masie jest olej kokosowy. Gdy mieszasz ciasto rękami przed formowaniem umyj ręce i wysusz, wtedy ciasto nie będzie się kleić do rąk. Gdyby masa była zbyt lepka odstaw ją w chłodne miejsce na 10 - 15 minut. Schłodzona masa lepiej się formuje , nie klei się też tak bardzo do rąk. Warto dostosować się do tej rady. Ciasteczka piec w nagrzanym piekarniku
Przepisy i porady kulinarnezapachami wypieków. Uwielbiam kombinować, modyfikować przepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już musicie wypróbować i ocenić sami
Cynamonowe szczęściepiekarniku znów lekko stwardniała ale stałą się raczej chrupiąca a nie po prostu twarda. Więc to moja modyfikacja do tego przepisu. Ciasteczka są bezglutenowe ( na bazie kaszy i mąki gryczanej), zawierają mało cukru ( ja dodałam cukier kokosowy ale można użyć trzcinowego) i mają sporo słodyczy z suszonych owoców. A do tego gorzka czekolada, jak na florentynki przystało. Florentynki z kaszą
Cooking for Emilylodówki na parę godzin. Sernik z jagodami i popcornem Składniki: - 500g chudego twarogu - 2 miarki (60g) odżywki białkowej u nas smak ciasteczka - 2 płaskie łyżki kakao - mrożone jagody lub dżem jagodowy/z czarnej porzeczki - ok. 6 łyżek mąki kokosowej 1. Odżywkę białkową dokładnie rozpuść w pół szklanki wody. Wlej ją do miski z twarogiem i dokładnie wymieszaj lub zblenduj. 2. Podziel(...)łyżki mąki kokosowej. A do trzeciej rozmrożone jagody i 2 łyżki mąki kokosowej. 3. Układaj masy warstwami w blaszce, dobrze ubijając łyżką. Sernik dobrze jest schłodzić. 4. Na górę nałożyć frużelinę czyli jagody smażyć na patelni z ksylitolem. 5. Sernik można udekorować herbatnikami lub innymi ciasteczkami np. z tego przepisu. 6. Popcorn można zrobić samemu smażąc na oleju ziarna kukurydzy
Candy Pandassera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany (gęstej) 4 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: pokruszone wafle tortowe (czym więcej, tym ciasteczka będą bardziej kruche) Twaróg (można użyć mielonego lub podusić widelcem) zmiksować z z resztą składników. Na końcu dodać wiórki i pokruszone wafle. Foremki na ciasteczka
Di gotujebananami i orzechami. A że Yotam cukru nie żałuje to wprowadziłam trochę modyfikacji – zmniejszyłam ilość cukru w środku ( i użyłam kokosowego), ominęłam też obtaczanie ciastek w cukrze pudrze, no i zamiast pekanów użyłam orzechów włoskich. Ciasteczka są wilgotne, mocno czekoladowe, delikatne. Sprawdziły się w pierwszym tygodniu szkoły. Print Czekoladowe ciastka z orzechami Delikatne czekoladowe ciastka z orzechami i bananem(...)ciastka, czekolada, czekoladowe ciastka, orzechy Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Odpoczywanie ciasta 2 hours Ingredients 110 g masła musi być miękkie 60 g cukru ja użyłam kokosowego, może być trzcinowy albo biały 1 jajko 130 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao szczypta soli 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 banana rozgnieciony 150 g orzechów
Cooking for EmilyDelikatny, rozpływający się w ustach, kokosowy… Polecam Wam ten pyszny i prosty w przygotowaniu deser. Delikatny kokosowy serniczek (z mlekiem kokosowym) , to wspaniały pomysł na
Słodkie okruszkiPełne smaku, zdrowe ciasteczka z mąki gryczanej, płatków owsianych i kaszy jaglanej. Z olejem kokosowym i masłem orzechowym. Opcjonalnie także ze świeżymi malinami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, bez bałaganu na blacie i używania miksera. Sprawdzą się na podwieczorek do herbaty lub jako zdrowa przekąska do śniadaniówki (nie tylko dla dzieci). SKŁADNIKI / 9 sztuk * 1 szklanka płatków owsianych
cool and mintyoleju i były bardzo smaczne. Dlatego nie zastanawiałem się długo, kiedy znalazłem w zeszycie mamy ten przepis. Tym sposobem mam fajne, kruche ciasteczka :) Składniki : - 2 szklanki mąki, - 1/2 łyżeczki sody, - 3/4 szklanki wiórków kokosowych, - 1/2 szklanki oleju, - 2 czubate łyżki miodu, - skórka i sok z dużej cytryny, - około 3 łyżek mleka. - do obtoczenia wiórki kokosowe wymieszane z cukrem waniliowym
Przepisy Mikołajaobtoczenia 2 łyżki masła 6 łyżek likieru kokosowego Śmietankę kremówkę i masło umieszczamy w garnuszku, a następnie podgrzewamy. Przeczytaj cały przepis - Trufle kokosowe z dodatkiem alkoholu at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikblogu napiszę tylko, że są bez cukru, zbóż i glutenu. Jak zawsze. Jak to lubimy. Tak jak to powinno być! Składniki: na jakieś ¾ blachy ciasteczek 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki mąki z tapioki ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki masła klarowanego lub ghee ½ szklanki miodu szczypta wanilii szczypta soli Przygotowanie: Mąki i sól mieszamy, dodajemy rozpuszczone masło, miód, wanilię i dokładnie mieszamy
PaleoLifeszprycę i wyciskać ciasteczka prosto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wykładamy ciasteczka na paterę. Proponujemy do połowę ciasta dodać 2 łyżki wiórek kokosowych. Smacznego
kgwjanczewoartystycznym, lecz jeśli nie macie ochoty lub czasu robić bałwanków możecie wykorzystać przepis na wegańskie kruche ciasto o orzechowym posmaku i zrobić zwykłe ciasteczka, zapraszam // Składniki – ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki masła orzechowego 60 ml mleka (roślinne) 110 ml oleju
Via GustoMuffinki to jak wiecie nasze ulubione ciasteczka - dziś przygotowałam wersję z jagodami. Sezonowe, letnie, na bazie mleczka kokosowego. Szybkie w przygotowaniu, świetne dla dzieci, podczas wizyty niespodziewanych gości, do kawy, herbaty, na piknik. Nie znam nikogo, kto nie lubiłby muffinek. Z każdym dodatkiem smakują inaczej, a robi je się bardzo podobnie. Zachęcam - spróbujcie naszej wersji! Składniki suche: 2 szklanki mąki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanienajróżniejsze dania z ich wykorzystaniem. Dzisiaj padło na ciasteczka - takie lekko piernikowe z dodatkiem gorzkiej czekolady. Z przepisu wychodzi ok. 10 ciasteczek. Składniki: 1/2 szklanki puree dyniowego 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/4 szklanki oleju kokosowego (w formie płynnej) 1 łyżka syropu klonowego 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy(...)piernika 50 g gorzkiej czekolady Przepis: W misce łączymy puree dyniowe z olejem kokosowym, cukrem i syropem klonowym - mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W osobnym naczyniu łączymy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz przyprawę do piernika - również mieszamy do połączenia wszystkich składników. Następnie łączymy zawartość obu misek i na koniec dodajemy pokruszoną gorzką czekoladę. Tak przygotowane ciasto
Emcia Pichci