wiedziałam co z nich wyjdzie. Jednak po upieczenia byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Ciasteczka wyszły pyszne i znikały jeszcze ciepłe :) Składniki: 2 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 5 łyżek cukru 7 łyżek wiórków kokosowych Jajka lekko roztrzepać miotełką do ubijania i połączyć z jogurtem. Dodac cukier i wszystko dokładnie(...)wymieszać do połączenia się składników. Masę połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec dodać wiórki kokosowe i ponownie dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować okrągłe ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 20 minut lub do zrumienienia ciasteczek. Smacznego
kuchnia doskiprodukty są bardziej zdrowsze i lżejsze. Ciasteczka te idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Smakują i pachną... obłędnie! Są kruche, chrupiące, a dodatek czekolady sprawia, że przyjemnie rozpływają się ustach. Spróbujcie, bo naprawdę trudno im się oprzeć! (max 10 sztuk) 90g mąki ryżowej 30g wiórek kokosowych 1 jajko 2-3 łyżki mleka(...)łyżki oleju kokosowego 3 łyżki cukru pudru (w wersji dla diabetyków polecam zmielić ksylitol ) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g czekolady (dla diabetyków polecam gorzką) Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno być plastyczne i niezbyt suche.) Na końcu dodać posiekaną (na większe kawałki) czekoladę. Całość odstawić na 10-15 minut, aby mąka
Di gotujeokoło 13 sztuk) 300g marchewki 150g mąki pszennej 1 jajko (małe) 50g ksylitolu (można użyć zwykłego cukru) 1 łyżka cukru waniliowego (płaska) 2 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek wiórek kokosowych (płaskich) 1/2 łyżeczki sody 1-2 łyżki mleka (do reakcji z sodą) Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać(...)delikatnie zwilżać dłonie, ewentualnie ciastka wykładać za pomocą łyżki stołowej.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 30 minut w 190 stopniach. (Czas pieczenia jest orientacyjny i zależy od piekarnika. Upieczone ciasteczka powinny być zarumienione.) Ciastka ostudzić i opcjonalnie oprószyć cukrem pudrem (zmielonym ksylitolem). Ksylitol znalazłam w swoim boxie, który można zamówić tu ( klik ). Co miesiąc do otrzymania są różne zdrowe
Di gotujebyły największą motywacją Może Was też zainspirują do zrobienia czegoś z czym już od dawna zwlekacie :)? Fit ciastka bez pieczenia przepis na 12 ciasteczek 200 g płatków jaglanych 50 g płatków owsianych 50 g wiórek kokosowych 3 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek masła orzechowego łyżka miodu W rondelku rozpuść olej kokosowy, miód oraz masło kokosowe. Mieszaj cały czas, aby składniki
365 dni dookoła kuchnimasło orzechowo – kakaowe. O BLW poczytasz tu: Jak skutecznie rozszerzać dietę niemowlakowi? BLW (Baby Led Weaning, Bobas Lubi Wybór) Ciasteczka z zielonej mąki dyniowej 200 gramów mąki dyniowej 1 jajko 50 gramów oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 4 łyżki cukru kokosowego skórka z 1/2 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany
Krupeczkiskładników. 2. Następnie dodać mąkę kokosową, bakalie i wymieszać. Odstawić na około 5-10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach kuleczki i układać je na blaszce do pieczenia, następnie spłaszczać. Ciasteczka piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 12-15 minut, aż ładnie się przyrumienią (proszę
Mała Cukierenkajako drugie śniadanie dla dzieciaków do szkoły, czy też jako szybkie śniadanie, bądź po prostu przekąska. PRZEPIS NA BANANOWE CIASTECZKA - 2 bardzo dojrzałe banany (400g miąższu) - 2 jajka zerówki - 100 g otrąb pszennych - 100 g płatków owsianych - 100 g chipsów kokosowych lub wiórków kokosowych - 3 łyżki masła ewentualnie 4 łyżki oleju kokosowego Banany rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, dodaj
SMYKWKUCHNITakie ciasteczka to bardzo zdrowa i wartościowa przekąska 1/2 szkl. mielonych migdałów 1/2 szkl. mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki suszonej żurawiny 10 szt suszonych daktyli 2 ły ż ki jagód goji 125 g masła 3 łyżki miodu Daktyle pokroić na kawałki. Do miski wsypać sypkie składniki i wymieszać. Masło roztopić
Kolorowa kuchnia Elkidelikatny krem z dużą dawką ciasteczek oreo. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten mini torcik z ciasteczkami oreo. Składniki: Spód: 250 g herbatników kakaowych 100 g miękkiego masła Łyżka mąki kokosowej Składniki na mase mascarpone: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki serka mascarpone 4 ciastka oreo 8 zmielonych ciastek oreo Dodatkowo(...)równomiernie dno obręczy. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Składniki na masę mascarpone: Śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Ubitą kremówkę delikatnie mieszamy z mielonymi ciasteczkami oreo i przekładamy do naszych obręczy, wierzch dekorujemy ciasteczkiem oreo. Wstawiamy je do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła. Do wykonania torcików wykorzystałam pierścienie cukierniczo-kucharskie. Foremki Pierścienie zostały wykonane
Podróż w kulinariaOdkąd pierwszy raz zrobiłam najprostsze na świecie, trzyskładnikowe ciasteczka owsiane minęło sporo czasu i wielka rewolucja. Ciastki zostały przeze mnie upieczone już chyba w każdej wersji! A co najlepsze, zawsze zachwycały! Podstawowy przepis stał się super popularny. Wielokrotnie wracaliście do tego wpisu, prosiliście o niego w mailach. Jak ja żałowałam, że zrobiłam wtedy ciastkom tylko komórkową sesję i zamieściłam(...)szklanki pestek słonecznika 1 łyżka stołowa rodzynek 2 łyżki stołowe wiórków kokosowych 2 łyżki miodu Wykonanie: Włóż do miski obranego banana, dodaj miód i rozgnieć całość widelcem. Wsyp pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy nakładaj ciastka łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformuj masę na kształt ciasteczka, lekko spłaszcz. Piecz ciastki w temperaturze 180 stopni (program góra
Garniec MagalieW ogrodzie mojej mamy dojrzały jeżyny i zostało się jeszcze trochę malin, tych późniejszych. W ostatni weekend kiedy tam byłam upiekłam kruche, kokosowe ciastka z jeżynami
Cooking for EmilyW ogrodzie mojej mamy dojrzały jeżyny i zostało się jeszcze trochę malin, tych późniejszych. W ostatni weekend kiedy tam byłam upiekłam kruche, kokosowe ciastka z jeżynami
Cooking for EmilyTydzień temu w weekend lepiłyśmy bałwana a w ten weekend piękne słońce, ciepło i powrót wiosny. W listopadzie jak w garncu:). To kokosowe ciasto bananowe piekłam
Cooking for Emilyjaglankę z dodatkiem aromatycznych korzennych przypraw i jabłka. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 165 ml mleka kokosowego (mała puszka) 3/4 szklanki mleka lub wody 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 łyżki syropu klonowego 1 jabłko 1 cytryna 3 owsiane ciasteczka 2 łyżeczki masła 2 szczypty cynamonu 1 szczypta imbiru 2 goździki CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY(...)Kaszę wsypujemy na sitko i dokładnie przelewamy wrzątkiem. Odstawiamy na bok. 2. W garnku umieszczamy mleko (lub wodę) i mleczko kokosowe, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kaszę, syrop klonowy, szczyptę cynamonu, szczyptę imbiru i 2 goździki. Zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 15 minut, często mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. 3. Jabłko kroimy wraz
My Culinary Artbiałka - 4 szt cukier - 25 dag wiórki kokosowe - 30 dag sól - szczypta Białka wbić do głębokiej miski, dodać szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno. Pod
Camilla w kuchnistopni przyjmuje postać płynną, a na patelni szybko się rozpuszcza. Jak wykorzystywać i do czego stosować olej kokosowy? - idealny podczas gotowania i pieczenia: można na nim spokojnie smażyć i grillować (kwasy tłuszczowe nie podlegają utlenianiu) lub wykorzystywać do pieczenia ciast czy ciasteczek; - można stosować do smarowania pieczywa; - świetnie się sprawdza w kosmetyce - odżywia skórę, paznokcie i włosy (można stosować
MintTastetheme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kokosowo – owsiano – jaglane ciasteczka Składniki – 30 sztuk: Kasza jaglana ugotowana – 200g Płatki owsiane- 100g Wiórki kokosowe – 200g Suszona żurawina - 1/2 szklanki Banan – 2 sztuki Daktyle – 10 sztuk Ksylitol – 2 łyżeczki Jajko – 1 sztuka Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać i ugotować
Kuchnia Bon AppetitDziś zapraszam Was na babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym). Szybkie w przygotowaniu i jakże pyszne. Lekko kokosowe, przyjemnie pachnące i do tego z dużą
Słodkie okruszkiUwielbiam przechodzić obok lilaków, wokół których roztacza się silny zapach. Często zrywam kilka gałązek, by ich woń zagościła również w moim domu, a piękne kwiaty ozdobiły
Kasia Sarnabezglutenowe, bezmleczne 150 g mąki ryżowej 220 ml soku jabłkowego łyżeczka cukru 2 jajka 2 łyżeczki oleju kokosowego dwie garści czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia (lub inny tłuszcz) do podania: kuleczki czerwonej porzeczki pokruszone ciasteczka, np. takie Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy z sokiem, cukrem, jajkami i olejem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy porzeczki i mieszamy
Dzieje kuchennej Wiewiórymożna przecież zrobić ciasteczka chałwowe, które trochę urozmaicą pomniejszanie naszych słodkich zasobów. Pokombinowała chwilkę i ostatecznie zaryzykowałam taką autorską wersję kruchych ciasteczek chałwowych: Potrzebujemy: - 200 g słonecznika - 140 g masła - 10 g tłuszczu kokosowego klarowanego - 200 g chałwy waniliowej - 180 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 1 duża łyżka miodu - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
I tu będę miała takie tepopularny ostatnio amarantus niestety nie został pokochany przez moje dzieci. Aby go przemycić musiałam posłużyć się podstępem. I tak powstały ciasteczka. Bardzo zdrowe, pyszne, lekkie i mięciutkie. W dwóch wersjach: z wiórkami kokosowymi i płatkami żurawiny. Pycha:) Potrzebujemy: 2,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 1/2 szkl. płatków owsianych 2 jajka 1/3 szkl. brązowego cukru 4 łyżki roztopionego masła
WYSPA SZCZĘSLIWAStyropian to pyszne ciasto śmietankowo - kokosowe, znakomite zwłaszcza dla takich miłośników kokosu jak ja :) Lekkie i delikatne a przy tym bardzo proste, łatwe i szybkie w
Kuchnia z widokiem na ogródteż uwielbiacie kokos? Ja mogę go jeść pod każdą postacią, w kremach, owsiankach, ciasteczkach czy batonikach - oczywiście wszystko w odchudzonej, przepysznej wersji :) Tym przepisem rozpoczynamy kokosowy tydzień :) Na pierwszy rzut leci fit Princessa kokosowa na owsianym spodzie... to więcej niż niebo w gębie :) Spód : 1 łyżka płatków owsianych 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki płynnego miodu W miseczce wymieszać otręby, płatki
Chocolate Muffin BlogRAFAELLO BEZ PIECZENIA CIASTO DROŻDŻOWE KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI JAK ZROBIĆ KANDYZOWANĄ SKÓRKĘ POMARAŃCZOWĄ GRZANIEC NA CYDRZE PRZYPRAWA DO SERNIKA CIASTECZKA Z LAWENDĄ PIEROŻAŃCE ŚLEDŻ W ŚMIETANIE ROLADKI Z BOCZKIEM DIETETYCZNA ROLADA KOKOSOWA
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizresztą u mnie wszystko smakuje obłędnie, ot co! :D ). Fantastyczna rolada zrobiona z ciasteczek! Tak, tak, do jej zrobienia użyłam różnego rodzaju kruchych ciasteczek i dlatego też nie wymaga ona pieczenia.Wypełniona po brzegi fantastycznym kokosowym kremem. Słodka, ale zarazem niesamowicie delikatna … rozpływająca się w ustach … obłędna! Jest fantastycznym pomysłem do kawki. Zachwyci wszystkich wielbicieli słodkości i każdy
Ostra na Słodko