ciasteczka kokosowe - 2892 przepisów (strona:77/193)

Ciasto biszkoptowe z czekoladą i owocami | bez cukru, bez glutenu, bez laktozy | 157

Pieczemy ok. 20-25min.  Polewa:  50g gorzkiej czekolady (bez cukru, min. 70% kakao) 1 łyżeczka oleju kokosowego  1 łyżka miodu/syropu z agawy  Rozpuszczamy w rondelku i polewamy ostudzone ciasto. Dekorujemy dowolnymi owocami i czekoladkami lub ciasteczkami domowej roboty

Czarnawisienka
#kuchniazpazurem, czyli kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 192

umieszczać na Facebooku i Instagramie z hashtagiem #kuchniazpazurem. Niech akcja idzie w świat :) A teraz zapraszam na ciasteczka!  Kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła 40 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka domowego masła orzechowego  80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu

FitKot
Zdrowe, smaczne i soczyste ciasteczka..... 106

mnie Bieluch) 0,5 galaretki pomarańczowej 0,5 szklanki wody owoce do dekoracji papierowe ręczniki 0,5 szklanki wiórek kokosowych Na suchej patelni prażymy wiórki aż się ładnie zrumienią. Grubość plastra zależy od tego jak grube chcemy mieć ciasteczka. Próbowałam dwie cieńsze  warstwy arbuza skleić serkiem.  Ale przy jego twardej strukturze,  ten sposób jak dla mnie się

Dieta moja pasja
#5. Francuskie grzyby atomowe 110

dodajemy cukier i masło, dokładnie mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia do temp. pokojowej, potem wkładamy na 5-10 minut do zamrażarki. Ciasteczka rosną niczym atomowe grzyby, więc przekrawamy je i przekładamy masą. I zjadamy ;). Rady: Do masy można dodać wiórki kokosowe - rewelka! ;) [zdjęcie, z braku aparatu, robione lodówką

Kuchnia w szuwarach
Ciasteczka owsiane z bananem i bakaliami 386

szklanka płatków owsianych 1 duża łyżka otrąb owsianych 3 posiekane suszone śliwki 1/2 szklanki posiekanej suszonej żurawiny 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki orzeszków ziemnych Wykonanie: Banany rozgnieść widelcem, dodać białko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać. Uformować ciasteczka z powstałej masy i układać na papierze do pieczenia na blaszce. Piec w nagrzanym do 175*C piekarniku, przez

The Sweet Damsel
Owsiane ciastka bez jajek i mąki 149

dowolny kształt rękoma. Inne przepisy na owsiane ciasteczka: Owsiane ciasteczka z dziurką Pełnoziarniste owsiane ciastka z żurawiną i słonecznikiem Owsiane ciasteczka z czekoladą i żurawiną Składniki (na 6 dużych ciastek): - 1 banan - 3/4 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 1/4 szklanki posiekanych dowolnych orzechów (włoskich, laskowych, pekan itp) - 2 łyżki suszonej żurawiny - 2 łyżki pestek słonecznika - 2 łyżki oliwy

CookYourself
Fig rolls – wegańskie ciasteczka z nadzieniem z suszonych owoców 168

rolls to popularne w krajach anglosaskich i Europie ciasteczka, które swoim pochodzeniem sięgają starożytnego Egiptu, a na masową skalę zaczęły być produkowane pod koniec XIX wieku. Swoim kształtem przypominają uformowaną z kruchego ciasta płaską roladę, wypełnioną nadzieniem z suszonych fig i pokrojoną następnie na prostokątne kawałki. Choć tych dostępnych na sklepowych półkach fig rolls nie próbowałam już od dawna(...)fantastycznie! Składniki na ciasto (2 rolady): 180 g płatków owsianych zmielonych na mąkę (certyfikowanych dla wypieku bezglutenowego) lub mąki owsianej 75 g migdałów zmielonych na mąkę 40 g oleju kokosowego 45 g (3 łyżki) syropu klonowego (można zastąpić innym naturalnym syropem) 25 g naturalnych chipsów jabłkowych bez tłuszczu, cukru czy jakichkolwiek sztucznych dodatków/suszonych jabłek zmielonych na proszek /chipsy odrobinę

Even Better Food
Miękkie ciasteczka korzenne z suszonymi śliwkami i dynią 161

Jakiś czas temu zaprezentowałam na blogu przepis na ciasteczka z marchewką i jabłkiem , który zyskał spore grono czytelników. Postanowiłam wykorzystać tamten sprawdzony pomysł przygotowując ciastka nawiązujące do smaków okołoświątecznych – rozkosznie pachnące korzennymi przyprawami i wzbogacone o dodatek suszonych śliwek. Ciastka mają wszystkie zalety swoich poprzedników: są miękkie i delikatnie wilgotne w środku, słodzone wyłączenie suszonymi owocami, nie zawierają mąki, jajek(...)zdrową przekąskę. Składniki na około 12 ciastek: 1 szklanka płatków owsianych (certyfikowanych dla wypieku bezglutenowego) 80 g suszonych daktyli (niesiarkowanych) 100 g suszonych śliwek (niesiarkowanych) 40 g oleju kokosowego w stałej formie (w temperaturze pokojowej) 40 g ulubionych orzechów lub nasion (użyłam orzechów włoskich, świetnie sprawdzą się również migdały – te radziłabym z grubsza posiekać) 200 g miąższu dyni (można zastąpić

Even Better Food
BEZGLUTENOWE RAFAELLO – najlepsze! 70

wiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello i właśnie te kokosowe słodkości to taka jedna z „perełek” , którą mnie można skutecznie przekupić ;) Cena sklepowych Rafaello na pewno nie zachęca do kupna, ale nie znaczy to, że musimy z nich rezygnować! Domowym sposobem, za ułamek ceny sklepowej możemy je przyrządzić błyskawicznie w domowym zaciszu. Smakują naprawdę obłędnie! Ja postanowiłam przygotować wersję(...)wyszło COŚ IDEALNEGO! Do jego przygotowania użyłam herbatników Maria Pain Biscuits Schär – przepysznych, bezglutenowych ciasteczek. Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI : ( ok. 13 szt ) * masło min.82% – 50 g * cukier puder – 1/4 szkl * cukier z wanilią – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * wiórki kokosowe – 80 g * Maria Pain Biscuits Schär – 1 op * migdały

Ostra na Słodko
Błyskawiczne ciasteczka owsiane 128

Błyskawiczne ciasteczka na bazie płatków owsianych to moja dzisiejsza propozycja na fit słodycze. Takie ciasteczka są idealne jako drugie śniadanie, zdrowa przekąska do porannej kawy lub po treningu na siłowni ! Składniki /ok 10 sztuk: – 85 g płatków owsianych zwykłych – 85 g wiórków kokosowych – 100 g mąki pszennej – 70 g cukru pudru – 100 g roztopionego masła – 1 łyżka miodu – 1 łyżeczka(...)sody oczyszczonej – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do miski wsypać płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę, sodę i cukier, Wszystko wymieszać. W małym rondelku rozpuścić masło i dodać miód ( uwaga nie gotujemy !). Ostudzić a następnie dodać wszystko do suchych składników. Wszystko mieszamy. Formujemy kuleczki o średnicy ok. 4 cm. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem

I LOVE LIFE
Dietetyczne ciasteczka z płatków gryczanych 180

diecie ;-) Po więcej FIT przepisów zajrzyj do zakładki DIETA na blogu, po prawej stronie! SKŁADNIKI NA DIETETYCZNE CIASTECZKA GRYCZANE: - 250 g płatków gryczanych - 100 g płatków owsianych górskich - 100 g mąki owsianej - 50 g mąki gryczanej - 150 g schłodonego oleju kokosowego  - 60 -70 ml ciepłego mleka - 3 schłodzone żółtka - 1 białko - stewia (ewentualnie 3 duże łyżki miodu) - 3 łyżki(...)łyżkę jogurtu lub mleka). Z ciasta formuj kulki i rozgniataj w dłoniach, układaj na papierze do pieczenia. Czas pieczenia: 25- 30 minut. temp.:170 stopni C, grzanie; dół + termoobieg Ciasteczka studzimy całkowicie. Potem można przechowywać w szczelnie zamkniętej puszcze w chłodnym miejscu do 2 tygodni. Smacznego! Zapraszam na Instagrama po więcej zdjęć i inspiracji! Do zobaczenia

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka owsiane z kokosem i żurawiną 139

szklanki płatków owsianych górskich (zwykłych, nie błyskawicznych) (ok. 165 g), - pół szklanki wiórków kokosowych (ok. 45 g), - pół szklanki suszonej żurawiny (ok. 70 g). Sposób przygotowania 1. Ucieramy masło z cukrem lub ksylitolem. 2. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy w malakserze. 3. Formujemy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego 127

Muffin [ wym. mafin] (lub zdrobniale muffinka, muffinek) – ciastko w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami, zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi. Bardzo popularne w USA, Kanadzie, Irlandii

mojewypiekiinietylko
Delikatne 4 składnikowe ciasteczka z budyniem 156

smaku matchy, a truskawkowe czy czekoladowe będą pewnie jeszcze lepsze. Składniki na 16-20 ciasteczek: 1 opakowanie (40 g) dowolnego budyniu 150 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g miękkiego oleju kokosowego/margaryny roślinnej Przygotowanie: Miękki (nie mylić z płynnym) olej kokosowy zblenduj/utrzyj na idealnie gładką, puszystą i pozbawioną grudek masę. Następnie dodać całą zawartość opakowania z budyniem, ponownie(...)przypadku foremki się nie przydadzą. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią, najlepiej robić to od razu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami schłodzić w lodówce przez minimum pół godziny, lub w zamrażalniku 10-15 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 C i piec schłodzone ciasteczka 18-20 minut. Niech Was nie kusi sprawdzać paluchami

greenscarf
Bezglutenowe ciasteczka kokosowe- Kokosanki 112

ubijania dodać pozostały cukier, sok z limonki i mąkę ziemniaczaną. Do masy kokosowej partiami dodawać pianę i delikatnie wymieszać. Łyżeczką (lub gałkownicą do lodów- ja tak zrobiłam) nakładać porcję masy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 16-18 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Ostudzone ciasteczka opcjonalnie posypać cukrem pudrem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 144

miski z mąką. Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka. Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi. (Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Wszystkie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmieszanym jajkiem. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut

Di gotuje
Kokosowe ciasteczka z ricottą, bez jajek (Biscotti al cocco e ricotta) 112

uwielbia próbować nowe smaki.   Ciasteczka s ą  kruche na zewnątrz, a  dzięki dodatkowi ricotty  miękkie i delikatne  w środku .  Polecam serdecznie :) SKŁADNIKI  (na ok. 20 sztuk) 250 g ricotty 70 g m ą ki pszennej 60 g skrobi kukurydzianej 60 g wiórków kokosowych 50 g cukru    2 łyżki(...)mieszamy mąkę, skrobię kukurydzianą, wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia.   Na końcu dodajemy ricottę (wcześniej odsączamy ją z nadmiaru płynu) i 2 łyżki oleju. Ciasto dokładnie mieszamy do połączenia się składników.  Z powstałej masy formujemy kuleczki. Masa jest dość klejąca, dlatego w czasie formowania ciasteczek radziłabym od czasu do czasu moczyć dłonie

La grande e la piccola cuoca