ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:27/75)

KOKOSEK WANILIOWY Z BORÓWKĄ 98

Składniki: Ciasto kokosowe: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru kokosowego 150 g jogurtu kokosowo  migdałowego 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 szklanki mąki

Ciastka - domowe słodkości
Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 236

szkl. oleju kokosowego płynnego lub rzepakowego -200ml mleka roślinnego najlepiej migdałowego lub z innych orzechów -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -mniej niż pół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy - ten (wegański-ryżowy) lub ten (nie wegański-nabiałowy) Dodatkowo -ulubione czekoladowe ciasteczka, u nas ciastka Cioccolini bez glutenufirmy Schar -3 kostki gorzkiej czekolady (na paluszki ;) -wiórki kokosowe

Candy Pandas
SERNIK ADVOCAT 174

Sernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami 189

idealne do herbaty lub ciepłego mleka. Składniki (na ok 30 ciastek): 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka masła orzechowego 60 g miękkiego masła 1 szklanka drobnego brązowego cukru 2  jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej garstka płatków migdałowych (w oryginalnym przepisie były to kawałki czekolady, ale ja wybrałam migdały(...)koniec dodać pokruszone na mniejsze kawałki płatki migdałów. Formować z ciasta kulki wielkości dużego orzecha włoskiego układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Warto zachować między ciastkami odstęp ok. 3 cm. Piec ciastka w temperaturze 170 stopni przez 13 minut, aż lekko zbrązowieją

Kulinarne Inspiracje
Ciastka jajka sadzone 172

żółtko " zrobiłam z tej samej polewy co "białko " dodając barwnik. Składniki (na ok. 13-15 ciastek) [ u mnie wyszło mniej] Kruche ciasto: 170 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru 1 całe jajko (M) ½ łyżeczki cukru wanilinowego 1 kropla olejku migdałowego Szczypta soli Biała masa: 200 g sera twarogowego  50g białej czekolady 10g masła(...)przykleił do kółka. Gotowe kółka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 C (grzanie góra-dół). Piec ok. 10-12 minut do  lekkiego zarumienienia.Upieczone ciastka wyjąć i całkowicie wystudzić. Masa: do miseczki połamać czekoladę, dodać masło i ajerkoniak. Miskę ustawić na garnku z gotującą się wodą (miska nie może dotykać wody, a woda

Moje domowe kucharzenie
Piruety na lodzie i wyjątkowe ciasteczka z Norwegii 176

trzeba wstać wcześniej, no bo przecież ten śnieg ... Dziś mam dla Was przepis na jedne z najlepszych ciastek, jakie ostatnio zdarzyło mi się jeść. Są tak cudownie kruche i chrupkie, że nie sposób się od nich oderwać. Waniliowe, z cukrowo-migdałową posypką, która jest tutaj kropką na i (wiem, co mówię, jedną partię zapomniałam posypać; też były dobre

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zielony mazurek z herbatą matcha i czekoladą 184

Zielony mazurek z super zdrową herbatą matcha, białą czekoladą i serkiem mascarpone na migdałowym spodzie. Żeby było bardziej wiosennie dodaliśmy kwiatowe akcenty - syrop z kwiatów czarnego

SzczyptaSmaQ
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 114

wypieku pieczywa lub do mniejszych deserów, ze względu na swój lekko orzechowy posmak. Mąka jęczmienna . Sprawdzi się jako mieszanka mąk do wypieku pieczywa lub mniejszych deserów jak babeczki czy ciastka. Nie przesadzajmy jednak z ilością, bo im więcej tej mąki, tym większa kruchość. Za to mała jej ilość nadaje wilgotności.  Mąka kukurydziana (bezglutenowa). Korzystając z jej żółtawej barwy(...)sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się, że wypiek nie będzie bardzo wysoki. W ciastkach czy naleśnikach również znajdzie swoje miejsce na liście produktów. Mąka kasztanowa (bezglutenowa

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 208

wypieku pieczywa lub do mniejszych deserów, ze względu na swój lekko orzechowy posmak. Mąka jęczmienna . Sprawdzi się jako mieszanka mąk do wypieku pieczywa lub mniejszych deserów jak babeczki czy ciastka. Nie przesadzajmy jednak z ilością, bo im więcej tej mąki, tym większa kruchość. Za to mała jej ilość nadaje wilgotności.  Mąka kukurydziana (bezglutenowa). Korzystając z jej żółtawej barwy(...)sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się, że wypiek nie będzie bardzo wysoki. W ciastkach czy naleśnikach również znajdzie swoje miejsce na liście produktów. Mąka kasztanowa (bezglutenowa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciastka z bezą i truskawkami 242

Ciastka, ciasteczka :) kto ich nie lubi . Zapraszam dzisiaj na małe cudeńka,...Zaczynamy : Składniki: 110 gr self raising mąki *1 łyżeczka proszku do pieczenia110 gr drobnego cukru-caster superfine110 gr masła3 jajkadżem truskawokowypłatki migdałowe*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.Składniki na bezę3 białka110 gr drobnego cukru-caster superfine(...)cukier, jajka I masło- miksujemy do bezgrudkowej masy. Wykładamy ciasto do foremki mufinkowej .Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na 20-25 min.Po upieczeniu wyciągamy do ochłodzenia.  Ciastka wykładamy z blachy mufinkowej na płaska , wyłożoną papierem do pieczenia.Wykonanie bezy:Ubijamy białka na sztywną pianę, powoli dodając cukier.  Na każde ciastko wykładamy łyżeczkę dżemu truskawkowego. Na dżem

Smaki Edyty
Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent 183

reviews Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent   Drukuj Prep time 20 min Cook time 3 min Total time 23 min   Domowe masło migdałowe. Author: www.cookingforemily Ingredients 500 g migdałów (można więcej) dobry robot kuchenny można dodać trochę soli albo trochę miodu Instructions Migdały podprażyć na patelni, żeby się lekko podpiekły z każdej strony(...)KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA Z FIGAMI 2. BATONIKI MUSLI Z ORZECHAMI, DAKTYLAMI I MASŁEM ORZECHOWYM 3. CYNAMONOWE TRUFLE JABŁKOWE Z MIGDAŁAMI 4. BATONIKI OWSIANE Z ŻURAWINĄ I PISTACJAMI The post Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent appeared first on Cooking for Emily

Cooking for Emily
Figowe ciastko z Chorwacji – Smokvenjak 134

ciastko Figowe ciastko, czyli Smokvenjak to dość proste w gruncie rzeczy ciastko, pochodzące z chorwackiego regionu Dalmacji. Ciastko figowe często jest nazywane – starożytnym batonem energetycznym -. Ponieważ drzewa czy też krzewy figowe to jedne z najstarszych drzew owocowych uprawianych przez człowieka. W Chorwacji figi rosną niemalże wszędzie, wiec figi goszczą w diecie Chorwatów od chyba zawsze. Wracając do figowego ciastka(...)kilku składników 200 g suszonych fig 100 g prażonych płatków migdałowych Odrobina świeżego posiekanego rozmarynu, ale możesz użyć innych świeżych ziół 1 łyżeczka prażonego i roztartego w moździerzu kopru włoskiego Sok z pomarańczy lub cytryny 30-50 ml Rakiji, Brandy, Whiskey lub Wódki Jeśli mamy już składniki, figowe ciastko, samo się nie zrobi Jeśli masz alkohol już wybrany, nalej

RafalCook
TORCIK MAKOWO JABŁKOWY Z MASĄ 123

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształ 3 - 4 duże jabłka 200 g rodzynek sułtańskich 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 10 łyżek kaszy

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Wielkanocne 121

biszkoptów ·        10 dag orzechów włoskich ·        1 mleczna czekolada ·        Kilka szt. płatków migdałowych do dekoracji Sposób przygotowania: 1.    Połowę biszkoptów moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy. 2.    Dwie szklanki mleka gotujemy a do połowy szklanki mleka wsypujemy(...)Połowę masy wylewamy na ciastka, układamy drugą warstwę ciastek i ponownie wylewamy pozostałą masę. Chwilę chłodzimy w lodówce. 4.    Czekoladę łamiemy na małe kawałki, przekładamy do rondelka, wlewamy pozostałą śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia się czekolady. 5.    Polewą smarujemy wierzch ciasta i układamy dowolnie płatki migdałowe. 6.    Gotowe, chłodzimy w lodówce

Kulinarna Chwila