ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:30/75)

Rafaello na krakersach - bez pieczenia 2862

masy budyniowej dodać ubitą śmietankę, chwilę miksować. Następnie dodać do masy wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm ułożyć warstwę krakersów i rozsmarować połowę masy. Przykryć drugą warstwą krakersów oraz resztą masy. Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta

Z miłości do słodkości
Ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi 223

naprawdę pyszne. Marchewka i  migdały doskonale się ze sobą  komponują. Polecam wszystkim miłośniką ciasta marchewkowego. Ps. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki polecam zwiększyć nieco ilość cukru. Ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi     Składniki:   ·       1 i 1/3 szklanki płatków owsianych ·       1 szklanka mąki(...)masła ·       3/4 szklanki  cukru brązowego ·       1 łyżeczka cukru migdałowego ·       2 jajka ·       1 szklanka startej marchewki (około 3 marchewki) ·       50 g migdałów w płatkach Przygotowanie:Płatki owsiane wymieszać z mąką

Mania Gotowania
EXTRA MOCNA BABKA KOKOSOWA 83

Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru kokosowego 2 szklanki mąki pszennej 1 łyża proszku do pieczenia 1,5 szklanki wiórków kokosowych 250 g margaryny 1 jogurt

Ciastka - domowe słodkości
Migdałowe gwiazdki z glazurą (bez glutenu i laktozy) 126

piekłam ciastka, które piecze się z glazurą, a nie ozdabia po upieczeniu - ciekawa sprawa! Dla kogo: dla uczulonych na gluten dla kochających migdały dla szukających przepisu na ciastka, które można długo przechowywać Składniki na ciasto: 500g migdałów mielonych + 150g w rezerwie 300g cukru pudru 2 białka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki likieru amaretto lub olejku migdałowego Składniki

Mania Wypiekania
Ciasteczka owsiane z jabłkiem 181

Mięciutkie ciasteczka owsiane, marchewkę, którą dodaję często do tego typu ciastek zastąpiłam jabłkiem.  Ciasteczka wyszły bardzo smaczne, smak jabłka idealnie komponuje się z kokosem i migdałami. Niestety nie dałam rady zrobić ładnych zdjęć, gdyż ciasteczka piekłam wieczorem i była to jedyna okazja na ich fotografowanie. Rano już zniknęły:)  Ciasteczka owsiane z jabłkiem Składniki: 2  szklanki płatków(...)tarce na grubych oczkach. Płatki migdałowe rozdrabniamy na nieco mniejsze kawałki.  Wszystkie suche składniki łączymy w misce . Dodajemy składniki mokre i wszystko dokładnie zagniatamy.  Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki nakładamy porcje masy na papier do pieczenia i formujemy płaskie ciasteczka. Między ciastkami powinno być około 1,5 cm przerwy

Mania Gotowania
Tiramisu z wiśnią nadwiślanką 352

łyżki cukru,  30g startej czekolady.  Wykonanie W zimnej kawie wymieszanej z likierem migdałowym maczać dosłownie na chwilę biszkopty i układać w żaroodpornym naczyniu. Wiśnie wypestkować, odsączyć i zasypać cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać mascarpone. Zmiksować.  Na ciastka wyłożyć warstwę śmietanki, przykryć warstwą wiśni i kolejną cienką warstwą śmietanki. Ponownie ułożyć namoczone biszkopty

Z miłości do słodkości
Makaroniki 130

podam we wpisie kilka przykładów:) Zapraszam do przepisu. Składniki 125 g mąki migdałowej 125 g drobnego cukru 125 g cukru pudru 90 g białek (3 -4 szt) barwniki: czerwony, niebieski, fioletowy, żółty, morela Krem 250 g mascarpone 50 g białej czekolady barwniki te same jak do ciastek Białka o temp pokojowej ubić na sztywno. Powoli dosypywać drobny cukier

gotuj ze mną
Ciasteczka z patelni 97

sprawnie zagniatamy. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy płatki migdałowe i delikatnie wyrabiamy. Otrzymane ciasto chowamy na chwilę do zamrażarki aby stwardniało. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wyjmujemy ciasto z zamrażarki i z dodatkiem sporej ilości mąki rozwałkowujemy na placek o grubości około 0,5 cm. Następnie z placka wykrawamy ciastka - za pomocą szklanki. Wykrojone ciasteczka układamy na patelni

peggiwkuchni
Fornetti z rabarbarem 157

rabarbar – ok. 250 g* cukier – 100 g* płatki migdałowe – 100 g* jajko – 1 sztSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Rabarbar obieramy , kroimy w kostkę , wkładamy do garnka , zasypujemy cukrem i chwilkę razem gotujemy.Ciasto francuskie kroimy na prostokąty ( ich wielkość zależy od tego jak duże chcemy mieć nasze ciastka ).Na każdy prostokąt układamy nadzienie rabarbarowe i posypujemy płatkami migdałów.Zamykamy

Ostra na Słodko
Paluchy wiedźmy 157

smaczne Paluchy wiedźmy przepis na 20 ciastek 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli jajko łyżeczka ekstraktu z migdałów + migdały Do miski przesiej mąkę oraz cukier puder, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, masło pokrojone na mniejsze kawałki, ekstrakt migdałowy oraz jajko. Całość zagnieć szybko(...)niewielkie ilości i formuj z nich wałeczki. Następnie ułóż je na blasze, lekko spłaszcz, na końcu każdego z nich wciśnij migdał, a nożem ponacinaj linie za migdałem, tak aby ciastka przypominały palce. Ciastka piecz ok. 10 minut. Upieczone odstaw do przestygnięcia. Pamiętajcie, że ciastka w piekarniku trochę urosną. Jeśli chcecie, aby Wasza wiedźma miała szczuplejsze paluszki

365 dni dookoła kuchni
Kostki migdałowe w czekoladzie 89

Czasami przepisy powstają w wyniku nudy. Tak było w przypadku kostki (a właściwie poduszeczki) migdałowej w czekoladzie. Podczas podróży samochodem w roli pasażera, kiedy to nie

Słodki sentyment
Śnieżne kule – świąteczne ciasteczka 136

zaplanować, choćby ciasteczka śnieżne kule. Część zjedliśmy, a reszta powędrowała do zamrażalnika. Śnieżne kule Składniki: 180 g mąki ½ łyżeczki soli 200 g masła 125 g cukru 1 czubata łyżka migdałowego masła 180 g migdałów 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Do obtoczenia 200 ml cukru pudru Korzenna mieszaknka 1½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika(...)puder, waniliowy ekstrakt i zmiksuj na kruszonkę. Wyłóż masę na stolnicę i zagnieć ciasto. Odrywaj po kawałku ciasta i formuj kulki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciastka do lodówki na 30 minut. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Wstaw ciastka do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut. Ciastka lekko

codojedzenia
Szybkie ciasteczka z tahini 127

Szybkie ciasteczka z tahini polecają się do popołudniowej kawy, na wieczorną przekąskę, czy też na drugie śniadanie. Ciastka te mają wiele zalet: przygotowuje się je naprawdę szybko, nie potrzebujemy do nich skomplikowanych sprzętów (dlatego też miska, widelec i piekarnik zupełnie wystarczą) oraz wyszukanych składników. Szybkie ciasteczka z tahini to deser idealny dla osób z nietolerancją nabiału, unikających jajek oraz(...)płatków kokosowych pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia kilka kropel olejku migdałowego sezam do dekoracji Sposób przygotowania: Do miski przesiej mąkę owsianą, następnie dodaj proszek do pieczenia, ksylitol oraz płatki kokosowe (możesz zamiast nich użyć po prostu wiórków kokosowych). Następnie do mąki dodaj tahini oraz kila kropel olejku migdałowego. Składniki dokładnie wymieszaj, aby dobrze się połączyły i powstało zwarte ciasto

365 dni dookoła kuchni
Sernik rafaello 343

temp. pokojowej) 1 kg sera z wiadereczka 1,25 szkl cukru 2 łyżki cukru migdałowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jaj + 2 żółtka łyżka ekstraktu waniliowego łyżka kwaśnej śmietany Beza: 2 białka 120 g cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Spód: Ciastka bardzo drobno pokruszyć. Dodać migdały, wiórki kokosowe i masło. Wymieszać do konsystencji mokrego piasku

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania