ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:29/75)

Piruety na lodzie i wyjątkowe ciasteczka z Norwegii 143

trzeba wstać wcześniej, no bo przecież ten śnieg ... Dziś mam dla Was przepis na jedne z najlepszych ciastek, jakie ostatnio zdarzyło mi się jeść. Są tak cudownie kruche i chrupkie, że nie sposób się od nich oderwać. Waniliowe, z cukrowo-migdałową posypką, która jest tutaj kropką na i (wiem, co mówię, jedną partię zapomniałam posypać; też były dobre

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zielony mazurek z herbatą matcha i czekoladą 156

Zielony mazurek z super zdrową herbatą matcha, białą czekoladą i serkiem mascarpone na migdałowym spodzie. Żeby było bardziej wiosennie dodaliśmy kwiatowe akcenty - syrop z kwiatów czarnego

SzczyptaSmaQ
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 88

wypieku pieczywa lub do mniejszych deserów, ze względu na swój lekko orzechowy posmak. Mąka jęczmienna . Sprawdzi się jako mieszanka mąk do wypieku pieczywa lub mniejszych deserów jak babeczki czy ciastka. Nie przesadzajmy jednak z ilością, bo im więcej tej mąki, tym większa kruchość. Za to mała jej ilość nadaje wilgotności.  Mąka kukurydziana (bezglutenowa). Korzystając z jej żółtawej barwy(...)sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się, że wypiek nie będzie bardzo wysoki. W ciastkach czy naleśnikach również znajdzie swoje miejsce na liście produktów. Mąka kasztanowa (bezglutenowa

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 171

wypieku pieczywa lub do mniejszych deserów, ze względu na swój lekko orzechowy posmak. Mąka jęczmienna . Sprawdzi się jako mieszanka mąk do wypieku pieczywa lub mniejszych deserów jak babeczki czy ciastka. Nie przesadzajmy jednak z ilością, bo im więcej tej mąki, tym większa kruchość. Za to mała jej ilość nadaje wilgotności.  Mąka kukurydziana (bezglutenowa). Korzystając z jej żółtawej barwy(...)sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się, że wypiek nie będzie bardzo wysoki. W ciastkach czy naleśnikach również znajdzie swoje miejsce na liście produktów. Mąka kasztanowa (bezglutenowa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciastka z bezą i truskawkami 214

Ciastka, ciasteczka :) kto ich nie lubi . Zapraszam dzisiaj na małe cudeńka,...Zaczynamy : Składniki: 110 gr self raising mąki *1 łyżeczka proszku do pieczenia110 gr drobnego cukru-caster superfine110 gr masła3 jajkadżem truskawokowypłatki migdałowe*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.Składniki na bezę3 białka110 gr drobnego cukru-caster superfine(...)cukier, jajka I masło- miksujemy do bezgrudkowej masy. Wykładamy ciasto do foremki mufinkowej .Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na 20-25 min.Po upieczeniu wyciągamy do ochłodzenia.  Ciastka wykładamy z blachy mufinkowej na płaska , wyłożoną papierem do pieczenia.Wykonanie bezy:Ubijamy białka na sztywną pianę, powoli dodając cukier.  Na każde ciastko wykładamy łyżeczkę dżemu truskawkowego. Na dżem

Smaki Edyty
Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent 149

reviews Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent   Drukuj Prep time 20 min Cook time 3 min Total time 23 min   Domowe masło migdałowe. Author: www.cookingforemily Ingredients 500 g migdałów (można więcej) dobry robot kuchenny można dodać trochę soli albo trochę miodu Instructions Migdały podprażyć na patelni, żeby się lekko podpiekły z każdej strony(...)KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA Z FIGAMI 2. BATONIKI MUSLI Z ORZECHAMI, DAKTYLAMI I MASŁEM ORZECHOWYM 3. CYNAMONOWE TRUFLE JABŁKOWE Z MIGDAŁAMI 4. BATONIKI OWSIANE Z ŻURAWINĄ I PISTACJAMI The post Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent appeared first on Cooking for Emily

Cooking for Emily
Figowe ciastko z Chorwacji – Smokvenjak 85

ciastko Figowe ciastko, czyli Smokvenjak to dość proste w gruncie rzeczy ciastko, pochodzące z chorwackiego regionu Dalmacji. Ciastko figowe często jest nazywane – starożytnym batonem energetycznym -. Ponieważ drzewa czy też krzewy figowe to jedne z najstarszych drzew owocowych uprawianych przez człowieka. W Chorwacji figi rosną niemalże wszędzie, wiec figi goszczą w diecie Chorwatów od chyba zawsze. Wracając do figowego ciastka(...)kilku składników 200 g suszonych fig 100 g prażonych płatków migdałowych Odrobina świeżego posiekanego rozmarynu, ale możesz użyć innych świeżych ziół 1 łyżeczka prażonego i roztartego w moździerzu kopru włoskiego Sok z pomarańczy lub cytryny 30-50 ml Rakiji, Brandy, Whiskey lub Wódki Jeśli mamy już składniki, figowe ciastko, samo się nie zrobi Jeśli masz alkohol już wybrany, nalej

RafalCook
TORCIK MAKOWO JABŁKOWY Z MASĄ 100

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształ 3 - 4 duże jabłka 200 g rodzynek sułtańskich 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 10 łyżek kaszy

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Wielkanocne 90

biszkoptów ·        10 dag orzechów włoskich ·        1 mleczna czekolada ·        Kilka szt. płatków migdałowych do dekoracji Sposób przygotowania: 1.    Połowę biszkoptów moczymy w mleku i układamy na dnie tortownicy. 2.    Dwie szklanki mleka gotujemy a do połowy szklanki mleka wsypujemy(...)Połowę masy wylewamy na ciastka, układamy drugą warstwę ciastek i ponownie wylewamy pozostałą masę. Chwilę chłodzimy w lodówce. 4.    Czekoladę łamiemy na małe kawałki, przekładamy do rondelka, wlewamy pozostałą śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia się czekolady. 5.    Polewą smarujemy wierzch ciasta i układamy dowolnie płatki migdałowe. 6.    Gotowe, chłodzimy w lodówce

Kulinarna Chwila
Domowy makaron z truskawkami 147

bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji Tort piankowo truskawkowy Domowe lody truskawkowe Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Sushi owocowe Ciastka francuskie z truskawkami Truskawkowy wirek Sałatka z truskawkową nutą Zielona Pavlova Wydrukuj przepis The post Domowy

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka jaglano-migdałowe z cynamonem 125

pianę i delikatnie mieszamy z masą jaglaną. Na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą łyżki formujemy ciastka w kształcie okręgu. Ozdabiamy migdałami blanszowanymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30-40 minut. Studzimy na kratce. Ciasteczka jaglano-migdałowe podajmy jako deser lub dodatek do kawy czy herbaty. Migdały to prawdziwa bomba witaminowa. Są bogate

My Chcemy Jeść
Ciastka mleczne 91

Łapcie kolejny przepis na pyszne ciastka, tym razem -mleczne. Są dość twarde z zewnątrz z bardzo delikatnym wnętrzem. Idealne do kawy lub herbaty, a nawet do ciepłego mleka. Moje dzieci je uwielbiają. Polecam Składniki: – 80ml mleka – 85g miękkiego masła – 80g cukru (u mnie trzcinowy) – 330g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1 jajko(...)pieczenia – aromat waniliowy lub migdałowy wg smaku Miękkie masło rozetrzeć z cukrem, dodać jajko i mleko i aromat i ubić rózgą kuchenną. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie i zagnieść miękkie ciasto. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto na placek o grubości około 5-7mm. Dowolnymi foremkami wyciąć ciastka, przełożyć na blachę wyścieloną papierem

Smaki Armine
Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem 382

tarta cukinią, upiekłam mężowi ciastka z cukinią i daktylami. Przyszła pora na ciasto. Ale ciasto nie byle jakie. Kiedyś piekłam już ciasto z cukinią, ale w smaku było baaardzo przeciętne. A ja nie lubię przeciętnych dań Dlatego nadal poszukiwałam idealnego przepisu na ciasto cukiniowe. I wiecie co, chyba trafiłam Ciasto jest wykonane z mąki migdałowej, a cukier zastąpiono erytrolem

Mieszam w Garnku
Ciasto Filadelfia bez pieczenia + film 486

szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 70 g płatków migdałowych 450 g mrożonych wiśni bez pestek 2 opakowania galaretki wiśniowej przepis Krakersy ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i całość dokładnie ze sobą łączymy a następnie(...)śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód z ciasteczek i dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Kolejną warstwą ciasta są mrożone wiśnie które rozprowadzamy na płatkach migdałowych. Na wiśnie wlewamy

Smakowite Dania
MINI BAJADERKI 81

miodem i orzeszkami 100 g suszonej śliwki 100 g skórki kandyzowanej pomarańczowej 150 g rodzynek sułtańskich 100 g kandyzowanej mieszkanki keksowej 2 łyżki kakao 2 szklanki mleka 2 olejki migdałowe (1 olejek ma 4ml) Rada: w przypadku gdy nie mamy mini biszkoptów można dodać biszkopty okrągłe lub pokruszyć herbatniki.  Dodatkowo: 150 g gorzkiej czekolady 2 - 3 łyżki cukru perlistego(...)pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Z każdej części za pomocą foremki do ciastek w kształcie koła o średnicy 6 cm wykroić z każdego płatu biszkopta, posłuży nam do spodów bajaderki. Kawałki biszkoptu przełożyć do dużej miski.  Nadzienie -  rodzynki sparzyć gorącą

Ciastka - domowe słodkości