ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:17/75)

Kruche ciastka z pieczątką 168

Kruche ciastka z pieczątką Ciastka z pieczątką lub ciastka ze stempelkiem są uroczym i pysznym dopełnieniem nie tylko świątecznych posiłków. Ich przygotowanie to czysta przyjemność, szczególnie jeśli robi się je z dziećmi. Ten przepis na ciastka z pieczątką to wersja podstawowa, bez dodatków smakowych. Ale do ciasta można dodać na przykład startą skórkę z pomarańczy(...)oprószonej mąką. Za pomocą pieczątek lub stempelków wykrawamy ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka z pieczątką pieczemy ok. 10 - 12 minut, aż będą złote. Gotowe ciastka studzimy na kratce. Polecam także: Ciasteczka korzenne z lukrem , Ciasteczka z mleczną czekoladą , Świąteczne pierniczki , Kruche babeczki migdałowo-morelowe Nasze urocze stempelkowe ciasteczka pięknie wyglądają nawet

Gotujemy i jemy
Migdałowe babeczki 67

Czas czytania: 2 min Migdałowe babeczki na przepysznym kruchym delikatnym i cieniutkim cieście, wypełnionym migdałową masą. Migdały uwielbiam w każdej formie więc dług nie zastanawiałam się

SprawdzonaKuchnia.pl
JAK UZYSKAĆ MĄCZKĘ MIGDAŁOWĄ - publikacja 101

Kolejna publikacja w prasie, którą jest porada jak uzyskać mączkę migdałową "Robimy Mączkę migdałową" znaleźć ją można w publikacji "Kulinarne Hity" nr 1/2016 (14), wyd. Burda

Ciastka - domowe słodkości
Migdałowe dachówki 159

Proste i pyszne, migdałowe ciasteczka w kształcie uroczych dachówek :) Przepis pochodzi z wydania specjalnego nr 6/2015 magazynu Moje Gotowanie. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 10-12

My Culinary Art
Kruche Ciasteczka Migdałowo Makowe 110

blaszki ciastek: 180 g masła 2 żółtka 250 g mąki pszennej 70 g mąki migdałowej 120 g cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego 4 łyżeczki suchego maku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel esencji migdałowej (jeśli używamy cukier migdałowy to pomijamy esencję) 1. Masło wraz z cukrem/cukrami ucieramy na puch. Dodajemy żółtka, ucieramy do wchłonięcia, a następnie dodajemy(...)Chowamy do woreczka i do lodówki na 30 minut. 2. Gotowe ciasto dzielimy (nożem ambition) na pół i następnie pierwszy kawałek wałkujemy na grubość 3-4 mm i wycinamy ciastka. Tak samo postępujemy z drugim kawałkiem ciasta. 3. Gotowe ciasteczka wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.  Pieczemy przez około 10-12 minut do lekkiego zrumienienia brzegów

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka Bananowo - Orzechowe Z Czekoladą 109

przygotowania. Zachęcam Was dlatego do upieczenia, bo po co siedzieć w kuchni gdy za oknem tak ładnie ;) Składniki na około 15 ciastek 1 bardzo dojrzały banan (waga przed obraniem 200 g ) 65 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego) 1/4 łyżeczki sody około 100 g kaszy manny  2 łyżeczki miodu około 40-50 g posiekanej gorzkiej albo deserowej czekolady

Gotowanie...to proste !
Magia świąt 122

płatków owsianych250g cukru125 g masła1/2 łyżki proszku do pieczenia3 jajka10 kropelek olejku migdałowegogarść rodzynek2-3 łyżki płatków migdałowych 2-3 łyżki wiórek kokosowychPrzygotowanie:Masło roztopić  i przestudzić. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą i z powstałej masy formować ciastka. Piec w 180st. C aż będą złociste.Smacznegooooooooooooooo

charlotte gotuje
Cantuccini - proste i pyszne ciastka z Toskanii 103

niczego nie piekę, on i tak świetnie uzupełnienia węglowodany testując różnorodne ciastka i ciasteczka. Niedawno jednymi ze sklepowych słodkości były typowe, włoskie cantuccini. Bardzo Markowi smakowały i zapytał, czy umiałambym takie zrobić. Niejednokrotnie już czytałam na ich temat, więc oczywiście potwierdziłam. Wiedziałam, że są to ciastka dobre do długiego przechowywania, są bowiem jakby dwukrotnie pieczone, a raczej pieczone(...)przygotowania z nich małych, uroczych paczuszek prezentowych. Chciałabym jeszcze dodać informację, jak długo przechowaliśmy nasze migdałowe cantuccini, ale co Was tu będę oczarować, w ogóle ich nie przechowaliśmy. Zniknęły w dobę. Z tego przepisu wyjdzie Wam mniej więcej 70 ciastek, oczywiście ilość zależy od tego jak grubo pokroić je sobie. Nie może być ani za cienko

I tu będę miała takie te
Wysokobłonnikowe ciastka kokosowe - bez glutenu. 138

kokosowe ciasteczka z tej właśnie mąki. Przepis jest bardzo prosty i może stanowić bazę do różnych wariacji - jeśli chcecie, dodajcie ekstraktu waniliowego, migdałowego czy cynamonu lub mieszanki przypraw korzennych. Ja dodałam czarny sezam dla kontrastu. Ciastka mają dość suchą (ale przyjemną) konsystencję, dlatego polecam je do kawy czy szklanki mleka. Składniki (ok. 20 ciastek): 80 g zimnego masła

Powiedz dietom nie
CYTRYNOWY PUSZEK 190

gorącej wody 300 ml śmietany kremówki 15 dag  herbatników petit beuerre  CUKRY NYSKIE   20 dag wiórek kokosowych 5 łyżek płatków migdałowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie

Z Majeczką w kuchni
Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem 204

Dawniej w Polsce na wigilijnych stołach królował jesiotr z rakami, zupa migdałowa czy gotowana rzepa, a na deser podawano tłuczeńce, czyli korzenne ciastka z czerstwego chleba. Jedną z tradycyjnych, ale zapomnianych, świątecznych potraw jest także kasza z suszonymi śliwkami polana miodem. To pyszne i zdrowe danie, które zachwyci smakiem. Oto przepis na kaszę jaglaną z suszonymi śliwkami i miodowo

My Chcemy Jeść
.898. lekkie jak piórko 149

ciastko ryżowe* na jogurcie nadziane domowym dżemem truskawkowym, z mieszanką ziaren "Migdałowy Przylądek" ~ *z mąki ryżowej Wczoraj mnie tutaj nie było, bo uczyłam się do późna i...rano zaspałam, nie miałam czasu nawet na zrobienie zdjęcia śniadaniu, a co dopiero dodanie go na bloga. Jednak dzisiaj już zdążyłam :D Ciast(k)o upiekłam wczoraj i zostawiłam na noc w piekarniku

breakfast of dreams
Ciasto Arkadia bez pieczenia / Peach and Mascarpone No Bake Cake 109

pomarańczowym zamiast mleka, do którego dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Kolejną warstwą jest polewa czekoladowa między podwójną warstwą ciastek. Całość wieńczy bita śmietana z serkiem mascarpone i wanilią, a także chrupiący dodatek w postaci uprażonych wiórków kokosowych i płatków migdałowych. Aby ciasto Arkadia udało się idealnie, warto dobrze schłodzić warstwy po dodaniu polewy czekoladowej (można przyspieszyć proces wkładając(...)się rozpuści. Polewę czekoladową wylać na herbatniki i przykryć kolejną warstwą ciastek. Schłodzić, do zastygnięcia polewy czekoladowej. Ubić śmietankę. Gdy nie będzie jeszcze do końca sztywna, dodać cukier puder, ziarenka wanilii i mascarpone. Krótko zmiksować. Krem wyłożyć na herbatniki. Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe i płatki migdałowe (powinny się lekko zarumienić). Posypać ciasto. Schłodzić około godziny lub dłużej

Lekcje w kuchni
Migdałowce - kruche ciasteczka 148

czekoladowa posypka Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło kroimy w kostkę i rozcieramy palcami z mąką, a następnie siekamy nożem. Jajka ubijamy, dodając stopniowo cukier puder oraz olejek migdałowy. Masę jajeczną dodajemy do mąki z masłem i krótko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części i do jednej z nich dodajemy kakao ponownie wyrabiając. Każde ciasto osobno lekko spłaszczamy(...)lodówki na 30 minut. Każdą część osobno rozwałkowujemy cienko na stolnicy lekko wysypanej mąką. Tniemy w pasy nie szersze niż 5 cm . Pasy układamy na sobie i dociskamy, żeby ciastka po upieczeniu nie rozwarstwiły się. Całość owijamy folią, jeszcze raz dociskamy ciasto u góry i dociskamy również boki. Wstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę. Schłodzone ciasto kroimy

Trzeci talerz
BABKA MOCNO MIGDAŁOWA 126

Składniki: 3 szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka cukru migdałowego 1 szklanka mleka 1 / 2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka

Ciastka - domowe słodkości