mojprzepisna.pl | Owsiane ciasteczka z dżemem z aronii Ciasteczka, które podbiły serca mam podczas warsztatów chustonoszenia, prowadzonych przez Kasię Smardzewską w ramach spotkań Klubu Wesoła Rodzina . Składniki na 10 ciastek o średnicy około 7 cm i grubości około 1 cm. 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka otrębów 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka dżemu z aronii lub innego gęstego kwaskowatego(...)kulkę, spłaszczyć na grubość około 1 cm. Ułożyć na blaszce w niewielkich odstępach od siebie. Piec w nagrzanym piekarniku na środkowej-niższej półce przez 25 min. Smacznego! Owsiane ciasteczka z dżemem aronii Owsiane ciasteczka z dżemem aronii
moj przepis namelasę z karobu (chociaż polecam melasę z morwy białej, jest łagodniejsza w smaku i będzie lepiej pasować) i dodałam trochę mąki kasztanowej. Wyszły z tego kruche, cienkie i aromatyczne ciasteczka. Idealne dla wegan, chociaż myślę, że zasmakują każdemu. Ciasto dość trudne do pracy, bo mocno się kruszy i trzeba uważać przy przenoszeniu wykrojonych ciastek na blaszkę, ale po upieczeniu trzymają(...)może w grudniu ;)). Wegańskie pierniczki bezglutenowe z melasą (bez cukru) 110 g mąki gryczanej 100 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 55 g mąki kasztanowej 60 g oleju kokosowego 6 łyżek melasy z karobu lub morwy białej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki słonecznika łuskanego 2 łyżeczki siemienia lnianego Olej roztopić i lekko
Fitkotmogą go spożywać diabetycy i osoby na diecie niskokalorycznej. To kto się skusi na zdrowe ciasteczko? (około 15 sztuk) 2 szklanki amarantusa ekspandowanego (poppingu; użyłam z miodem) 2 łyżki syropu z agawy (ew. miodu) 1 jajko (ew. banan) Dodatkowo: 1/2 szklanki wiórek kokosowych Jajko dokładnie roztrzepać lub rozmieszać za pomocą miksera. (Używając banana - należy go uprzednio rozdrobnić na jednolitą(...)papkę".) Dodać jajko, amarantus, wiórki kokosowe i syrop z agawy. Całość dokładnie połączyć (najlepiej dłonią). Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja ciasto delikatnie rozwałkowałam i wykrawałam z niego okrągłe ciasteczka.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Amarantuski powinny być
Di gotujeczekolady - chyba domyślacie się dlaczego:-). Przepis z minimalnymi modyfikacjami pochodzi z bloga mojewypieki. Składniki na ok 30 szt. ciasteczek: 120 g masła 2/3 szklanki cukru 1 duże jajko szczypta soli 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki syropu kokosowego lub waniliowego 100 g pokrojonej w kostkę mlecznej(...)wiórki kokosowe i miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodajemy czekoladę, dokładnie mieszamy i ciasto mamy gotowe. Z ciasta lepimy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Następnie wykładamy je w nie wielkiej odległości od siebie, na blachę do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 C ok 15 min. do ładnego zrumienienia. Po czym ciasteczka studzimy
IMPRESJA SMAKUchęć na więcej, czyli nie napędzają apetytu tak jak ciasteczka ze sklepu. Składniki: (na około 40 sztuk ciasteczek) suche: 3 szklanki musli owocowych (np. tropikalne dostępne TUTAJ ) 1/2 szklanki cukru ( u mnie trzcinowy) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki rodzynek 1 łyżeczka sody mokre: 1/2 kostki masła lub 4 -5 łyżek oleju kokosowego 3 łyżki
Kuchcik gotujeWszyscy znają marchewkowe ciasto. My dziś postanowiliśmy przedstawić Wam bardzo dobre ciasteczka marchewkowe, które są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować razem z dzieckiem w wolnym czasie. Składniki: 7 małych marchewek 35 g wiórków kokosowych 75 g miodu 70 g mąki 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
cookplBardzo lubię kokos, więc dziś upiekłam pyszne ciastka z wiórkami kokosowymi i cukrem kokosowym. Smakują obłędnie, są kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Podczas pieczenia
Zrób to smacznieDziś coś dla fanów kokosu – puszyste babeczki z kokosowymi wiórkami, podane z kremem śmietankowo kokosowym. Składniki: babeczki - 100 g białej czekolady - 120 g masła
Zainspirowana w kuchniDziś coś dla fanów kokosu - puszyste babeczki z wiórkami i mlekiem kokosowym podane z kremem śmietankowo kokosowym (też z mleka kokosowego - nic się nie zmarnuje :) ). Pierwszą
CiastkozercyDziś zapraszam na pyszny sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i
Kuchnia z widokiem na ogródzrobienia o każdej porze roku i możecie nim zadziwić niejednego gościa. Panna cottę z mleka kokosowego i dżemu truskawkowego można przygotować dzień wcześniej i trzymać przez noc w lodówce, "kawior" z soku pomarańczowego i agaru również. Następnego dnia wystarczy upiec szybkie bezglutenowe ciasteczka z miodem i masłem, gdy przestygną układamy na nich panna cottę, obsypujemy ją pyłkiem pszczelim(...)pomarańczowej pół łyżeczki agaru pół szklanki mocno schłodzonego oleju (do zrobienia kawioru) 2 łyżeczki pyłku pszczelego Wykonanie: Żelatynę zalewam na kwadrans odrobiną zimnej wody (2-3 łyżki). Mleko kokosowe zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy dżem truskawkowy, dokładnie mieszamy, przecedzamy przez gęste sitko (jeśli wybierzecie dżem Łowicz ekstra gładki, możecie pominąć przecedzanie). Dodajemy żelatynę i starannie ją rozpuszczamy. Wylewamy masę
Quinoa Raz!prostu uformować w dłoniach i lekko rozpłaszczyć na blaszce – będą na pewno tak samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy
Ciastkozercyszklanki kakao (około 40g) Masło pokroić, a czekoladę drobno posiekać i następnie razem połączyć w kąpieli wodnej na jednolitą konsystencję. W osobnej misce wymieszać roztrzepane jajka, cukier, wiórki kokosowe oraz esencję waniliową. W kolejnym naczyniu należy połączyć mąkę pszenną z kakao. Roztopioną czekoladę wymieszać z masą jajeczną oraz po połączeniu się składników z mieszanką mąki z kakao. Ciasto przełożyć(...)zabrudzić. Za długo pieczone ciasto będzie zbyt wysuszone.) Przepis pochodzi z książki "Muffiny, brownie i ciasteczka" , którą można nabyć na stronie księgarni Gandalf . W oryginale podana była większa forma (20 x 30) oraz odrobinę inaczej przeliczono składniki (cukier 300g - u mnie 330, wiórki kokosowe 75g - u mnie 45, kakao 50g - u mnie 40g), ale myślę, że te różnice nieznacznie
Di gotujePiękna jesień tego lata prawda? Męczy mnie już ta szaruga za oknem, demotywuje do jakiegokolwiek działania. Człowiek czuje się ospały, bez siły i wzmaga to jego
Be Fit Be Strongbędzie lepszy prezent niż taki, który można kupić w sklepie Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce przepis na 18 ciasteczek Składniki: 250 g mąki jaglanej 50 g mąki migdałowej 50 g mąki ryżowej żółtko 50 g dowolnego słodziwa 3 łyżki śmietany kokosowej pół łyżeczki esencji waniliowej 80 g masła klarowanego Sposób wykonania: Do miski przesiej mąkę mąkę jaglaną, ryżową i migdałową, następnie dodaj(...)folią i włóż do lodówki na ok. godzinę. Następnie z ciasta formuj niewielkie kulki, każdą z nich rozwałkuj i formuj półksiężyce. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Potem, po upieczeniu i wystygnięciu ciastka posyp cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce pochodzi z serwisu 365 dni dookoła
365 dni dookoła kuchni