smaku i kokosowej nucie. Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~ 20dag.mąki 1 łyżka cukru szczypta soli 1 jajko 10dag.miękkiego masła Kruszonka kokosowa Madzi: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dag.masła 5 dag.cukru 10dag.wiórków masa z rabarbaru 1 galaretka cytrynowa cukier pokruszone ciasteczka z cukrem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-Mąkę wsypać do miski.Dodać cukier puder i szczyptę soli,wymieszać.Dodać miękkie masło.Roztrzepać jajko i dać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikaya, malajskim dżemem kokosowym robionym na jajku… No to zaczynamy ! : 1. Po lewej: egg tarts- ciasteczka nadziane słodką kremową jajeczną(...)wanilii wylewające się na brodę po nagryzieniu spieczonej skorupki.Mniam... Oba cudeńka najlepiej konsumować na ciepło, kiedy środek nadal jest płynny i przyjemnie ogrzewa podniebienie... 2. Kuih czyli malezyjskie ciasteczka, w większości składające się z klejącego ryżu i galaretek ale spotykane również w innych formach. Kuih ketayap - naleśniczki które zieloną barwę zawdzięczają liściom pandan, w środku nadzienie z kokosa
Gawron w rosoleorzechów 20g rodzynek Polewa: 50g gorzkiej czekolady 70-90% kakao 15g oleju kokosowego Wykonanie: Ciastka: do miski wkładamy wszystkie składniki czyli jajko, obie mąki, rozpuszczony olej, syrop klonowy oraz erytrol , zagniatamy i odstawiamy na chwilę aby mąka wciągnęła wodę, następnie z masy formujemy niewielkie płaskie ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy
Słodkie zapomnieniejuż na pewno lepsze są niż wszystkie sklepowe ciastka, reklamowane jako zdrowe i pożywne. Idealne do kawy i herbaty :) Ciasteczka kokosowo-owsiane 1 szkl. maki (u mnie orkiszowa pełnoziarnista) 1 szkl. płatków owsianych pełnoziarnistych 1 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki suchego maku(pominęłam) pół szkl. cukru/ksylitolu 4 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 4 łyżki gorącej wody 3 łyżki masła(...)rondelku rozpuszczamy masło i miód, zostawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z płatkami owsianymi, makiem, wiórkami kokosowymi, sodą i cukrem w misce. Do suchych składników dodajemy mokre, wszystko starannie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia a następnie wykładamy łyżką niewielkie porcje masy formując ciasteczka (zostawiamy między nimi odstępy). Ciastka pieczemy w temp 180st przez 15 min. źródło przepisu
FitKotciasteczka, polanego karmelem i oblanego czekoladą… mmm! Brzmi smakowicie prawda? A co, jeśli jesteśmy w stanie przygotować takie batoniki w domu? Ponadto, tylko ze zdrowych składników, bez glutenu, przyjazne weganom? Brzmi niewiarygodnie? Przekonajcie się sami! Moja rodzinka i znajomi już się w nich zakochali, czas na Was Przepis na ok. 10 batoników. Składniki na ciastko: – 125g mąki kokosowej
Be Fit Be StrongMoja Babcia twierdzi, że to „babka, która zawsze się udaje” – nawet tak właśnie jest zapisana w przepiśniku :) A jak pewnie wiecie, przepisy, które
CiastkozercyPudding z tapioki na bazie mleka kokosowego z dodatkiem skórki pomarańczowej i imbiru. Aromatyczny, pyszny, smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ugotowane kuleczki tapioki
Oryginalny smakDziś mam dla Was prosty i naprawdę pyszny deser: budyń z kaszy jaglanej. W sumie sama byłam zaskoczona, że to może być aż tak dobre ;) Mój
Ciastkozercysól morska, zamiast syropu klonowego dałam miód. Ciasteczka wyszły bardzo smaczne, polecam :-). Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 20 ciasteczek: 1/2 szklanki masła migdałowego prażonego Primavika 1/4 szklanki płynnego miodu 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki posiekanej żurawiny 1/2 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki mąki amarantusowej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1/3 szklanki mąki kokosowej(...)większej masło migdałowe z miodem i olejem kokosowym. 2. Do składników mokrych wsypujemy suche, dokładnie mieszamy, dodajemy posiekaną żurawinę, jeszcze raz mieszamy. 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. 4. Łyżką nabieramy porcje ciasta, w rękach formujemy kulkę i troszkę ją spłaszczamy. Układamy na blaszce w odstępach, ponieważ ciasteczka zwiększą swoją objętość. 5. Pieczemy około
kruche babeczkiPrzepyszny i zdrowy deser na ciepło, który zadowoli nawet wybredne podniebienia Świeży ananas, wiórki kokosowe i suszone daktyle pod kruszonką z płatków owsianych, orzechów brazylijskich, odrobiny
Oryginalny smakMoja Babcia twierdzi, że to „babka, która zawsze się udaje” – nawet tak właśnie jest zapisana w przepiśniku :) A jak pewnie wiecie, przepisy, które
CiastkozercyCiasto Raffaello z truskawkami na puszystym biszkopcie. Krem jest na bazie śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu
Oryginalny smakJuż od jakiegoś czasu chciałam spróbować zrobić angielski lemon curd – czyli gęsty krem cytrynowy z jajek, cukru i cytryn, inne składniki są opcjonalne, ale dodatek
CiastkozercyUwielbiam piec muffinki, bo to ten rodzaj ciasta, który po prostu wymieszacie w misce łyżką, całość jest upieczona w mniej niż pół godziny, a efekt końcowy
CiastkozercyMleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać
Ciastkozercy