zimno z białą czekoladą i truskawkami . Ten niebiański sernik z galaretką i spodem z ciasteczek będzie idealny nie tylko na Walentynki, ale i na przyjęcie urodzinowe i inne okazje. Gorąco polecam również mój sernik na zimno śnieżny puch z dodatkiem wiórków kokosowych
AniaGotuje.plSłodkie kuleczki z wyczuwalną alkoholową nutą, o aksamitnym smaku kokosa oblane delikatną mleczną czekoladą. Składniki: 400g wiórek kokosowych 200ml śmietany 30% 120g cukru pudru 140g masła
Szalona Kuchnia EwelinyTym razem chciałam wypróbować mąkę ryżową, bo nigdy wcześniej jej nie używałam. Na początek upiekłam z niej właśnie babeczki kokosowe i myślę, że wybór był dobry
kuchnia doskiprzepis, który ja osobiście odkryłam dopiero niedawno. Zaledwie z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe ciasteczka, które polubi prawie każdy. Idealne dla maluchów. Składniki: 160 g kleiku ryżowego 3 jajka 150 g masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3 czubate łyżki wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia dżem lub owoce do ozdobienia Wykonanie: Kleik z proszkiem
Pysznie & Piękniekaszka rozmokła i ściągnęła nadmiar wilgoci. Jeżeli masa nadal będzie rzadka to dodajemy pokruszone ciasteczka i miksujemy, aż uzyskamy taką konsystencję, która da się formować. Nabieramy po łyżce masy i wilgotnymi dłońmi formujemy kulki. Które obtaczamy w kakao albo w wiórkach kokosowych. Praliny są jak powinny mocno rumowe, słodkie i kakaowe. Kilka takich i przy mojej ekonomicznej głowie można iść
Dieta moja pasjaMają intensywny smak chałwy, który idealnie współgra z chrupiącym kokosem. Do tego moje ulubione - maślane ciasteczka. Pycha! Już sama nie wiem, czy przy następnej okazji robić domową chałwę ( klik ), czy te pralinki.. Koniecznie spróbujcie obu przepisów! (20-21 sztuk) 30g wiórek kokosowych 120g masła 50g cukru pudru 4 łyżki pasty tahini (płaskie) 100g mleka w proszku (gładkiego
Di gotujeDla tych, którzy pędza jak ja ostatnio i nie mają jeszcze upieczonych świątecznych łakoci. Magdalenki kokosowe. Delikatne ciastka, błyskawiczne, smaczne choć, tak jak i Sosny
Dzieje kuchennej Wiewióryprostu uformować w dłoniach i lekko rozpłaszczyć na blaszce – będą na pewno tak samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy
Ciastkozercyjajeczka, czyli wielkanocne pralinki orzeszki z nadzieniem kokosowym lub migdałowym 200 g marcepanu wiórki kokosowe, cukier puder, cukrowe pisaki, kakao, kolorowe posypki, cukrowe perełki lub inne ozdoby Marcepan dzielimy na małe kawałki, rozpłaszczamy go w dłoni i umieszczamy na nim orzeszkowe ciasteczko. Następnie szczelnie zawijamy marcepan, formujemy jajeczko. Jeśli marcepan za bardzo się klei możemy oprószyć palce
Rozpustne gotowanieproszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym, dobrze pomieszać, dodać bakalie ( takie nasączone ) pomieszać, dodać wiórki kokosowe, miód i jajka. Dobrze wszystko wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia nakładać kuleczki ( ja robiłam małą łyżeczką, żeby takie do dziobka były ) , zachować lekki odstęp między ciasteczkami i włożyć do rozgrzanego pieca na 10-12 min na 160st C. Sprawdzać bo każdy
Gaździnka warzysłodycze możemy zaspokoić w zdrowy sposób? Owsiane ciasteczka na mące żytniej tworzą z naturalnym jogurtem lub serkiem świetny duet i zaspokoją głód na długo. Poza tym dostarczą organizmowi ważnych substancji odżywczych. A kilogramy same lecą w dół :) Potrzebne nam: - pół szklanki płatków owsianych - szklanka mąki żytniej razowej - szklanka wiórek kokosowych - garść płatków migdałowych - garść lub dwie suszonych owoców(...)osobnej misce mieszamy jajka z cukrem lub stewią. Wlewamy jajka do miski z suchymi składnikami i mieszamy drewnianą łyżką. Następnie dodajemy oliwę i ponownie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy w 165 st. przez 30-35 minut. Ostudzone przechowujemy w szczelnym pojemniku. Jedzcie i chudnijcie :) Ku chwale smukłej sylwetce
W poszukiwaniu inspiracjiciasteczka - nadają się do zabrania na wyjazdy i wycieczki z dzieckiem, zawsze coś zdrowego i smacznego pod ręką. A oto one :) Składniki: 50 g płatków owsianych 100 g mąki 100 g masła 70 g suszonej żurawiny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 90 – 100 g cukru brązowego 3-4 łyżki wiórek kokosowych(...)waniliowy, płatki owsiane, wiórka kokosowe, migdały i dodajemy roztrzepane jajko. Następnie dodajemy przestudzone masło i całość mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy żurawinę i ponownie mieszamy. 4. Łyżką formujemy ciastka (ja na jedno ciastko brałam pół łyżki masy) i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie delikatnie spłaszczamy. Pamiętamy o zachowaniu odległości między ciasteczkami – w piekarniku nam odrobinę
Z notatnikakokosowe – 150 g *żelatyna – 2 czubate łyżeczki *kokosowe batoniki ( mini ) – ok. 150 g POLEWA CZEKOLADOWA: *kostka Kasia – 125 g *czekolada mleczna 150 g *kakao – 1 czubata łyżka *cukier – 2 łyżki DODATKOWO: *batoniki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Kokos prażymy na suchej patelni. Kasię roztapiamy. Ciasteczka miksujemy na piasek. Wszystko razem dokładnie mieszamy ( miksujemy ), wylepiamy(...)wodnej rozpuszczamy wszystkie składniki – robimy to powoli, cierpliwie, wszystkie składniki musza się dokładnie połączyć, a cukier rozpuścić. CAŁOŚĆ : Na schłodzony spód wyciągamy połowę masy serowej, przykrywamy zmiksowanymi batonikami kokosowymi, zalewamy resztą masy, wygładzamy.Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po schodzeniu zalewamy polewą czekoladową, dekorujmy pozostałymi batonikami. Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ KASIA
Ostra na Słodkopuder (jeśli odżywka jest naturalna) -2 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. gorącej wody Dodatkowo -ciasteczka bezglutenowe Schar: Chocolate O’s lub Disco Ciok BABKA PROTEINOWA Fasole blend ujemy na gładko z jajkami. Dodajemy resztę składników i miksujemy już mikserem całość. Ciasto wlać do formy na babkę wysmarowaną olejem kokosowym, piec 40-45 minut w 180’C. Po odparowaniu babki(...)naczynie z nią w kąpieli wodnej lub chwilę w mikrofali i wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać ją do jogurtu i dokładnie wymieszać. Lekko gęstą masą polewać babkę i dekorować ciasteczkami. *Polecamy samemu ugotować fasole, ponieważ naszym zdaniem ciasta wychodzą smaczniejsze. ** Może być naturalna, jednak smakowe skutecznie maskują posmak strączków. Przy naturalnej można użyć dojrzałego banana
Candy Pandasskładniki: 110 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 – 130 g cukru 1 jajko 50 ml mleka 60 g masła, miękkiego 50
Domowy Smak Jedzenia