ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:38/75)

Jaglany pudding piernikowy 115

przyjemny deser o smaku najbardziej świątecznych ciastek 😉 Jaglany pudding piernikowy - przepis na 2 porcje Do przygotowania puddingu będziesz potrzebować: 6 łyżek kaszy jaglanej, szklankę mleka, łyżkę masła, łyżeczkę przyprawy do piernika, łyżeczkę kakao, 2 łyżki syropu klonowego, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki suszonej żurawiny, 5 suszonych śliwek, 2 łyżki słupków migdałowych, żurawina, śliwki i migdały do dekoracji

Z notatnika dietetyka
Ciasteczka z żelkami 82

łyżeczka aromatu waniliowego (użyłam migdałowego i również wyszło pycha, następnym razem na pewno spróbuję waniliowrgo) 2  szklanki mąki (zarezerwujcie około 1/2 szklanki mąki do ewentualnej dosypki aczkolwiek ja nie potrzebowałam) 4 szczypty soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 80 żelków miśków (po dwa na każde ciastko - może gdybym miała większe żelki

cucinare
BABKA KAJMAKOWA 145

Polecam kolejny przepis na przepyszną, pulchną i wilgotną babkę tym razem pachnącą kajmakiem. Składniki: 5 jajek 3 łyżki cukru  100 g margaryny 300 g masy

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka z żelkami 118

migdałowego i również wyszło pycha, następnym razem na pewno spróbuję waniliowrgo) 2  szklanki mąki (zarezerwujcie około 1/2 szklanki mąki do ewentualnej dosypki aczkolwiek ja nie potrzebowałam) 4 szczypty soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 80 żelków miśków (po dwa na każde ciastko - może gdybym miała większe żelki wystarczyłby jeden na ciastko(...)zagłębienie na misia( najlepiej sprawdzić, czy cały miś mieści się w otworkach - inaczej wypłynie z ciasteczka przy rozpuszczaniu się). Żelków nie umieszczamy w ciasteczkach przed pieczeniem!! Surowe ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-12 minut. Po tym czasie ciastka powinny być już prawie dobre - wysunąć blaszkę( można również wyjąć całą blachę

cucinare
BABKA GRECKA (mocno waniliowa) 128

Tym razem podzielę się z Wami przepisem na babkę ucieraną, którą uwielbiają moi domownicy jak i znajomi, odkąd pierwszy raz zrobiłam nie może jej zabraknąć na

Ciastka - domowe słodkości
CIASTECZKA MARCEPANOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 158

ciasteczka ze stołu tak jak te. Ciastka są  miękkie(nie kruche), a marcepan, który się w nich znajduje tak uzależnia, że nie można przestać ich jeść:) Świetne połączenie, szkoda tylko, że ma dużo kalorii. Przepis znalazłam tutaj. Składniki: -125g masła -75g ksylitolu -100g masy marcepanowej -3 krople olejku migdałowego -1 jajko+2 żółtka

Smaczne Zdrowe
Bajaderka light 180

woli,  za każdym razem mogą być nieco inne - w zależności od użytego ciasta. Jeśli nie mamy resztek ciasta możemy też specjalnie upiec, np. kruche ciasto lub użyć kupnych ciastek,  a następnie rozkruszyć je w misce. Jeśli chcemy zrobić wersję light proponuje do ich zrobienia użyć np. ciasta marchewkowego light lub ciasta jogurtowego (http://mania-gotowania.blogspot.com/2013/05/dietetyczne-cytrynowe-ciasto-jogurtowe.html,http://mania-gotowania.blogspot.com/2013/06/ciasto-marchewkowe-light.html) Bajaderka light(...)Składniki na około 10 bajaderek: 500 dag pokruszonego ciasta (mniej więcej blaszka 20x20) 1/3 szklanki odtłuszczonego mleka 1/2 szklanki rodzynków namoczonych w ciepłej wodzie 1/3 szklanki płatków migdałowych lub innych orzechów 1/3 szklanki płatków owsianych 1/2 słoika dżemu lub marmolady (użyłam porzeczkowego dżemu light) około 6-7 suszonych śliwek lub innych bakalii ½ łyżeczki aromatu rumowego 2 kieliszki rumu, wódki

Mania Gotowania
Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania 128

Ciężko mi powiedzieć na ile ciastek dokładnie wystarczy Wam ciasta – to zależy od tego, jak dużych używacie foremek. Mnie starczyło na 3 blachy kształtów przeróżnych. SKŁADNIKI 380g mąki pszennej TYP 500 230g masła, 82% tłuszczu (używam ‘Masła Polskiego’) 130g drobnego białego cukru do wypieków 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka aromatu migdałowego ½ łyżeczki soli 1 jajko M, około

Karo in the Kitchen
Kruche ciasteczka bez glutenu, bez jajek, bez cukru 161

Kruche ciasteczka Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki migdałowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

nietadieta
Babeczki marchewkowo – pomarańczowe 79

babeczek posmarować roztopioną czekoladą. Ciastka włożyć do woreczka foliowego, dokładnie rozbić tłuczkiem i posypać babeczki. Z masy cukrowej ulepić górną część marchewki i postawić na babeczkach lekko dociskając. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto marchewkowe → Babka marchewkowo – pomarańczowa → Sernik dyniowo – pomarańczowy → Mini murzynki z wiśniami → Mini brownie migdałowe z gruszkami .pf-button.pf-button-excerpt

Oryginalny smak
Kremówka z kajmakiem bez pieczenia 192

puszka masy kajmakowej 50g płatków migdałowych Budyń: 4 szklanki mleka, masło i cukier podgrzewać do rozpuszczenia. 1 szklankę mleka, mąkę, budyń, ekstrakt i żółtka dokładnie rozbełtać, wlać do gotującego się mleka z masłem. Energicznie mieszając ugotować gęsty budyń.  Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć warstwę herbatników. Wylać gorący budyń i przykryć drugą warstwą ciastek. Ostudzić. Masę kajmakową podgrzać

Smakołyki Asi
Kruche ciasteczka sezamowe 129

Dodaj do koszyka Basia Basia – Pasta sezamowa Tahini 210g 9,72  zł Dodaj do koszyka Targroch – Mąka migdałowa 500g 22,13  zł Dodaj do koszyka Targroch – Mąka migdałowa 1kg 41,57  zł Dodaj do koszyka Wowka Miód Słoneczny Wielokwiatowy 300g 16,67  zł Dodaj do koszyka Diet-Food(...)spiżarni ponieważ nie psują się szybko. 1 szklanka Mąki migdałowej 100 g Pasty sezamowej Tahini 3 łyżki Miodu 1/2 łyżeczki Soli Ziarna sezamu Rozgrzej piekarnik do 150°C w opcji z termoobiegiem. Pogrzej tahini, miód i sól w garnku lub kuchence mikrofalowej, aż zrobią się płynne. Wymieszaj składniki z mąką migdałową. Używając łyżki weź porcję masy i uformuj ciasteczko

Oslov.
Tygryski - kruche ciasteczka z migdałami 148

Ustalmy raz na zawsze, że ciastka znikają i już. Taką mają naturę. ;) A tygryskowe ciasteczka ukryłam bardzo głęboko, kiedy je zrobiłam. A to dlatego, że piekłam pierwszy raz i chciałam się przekonać, jak będą się przechowywać. Udało się i już mogę powiedzieć, że stały się bardzo kruche i miękkie, nabrały jeszcze bardziej migdałowego aromatu

Kuchnia Prezydentowej
CIASTECZKA MIGDAŁOWE Z DŻEMEM FIGOWYM 91

ubić na sztywno. Wmieszać mieszankę migdałową w pianę łyżką. Masę bezową umieścić w rękawie cukierniczym i wypełnić każde z 30 kół na macie do pieczenia. Jeśli nie macie takiej maty można sobie odrysować kółka na papierze do pieczenia. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Nagrzać piekarnik do 150 stopni i piec ciastka na środkowej szynie przez

Kuchnia w opałach
Ciasteczka z białek i pestek dyni 168

wszystkiego! Ciasto ( klik ) zniknęło ekspresowo (często je piekę), a ciasteczka... jeszcze szybciej! Są przepyszne - takie słodkie, chrupiące i co najważniejsze - z mocno wyczuwalnym smakiem oraz aromatem pestek! Przypominają migdałowe/orzechowe amaretti, ale są jeszcze smaczniejsze! Kiedy pierwszy raz je zrobiłam - wszystkie sama zjadłam. Dopiero późniejszą partią podzieliłam się z bliskimi... Te zielone cudeńka (szkoda, że zdjęcia nie odzwierciedlają tej barwy(...)ałość dokładnie wymieszać (dłonią).  Z masy uformować niewielkie kuleczki - mniej więcej o wielkości orzecha włoskiego. (Ciasto jest dość lepiące, więc co jakiś czas można zwilżać dłonie. Ewentualnie ciastka wyciskać za pomocą szprycy do kremu - z szeroką końcówką.) Kuleczki ułożyć (z niewielkimi odstępami) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 15-20 minut w 150 stopniach

Di gotuje