mnie ROTR kakao opcjonalnie beziki do dekoracji Okrągła tortownica o średnicy ok.24 cm Ciasteczka zmiksuj w blenderze na piasek, rozpuść masło i do ciepłego wsyp je i wymieszaj dokładnie. Dno tortownicy wyłożyć papierem, a następnie zacisnąć obręcz, obciąć wystający papier. Brzegi posmarować np.olejem kokosowym i posypać mąką . Ciastka z masłem wyłożyć na dno i ugnieść tworząc spód sernika. Wstawić
Z Kuchni Do Kuchniciasteczka powstały z tego co było pod ręką i przyznam się szczerze, że wyszły bardzo pyszne. Niezwykle chrupiące i pełne bakalii, wyszło ich również bardzo sporo, bo aż dwie duże blaszki. Można zabrać je do pracy, do szkoły lub na piknik. Pysznie smakują z filiżanką aromatycznej kawy, herbaty lub z zimnym mlekiem czy kakao. Przepis bardzo Wam polecam. Zapraszam :). Składniki(...)pieczenia pół szklanki wiórek kokosowych 20 dag masła pół szklanki rodzynek 2 jajka pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych 5 dag mlecznej czekolady Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki. Następnie ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. 2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka. 3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem
IzabelawkuchniPleśniak robiła moja babcia i mama. można powiedzieć że wychowałam się na tym cieście. Ja zrobiłam wersję z olejem kokosowym którym zastąpiłam masło. Ciasto jest bardzo
wesoła kuchniaskładniki: 4 łyżki płatków owsianych lub orkiszowych 1 łyżeczka wiórek kokosowych 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka maku 2 łyżeczki rodzynek ok. 5-7 orzechów laskowych
Domowy Smak JedzeniaŻeby zachęcić moje dzieci do jedzenia ryby, często robimy razem paluszki rybne- na różne sposoby. Tradycyjnie- panierowane w bułce tartej, ale najczęściej w pokruszonych płatkach
Maślane ciasteczkoNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dla kogo: dla lubiących wiórki kokosowe dla szukających pomysłu co zrobić z białkami
Mania WypiekaniaTa zupa to moja wariacja na temat kuchni tajskiej, podana w skorupce kokosa. Kokos nie rozłupał się idealnie równo, ale to też ma swój urok Zupa
Oryginalny smakSkładniki:1 szklanka płatków owsianych1/2 szklanki otrębów pszennych4 łyżki sezamu4 łyżki pestek dyni4 łyżki wiórek kokosowych5 łyżek rodzynek sułtańskich4 łyżki miodu lipowego20 g masła1/3 szklanki cukruPrzepis
Emcia PichciKruche i bardzo delikatne ciasteczka migdałowe. W opcji do wykonania także w wersji bezmlecznej. Bardzo, bardzo smaczne. SKŁADNIKI: 90 g mąki migdałowej 160 g Mix per dolci Nutrifree Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj schłodzone masło lub olej kokosowy, żółtka i wyrób gładkie, jednolite i elastyczne ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 1 godzinę do lodówki.Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1 cm na wysypanym mąką stole i wykrawaj ciasteczka. Układaj je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do piekarnika nagrzanego
Kuchnia bezglutenowaciągu godziny ! Wyszło mi ich ok 24 sztuki - ciastka jednogarnkowe lub jednomiskowe jak kto woli :) Słodkie, mięciutkie ! POLECAM ! 1-2 banany 1 jajko szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki słonecznika łuskanego 4-5 łyżek rodzynek 2-3 łyżki żurawiny łyżka miodu W misce rozgniotłam widelcem banany, dodałam szklankę płatków owsianych miód oraz jajko. Wymieszałam. Do mieszanki dosypałam(...)konsystencja będzie za gęsta lub za rzadka. Trzeba manewrować - albo banana dołożyć, albo dosypać wiórków lub słonecznika. Nie musicie dodawać wszystkich składników, które dodałam ja do swoich ciasteczek, ja sypałam to co miałam w szafce :) Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i nakładałam po łyżce na blachę. Piekłam w temp. 180 stopni. Do momentu mocniejszego przyrumienienia - około 20-25 minut
Justa próbuje gotowaćwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z blogu: Sio-Smutki . Ciasteczka smakują rewelacyjnie i co najważniejsze - są bardzo proste w przygotowaniu. Należą do typu tych chrupiących, idealnych do herbatki. Z wyglądu przypominają ciasto francuskie, ponieważ w środku - każda warstwa delikatnie jest rozdzielona. (około 35 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 180g masła (zimnego) 220g twarogu (mielonego; użyłam z kostki(...)szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek wiórek kokosowych Dodatkowo: dżem/konfitura (użyłam konfitury z truskawek od Premium Rosa ) Masło posiekać z mąką. Dodać ser (uprzednio go podusiłam) i resztę składników. Całość zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i powycinać z niego kwadraty. Na środku każdego kawałka ułożyć odrobinę dżemu/konfitury
Di gotujewzięłam i upiekłam ciasteczka ryżowe, które miały być zrobione chyba w lipcu. Te moje płatki czekały i nabierały mocy. W końcu doczekały się na swą kolej. Te ciastka są cudowne w smaku, delikatne, rozpływające się , a jednocześnie lekko chrupiące. Czysta rozkosz dla podniebienia. Składniki: 400 gram płatków ryżowych 3 jajka 1 szklanka cukru 80 gram wiórek kokosowych (małe opakowanie(...)ponownie miksuję. Łyżeczką do herbaty nabieram niewielkie porcje ciasta i i mokrymi rękoma formuję kuleczki. W środku każdej z nich robię wgłębienie. Blachę smaruję tłuszczem i układam ciasteczka. W środek każdego nakładam odrobinę dżemu i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 15 min. Wyjmuję, czekam chwilę by lekko przestygły i układam na talerzu. www.comfortfood.pl
Ciasteczkowy PotwórSzybkie ciasteczka na jesienne chłody. Ciasteczka są jednomiskowe oraz nie potrzebujemy do nich miksera. Pyszne, chrupiące mogą być z orzechami, wiórkami kokosa, otrębami, migdałami, żurawiną, rodzynkami, suszonymi śliwkami. Potrzebujemy: 2 szkl. płatków owsianych 1,5 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. cukru 2 łyżki otrębów 1 łyżka mielonego ostropestu 2 jajka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki(...)pestki słonecznika, wiórki kokosowe. Wszystkie suche składniki wkładamy do miski i mieszamy. Jajka mieszamy i dodajemy do suchych składników. Dodajemy dodatki. Jeżeli masa jest zbyt sucha dodajemy mleko. Mieszamy wszystko łyżką. Masa powinna być gęsta ale łatwo odchodzić od łyżki. Piekarnik nastawiamy na 180C i pieczemy na papierze do pieczenia około 15-20 minut, aż ciasteczka będą rumiane. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/wpływem chwili, natchniona dopiero co zakupionymi migdałami stworzyłam POTWORA...Ciasteczkowego Potwora :) Ciasto nie zawiera mąki dlatego nie rośnie wysokie. Jest mocno czekoladowe, słodkie i urocze dzięki dekoracji. Ciasteczka "sklepowe" można pominąć lub dodać swoje ulubione np. owsiane. Cieszmy się naszym dniem przy kawałku pysznego ciasta. (Lekko koślawe, wybaczcie, to mój pierwszy raz!) Składniki: 200g zmielonych płatków migdałowych 80g cukru(...)Mleczko kokosowe ubijamy z serkiem mascarpone i opcjonalnie ze słodzidłem. Odkładamy część masy do mniejszej miseczki - na oczy i usta. Do większej części dodajemy barwnik niebieski i ubijamy. Do szprycy nakładamy masę i robimy "włosy". Z białej części robimy białą część oczu. Do resztki białej dodajemy czarny barwnik i kończymy oczy oraz robimy potworowi usta. Dekorujemy jednym większym ciasteczkiem
Czarnawisienkasłodyczą lukrecji i ostrością imbiru. Yogi Tea Detox with Lemon to herbatka odmładzająca, świeża, wyzwalająca. Suszonych połówkach kokosa – doskonałe do lekkich zup (w szczególności na bazie mleczka kokosowego), jak również do smoothie czy deserów. Polecam Wam podać w nich domowe lody (np. z tego przepisu). Takie połówki kokosa to też doskonała ozdoba i atrakcja dla gości Mieszanka przypraw Cajun(...)drobno zmielonych ziaren ryżu. Idealna do placuszków, ciast, ciasteczek, zagęszczania sosów. A teraz… zapraszam Was na przepis Składniki: (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) 4 pełne łyżki mąki ryżowej 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym z pokruszoną laską wanilii 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia do podania: cukier puder, listki świeżej mięty
Słodkie okruszki