Polecam sezonowy deser w postaci drożdżowych bułeczek z chrupiącą kruszonką i orzeźwiającym rabarbarem. Rabarbar jest niskokaloryczny, dlatego osoby dbające o linię mogą sobie pozwolić na odrobinę słodkiej rozkoszy. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 1 opakowanie drożdży instant (7g) 1 cukier wanilinowy 3/4 szklanki mleka 100g masła szczypta soli Kruszonka: 20g masła 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru Dodatkowo: 500g rabarbaru 3 łyżki wody 1 cukier wanilinowy 1/... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.