To, że jestem ofiarą losu wiedzą wszyscy, którzy mnie znają. Ci, którzy znają mnie dłużej, przeważnie są w sporym szoku dowiadując się, że upiekłam ciasto; kiedy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciasteczka zwane inaczej walijskimi albo po protu ciasteczkami z patelni, przygotowuje się w bardzo prosty sposób ja jak zwykle zamieniłam tradycyjny przepis na bardziej zdrowy mąkę pszenną zastąpiłam mąką orkiszową cukier cukrem kokosowym, zostawiłam natomiast masło ale można zamienić je np na olej kokosowy, postanowiłam przygotować je na moim nowym grillu elektrycznym, który dostałam do przetestowania od firmy Russel(...)Wbudowany element grzewczy Szybkie nagrzewanie Regulowany wskaźnik temperatury dla maksymalnej kontroli Odłączany przewód i tacka ociekowa 2400W Przepis na walijskie ciasteczka : Składniki : 1 czubata szklanka mąki orkiszowej typu 1000 1/4 kostki masła klarowanego można zamienić na olej kokosowy 1/4 szklanki cukru kokosowego szczypta soli 1 jajko odrobina domowego ekstraktu waniliowego w oryginalnym przepisie jest 1/4 szklanki rodzynek
zdrowa vege kuchniaDelikatny, zdrowy, jaglany sernik o kokosowej nucie z czekoladową polewą. Prosty do zrobienia, kremowy w konsystencji i bardzo smaczny. Zdrowy sernik bez wyrzutów sumienia :-) Bezglutenowy, 100
maniapieczeniaKokosanki, bezy kokosowe. Bez dodatku mąki. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu przepis. Ciasteczka wychodzą pyszne :) Jest jedno, małe ale... najlepsze są, gdy chwilę odpoczną, najlepiej z jeden dzień. Tylko jak tu tyle czasu się wstrzymywać? 3 białka – 110 g, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta soli, 250 g cukru pudru, 250 g wiórków kokosowych, Ubić białka z solą
królestwo garówspodzie, który jest wilgotny, delikatny a co najważniejsze zawiera przepyszne połączenie malin i czekolady :) Składniki na ciasteczkowy spód: 2 szklanki pokruszonych ciasteczek kakaowych belVita 100 g roztopionego masła Masa serowa: 800 g półtłustego twarogu 3 łyżki oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g mlecznej czekolady Na wierzch(...)ciasteczkami. Tortownicę (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie na dnie, mocno dociskając dłońmi (fot.1) . Ser zmiksować na gładko za pomocą melaksera ręcznego (fot.2) lub przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Do osobnego naczynia wbić jajka i rozkłócić je dobrze widelcem. Przelać do zmielonego sera, dodać cukier, olej kokosowy, esencję
Świat Ciastaszkoły czy innych niezwykle ważnych i męczących wojaży. Nikt takiego ciasteczka nie odmówi. Gwarantuję. Ciasteczka owsiane anzac Składniki: (na 25-30 ciasteczek) 170 g płatków owsianych 150 g mąki 100 g cukru 80 g wiórków kokosowych 125 g masła 2 łyżki złotego syropu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka wrzącej wody Masło rozpuścić w garnuszku, dodać złoty syrop, dobrze wymieszać(...)gotować). Sodę rozpuścić we wrzącej wodzie, dolać do masła, wymieszać.Mąkę przesiać, dodać płatki, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać.Do mąki wlać masło, wymieszać na jednolitą masę. Będzie dość gęsta. Układać porcje ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać - ciasteczka nie będą rozlewać się na boki prawie wcale podczas pieczenia. Piec 10-15 minut
Pożeraczka, czyli raz adobrzegarść żurawiny - 1 garść nerkowców - 1 garść migdałów - 200g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki miodu - 1 banan - 1 łyżka siemienia lnianego - 1 łyżka wiórek kokosowych - 4 łyżki słonecznika - 1 jajko Opcjonalnie: - 1 łyżeczka cynamonu Do ciasteczek dodałam to, co miałam jeżeli chodzi o orzechy i suszone owoce. Pamiętaj, że zamiast 1 garści migdałów możesz np. dodać więcej żurawiny lub np. dodać
MintTastePyszne i pięknie wyglądające ciasto może stać się wspaniałą ozdobą stołu. Ciasto jest bardzo podzielne, najlepiej smakuje na drugi dzień. Wszystkie warstwy ciasta doskonale do siebie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniazostawiam na ok. 20 minut płatki i kaszę blenduję na mączkę dodaję do nich sodę i kakao oddzielnie blenduję odsączone daktyle, tak aby powstał z nich mus, dodaję olej kokosowy i jeszcze chwilę blenduję łączę mus ze suchymi składnikami i wyrabiam ciasto ręką wkładam ciasto na ok 20 minut do lodówki 6. gdy ciasto trochę stwardnieje(...)kawałkami papieru do pieczenia (ciasto jest trochę klejące) 7. wstawiam ciasteczka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. NADZIENIE DO CIASTEK: 200 g. wiórków kokosowych 2 łyżki mleka kokosowego (może być zwykłe) 3 łyżeczki miodu PRZYGOTOWANIE: blenduję wiórki do momentu, aż zrobi sie z nich masełko dodaję mleko i miód i blenduję
Upiecz sobie babeczkęłyżeczki proszku do pieczenia 70 g cukru 10 g cukru waniliowego 180 g margaryny 40 g maku 20 g wiórków kokosowych 1 jajko Do przełożenia: Pasta pomarańczowa z cynamonem (przepis tutaj ) Ciasto na ciasteczka jest kruche więc zagniatamy gładkie jednolite ciasto z wszystkich składników. Przygotowaną kulę wkładamy na jakiś czas do lodówki- u mnie przeleżało całą noc, ponieważ
VioletoweKucharzenieciasteczka można jeszcze ulepszyć i dodać rodzynki,lub musli z dodatkami Ciasteczka orzechowo owsiane SKŁADNIKI: orzechy włoskie -100 g płatki owsiane -2 szkl wiórki kokosowe -3/4 szkl cukier puder -3/4 szkl margaryna -3/4 kost cukier waniliowy -1 opak jajko -1 szt szczypta soli mąka -2 i 1/4 szkl soda -0,5 łyżeczki tłuszcz do wysmarowania PRZYGOTOWANIE: Orzechy(...)dodać jajko,utrzeć do białości. Sodę wymieszać z mąką,dodać do masy,wymieszać. Płatki owsiane,wiórki kokosowe i orzechy dodać do masy,dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem,wysmarowanym tłuszczem. Z masy formować okrągłe kuleczki, lekko spłaszczyć,tak aby powstały placuszki. Układać ciasteczka na blasze,piec ok.20 minut w nagrzanym do 180 stop.piekarniku. (function
Kuchnia Danusiulubionego dżemu. Taki szybki sposób na wykorzystanie białek po upieczeniu tarty albo ciasteczek . Dżemowy kleks zapewnia fantastyczne przełamanie smaku kokosa. Koniecznie spróbujcie, bo to deser, który przygotujecie w mega szybkim tempie Składniki na ok. 15 sztuk (w zależności, jak duże ciacha przygotujecie): 20 dag wiórków kokosowych 2 białka 6 łyżek cukru Ulubiony dżem Białka ubijam na sztywno. Gdy piana jest(...)długo, aż cukier się rozpuści. Pianę delikatnie mieszam łopatką z wiórkami kokosowymi. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i układam po łyżce masy kokosowej zachowując odstęp około 1,5-2 cm. Łyżką delikatnie formuję okrągłe ciasteczka i w każdym ciasteczku robię zagłębienie, do którego wkładam 1 łyżeczkę dżemu. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 35-40 minut
Słodki sentymentucieszy również fakt, że jest to ciasto, które przygotowujemy bez pieczenia, więc nie potrzebujemy do jego wykonania piekarnika. Czego potrzebujemy? spód: - 2 opakowania ciasteczek zbożowych (jedno opakowanie może być z czekoladą) - 4 łyżki oleju kokosowego góra: - 2 szklanki namoczonych daktyli + woda po namoczeniu - 1 łyżka masła orzechowego - 3 dojrzałe banany - 250 ml śmietany 30% (musi być mocno schłodzona
two broke sistersmydło ziołowe czarne, mus do ciała Królewska czekolada, żel pod prysznic róża i kadzidłowiec i masę innych produktów. Kuchnię zaopatrzyłam w np. olej kokosowy czy pastę orzechową (którą zamierzam użyć do kruchych ciasteczek). Reasumując jestem zachwycona zarówno z katalogu produktów, łatwości robienia zakupów, cen, dostawy i przede wszystkim z jakości oferowanych produktów. W skali od jeden do pięć Bee.pl
Rozpustne gotowaniePrzepyszny serniczek kokosowy na bazie twarogu oraz mleka kokosowego na kruchym, piernikowym spodzie polany czekoladą mleczną i udekorowany ciasteczkami Rafaello oraz granatem. Brzmi to jak przepis idealny i taki zresztą jest. Jeżeli jesteście fanami smaku kokosa to z pewnością ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Dodatkowo sernik wzbogaciłam o kruchy, piernikowy spód, który zyskał jeszcze bardziej karmelowy smak za sprawą(...)zbity ale nadal o lekkiej konsystencji, każdemu przypadnie do gustu. W tym przepisie nie ma miejsca na przypadki. Pyszny spód piernikowy idealnie zgrywa się z delikatnością kokosa. Dekoracja z kokosowych ciastek jedynie podkreśla smak sernika a kwaśny i chrupiący granat przełamuje monotonię ciasta. Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kruchy spód piernikowy: 3/4 szklanki mąki 2 łyżki
Mango Papaja