprawy do smaku i mieszamy. Dodajemy rozczyn drożdżowy i mieszamy. Dodajemy warzywa i mieszamy. Rybę smażymy na oleju. Zdejmujemy z patelni, odsączamy i dzielimy na kawałki. Olej pozostawiamy do smażenia placków. Rybę dodajemy do ciasta i mieszamy. Pozostawiamy na 10-15 minut. Na rozgrzany olej nakładamy porcje ciasta i smażymy
Maminek kulinarnyDrożdżowe paszteciki z nadzieniem z kiszonej kapusty świetnie sprawdzają się jako dodatek do wigilijnego barszczu lub jedzenia samodzielnie. Ich smak można wzbogacić leśnymi grzybami bądź pieczarkami. SKŁADNIKI: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 200 ml ciepłego mleka 1 jajko 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 50 ml oleju 1 łyżeczka soli Nadzienie: 500 g kiszonej kapusty sól
Pyry na Gaz