Dziś coś dla fanów kokosu – puszyste babeczki z kokosowymi wiórkami, podane z kremem śmietankowo kokosowym. Składniki: babeczki - 100 g białej czekolady - 120 g masła
Zainspirowana w kuchniDziś coś dla fanów kokosu - puszyste babeczki z wiórkami i mlekiem kokosowym podane z kremem śmietankowo kokosowym (też z mleka kokosowego - nic się nie zmarnuje :) ). Pierwszą
CiastkozercyDziś zapraszam na pyszny sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i
Kuchnia z widokiem na ogródzrobienia o każdej porze roku i możecie nim zadziwić niejednego gościa. Panna cottę z mleka kokosowego i dżemu truskawkowego można przygotować dzień wcześniej i trzymać przez noc w lodówce, "kawior" z soku pomarańczowego i agaru również. Następnego dnia wystarczy upiec szybkie bezglutenowe ciasteczka z miodem i masłem, gdy przestygną układamy na nich panna cottę, obsypujemy ją pyłkiem pszczelim(...)pomarańczowej pół łyżeczki agaru pół szklanki mocno schłodzonego oleju (do zrobienia kawioru) 2 łyżeczki pyłku pszczelego Wykonanie: Żelatynę zalewam na kwadrans odrobiną zimnej wody (2-3 łyżki). Mleko kokosowe zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy dżem truskawkowy, dokładnie mieszamy, przecedzamy przez gęste sitko (jeśli wybierzecie dżem Łowicz ekstra gładki, możecie pominąć przecedzanie). Dodajemy żelatynę i starannie ją rozpuszczamy. Wylewamy masę
Quinoa Raz!prostu uformować w dłoniach i lekko rozpłaszczyć na blaszce – będą na pewno tak samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy
Ciastkozercyszklanki kakao (około 40g) Masło pokroić, a czekoladę drobno posiekać i następnie razem połączyć w kąpieli wodnej na jednolitą konsystencję. W osobnej misce wymieszać roztrzepane jajka, cukier, wiórki kokosowe oraz esencję waniliową. W kolejnym naczyniu należy połączyć mąkę pszenną z kakao. Roztopioną czekoladę wymieszać z masą jajeczną oraz po połączeniu się składników z mieszanką mąki z kakao. Ciasto przełożyć(...)zabrudzić. Za długo pieczone ciasto będzie zbyt wysuszone.) Przepis pochodzi z książki "Muffiny, brownie i ciasteczka" , którą można nabyć na stronie księgarni Gandalf . W oryginale podana była większa forma (20 x 30) oraz odrobinę inaczej przeliczono składniki (cukier 300g - u mnie 330, wiórki kokosowe 75g - u mnie 45, kakao 50g - u mnie 40g), ale myślę, że te różnice nieznacznie
Di gotujePiękna jesień tego lata prawda? Męczy mnie już ta szaruga za oknem, demotywuje do jakiegokolwiek działania. Człowiek czuje się ospały, bez siły i wzmaga to jego
Be Fit Be Strongbędzie lepszy prezent niż taki, który można kupić w sklepie Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce przepis na 18 ciasteczek Składniki: 250 g mąki jaglanej 50 g mąki migdałowej 50 g mąki ryżowej żółtko 50 g dowolnego słodziwa 3 łyżki śmietany kokosowej pół łyżeczki esencji waniliowej 80 g masła klarowanego Sposób wykonania: Do miski przesiej mąkę mąkę jaglaną, ryżową i migdałową, następnie dodaj(...)folią i włóż do lodówki na ok. godzinę. Następnie z ciasta formuj niewielkie kulki, każdą z nich rozwałkuj i formuj półksiężyce. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Potem, po upieczeniu i wystygnięciu ciastka posyp cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce pochodzi z serwisu 365 dni dookoła
365 dni dookoła kuchniŚwiąteczne ciasto z suszonych owoców to u nas w domu już tradycja. Żadne inne ciasto nie smakuje tak jak angielskie ciasto świąteczne. Niezwykle wilgotne, przepięknie pachnące
maniapieczeniaZdrowe a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu ciasteczka daktylowe. Jest to zdrowa alternatywa słodkości dla dzieci i dorosłych. 1 szklanka daktyli 1 szklanka lekkiego zboża ekspandowanego Radix-bis 4 łyżki masła z nerkowców 1 łyżka oleju kokosowego 60 g gorzkiej czekolady 2 łyżki orzechów laskowych Daktyle zalewamy wrzątkiem na 20 minut. Po tym czasie odsączamy na sitku. Do daktyli(...)dodajemy masło z nerkowców oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość blendujemy na gładką, klejącą masę. Do daktyli dokładamy zboże ekspandowane i mieszamy łyżką. Mokrymi dłońmi formujemy kuleczki, które rozpłaszczamy na kształt ciastka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej orzechy laskowe. Czekoladą z orzechami oblewamy ciasteczka. Chłodzimy w lodówce
VioletoweKucharzenieChrupiące i smaczne ciasteczka kokosanki to propozycja szybkiego podwieczorku dla wszystkich łasuchów ciastek z kokosem. Przygotowuje się je w ekspresowym tempie i zjada również szybko. Polecam do wypróbowania. składniki na około 12 kokosanek 50 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 200 g wiórków kokosowych 2 białka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu przepis Masło rozpuszczamy w garnku(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder i budyń. Do ubitej piany z białek dodajemy wystudzoną masę kokosową i całość bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, nakładamy łyżką małe porcje masy i formujemy ciastka nadając im pożądany kaształt, pamiętając o zachowaniu odstępów. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp180 st. C. Artykuł Kokosanki + film
Smakowite Daniamęczę Agnieszkę o batoniki🍬 i ciasteczka🍪 dla dzieci. Takie zdrowe słodycze🍩🍭, najlepiej bez cukru, bez konserwantów, bez barwników, bez innej bliżej niezidentyfikowanej chemii... 😀 Dziś wersja Light ❗ Bez dodatkowych węglowodanów takich jak miód (czy inne słodzidło) lub banan. Właśnie dokładnie dla dzieci...👸 Chociaż jak znam życie będą wolały te w wersji Strong❗ , czyli batoniki energetyczne z zastosowaniem(...)szkl. płatków owsianych garść rodzynek garść żurawiny czubata łyżka siemienia lnianego 1-2 łyżki oliwy (może być też olej kokosowy) woda Przygotowanie: Płatki wsypujemy do miseczki, dodajemy rodzynki i żurawine (możemy dodać więcej jeśli chcemy bardziej słodki smak ciasteczek), siemię lniane i zalewamy ciepłą wodą (wody tyle aby całość była zakryta). Przykrywamy talerzykiem i zostawiamy do napęcznienia
Dieta Rozdzielna i Zdrowieniej teraz króluje dynia z której możemy przygotowywać na prawdę kulinarne cuda. Porcja ok 18 ciasteczek Składniki: puree z dyni : 200 g pieczonej dyni ( dynię miąższ dyni pieczemy 180 C około 40 minut, następnie blendujemy) 1 łyżka oleju kokosowego 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka proszku(...)szklanka wiórki czekoladowe 250 g gorzkiej grubo siekanej czekolady Przygotowanie: W misce mieszamy suche składniki, następnie dodajemy puree z dyni i wszystko ze sobą łączymy. Formujemy ręcznie ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C termoobieg około 20 minut Smacznego
Niezły Młynekmało skutecznie, ponieważ doczekałam się go po prawie miesiącu. A przecież to jedno z najbardziej ekspresowych ciasteczek. Niemniej jednak, dziś przyszedł odpowiedni dzień na mikrofalową słodycz w wydaniu zimowym. Smak przyprawy piernikowej i cynamonu automatycznie wprawił mnie w nastrój świąteczny. Banan, mąka kokosowa i wiórki nadały naturalnej słodyczy, a jogurt lekką konsystencję. Przepis obowiązkowy do powtórzenia! PRZEPIS: banan 4 łyżki
healthy dreams