Tutaj nie widać tego koloru (przez sodę i melasę), zapach zupełnie zniknął podczas pieczenia, a smak jest nietypowy, ale ciekawy (brawo dla mnie za ten wiele mówiący opis). Ciasteczka są słodko-słone, więc pewnie zasmakują miłośnikom solonego karmelu :) Na pewno to nie jest ostatnia próba z udziałem mąki dyniowej i następnym razem postaram się wydobyć kolor (wydobywanie zapachu sobie(...)kokosowego Olej kokosowy i masło klarowane podgrzać z ksylitolem i melasą, aby kryształki się rozpuściły, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać
FitKotZdrowy, lekkostrawny, wilgotny, sycący i przede wszystkim bardzo smaczny chlebek bananowy bez glutenu, jajek, cukru i laktozy. Chlebek bardzo dobrze się kroi, nie kruszy się, pięknie
maniapieczeniaczyli jak to ciasteczka, idealne dla każdego :) Brałam ostatnio udział w konkursie i wygrałam dwupak miodów - tak, chwalę się , a co ! :) Składniki : 130 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka 1/2 opakowania cukru wanilinowego 2 łyżki rodzynek 100 g wiórków kokosowych 1/3 łyżeczki(...)sodą i proszkiem do pieczenie i wsypujemy mieszankę do masy - mieszamy całość przez chwilkę na najniższych obrotach miksera.Wsypujemy wiórki kokosowe oraz rodzynki i ponownie wszystko ze sobą łączymy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nabieramy łyżeczką masę a następnie obtaczamy ciasteczka w pokruszonych płatkach kukurydzianych i układamy na blaszce. Radzę nie ugniatać ciasteczek na płasko bo i tak podczas pieczenia się
charlotte gotujeDoskonałe, smaczne ciasteczka z orzechów laskowych. Można powiedzieć ,że rozpoczęłam przedświąteczne pieczenie ciasteczek ( nie licząc pierników, które powstały nieco wcześniej). Ciasteczka mogą sobie spokojnie poleżeć do świąt i po świętach, ale czy doleżą?SKŁADNIKI20 dag margaryny2 jajka100 g cukru pudru\200 g zmielonych orzechów laskowych lub włoskich200 g maki pszennej100 g czekolady2 łyżki śmietany50 g wiórek kokosowychWYKONANIEUcieramy margarynę(...)czekoladę wrzucamy do garnuszka, dodajemy 2 łyżki śmietany. Czekamy od czasu, do czasu mieszając, aż wszystko się połączy i czekolada rozpuści.Końcówki rogalików maczamy w czekoladzie, obsypujemy wiórkami kokosowymi.. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zanurzać rogalika w czekoladzie i obsypać zmielonymi orzechami laskowymi.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie EwyDelikatne puszyste, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku - kokosanki maślane. Nieziemsko dobre ciasteczka które znikają z pojemniczka w ekspresowym tempie. Jeśli macie zamrożone białka, lub pozostały wam świeże białka z jakiś innych wypieków, bądź dań to upieczcie sobie z nich kokosanki. Szybko się je robi więc w kilka chwil te pachnące wręcz obłędnie kokosanki możecie mieć u siebie(...)wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka. 4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem tworząc ciasteczka. Pieczemy w 180 stop przez 15 min. Jak widać mój ukochany piekarnik trochę przypalił mi ciastka chociaż zmniejszyłam temp. pieczenia
Gotowanie...to proste !kcal w 100g!!!), ma identyczną konsystencję i przyjemnie rozpływa się w ustach... jako dodatki możecie wykorzystać orzeszki ziemne, żurawinę czy też pokruszone ciasteczka owsiane... będzie pysznie! Składniki: 2 średnie cukinie 2 łyżki kakao 3-4 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki oleju kokosowego 30 g odżywki białkowej czekoladowej* 1/2 łyżeczki olejku waniliowego 2 łyżki erytrolu lub innego słodzidła orzeszki ziemne rodzynki
Chocolate Muffin Blogtrakcie często zmieniam, a czasem po drodze powstaje coś innego. Podczas robienia ciasteczek odkryłam świetny pomysł na śniadanie - Przepis na kaszę jaglana z burakami znajdziesz tutaj Składniki: - 2 ugotowane/upieczone buraki (jeśli gotowane to koniecznie w skórce) - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - 1 łyżka oleju kokosowego - 1/2 szklanki rodzynek - 3 łyżki mąki jaglanej - 3 łyżki pestek z dyni Przygotowanie: Kaszę jaglaną(...)małym ogniu. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy. Czekamy aż się rozpuści. Blendujemy na tyle na ile pozwoli nam blender :) Najważniejsze by zblendować rodzynki. Zostawiamy do przestudzenia, kasza lekko stwardnie. Dodajemy buraki i jeszcze raz blendujemy. Dodajemy mąkę jaglaną i pestki dyni. Dokładnie mieszamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy ciasteczka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni - termoobieg
Szkrab Je Samśmietanki kokosowej -50g skrobi -50g wody kokosowej (pozostałej po odjęciu śmietanki kokosowej) Polewa jogurtowo-makowa -150g jogurtu naturalnego (u nas bez laktozy) -1-2 łyżki maku niemielonego -ksylitol (według indywidualnych preferencji) -1 płaska łyżeczka żelatyny + 1/4 szkl. wody Ciasteczka pingwinki -80g mąki gryczanej + 2-3 łyżki do wyrobienia ciasta przed wałkowaniem -60g mąki amarantusowej(...)słodzącą. Dokładnie wymieszać. Ugniatając wyłożyć spód tortownicy pokryty papierem do pieczenia. Spód umieścić w lodówce. MASA SEROWA Skrobie i wodę koksową wymieszać razem w szklance. Ser, ksylitol i śmietankę kokosową umieścić w garnuszku i zmiksować blenderem na gładką masę (można spróbować czy masa jest wystarczająco słodka). Następnie dodać jajka i ponownie zblendować, całość podgrzewać na średnim ogniu mieszając
Candy Pandasbrazylijskie... ogranicza Was tylko wyobraźnia! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 2 miarki odżywki białkowej o dowolnym smaku, u mnie czekoladowe ciasteczko 1 banan 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzeszków ziemnych, słonecznika itp 1 duża łyżka oleju kokosowego lub masła klarowanego 1 łyżka otrębów Olej kokosowy rozpuścić, banana rozgnieść widelcem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. W razie potrzeby rodzynki
Chocolate Muffin BlogMam problem z wegańskimi ciastami. Większość z nich smakuje podobnie, jednak w smaku – choć dobre – nawet w połowie nie przebijają tradycyjnych, babcinych wypieków. Składniki
Poezja smakuZnacie ciasto o nazwie Styropian? Swego czasu to ciasto królowało na wielu blogach. Na moim nie, gdyż jeszcze bloga nie miałam, ale przepis znałam i nawet
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięIdealne na jeden kęs, mocno kokosowe, otoczone pyszna mleczna czekoladą. Czy można chcieć coś więcej? Składniki: 2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 100 ml
Z Majeczką w kuchniOto babeczki pachnące czekoladą i delikatnymi wiórkami kokosowymi. Można je dodatkowo na końcu polać ulubionym sosem owocowym, polewą czekoladową, orzechami, migdałami czy lukrem. Zainspirował mnie przepis
Zasmakuj KuchniDziś zapraszam Was na pyszne, białe, śmietankowo-kokosowe kuleczki, a mianowicie domowe Rafaello. Mam kilka sprawdzonych przepisów, ale dziś publikuję mój pierwszy, który
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam Was na czekoladowe babeczki z kokosowym nadzieniem. Są pyszne! Mięciutkie, obłędnie czekoladowe, skrywające śmietankowo-kokosowe nadzienie, za które posłużyły mi
Rozpustne gotowanie