ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:23/75)

CIASTECZKA MIGDAŁOWE Z PATELNI – FILM 84

No to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-domowe-ciasteczka-migdalowe-bez-pieczenia

Ostra na Słodko
Owsiane ciasteczka z kandyzowaną pomarańczą i migdałami 158

pieczenia 1,5 szklanki płatków owsianych opakowanie kandyzowanej skórki z pomarańczy 3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Masło i cukier ucieramy w misie miksera do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodajemy jajko ciągle ucierają. Następnie wsypujemy pozostałe składniki i miksujemy do otrzymania zwartej masy. Blachę do ciastek wyłożyć papierem do pieczenia, ja użyłam firmy Stella . jak dla mnie są najlepsze, grube

Życie zaczyna się w kuchni
kruche ciasteczka migdałowe 335

To jeden z moich ulubionych przepisów - ciasteczka migdałowe towarzyszą nam przez cały rok, najczęściej zamawiane przez dzieci na specjalne okazje. Honorowe miejsce od lat zajmują też

babka w formie
MIGDAŁOWE CIASTECZKA AMARETTINI 127

Składniki 200 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 200 g cukru pudru 2 białka 1 łyżka likieru amaretto 1 łyżka miodu cukier puder do obtoczenia Przygotowanie Migdały

OliveandThyme
Przepyszne świąteczne ciastka (paleo, bez glutenu) 133

użyć innego. No i nie ma jajek tak jak prosiliście. Za to zdrowe siemię lniane. Składniki: ( na 12 średnich ciastek) ⅓ szklanki cukru kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej 4 łyżki miodu 4 duże łyżki masła orzechowego (nerkowców, migdałowe lub inne) 2 łyżki siemienia lnianego (mielonego) Przyprawy: 1 laska wanilii 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru mielonego ½ gałki(...)miski. Kolejno dodajemy mąkę i przyprawy i wszystko ponownie mieszamy. Na osobnym talerzyku mieszamy składniki na posypkę. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blasze układamy papier do pieczenia. Formujemy ciastka. Każde obtaczamy w posypce i układamy na blasze. Pieczemy około 12-15 minut albo do czasu, aż brzegi się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostygnięcia. Zaraz po wyjęciu z piekarnika

PaleoLife
Chrust migdałowy – faworki migdałowe 319

Faworki, chrust – ciastka z ciasta zbijanego (od zbijania ciasta wałkiem, w celu dobrego wyrobienia go), smażone w głębokim tłuszczu. Dobry faworek powinien mieć powierzchnię pokryta pęcherzykami powstałymi w trakcie smażenia. Faworki maja być kruche i delikatne. I raczej nie powinny być podobne do tego co często jest sprzedawane w sklepach, czy niektórych kawiarniach pod nazwą „faworki”.  Zawsze przygotowywałam(...)oczekiwań. Były za mało kruche. Ale gdy już dobrze ostygły okazały się kruchymi ciastkami i to całkiem smacznymi, oczywiście bardziej „konkretnymi” od zwykłych faworków, ale cukier w cieście zobowiązuje ;) Ogólnie polecam przygotowanie takich faworków chociaż jeden raz :) 2 jajka, 3 żółtka, 125 ml mąki migdałowej*, 125 ml cukru pudru, 460 – 480 g mąki pszennej, 20 ml rumu

królestwo garów
Sycylia naszym okiem 185

Erice jest piękne. Położone na szczycie góry, z świetnie zachowaną średniowieczną zabudową i wszechobecnym zapachem marcepanu. Spędziliśmy tam cały dzień, zwiedzając muzea, wędrując po uliczkach i miejskim ogrodzie, kupując migdałowe słodycze. Po południu zjechaliśmy kolejką, ponieważ chcieliśmy jeszcze zwiedzić pola solne w Trapani. Niestety to była zbyt duża odległość dla naszego środka transportu- naszych stóp. Kiedy zaczął się nam kończyć(...)mniej więcej rozkminić proporcje i zrobiłam ciastka. I wyszły! Co więcej, według mamy to najlepsze z wszystkich ciastek, jakie upiekłam na te święta! PISTACJOWE CIASTECZKA PASTA DI MANDORLA 100g mąki pistacjowej (albo drobno zmielonych** niesolonych pistacji) 50 g mąki migdałowej (albo drobno zmielonych** migdałów) 100g cukru 1 białko kilka łyżek płatków róży w cukrze (nasze!) Jeśli mielimy orzechy

les mirabelles
Muffinki z jabłkami i olejem kokosowym (długa świeżość) 138

jabłka - pokrojone w grubszą kostkę.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i posypać płatkami migdałowymi.   Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce

Di gotuje
Owsiane ciastka bez jajek i mąki 155

słonecznikiem Owsiane ciasteczka z czekoladą i żurawiną Składniki (na 6 dużych ciastek): - 1 banan - 3/4 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 1/4 szklanki posiekanych dowolnych orzechów (włoskich, laskowych, pekan itp) - 2 łyżki suszonej żurawiny - 2 łyżki pestek słonecznika - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka płatków migdałowych - 1 łyżeczka syropu z agawy lub drobnego cukru* - 0,5 łyżeczki cynamonu - szczypta

CookYourself
Kruche ciasteczka migdałowo-pomarańczowe 89

ciasteczka. Ciasteczka migdałowo-pomarańczowe w składnikach mają mielone migdały i skórkę pomarańczową, więc wspaniale pachną Bożym Narodzeniem. Z rozwałkowanego ciasta możecie wycinać Wasze ulubione kształty, ja akurat wybrałam foremki z choinką. Upieczone ciasteczka przechowuj w szklanym suchym słoju lub w metalowych puszkach, wtedy  nie stracą na kruchości. Ciasteczka migdałowo-pomarańczowe Kruche ciasteczka migdałowo-pomarańczowe Czas przygotowania: 60 minut(...)blacie posypanym mąką. Powinno ono mieć grubość ok. 3 mm. Przy pomocy foremki wykrawaj prostokąty, a następnie odciśnij wzorek choinki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu wystudź je na kratce

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z Raffaello 662

szklanka wiórek kokosowych - 1 duża płaska łyżka mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego i migdałowego - 2 paczki Raffaello ( ok 23 sztuki ,reszta do ozdoby na wierzch ) Na wierzch : - serek mascarpone 250 g - 2 duże łyżki cukru pudru - wiórki kokosowe - kilka kulek Raffaello Sposób wykonania : Ciastka zmiksujemy i mieszamy z roztopionym masłem ,wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Wypieki Rene
Ciastka owsiane z czekoladą – Angie gotuje odc. 11 108

jajko (od szczęśliwej kurki) 200g płatków owsianych górskich 50g zwykłych płatków kukurydzianych 80g miodu (duża łyżka) 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka cynamonu 4 kostki gorzkiej czekolady Wszystkie suche składniki – płatki owsiane, kukurydziane, migdałowe, posiekane orzechy, cynamon i drobno pokrojoną czekoladę – wymieszać dokładnie w dużej misce. W drugim naczyniu wymieszać wszystkie mokre(...)miód, a następnie je wlać do do składników suchych i dokładnie wymieszać, tworząc dosyć gęstą masę. Na silikonowej macie lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, uformować 12 okrągłych, płaskich ciastek. Piec około 15 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem – jeśli zrobicie więcej mniejszych ciasteczek np. 24 sztuki, wtedy czas pieczenia może ulec skróceniu (sprawdzajcie i uważajcie, żeby się

Dietolog
Sernik migdałowy. 161

Sernik migdałowy, piekłam na moje urodziny. Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z kawą i kieliszkiem likieru Amaretto. Składniki na spód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik (trzykrotnie mielonego(...)kawy espresso 200 g śmietanki kremówki (36%) 6 jajek 4 łyżki likieru amaretto 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Wierzch sernika: 1/2 łyżki kawy espresso 2 łyżki śmietany (22%) 1 łyżka amaretto 2 łyżki kakao Przygotowanie spodu sernika: Masło roztopić w rondelku. Ciastka, migdały, kakao i roztopione masło umieścić w malakserze, rozdrobnić na mąkę.   Masę przełożyć do tortownicy

Codziennik Kuchenny
Makaroniki - esencja Paryża 134

Makaroniki, już sama nazwa brzmi uroczo... Są to delikatne, rozpływające się w ustach migdałowe ciasteczka, wypełnione przepysznym kremem. Dla mnie to esencja Francji, a przede wszystkim Paryża, będącego dla niektórych miastem zakochanych, dla mnie zaś miastem makaroników. Każdą swą podróż do stolicy Francji muszę zwieńczyć choć jednym — o smaku solonego karmelu; cudownie chrupkim z zewnątrz(...)reżyserii Sofii Coppoli. Same ciastka oryginalnie wywodzą się z Włoch. Przywiezione zostały na francuski dwór przez Katarzynę Medycejską, by później się stać jednymi z najsłynniejszych ciastek świata. Przez wiele lat nosiłem się z zamiarem sprawdzenia swoich możliwości we własnoręcznym ich wykonaniu. Przeczytałem mnóstwo informacji na ich temat, jednak ich domniemana kapryśność mnie ciągle odstręczała. Kilka

Food Square
Zdrowe muffinki bez cukru z borówkami i polewą miodową 56

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 banan Dodatkowo: około 100g borówek Polewa: 3 łyżki miodu 1 łyżka masła Opcjonalnie: płatki migdałowe do posypania      Zdrowe muffinki bez cukru z borówkami i polewą miodową - przygotowanie: Banana rozgnieść widelcem na w miarę jednolite puree. W pierwszej miseczce wymieszać mąkę/mąki z proszkiem(...)wysokości.   Muffinki piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Polewa.  Roztopione masło wymieszać z miodem. Wierzch babeczek posmarować polewą i opcjonalnie posypać płatkami migdałowymi.    W przepisie użyłam miodu ze sklepu Koneser Miodu . Tym razem ulubionego mojej córki, czyli litewskiego miodu kremowego

Di gotuje