składniki na spód ciasta: 100 g daktyli suszonych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao 50 g orzechów np. włoskich, drobno posiekanych gorąca woda do namoczenia
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g daktyli suszonych 50 g orzechów włoskich 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Domowy Smak JedzeniaCześć! Jestem uzależniona od granoli. Wykorzystuję ją na śniadanie jak i do deserów. Dziś mam dla Ciebie pyszną granolę migdałowo – kokosową. Musisz ją zrobić! Zrobienie
Moja pasja smaku(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na muffiny: 120 g mąki orkiszowej 120 g cukru pudru 70 g wiórków kokosowych 150 g masła, miękkiego 3 jajka 2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaW ogródku mojej Babci pojawiły się już pierwsze maliny, coraz łatwiej można też dostać ładne owoce w moim ulubionym warzywniaku. Korzystając więc z okazji mam dla
Ciastkozercyupieczenia domowych ciasteczek owsianych wraz z dodatkiem zmiksowanych orzechów, nasion słonecznika i gorzkiego kakao. Warto dodać, że do ich przygotowania nie będziecie potrzebować: zwykłej mąki, jajek czy cukru :) Ciasteczka od razu po upieczeniu są miękkie, ale po wystudzeniu mają chrupiące brzegi i lekko miękki środek. Ponadto są bardzo sycące. Szczerze polecam! Składniki na porcje dla 4-6 osób: 2 szklanki(...)owsianych (220 g) 1/2 szklanki orzechów włoskich (50 g) 1/2 szklanki orzechów laskowych (70 g) 1/2 szklanki nasion słonecznika (80 g) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka oleju kokosowego 4-5 łyżek miodu, np. rzepakowego około 1/2 szklanki wody Płatki owsiane przesypać do blendera i zmiksować na w miarę drobny pył (tzw. mąkę). Orzechy i słonecznik również zmiksować (mogą
UgotowaćWitajcie, dzisiaj przed Wami żytnie ciasteczka z powidłami śliwkowymi polane czekoladą. Idealne do po południowej herbaty lub kawy. Są lekkie i aromatyczne dzięki mące żytniej. Do tego bez białego cukru i utwardzanych tłuszczy:) Składniki: - 250 gram mąki żytniej - 2 jajka - 20 gram cukru kokosowego - 40 gram oleju kokosowego - 1 łyżka jogurtu - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie - powidła śliwkowe
Health-Fit-Lifechyba dostanie się najpierw do kremu, a później zjedzenie ciasteczek. Składniki na ciastka: (5-6szt w zależności jakie grube) szklanka orzechów pecan szklanka orzechów nerkowca lub orzechów laskowych szklanka daktyli ⅓ szklanki miodu szczypta soli Składniki na nadzienie: 160 gram orzechów nerkowca (namoczonych) 5-6 łyżek oleju kokosowego 1 łyżka miodu 3 łyżki mleka kokosowego (gęstego z góry puszki) Przygotowanie
PaleoLifediecie bezglutenowej, czy ludzi prowadzących aktywny tryb życia. Wracając do ciasteczek... Są na prawdę pyszne - kruche (nie twarde!) i cudownie pachną (dzięki melasie). (9 sztuk) 90g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1,5 łyżki karobu w proszku (proszek z chleba świętojańskiego) 30g masła 30g oleju kokosowego (waga w stałej postaci) - 5 łyżek po rozpuszczeniu 3 łyżki melasy
Di gotujeDieta i figura czy przyjemność? Z tymi ciasteczkami nie będziecie mieć takiego problemu. Są smaczne, kruche (następnego dnia przypominają biszkopty), bezglutenowe , no i bezpieczne dla figury, więc myślę, że powinny Wam się spodobać moje drogie panie. CIASTKA KOKOSOWO MIGDAŁOWE (gluten free) Składniki: 1 szklanka mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki migdałowej 2 łyżki płatków migdałowych skórka otarta
Bon appetit mon amiesię najbardziej podobało. Top 7 lipca - najpopularniejsze przepisy: 7. Ciasteczka słonecznikowo-żurawinowe 6. Domowe pierogi jagodowe 5. Letni poranek, czyli pyszny i zdrowy deser wieloowocowy 4. Delikatne i kremowe lody malinowe - bez maszynki, bez jajek A teraz czas na podium: 3. Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 2. Trójwarstwowy deser kawowo-bananowy 1. Mleczne ciasto z brzoskwiniami
Słodkie okruszkidodajemy żółtka i nadal miksujemy. Przesiewamy obydwie mąki ( kokosowa i pszenna) oraz proszek do pieczenia ,dodajemy do masy " maślanej". Nadal miksujemy koło 15 minut. Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto. Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy, a potem przecinamy nożem. Wychodzą proste fajne ciasteczka. Pieczemy je koło 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu
Różowa kuchniaJuż jakiś czas temu chodziły za mną ciasteczka, przypominające smak mojego dzieciństwa. A mowa tu o kokosankach! Wyszły idealne, takie jakie chciałam. Nie za słodkie, bardzo kokosowe, bo robiłam je na oleju kokosowym, no a na dodatek mało kaloryczne, bo na ksylitolu. Podaję wam przepis na jedną porcję, jednak ja upiekłam z dwóch. Przepis jest zarówno bardzo łatwy
Smaczne Zdrowełyżki siemienia lnianego 1/2 szklanki otrębów prażonych (gryczanych lub pszennych lub żytnich lub innych) 1/2 szklanki płatków owsianych 5 pokrojonych w dużą kostkę daktyli suszonych 40 gr wiórków kokosowych opcjonalnie 2-3 łyżki cukru brązowego lub stewii lub cukru brzozowego (ja nie dodawałam). Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, przeciąć na 4 kawałki, włożyć do malaksera, dodać oliwę, jajko, daktyle, wiórki(...)już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić
moj przepis natowarzyszą kawie od kilkudziesięciu lat. Nie ma w Polsce osoby, która kokosanek nie próbowała. Chyba, że ktoś jest uczulony na wiórki kokosowe, wtedy jest usprawiedliwiony. Do przygotowania tych pyszności potrzebnych jest pięć zupełnie podstawowych składników, które każdy znajdzie w domu. Jeżeli w domu zabraknie to wizyta(...)ponieważ żółtka zużyliśmy do jakiegoś innego dania. Czas przygotowania to jakieś 15 minut plus 25 minut pieczenia i w 40 minut mamy całą blachę cudownych ciasteczek. W kokosankach uwielbiam ich strukturę to, że są delikatnie chrupiące z zewnątrz i miękkie, lekko ciągnąc w środku. W smaku słodkie
kuron.com.plPyyycha! Uwielbiam korzenne ciasteczka. Te są oczywiście trochę inne niż zwykłe, z racji moich dietetycznych ograniczeń. Pierwszy raz piekłam ciastka z dodatkiem mąki sojowej. Trochę się bałam, że będzie ją czuć po upieczeniu, bo podczas wyrabiania ciasto miało dość specyficzny zapach. Na szczęście nie czuć nic a nic:) A jak pachniało kokosami, gdy się piekły! Mniam! Składniki: 190 g kaszy(...)mąki sojowej 65 g ziaren lnu zmielonych na mąkę około 100 g mąki gryczanej sok z połowy pomarańczy - u mniej wyszło 1/4 szklanki 70 g tłuszczu - ja użyłam olej kokosowy - nadaje cudowny aromat melasa lub miód 150 g 4 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonego anyżu 1 łyżeczka kardamonu 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka kakao Przygotowanie: Najpierw
pyszne zdrowościciasteczka kruche, bo tak jak pisałam Wam wcześniej, można cuda wianki robić z tym przepisem. przepis podstawowy na 40 sztuk: 350 g mąki pszennej, ale nawet 200 g z tego może to być inna mąka np. pełnoziarnista orkiszowa jak to było u mnie 1 dojrzały banan łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g miękkiego oleju kokosowego lub innego roślinnego(...)wcisnęłam cukier różany, ale W możecie po prostu je posypać i lekko wcisnąć w ciasto. Ciasto rośnie podczas pieczenia, więc cukier lekko „wtopi” się w masę. Piecz ciasteczka w temp. 170-180 C 12-15 minut. Smacznego! ps. Tak, tak, aromaty róży jest wyczuwalny Artykuł Wegańskie różane ciasteczka pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf