ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:18/75)

Chatka Baby Jagi 142

twarogu zmielonego (nie z wiaderka) 25 dag masła 82% 1 szkl. cukru pudru (może być zwykły) 1 łyżka ciemnego kakao 36 sztuk maślanych   herbatników  Kilka kropel ekstraktu migdałowego Dr.Oetker 1 galaretka-cytrynowa lub  bananowa Dr.Oetker Polewa: 120 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao 1 czubata łyżeczka żelatyny Wykonanie: Galaretkę rozpuścić(...)puszystą masę i miksując   dodawać po łyżce zmielony ser. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao, a do drugiej aromat migdałowy. Herbatniki maślane rozłożyć na folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 ciastek. Posmarować masą kakaową (zostawiając ok. 2-3 łyżki) Na to położyć kolejną warstwę herbatników. Następnie posmarować masą białą na środek położyć pasek

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka owsiane w czekoladzie 173

Przepyszne i kruche owsiano-migdałowe ciasteczka w polewie z gorzkiej czekolady, czyli kolejna propozycja zdrowszej przekąski. Ciastka świetnie chrupią i wprost nie można się od nich oderwać. Przepis jest banalnie prosty a wykonanie nie zajmuje dużo czasu.  Naprawdę jedne z najlepszych ciasteczek owsianych jakie jadłam. Świetnie smakują z kawą, herbatą lub ciepłym mlekiem. Z przepisu wychodzi

Healthy food explorer
Ciastka francuskie z migdałami 175

Hej! Lubicie ciasteczka francuskie? My tak! Chrupiące, z migdałami, po prostu trudno się im oprzeć. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe z pyszną dekoracją 164

No to dziś pokaże wam szybkie ciasteczka migdałowe,udekorowane i fikuśne. Miały być na Święta, niestety moja rodzinka dorwała się do nich i zostały okruszki

Różowa kuchnia
Kruche ciasteczka! 178

chciałabym Wam pokazać super przepis na ciastka, jak w łatwy sposób można z jednego ciasta zrobić kilka rodzajów ciasteczek kruchych czy to kawy czy herbaty albo dla dzieciaków do kakao. Ja przygotowałam rolowane ciasteczka kokosowo-orzechowe, rogaliki z orzeszkami ziemnymi, i rogaliki z nadzieniem z czeko-śliwką oblane czekoladą i obsypane płatkami migdałowymi. Ciasteczka kruche można przechowywać kilka dnia(...)wstaw do mikrofali na 30 sekund, wymieszaj i czynność powtórz jeszcze raz. Gotowe. Masą polewaj upieczone i wystudzone rogaliki, obsypuj płatkami migdałowymi. Układaj na kratce, aby swobodnie masa zastygła (do godziny). Gotowe! Tym sposobem mamy trzy rodzaje ciastek, zrobione z jednego ciasta ;-)))) Smacznego

SMYKWKUCHNI
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką 130

Dziś zapraszam na biszkoptowe babeczki z chrupiącą, migdałową posypką. Wspaniale smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam ze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik czekoladowo-cytrynowy z kruszonką 202

idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole - wygląda bardzo ładnie, a smakuje wyjątkowo. Goście z pewnością nie będą rozczarowani. Sernik czekoladowo-cytrynowy z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 45 g masła 1 łyżka kakao masa serowa: 700 g serka kremowego 200 g cukru 4 jajka 100 ml śmietany kremówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 204

Trochę późno zrobiłam podsumowanie....ale jak to się mówi..lepiej późno niż wcale...akcja z kawą zakończyła się 31 stycznia...i trwała 2 miesiące..nazbierało się

Moje domowe kucharzenie
Ciastka owsiane bananowo-czekoladowe 261

Ciasteczka, które są niezwykle szybkie i proste w wykonaniu. Idealna propozycja na słodką ale jednocześnie zdrową przekąskę. Polecam!!Ciastka owsiane bananowo-czekoladoweSkładniki:2 szklanki

Mania Gotowania
Ciastka marcepanowe 164

żółtko 4 krople olejku migdałowego 1 szczypta soli Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę . Dodajemy posiekane masło i posiekany marcepan. Następnie wrzucamy żółtko jaja oraz olejek migdałowy i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Formujemy z niego kulkę którą wkładamy na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy na około 0,5 cm, wykrawamy okrągłe ciastka, które pieczemy

Bon appetit mon amie
Chrupiące migdałowe ciastka z czekoladą, czyli bezglutenowe pieguski 180

mniejsze, dlatego i wyobraźnia zaczyna mi szaleć w tej nieodkrytej strefie i mam dla Was banalnie prosty przepis na bezglutenowe migdałowe ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady. W smaku przypominają trochę pieguski, a po ostudzeniu są idealnie kruche! Najpierw upiecz ciastka, następnie zrób sobie ulubioną herbatę lub czekoladę i delektuj się upojnym, zimowym wieczorem pod kocem z książką w ręce(...)część dnia, bo pozwala zachować równowagę psychiczną, świat się nie zawali jak czegoś danego dnia nie zrobisz. Pomyśl także o sobie! Składniki na 7-8 sztuk: 1 szklanka mąki migdałowej   2 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki masła lub oleju kokosowego * 3 łyżki słodzidła zmielonego na puder (u mnie erytrytolu )** ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżka zimnej wody Szczypta soli

Fabryka pomysłów
Ciasteczka jaglane z migdałami, rodzynkami i czekoladą (bez cukru i glutenu) 112

słodkiego. Polecam! (około 15 sztuk) 200g płatków jaglanych 250 ml mleka 50g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 3 łyżki mielonych migdałów/mąki migdałowej 3 łyżki płatków migdałowych/posiekanych migdałów 100g rodzynek 50g czekolady gorzkiej (bez cukru)   Masło roztopić na patelni i dokładnie połączyć z płatkami oraz mlekiem. Całość przełożyć do miski, a następnie dokładnie(...)wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja swoje ciasteczka dodatkowo spłaszczałam widelcem, dzięki czemu na wierzchu uzyskały ciekawy wzorek.) Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.)  Ostudzić.  (*) Fakt, suszone winogrona zawierają cukry proste - glukozę i fruktozę, ale naturalnie występujące

Di gotuje
Ciasteczka migdałowe 204

Ciasteczka migdałowe z przepisu Doroty robiłam już wielokrotnie w różnych wersjach. Najbardziej smakowały mi te z nadzieniem pomarańczowym . Tym razem zrobiłam wersję megamigdałową, obtaczając ciastka w płatkach migdałów. Tym oto sposobem pozbyłam się nadmiaru zapasów z szafek kuchennych. Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, potem nieco twardnieją.  Składniki: 2 białka 250 g zmielonych migdałów bez skórek (zmieliłam(...)płatki) ok. 200 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru migdałowego 1 łyżka miodu płatki migdałowe do obtoczenia Wszystkie składniki (oprócz płatków do obtoczenia) zagnieść. Białek nie ubijać, mają one skleić masę. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut, do schłodzenia. Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego, spłaszczać i obtaczać z jednej

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania