szybkie w wykonaniu, smaczne a do tego zdrowe, kruche ciasteczka orzechowe. Dla mnie strzał w dziesiątkę :D przepis znalazłam na istagramie na be_fit_with_ania_and_michal Składniki: 2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki miodu 3 łyżki mąki ryżowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 30g wiórków kokosowych 30g posiekanych orzechów ziemnych 50g posiekanych daktyli suszonych Wykonanie
Słodkie zapomnieniedopełnieniem słodkiego popołudnia. Lubię takie proste przepisy na nieco większe ciasteczka, chwila mieszania, ciasto uniwersalne. Do gotowego ciasta możemy dodać kakao – jak w tym przepisie, wyjdą muffinki czekoladowe, ale nie tylko. Wspaniale smakują w wersji cytrusowej, wystarczy dodać tartą skórkę z cytryn lub pomarańczy, zapach migdałowy, wiórki kokosowe lub mak do ciasta, a będzie inaczej. Za każdym razem
Zasmakuj Kuchnibiałka 100 g cukru Przygotowanie: Masło roztapiamy w garnku. Dodajemy wiórki kokosowe, zdejmujemy z ognia, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier dalej ubijając. Ubite białka mieszamy łyżką z zimnym kokosem. Wykładamy łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy między ciasteczkami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, jedną blachę po drugiej
Życie zaczyna się w kuchnibezglutenowe, suszoną żurawinę i to co dzieciaki uwielbiają czekoladę na gorąco. Ciasteczka są dwuwarstwowe, dość spore, i bardzo smaczne. Dzięki zastosowaniu mąk bez glutenu nabrały jeszcze dodatkowej kruchości. Polecam szczerze! Sama radocha ;-))) SKŁADNIKI: - 250 g masła z lodwóki (jeśli chcesz by były bez laktozy użyj 220 g oleju kokosowego) - 400 g mąki kukurydzianej - 150 g mąki owsianej - 2 jajka
SMYKWKUCHNIbiałka szczypta soli 1 szklanka cukru 300 g wiórków kokosowych wykonanie: Wł ączam piekarnik i nagrzewam do 160 stopni. Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dosypuję cukier, cały czas miksując. Na koniec wsypuję wiórki i dokładnie mieszam. Na blaszce wyłożonej papierem układam ły żeczką ciasteczka w kształcie stożków. Piekę około 20 minut w temperaturze 160 stopni
babka w formieZrobienie tych ciasteczek jest bardzo proste i szybkie, a znikają jeszcze ciepłe :) Składniki: 1 opakowanie kleiku ryżowego 1szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g margaryny lub masła 3 jajka 4 łyżki wiórek kokosowych marmolada Margaryne lub masło zmiksować z jajkami na jednolitą masę. Dodać cukier puder, mąkę, a następnie resztę składników i dalej
kuchnia doskiciasteczek: 3 szkl. górskich płatków owsianych ½ szkl. migdałów 1 dojrzały banan 1 szkl. pasty daktylowej lub 1/3 szkl. syropu kolonowego (lub innego płynnego słodziła) 1 łyżka ekstraktu waniliowego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez dodatku związków glinu ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. rodzynek (można zastąpić żurawiną bądź posiekaną gorzką czekoladą lub orzechami) 1/3 szkl. mleka roślinnego (ja użyłam kokosowego(...)płatków oraz rodzynki, wmieszaj je dokładnie w ciasto. Jeżeli całość wydaje Ci się zbyt gęsta, dolej przygotowaną ilość mleka roślinnego. Za pomocą łyżki uformuj na blasze maleńkie i zgrabne ciasteczka, wstaw do piekarnika i piecz ok. 10 min, do momentu, aż ładnie zbrązowieją. Moim zdaniem najlepiej smakują na ciepło, ale kiedy już wystygną, też są doskonałe: lekkie i puszyste
Roślinna - blog wegańskicukru 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć lub użyć tradycyjnej) Wierzch: 300 g dżemu ananasowego 1 płaska łyżeczka żelatyny fix 5-6 plastrów ananasa z puszki (opcjonalnie) Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Tortownice o średnicy(...)mniejszą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń, aromat i cukier. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się
Mania Gotowaniaskładniki na spód ciasta: 100 g daktyli suszonych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao 50 g orzechów np. włoskich, drobno posiekanych gorąca woda do namoczenia
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g daktyli suszonych 50 g orzechów włoskich 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Domowy Smak JedzeniaCześć! Jestem uzależniona od granoli. Wykorzystuję ją na śniadanie jak i do deserów. Dziś mam dla Ciebie pyszną granolę migdałowo – kokosową. Musisz ją zrobić! Zrobienie
Moja pasja smaku(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na muffiny: 120 g mąki orkiszowej 120 g cukru pudru 70 g wiórków kokosowych 150 g masła, miękkiego 3 jajka 2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaW ogródku mojej Babci pojawiły się już pierwsze maliny, coraz łatwiej można też dostać ładne owoce w moim ulubionym warzywniaku. Korzystając więc z okazji mam dla
Ciastkozercyupieczenia domowych ciasteczek owsianych wraz z dodatkiem zmiksowanych orzechów, nasion słonecznika i gorzkiego kakao. Warto dodać, że do ich przygotowania nie będziecie potrzebować: zwykłej mąki, jajek czy cukru :) Ciasteczka od razu po upieczeniu są miękkie, ale po wystudzeniu mają chrupiące brzegi i lekko miękki środek. Ponadto są bardzo sycące. Szczerze polecam! Składniki na porcje dla 4-6 osób: 2 szklanki(...)owsianych (220 g) 1/2 szklanki orzechów włoskich (50 g) 1/2 szklanki orzechów laskowych (70 g) 1/2 szklanki nasion słonecznika (80 g) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka oleju kokosowego 4-5 łyżek miodu, np. rzepakowego około 1/2 szklanki wody Płatki owsiane przesypać do blendera i zmiksować na w miarę drobny pył (tzw. mąkę). Orzechy i słonecznik również zmiksować (mogą
UgotowaćWitajcie, dzisiaj przed Wami żytnie ciasteczka z powidłami śliwkowymi polane czekoladą. Idealne do po południowej herbaty lub kawy. Są lekkie i aromatyczne dzięki mące żytniej. Do tego bez białego cukru i utwardzanych tłuszczy:) Składniki: - 250 gram mąki żytniej - 2 jajka - 20 gram cukru kokosowego - 40 gram oleju kokosowego - 1 łyżka jogurtu - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie - powidła śliwkowe
Health-Fit-Lifechyba dostanie się najpierw do kremu, a później zjedzenie ciasteczek. Składniki na ciastka: (5-6szt w zależności jakie grube) szklanka orzechów pecan szklanka orzechów nerkowca lub orzechów laskowych szklanka daktyli ⅓ szklanki miodu szczypta soli Składniki na nadzienie: 160 gram orzechów nerkowca (namoczonych) 5-6 łyżek oleju kokosowego 1 łyżka miodu 3 łyżki mleka kokosowego (gęstego z góry puszki) Przygotowanie
PaleoLifediecie bezglutenowej, czy ludzi prowadzących aktywny tryb życia. Wracając do ciasteczek... Są na prawdę pyszne - kruche (nie twarde!) i cudownie pachną (dzięki melasie). (9 sztuk) 90g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1,5 łyżki karobu w proszku (proszek z chleba świętojańskiego) 30g masła 30g oleju kokosowego (waga w stałej postaci) - 5 łyżek po rozpuszczeniu 3 łyżki melasy
Di gotujeDieta i figura czy przyjemność? Z tymi ciasteczkami nie będziecie mieć takiego problemu. Są smaczne, kruche (następnego dnia przypominają biszkopty), bezglutenowe , no i bezpieczne dla figury, więc myślę, że powinny Wam się spodobać moje drogie panie. CIASTKA KOKOSOWO MIGDAŁOWE (gluten free) Składniki: 1 szklanka mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki migdałowej 2 łyżki płatków migdałowych skórka otarta
Bon appetit mon amiesię najbardziej podobało. Top 7 lipca - najpopularniejsze przepisy: 7. Ciasteczka słonecznikowo-żurawinowe 6. Domowe pierogi jagodowe 5. Letni poranek, czyli pyszny i zdrowy deser wieloowocowy 4. Delikatne i kremowe lody malinowe - bez maszynki, bez jajek A teraz czas na podium: 3. Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 2. Trójwarstwowy deser kawowo-bananowy 1. Mleczne ciasto z brzoskwiniami
Słodkie okruszkidodajemy żółtka i nadal miksujemy. Przesiewamy obydwie mąki ( kokosowa i pszenna) oraz proszek do pieczenia ,dodajemy do masy " maślanej". Nadal miksujemy koło 15 minut. Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto. Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy, a potem przecinamy nożem. Wychodzą proste fajne ciasteczka. Pieczemy je koło 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu
Różowa kuchnia