Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżka przyprawy do piernika 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% 250 g margaryny szczypta soli Krem migdałowy: 2 budynie
Ciastka - domowe słodkościaromatu waniliowego 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego skórka otarta z 1 cytryny (cytrynę wcześniej parzymy) Wykonanie: Masło z cukrem utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie cały czas ucierając dodać sól, żółtka, aromaty i skórkę z cytryny (uwaga tylko żółtą część , biała jest gorzka). Wsypać mąkę i wyrobić na gładkie cisto. Masę nałożyć do maszynki do ciastek (ewentualnie do rękawa cukierniczego
IMPRESJA SMAKUrozwałkować, wykrawać jednakowe ciastka i upiec na złoty kolor w tem 180C. Po upieczeniu przełożyć ciastka masą, wierzch polać polewą. Można posypać kokosem. Masa, składniki: 25 dag cukru pudru 25 dag masła 25 dag mleka w proszku 1 jajo 1 olejek migdałowy Wszystkie składniki utrzeć.Polewa: 3 łyżki margaryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki
Apetyczna babeczkażyczeniami na Ostatki, czyli ostatni dzień karnawału ;) Sam pomysł na takie złożenie ciastek zobaczyłam dość dawno w czeluściach internetu i od tamtej pory czekałam na Dzień Tonący w Serduszkach, żeby się nimi podzielić...no i nie wyszło, ale chociaż jeszcze miesiąc będzie się zgadzał. Między kruchymi, migdałowo-cytrynowymi warstwami ciasteczek z nutą cynamonu można ukryć najpiękniejsze myśli, serdeczności(...)przypominając sobie to przyjemne uczucie zaskoczenia, gdy kartka w skrzynce była właśnie do mnie i jeszcze pachniała morską bryzą, którą przyjaciółka wplotła między wakacyjne słowa :) A zatem, wracając do ciastek, to oprócz ujmującego wyglądu zaskakują też kruchością, sporą ilością migdałów i pysznym połączeniem cytrusowych skórek z ciepłym aromatem cynamonu. To wszystko również składa się na tę wyjątkową, lekko romantyczną
Kuchnia w Słońcu SkąpanaNa świątecznym stole nie może zabraknąć zdrowych ciasteczek, dzieci za ciastami raczej nie przepadają (przynajmniej u nas), za to ciasteczka uwielbiają. Czym większy ich
Smaczne ZdroweCzas czytania: 2 min Dziś mam dla Was super smaczne bardzo kruche ciastka z marcepanem. Ciastka przygotowane są z dodatkiem jasnej masy marcepanowej, która nadaje im wspaniałego smaku i aromatu! Nie często się zdarza, żeby ciastka zaraz po upieczeniu były tak kruche i smaczne jak te. Ciasteczka podczas pieczenia nie rosną zbyt dużo i nie tracą swojego(...)bardzo smaczne prezenty Wielkanocne. Do dekorowania ciastek możecie zaprosić dzieci, z pewnością spodoba im się taka zabawa. Ciastka można lukrować, oblewać czekoladą lub dekorować słodkimi groszkami. Ciastka po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu można przechowywać w szczelnie zamkniętej puszcze lub innym pojemniku przez mniej więcej 14 dni. Print Ciastka z marcepanem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star
SprawdzonaKuchnia.plSkładniki: Biszkopt makowy z bakaliami: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 200 g rodzynek sułtańskich 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 10 łyżek kaszy manny 1
Ciastka - domowe słodkościsztywno, dodać kajmak i krótko ale dokładnie zmiksować. Na końcu dodać żelatynę. Wyłożyć na ciastka i przykryć kolejną warstwą krakersów. Odstawić na chwilę, żeby zastygło. Na krakersach rozsmarować dżem. Pozostałą kremówkę ubić ze śnieżką. Wyłożyć na warstwę dżemu. Wierzch posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakremu kokosowego* (opcjonalnie)1/3 szklanki płatków migdałowycharomat kokosowy lub migdałowyDo dekoracji:200 g białej czekoladywiórki kokosowepłatki migdałowe*krem znajdziecie w większych supermarketach na półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje
Mania GotowaniaKarmelowe płatki z migdałami... idealnie pasują do popołudniowej kawy, taka mała słodka przekąska :)Składniki:70 g płatków migdałowych,1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego.Przygotowanie:
Aga w kuchniSkładniki: 1 szklanka mąki, 1 szklanka kaszy manny, 1/4 szklanki cukru, 1 jajko, 100 g masła, płatki migdałowe, szczypta przyprawy do deserów. Przygotowanie:
Aga w kuchnimasy budyniowej dodać ubitą śmietankę, chwilę miksować. Następnie dodać do masy wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm ułożyć warstwę krakersów i rozsmarować połowę masy. Przykryć drugą warstwą krakersów oraz resztą masy. Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta
Z miłości do słodkościnaprawdę pyszne. Marchewka i migdały doskonale się ze sobą komponują. Polecam wszystkim miłośniką ciasta marchewkowego. Ps. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki polecam zwiększyć nieco ilość cukru. Ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi Składniki: · 1 i 1/3 szklanki płatków owsianych · 1 szklanka mąki(...)masła · 3/4 szklanki cukru brązowego · 1 łyżeczka cukru migdałowego · 2 jajka · 1 szklanka startej marchewki (około 3 marchewki) · 50 g migdałów w płatkach Przygotowanie:Płatki owsiane wymieszać z mąką
Mania Gotowaniawidzicie coraz częściej przekonuję się do przygotowywania paleo ciastek, z czego najbardziej chyba są zadowolone moje dzieci, które jak słyszą, że te słodycze są zdrowe, to chciałyby zjeść wszystko, zupełnie bez opamiętania Czekoladowa lawa, jak zgodnie stwierdziliśmy jest najlepszym deserem , który do tej pory przygotowałem. Pewnie dzięki odrobinie mąki migdałowej, która nadaje mu chrupkiej otoczki oraz obłędnie czekoladowego nadzienia(...)łyżek miodu (ja użyłem dwóch i dla mnie było mega słodkie) szczypta soli Przygotowanie: Ramekiny dokładnie smarujemy masłem. Roztapiamy czekoladę oraz masło w garnuszku. W misce mieszamy mąkę migdałową, kakao i sól. Jajka i żółtka ubijamy, dodajemy miód i mieszamy, aż się połączą. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę, a potem dosypujemy połączone wcześniej sypkie składniki. Wlewamy naszą miksturę do ramekinów, odstawiamy
PaleoLife