szklanka gorącej wody 330 ml śmietanki 30% 2 lekko czubate łyżki cukru pudru 1 kg białego sera z wiaderka sok wyciśnięty z 1 cytryny Wierzch ciasta: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 4 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE: Galaretki i żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie i wystudzić. Ciasteczkowy spód - masło stopić i wystudzić. Herbatniki rozkruszyć(...)ubitą śmietanę, wymieszać. Do masy serowej wlać sok z cytryny i połączyć. Cytrynową masę serową wlać na spód z ciasteczek, wyrównać i włożyć na około godzinę do lodówki. Wierzch ciasta - masło i cukier przełożyć do do garnka, stopić. Wsypać wiórki kokosowe i stale mieszając podsmażyć na małej mocy palnika nie dopuszczając do mocnego zrumienienia. Po podsmażeniu wiórki natychmiast przełożyć
WSZYSTKO SMACZNEszkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl likieru (kokosowego, śmietankowego) 3 łyżki żelatyny 5 łyżek zimnej przegotowanej wody Dodatkowo: 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 3 szkl wrzątku 1. Ciasteczka zmiksować w malakserze na piasek (ewentualnie można je rozwałkować lub roztłuc tłuczkiem). Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać okruszki (będą miały konsystencję(...)Galaretki rozpuścić w 3 szkl wrzątku, odstawić do wystygnięcia. 3. Żelatynę zalać 5 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. 4. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, dodać jogurt grecki i mleko kokosowe, zmiksować (jak najkrócej, tylko do połączenia składników), następnie cienkim strumieniem wlać likier kokosowy. 5. Żelatynę podgrzać, mieszając aż dokładnie się rozpuści, dodać do niej 2-3 łyżki masy
Kto ugości moich gości?właśnie przepis. Oprócz tego zdobędziecie inne super przepisy na RAW słodkości, min. takie jak: CIASTECZKA FIGOWO - DAKTYLOWE Z KOKOSEM KOKOSOWO -TRUSKAWKOWA TARTA SUROWA ROLADA Z KREMEM "CHAŁWOWYM" I MALINAMI LEKKI PUDDING Z TRUSKAWKAMI I BORÓWKAMI CZEKOLADAZ MIGDAŁAMI TARTA OWSIANA Z KREMEM KOKOSOWYM I OWOCAMI ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM Czytając artykuły magazynu dowiecie się jak obróbka termiczna wpływa
Candy Pandaszasadzie sernik na zimno, że składniki zapamiętasz w chwilę a wykonanie to jedynie zmiksowanie składników, połączenie i wstawienie do lodówki. Dopełnieniem jest posypka z masła, cukru i wiórków kokosowych – wspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto. Do Śnieżnego puchu dodaje się galaretki cytrynowe, lecz nie jest to obowiązkiem, mogą to być galaretki np. o smaku winogronowym lub owoców(...)mnie cukier puder ok. 150-200 g herbatników typu “petitki” (ilość zależy od użytej formy lub wielkości ciasteczek) 250 ml śmietanki 30%, dobrze schłodzonej Dodatki na wierzch: 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych Składniki mam w temp. pokojowej (oprócz śmietanki 30%, ta ma być mocno schłodzona, można ją przed użyciem na kilka minut włożyć
Zasmakuj KuchniFit ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i bananami – to propozycja na pyszne ciasteczka bez użycia jajek. Poniższe składniki wystarczą na zrobienie ok. 10 sztuk. Polecam
Kulinarne Przebojewegańskimi słodyczami, ale muszę powiedzieć, że ten przysmak bardzo przypadł mi do gustu. Mocno czekoladowy, z dodatkiem słodkich daktyli i oleju kokosowego. Całość obtoczona jest w gorzkim kakao. Wegańskie trufle czekoladowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorciklubię najbardziej...." zajada kęsa i mówi "no właśnie takie! " :) Składniki: BISZKOPT: 4 białka 2 żółtka (pozostałe żółtka można użyć do kruchych ciasteczek :) pół szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli 75 g maku 50 g wiórków kokosowych 50 g zmielonych orzechów włoskich pół łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, następnie stopniowo dodawać cukier
coolinarnymasło z cukrem, kakaem i jajkami do momentu zgęstnienia. Odlać pół szklanki polewy. Dodać połamane herbatniki. Wyłożyć na blachę wyłożoną ciasteczkami. Dobrze docisnąć łyżką. Górna warstwa: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki kaszy manny - 200 gr wiórek kokosowych - pół kostki masła - 4 łyżki cukru - 3 łyżki soku z cytryny Do rondelka wlać mleko, dodać wiórki, cukier i masło. Zagotować
kawawszklanceZapraszam Was na jedne z moich ulubionych ciasteczek - kokosanki. Ciastka te są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. SKŁADNIKI: 30 dag wiórków kokosowych, 3 białka, 8 dag masła, 5 łyżek mleka, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru kryształu. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło rozpuszczam w rondelku, wsypuję cukier i dokładnie mieszam. Następnie do masy wsypuję wiórki kokosowe oraz wlewam mleko
Tradycyjna kuchnia Kasiochotę na coś słodkiego i prostego do wykonania, robię kokosanki. Bardzo smaczne ciasteczka, godne polecenia. Wykonanie zajmuje kilka minut i gotowe. Zapraszam do wypieku. Składniki: 250 gram wiórek kokosowych 150 gram cukru 60 gram masła 2 białka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wykonanie W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier. Mieszamy. Gdy składniki połączą się dodajemy wiórki kokosowe. Zdejmujemy z gazu
tojestpyszne.blogspot.compostanowiłam zaszaleć i stworzyć swoją "cieciorkową" wersję słodkości. Idealna słodka przekąska do zabrania w plener. ... delikatne, smaczne i zdrowe ciasteczka cieciorkowe Składniki: 1 szklanka płatków jaglanych 1 puszka cieciorki Bonduelle "Gotowane na parze" 2 łyżki rodzynek 2 łyżki wiórków kokosowych 2 białka 5 łyżek mleka (stołowych) 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki miodu (opcjonalnie 2 łyżki cukru) szczypta soli(...)Miksujemy. Następnie dokładamy pozostałe składniki. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Masę wykładamy stołową łyżką na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut . Ciasteczka są delikatne i mięciutkie. A małe łapki szybko po nie sięgają ;) Smacznego
Słodkie okruszkiBezglutenowe ciasteczka z amarantusem Bardzo prosty i błyskawiczny przepis na przepyszne ciasteczka z mąk ą amarantusow ą z nadzieniem jagodowym . Składniki: - 1 szklanka mąki amarantusowej; - 1 szklanka mąki bezglutenowej; - 1 łyżka nasion chia; - 4 łyżki wiórek kokosowych; - 1 gruszka; - 100g żurawiny; - 2 łyżki oleju kokosowego; - 4 łyżki oleju rzepakowego; - 2 jaja; - 1 szklanka wody; - 1/3 szklanki cukru/ksylitolu; - 1 łyżeczka sody(...)kawałeczki - następnie wsypujemy do mąki; - olej kokosowy rozpuszczamy w garnuszku, a następnie dodajemy do miski, w której znajdują się mąki - następnie dodajemy olej rzepakowy, jaja, cukier/ksylitol, wodę oraz sodę oczyszczoną; - wszystko intensywnie mieszamy, następnie masę nakładamy łyżką w okrągły kształt na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - staramy się robić na środku ciasteczka mała dziurkę - do dziurek wkładamy odrobinę ulubionej
MintTasterzeczy: przepis poniżej. Korzystajcie ponieważ ciasto jest ekspresowe w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Składniki na tartę kokosową bez pieczenia na tortownicę 19-20 cm: Spód: – 120 g herbatników kakaowych – 80 g masła Herbatniki blendujemy na piasek. Masło rozpuszczamy i przelewamy do ciasteczek. Mieszamy razem dokładnie, żeby masło całkowicie oblepiło ciasteczka. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przesypujemy
RelaxtimeShake bananowy z mlekiem kokosowym, płatkami owsianymi i nutą cynamonu (można pominąć). Sycący, gęsty, lodowy, kremowy, pyszny. Bez cukru i bez nabiału. Na śniadanie, drugie śniadanie lub deser. Uwielbiam z liofilizowanymi malinami lub czekoladowym, domowym ciasteczkiem :) Taki shake bananowy to kolejny sposób na dojrzałe banany, które wrzucamy do zamrażarki i wyciągamy wtedy, kiedy najdzie nas ochota na małe co nieco
Moja Delicjajest idealnie wilgotny. Krem również jest sprawdzony - masa zrobiona z śmietanki kokosowej (polecam mleko kokosowew wersji light, które można znaleźć m.in. w Lidlu) oraz mascarpone zachwyciła mnie przy okazji ostatniego tortu z malinami. Do środka oczywiście niezbędne są pokruszone ciastka Oreo. Wierzch również dobrze jest ozdobić ciasteczkami. Torcik jest naprawdę pyszny, krem rozpływa się w ustach. I choć(...)powinny to być małe kawałki. Śmietankę kokosową, mascarpone i ksylitol umieścić w naczyniu i ubijać przez około 1 minutę mikserem. Następnie wrzucić pokruszone ciastka Oreo bardzo delikatnie wymieszać. 3/4 masy przełożyć na dolny blat, rozsmarować równomiernie. Przykryć górnym blatem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostałą część masy, rozsmarować na górze i bokach. Wierzch ozdobić ciasteczkami Oreo. Następnie wsadzić do lodówki. *Można
Healthy food explorer