wzięłam i upiekłam ciasteczka ryżowe, które miały być zrobione chyba w lipcu. Te moje płatki czekały i nabierały mocy. W końcu doczekały się na swą kolej. Te ciastka są cudowne w smaku, delikatne, rozpływające się , a jednocześnie lekko chrupiące. Czysta rozkosz dla podniebienia. Składniki: 400 gram płatków ryżowych 3 jajka 1 szklanka cukru 80 gram wiórek kokosowych (małe opakowanie(...)ponownie miksuję. Łyżeczką do herbaty nabieram niewielkie porcje ciasta i i mokrymi rękoma formuję kuleczki. W środku każdej z nich robię wgłębienie. Blachę smaruję tłuszczem i układam ciasteczka. W środek każdego nakładam odrobinę dżemu i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 15 min. Wyjmuję, czekam chwilę by lekko przestygły i układam na talerzu. www.comfortfood.pl
Ciasteczkowy PotwórSzybkie ciasteczka na jesienne chłody. Ciasteczka są jednomiskowe oraz nie potrzebujemy do nich miksera. Pyszne, chrupiące mogą być z orzechami, wiórkami kokosa, otrębami, migdałami, żurawiną, rodzynkami, suszonymi śliwkami. Potrzebujemy: 2 szkl. płatków owsianych 1,5 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. cukru 2 łyżki otrębów 1 łyżka mielonego ostropestu 2 jajka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki(...)pestki słonecznika, wiórki kokosowe. Wszystkie suche składniki wkładamy do miski i mieszamy. Jajka mieszamy i dodajemy do suchych składników. Dodajemy dodatki. Jeżeli masa jest zbyt sucha dodajemy mleko. Mieszamy wszystko łyżką. Masa powinna być gęsta ale łatwo odchodzić od łyżki. Piekarnik nastawiamy na 180C i pieczemy na papierze do pieczenia około 15-20 minut, aż ciasteczka będą rumiane. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/wpływem chwili, natchniona dopiero co zakupionymi migdałami stworzyłam POTWORA...Ciasteczkowego Potwora :) Ciasto nie zawiera mąki dlatego nie rośnie wysokie. Jest mocno czekoladowe, słodkie i urocze dzięki dekoracji. Ciasteczka "sklepowe" można pominąć lub dodać swoje ulubione np. owsiane. Cieszmy się naszym dniem przy kawałku pysznego ciasta. (Lekko koślawe, wybaczcie, to mój pierwszy raz!) Składniki: 200g zmielonych płatków migdałowych 80g cukru(...)Mleczko kokosowe ubijamy z serkiem mascarpone i opcjonalnie ze słodzidłem. Odkładamy część masy do mniejszej miseczki - na oczy i usta. Do większej części dodajemy barwnik niebieski i ubijamy. Do szprycy nakładamy masę i robimy "włosy". Z białej części robimy białą część oczu. Do resztki białej dodajemy czarny barwnik i kończymy oczy oraz robimy potworowi usta. Dekorujemy jednym większym ciasteczkiem
Czarnawisienkasłodyczą lukrecji i ostrością imbiru. Yogi Tea Detox with Lemon to herbatka odmładzająca, świeża, wyzwalająca. Suszonych połówkach kokosa – doskonałe do lekkich zup (w szczególności na bazie mleczka kokosowego), jak również do smoothie czy deserów. Polecam Wam podać w nich domowe lody (np. z tego przepisu). Takie połówki kokosa to też doskonała ozdoba i atrakcja dla gości Mieszanka przypraw Cajun(...)drobno zmielonych ziaren ryżu. Idealna do placuszków, ciast, ciasteczek, zagęszczania sosów. A teraz… zapraszam Was na przepis Składniki: (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) 4 pełne łyżki mąki ryżowej 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym z pokruszoną laską wanilii 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia do podania: cukier puder, listki świeżej mięty
Słodkie okruszkipuszka schłodzonego mleczka kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 5-6 łyżeczek żelatyny Wykonanie: Dynię obieramy ze skórki, wydrążamy środek, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy małą ilość wody, wrzucamy pokrojoną dynię, dodajemy zwykły cukier i dusimy na małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko(...)kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 2-3 łyżki puree dyniowego z większej części, mieszamy i wszystko z powrotem przelewamy do większej części puree. Mieszamy. Następnie dodajemy stopniowo śmietankę kokosową (tylko stałą część mleczka kokosowego) i dokładnie mieszamy. Śmietankę kremówkę ubijamy mikserem z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy powoli masę dyniowo-kokosową i mieszamy delikatnie łyżką. Gotową
Kuchnia MagdaLenyrozpuści dobrze wymieszać, żeby nie było żadnych grudek. Zdjąć z gazu. Dolać pozostałe mleko kokosowe. Całość przelać do syfonu i wstawić do lodówki. Dobrze schłodzić. Schłodzony syfon nabić nabojem. Dobrze wstrząsnąć i dozować bitą śmietanę na wierzchu dyniowej latte. Posypać przyprawą do piernika lub pokruszonymi ciasteczkami korznnymi (niskowęglowodanowymi). Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez bitej śmietany): Wartość energetyczna
Modern Cave Girlszaleństwa kruchą strukturą. Do zachwytu aromatem, który unosi się po wypieczeniu ciasteczek. To prawie tak jak gdybyście poznali Martę. Ona jest jak te ciastka. Składniki (na 12 ciastek): 1 i ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki mąki pełnoziarnistej 1/3 szklanki ksylitolu 100 g oleju kokosowego Płaska łyżeczka proszku do pieczenia Kilka łyżek mleka roślinnego Płaska łyżeczka cynamonu Szczypta soli
Mango Papajasię ciastkami, patrząc w zachlapane okno, czekaliśmy na pierwsze oznaki nadchodzącej jesieni. SKŁADNIKI NA CIASTECZKA: 1 szklanka mąki 1/2 szklanka płatków owsianych (blenduję je na proszek) 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 1/2 kostki masła w temp, pokojowej 3 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki cukru kokosowego ( zwykłego, lub innego słodzidła) 1 duże jajo 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii opcjonalnie
Upiecz sobie babeczkędość pracochłonne - włożona praca jest warta efektów. Z jednej porcji przygotowałam 30 ciasteczek (blacha 24 na 24 cm). Jedno ciastko to: 31,4 kcal w tym: W: 2,2 g; B: 1,46 g; T: 1,73 g. Składniki Biszkopt - 40 g mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 g cukru/słodzika Nadzienie
Health-Fit-Lifebatony czy ciasteczka zawierająće tonę cukru, można w 30 minut przyrządzić pyszne i zdorwe ciasteczka, które zaspokoją chęć na słodkości, nawet u tych dbających o linię :) Można do nich wrzucić wszystko na co mamy ochotę, ja zdecydowałam sie na morele, śliwki, rodzynki, orzechy włoskie, wiórki kokosowe i jabłko. Ale już mam pomysły na kolejne smaki :) SKŁADNIKI (ok. 20 sztuk
DefinicjaSmakuPrzepis wzięłam z książki Elinor Klivans pt. "Ciasteczka", z moimi zmianami. Oryginalny przepis zawierał winian potasu, a że nie miałam i trudno go dostać, użyłam soku z cytryny. KOKOSANKI MIGDAŁOWE. Składniki na około 40 sztuk: 420 g wiórków kokosowych 1 szklanka (250 ml) słodzonego mleka zagęszczonego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka
Zakątek rozkoszy kulinarnychsię dość często w sezonie letnim, ale jakoś nie było okazji powtórzyć zdjęć. Ciasteczka z czereśniami SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 150 g masła 3/4 szklanki cukru szczypta soli czereśnie wiórki kokosowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Na początku mieszamy ze sobą wszystkie składniki suche, czyli mąkę, proszek
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipyszne. Robi się je w mgnieniu oka. Zawierają składniki, które każdy ma w swojej kuchni. Czy to nie brzmi jak ciasteczka idealne? Do tego świetnie sprawdzają się w roli prezentu. Wystarczy zawiązać wokół nich kokardkę, a będą wyglądać bardzo efektywnie. A do tego smakują każdemu! Goryczkę kawy idealnie przełamuje ich słodkość, a kryształki cukru nadają chrupkości. Można dowolnie je modyfikować(...)kokosowego 1/3 szklanki esencji z zaparzonej kawy 1/2 szklanki cukru trzcinowego szczypta soli Wykonanie: 1. Zalewamy gorącą wodą dwie łyżeczki kawy parzonej do wysokości około 1/3 kubka. 2. Mąki przesiewamy do miski, dodajemy cukier, sodę oraz sól, dokładnie wszystko mieszamy. 3. Dodajemy olej, mieszając wszystko dokładnie. Identycznie postępujemy z kawą. 4. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ciasteczka przez
Pland based fille