ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:31/75)

Kanadyjskie ciasteczka z migdałami 202

lubią bawić się w wałkowanie i wykrawanie ciastek foremkami. Składniki: 300g masła 82% lub margaryny 220g miodu (lub 120g syropu klonowego i 100g miodu) 1 jajko ½ łyżeczki soli 1 ½ łyżeczki sody 3 łyżeczki przyprawy do piernika 100g migdałów (mielonych lub drobno siekanych) 500g mąki Dodatkowo: ½ szklanki cukru Około 50g płatków migdałowych Do mąki dodajemy sodę, sól, przyprawę do piernika(...)desce i kroimy w plastry grubości około pół centymetra. Plastry ciasta układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminem pozostawiając między nimi odstępy, by się nie zlepiły. Po ułożeniu wszystkich ciastek na arkusze papieru, smarujemy je białkiem i posypujemy płatkami migdałów. Ciasteczka pieczemy na złotobrązowy kolor, około 7 – 15 minut w 170 ⁰ C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczka przechowujemy w szczelnie

Smakowy Raj
Snickers bez pieczenia 255

masy, herbatniki kakaowe, pozostałą część masy i na wierzch herbatniki maślane.  Płatki migdałowe zrumieniamy na suchej patelni, jeśli pozostały resztki herbatników, kruszymy je i mieszamy z migdałami. Gorącą masę kajmakową wylewamy na wierzch herbatników i obsypujemy migdałami. Wkładamy na noc do lodówki, żeby ciastka zmiękły. Herbatników wystarcza na blaszkę 24x30

Gotowanie moimi oczami
CIASTECZKA MIGDAŁOWE AMARETTI 149

sztywną pianę. W osobnej misie  mieszamy przesiany cukier puder z płatkami migdałowymi oraz ze zmielonymi migdałami. Następnie drewnianą łyżką mieszamy DELIKATNIE z białkami wymieszane wcześniej migdały z cukrem pudrem, dolewamy likier amaretto - do uzyskania jednolitej masy Z wykorzystaniem silikonowej formy do małych ciastek - nakładamy łyżeczką masę. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut. Po upieczeniu - można jeść

dlaSmaQ
Florentynki ... z cukierni Panny Euforbii. 160

ciastka,  od razu uprzedzę że w książce nie ma przepisów a jedynie zarys składników potrzebnych do danego ciasta. Ja poszłam na łatwiznę i nie tworzyłam koszyczków z kremem jak w książce, mimo to wyszło smacznie. Florentynki bakaliowe. Składniki; pół szklanki rodzynków pół szklanki suszonych śliwek garść orzechów laskowych 4 suszone brzoskwinie garść suszonych daktyli garść płatków migdałowych pół(...)przestudzić i wlać do bakalii, na końcu dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia a na papier łyżką wykładać okrągłe kopczyki bakalii. Robimy odstępy ponieważ ciastka trochę się rozleją na papierze, należy je po kilku minutach pieczenia przywrócić do początkowego kształtu lub ostrą foremką wykrawać koła. Ciastka pieczemy około 10 min w 175C. Można też

Radość kipiąca uśmiechem.
Baklava po polsku 194

Hej! Wcześniej wyszedł mi niechcący pyszny deser. Do pieczenia ciastek zrobiłam za dużo masy makowej i z reszty powstała baklava w wersji polskiej. Potrzebujemy: Czytaj

Tylko pysznie
KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 150

Składniki: 1 łyżka maki pszennej 1,5 łyżki ziemniaczanej 3 dag czekolady gorzkiej 45 g margaryny 3 łyżki cukru kryształ 1 żółtko 5 dag mielonych migdałów

Ciastka - domowe słodkości
Migdałowe ciasto z rabarbarem 163

Rabarbar odkryłam właściwie dopiero w tamtym roku, wcześniej jakoś mnie nie interesował. Przeszukałam internet w poszukiwaniu przepisu na jakieś ciasto, i tak trafiłam na TEN. Bardzo

Pasja Smaku
Keto babeczki z kremem z awokado (Paleo, LowCarb) 128

Europejska Diet Low-Carb, Gluten Free, Vegan, Wege Keyword babeczki, biszkopt, budyń, ciastka, czekolada, finger food, mus z awokado Prep Time 15 minutes Total Time 15 minutes Servings 8 sztuk Calories 249 kcal Author Modern Cavegirl Ingredients Babeczki 1 blat biszkoptowy lub raw spód migdałowy (szczegóły w treści wpisu) 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego

Modern Cave Girl
Pyszne ciastka bananowe bez jajek, mąki i mleka 159

ciastkach: mąki, mleka i jajek , co w zupełności nie wpływa na smak ciastek. SKŁADNIKI (na ok.20 ciasteczek) 3 banany 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 2-3 łyżki orzechów 2-3 łyżki rodzynek szczypta soli opcjonalnie można dodać (albo zamienić orzechy lub rodzynki): płatki migdałowe kawałki czekolady cynamon kakao wiórki kokosowe WYKONANIE Banany obieramy, przekładamy do miski

Zofiana
Ciasteczka świąteczne - 3 przepisy na bożonarodzeniowe ciasteczka z Włoch, Grecji i Hiszpanii 307

Włoch, Grecji i Hiszpanii Przygotowałam dla Was 3 bardzo różne przepisy na świąteczne ciasteczka: melomakarona  - greckie ciasteczka maczane w słodkim syropie i posypane orzechami włoskimi montecados - hiszpańskie ciasteczka migdałowe, delikatne i kruche sassanelli - włoskie ciasteczka rodem z Apulii, z aromatem cynamonu, goździków i czerwonego wina. Zerknijcie do przepisów, aby przeczytać więcej na ich temat. Takie ciasteczka, zapakowane w ładne(...)posypuje posiekanymi orzechami. Pomijając syrop, same ciasteczka przygotowuje się szybko i prosto i z powodzeniem można do pomocy zaprosić dzieci. Ciasteczka melomakarona - Przepis Składniki / na 15 sztuk: na ciastka: 150 ml oliwy Monini Delicato 75 g drobnego cukru sok i skórka otarta z 1 pomarańczy 30 ml brandy, koniaku lub raki 400 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Chilli Czosnek i Oliwa
Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami 302

Ciasto znalazłam na blogu In my coffee kitchen jest na prawdę bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu.Ja dodatkowo do środka dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę nektarynkę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Najlepsze owsiane ciastka z czekoladą 114

kuchni pachnie złotawą rozkoszą i ulubioną kawą. Przyłączysz się? :) Owsiane ciastka z czekoladą Potrzebujesz: 1/2 szklanki tahini 1/3 szklanki miodu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka owsianych płatków górskich 2 płaskie łyżki mąki / 3 łyżki mąki migdałowej 1 łyżka suszonej żurawiny / rodzynek / 3 posiekane daktyle 1/2 tabliczki posiekanej ciemnej czekolady Sposób przyrządzenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Migdałowe beziki z pomarańczową nutką 164

Im bliżej Świąt, tym krótsze wpisy na blogach i przepisy. Jeśli macie jeszcze chwilkę proponuję upiec migdałowe beziki z pomarańczową nutką. Beziki wyglądają bardzo atrakcyjnie, są

dolcevitainmykitchen
CIASTECZKA POCAŁUNKI WAMPIRA :[ 139

jajko ½ łyżeczki ekstraktu wanilii lub ziarenka z ½ laski wanilii kilka kropli aromatu migdałowego ( pominęłam) 1 ½ szklanki mąki pszennej szczypta soli około ½ słoika dżemu malinowego bez   pestek   ,które trzeba przetrzeć go przez sito ( ja użyłam dżemu truskawkowego którego nie przecierałam) 1 roztrzepane jajko do posmarowania brzegów ciastek Wykonanie:   masło ucieramy z cukrem, na jasną i puszystą masę

Słodkie zapomnienie
Brunsli - tradycyjne szwajcarskie ciasteczka 203

Czym Szwajcarzy zajadają się w okresie Bożego Narodzenia? M. in. tymi oto smacznymi ciasteczkami o intensywnym czekoladowo-migdałowym smaku z korzenną nutą. Dziwię się, że tylko

Domowa Cookierenka Agi