ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:32/75)

Dietetyczne ciasteczka owsiane z otrębami pszennymi i bakaliami 264

ręką, i co wydawało mi się zdrowe J Mój instynkt kulinarny na szczęście mnie nie zawiódł i ciasteczka wyszły pyszne. Były w stanie całkowicie zaspokoić mój apetyt na słodycze. Ciastka nie mają cukru, mąki i tłuszczu, więc co za tym idzie… mniej wyrzutów sumienia!! Dietetyczne ciasteczka owsiane z otrębami pszennymi i bakaliami         Składniki(...)łyżeczki cynamonu ·       50 g suszonej żurawiny ·       garść rodzynek ·       garść płatków migdałowych ·       garść suszonych wiśni ·       2 łyżki wiórków kokosowych ·       30 g posiekanej czekolady (opcjonalnie

Mania Gotowania
CYTRYNOWIEC ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 191

Składniki: Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 olejek cytrynowy sok i skórka otarta z połowy cytryny 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka

Ciastka - domowe słodkości
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 176

Przepis autorski (mój). Te ciasteczka to istny hit! Są tak smaczne, że znikają stanowczo za szybko. Już podczas pieczenia - ich aromat tak kusi, że nie można doczekać się gotowego ciastka! Są chrupiące, nie za słodkie i idealne w smaku. Połączenie wszystkich tych składników sprawia, że ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można(...)płatki migdałowe i pestki dyni. (Masa powinna być miękka i dająca się formować. Jeśli się kruszy - to należy dolać odrobinę mleka.) Gotowe ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem o pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko zapieczone.) Ciastka

Di gotuje
Sernik wyśmienity 118

zrobić na różne sposoby, dobierając spód jasny lub ciemny, kruchy lub ciastka. Można samą masę serową również zrobić w różnych smakach. Można zrobić sernik lekki i puszysty, sernik cięższy i bardziej zbity. Wszystko w zależności od potrzeb i preferencji smakowych. Ja dziś zrobiłam sernik z migdałową nutą. Zrobiłam go w kruchym cieście z dodatkiem mielonych płatków migdałowych. Do masy

Waniliowe Improwizacje
Trójkolorowy deser warstwowy z truskawkami 189

klik ) 3 truskawki 3 kostki czekolady wiórki czekoladowe do posypania płatki migdałowe do posypania Opcjonalnie: cukier puder do oprószenia truskawek (w przypadku, gdy nie są słodkie) Śmietanę zmiksować z 2 łyżkami cukru. (Powinna być gęsta. Można użyć kremówki.) W miseczkach/pucharkach (najlepiej przezroczystych) układać warstwowo: pokruszone ciastka (9 sztuk), 1/2 porcji śmietany, truskawki pokrojone w plasterki, pozostałe herbatniki

Di gotuje
Muffinki Rafaello 216

Rafaello to jedno z naszych ulubionych ciast, dlatego często z nim eksperymentuję :) Dzisiaj mam dla Was kokosowe muffinki z migdałową niespodzianką w środku i pysznym kremem

Z miłości do słodkości
Rożki morelowe 176

Składniki na 14 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 1/2 torebki budyniu waniliowego z cukrem 4/5 szklanki mleka 40 ml likieru migdałowego mała puszka moreli w syropie

Świat Ciasta
Ciasteczka paluchy wiedźmy 711

publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis na te niecodzienne ciasteczka znalazłam na blogu: Moje Wypieki. Troszkę go zmieniłam (ze względu na mniejszą ilość ciastek) i od siebie dodałam lukier, który nadaje charakteru tym słodkościom. Oprócz ciekawego wyglądu - ciasteczka są kruche, maślane i smakują rewelacyjnie. Miałam mnóstwo zabawy w trakcie ich przygotowywania. (30 sztuk(...)Ciasteczka: 110g masła  50g cukru pudru 1 małe jajko 1 i 1/3 szklanki mąki (nie co więcej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli kilka kropel aromatu migdałowego kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 15 sztuk migdałów Lukier: 5 łyżek cukru pudru (czubatych) 2 łyżki soku w czerwonym kolorze (użyłam syropu barmańskiego z granatu) Wszystkie składniki ciasteczek, posiekać

Di gotuje
Ciasteczka orzechowo-owsiane ze słonecznikiem bez mąki i cukru 164

miodem oraz aromatem waniliowym lub migdałowym na gładką, białą masę. Wsypać mielone orzechy, sól i proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Dodać ostudzone ziarna słonecznika i płatki owsiane i ponownie zagnieść ciasto. Z ciasta lepić niewielkie kule wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i spłaszczać. Zachować niewielkie odstępy - ciastka mogą nieznacznie rozlać się na boki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ghriba czyli marokańskie bezglutenowe ciasteczka pistacjowe 203

proszku do pieczenia skórka z 1/2 pomarańczy 3 łyżki masła w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 żółtka całe migdały cukier puder Przygotowanie: W dużej misce mieszamy mąkę migdałową, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy do suchych składników skórkę z pomarańczy, ekstrakt waniliowy, żółtka i masło. Wszystkie składniki zagnieść rękami, aż wszystko  się dokładnie połączy. Ciasto będzie dość(...)stopni. Ze schłodzonego ciasta formujemy  małe kulki, około 2 cm średnicy. Lekko spłaszczamy kulki, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko dekorujemy migdałem, delikatnie dociskając go do ciasta. Pieczemy przez 10-12 minut. Ciasteczka powinny być dość blade. Pozostawiamy na blasze przez 5-10 minut, w uchylonym piekarniku

Mania Gotowania
NIEBIAŃSKI CHŁÓD 248

mleka  masło  2 łyżki cukru pudru 100g płatków migdałowych Na blaszce 30 x 20 rozkładamy herbatniki, by zajęły cały spod.  Budynie gotujemy w 1/2 l mleka, gdy ostygnie rozcieramy mikserem z masłem na gładką masę i wykładamy na herbatniki. Masę przykrywamy kolejną warstwą ciastek.  Na to nakładamy krówkę z puszki. Układamy krakersy i smarujemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciastka paluchy 101

Straszne ciastka,mega chrupiące i pyszne. One wyglądają rzekłabym okropnie ale w smaku są genialne. Dla dzieci i nie tylko polecam.     2 i 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki orzechów mielonych włoskich 2 żółtka 1 szczypta soli 2/3 szklanki cukru pudru olejek migdałowy, aromat waniliowy 200 g masła zimnego dekoracja(...)pieczenia na desce. Wstawiam jeszcze do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzewam piekarnik temp 220 stopni. Po nagrzaniu zmniejszam na 200 stopni i przekładam papier z ciastkami na blaszkę do pieczenia. Wstawiam i piekę 10 minut. Dżem zmiksowałam blenderem żeby nie miał kawałków owoców. Dodałam barwnik i wymieszałam. Ciastka dekoruję dżemem za pomocą tylki

wesoła kuchnia