zdrową wersję, a do przygotowania użyłam mąki kokosowej ( ze sklepu …. ). Mąka ta ma fajny, kokosowy posmak, a do tego jest bogata w błonnik – warto wprowadzić ją na stałe do swojego menu! Świetnie nadaje się do naleśników , pankejków , ciast , ciasteczek i innych wypieków, ale uwaga: pobiera dużo więcej płynów niż mąka pszenna! Tym razem postawiłam na kakaową wersję naleśników(...)niezwykle sycące, bardzo aromatyczne, a przede wszystkim dietetyczne i lekkie – trafiają na stałe do mojego menu z serii BE FIT! Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 3 szt ) NALEŚNIKI: * mąka kokosowa – 4 łyżki * duże jajko – 1 szt * napoj owsiany Alpro ( ew. mleko ) – 250 ml * kakao – 1 łyżeczka * olej kokosowy – 2 łyżki * proszek do pieczenia
Ostra na Słodkoukłada. Odrobina zdrowej słodyczy, aby wiosna zawitała na dobre, przede wszystkim dla mojej Mamy :) Wiosenne ciasteczka orkiszowe z budyniem i powidłami 220 g mąki orkiszowej razowej 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 60 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego premium Delecta z dodatkiem wanilii 2-3 łyżki mielonych orzechów włoskich 2 żółtka
FitKotbyły małe kleik ryżowy sypał się z szafki strumieniami Teraz by zrobić te ciasteczka musiałam kupić go specjalnie. Składniki: 1 opakowanie kleiku ryżowego (około 160 g) 1 kostka miękkiego masła (200 g) 1 niepełna szklanka cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wiórków kokosowych dżem (u mnie dżem porzeczkowy) lub kandyzowane owoce Wszystkie składniki mieszamy rękami
MojaQchnia.plUwielbiam smak i zapach kokosa, teraz zbliżają się Święta Wielkanocne, więc postanowiłam wykorzystać ten smak i zapach w babce. Już kilka babek pojawiło się na blogu
dom-agi.plchemii. Gorąco zachęcam też do wypróbowania tego przepisu. Ciasteczka są naturalnie słodkie, bez trudu się je przygotowuje, a najprzyjemniej je. Polecam!!! ❤🍪🍪🍪❤ Składniki na 50 ciastek: 2 1/2 szklanki mąki z samopszy, 1/2 szklanki mąki gryczanej, 1/2 szklanki rodzynek, 1 garść płatków lub wiórek kokosowych (opcjonalnie), 2 łyżki masła kokosowego, 1 łyżka cynamonu, 150 ml wody. Wykonanie: Umieszczamy(...)mąkę, rodzynki, płatki kokosowe i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy masło kokosowe i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 10-15 minut. Następnie wyrabiamy ciasto. Ewentualnie dodajemy trochę więcej wody lub mąki dla lepszej zwartości. Gdy ciasto zacznie odchodzić od palców dłoni, to znak, że można formować ciasteczka. Mamy do wyboru dwie metody: ● odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczko
Jeść, by żyć w zdrowiuMiseczki z płatków kukurydzianych wypełnione pysznym, aromatycznym, kokosowym puddingiem z tapioki, pachnącym imbirem i trawa cytrynową. Idealny początek dnia lub… deser Dekoracja to również tapioka
Oryginalny smakPrzepisów na domową granolę znajdziecie mnóstwo, możecie dowolnie zmieniać poszczególne składniki lub dodawać swoje ulubione bakalie – zawsze jednak domowe mieszanki mają jedną wspólną cechę: są
CiastkozercyMocno czekoladowe, bardzo sycące ciasto z samych zdrowych składników. Czysta przyjemność bez wyrzutów sumienia : -) Bez jajek, laktozy, cukru, 100 % wegańskie, bezglutenowe i bardzo smaczne! Dodam jeszcze
maniapieczeniaPrzepyszne, domowe zdrowe batony bez dodatku białego cukru. Fit batony z płatków owsianych, masła orzechowego, daktyli, żurawiny i orzechów z mlekiem kokosowym, słodzone odrobiną syropu klonowego
Moja Delicjapełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem speculoos: 7 dag herbatników korzennych 4 dag mlecznej białej czekolady 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka prawdziwego miodu 50 ml mleka 2 łyżki oleju kokosowego –płynnego Dodatkowo ½ litra śmietany kremówki Domowe pierniczki do dekoracji Sposób przygotowania: Blaty bezowe: Białka jaj o temperaturze pokojowej ubić na gęstą puszystą masę, miksując wsypywać stopniowo partiami(...)cukier trzcinowy , podgrzać na wolniutkim ogniu aż całość się rozpuści i konsystencja będzie jednolita do gorącej masy wsypać zmielone ciasteczka dodać posiekaną na drobno białą czekoladę i wymieszać aż czekolada się rozpuści, na sam koniec wlać leciutko podgrzany olej kokosowy i wymieszać, odstawić do całkowitego wystudzenia. Masę można włożyć do lodówki. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na gęsty krem, dodać schłodzony
Wanilia i Kardamonwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Mała Cukierenka . Oprócz rodzynek - dodałam żurawinę i robiłam większe ciasteczka. Wyszły przepyszne i już podczas pieczenia - kusiły swoim cudownym oraz aromatycznym zapachem. Z wierzchu - chrupiące, a w środku delikatnie miękkie i mocno kokosowe. Jednym słowem - ciasteczkowa rewelacja! (około 16 sztuk większych lub 30 małych) 130g miękkiego masła/margaryny 160g cukru(...)jajka 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 250g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny 100g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100g pokruszonych płatków kukurydzianych Masło/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości. Mieszając - dodać jajka i aromat waniliowy. Wsypać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Masę krótko wymieszać
Di gotujewytrawne ciasteczka, chrupiące i zdrowe. Przepis podaję z zastosowaniem trzech różnych dodatków. Jak zrobić mąkę jaglaną? Przepis ten zawiera mąkę jaglaną. Jeśli jej nie macie, to nie ma dramatu :) Potrzebujecie tylko suchej kaszy jaglanej i młynka do kawy, ewentualnie innego młynka, który zmieli Wam kaszę na mąkę. W ten sam sposób możecie zrobić każdą dowolną mąkę: gryczaną, kokosową, ryżową... Składniki(...)Całość wymieszać łyżką Masę podzielić na trzy, równe części. Do jednej dodać goję, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej pestki słonecznika. Masy wymieszać ręką, żeby składniki się skleiły Nastawić piekarnik na 180 stopni Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i łyżką nakładać ciasteczka. Delikatnie je przyklepać Piec 40 minut Można zjadać ciepłe i zimne. Przechowywać w słoiku Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwytrawne ciasteczka, chrupiące i zdrowe. Przepis podaję z zastosowaniem trzech różnych dodatków. Jak zrobić mąkę jaglaną? Przepis ten zawiera mąkę jaglaną. Jeśli jej nie macie, to nie ma dramatu :) Potrzebujecie tylko suchej kaszy jaglanej i młynka do kawy, ewentualnie innego młynka, który zmieli Wam kaszę na mąkę. W ten sam sposób możecie zrobić każdą dowolną mąkę: gryczaną, kokosową, ryżową... Składniki(...)Całość wymieszać łyżką Masę podzielić na trzy, równe części. Do jednej dodać goję, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej pestki słonecznika. Masy wymieszać ręką, żeby składniki się skleiły Nastawić piekarnik na 180 stopni Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i łyżką nakładać ciasteczka. Delikatnie je przyklepać Piec 40 minut Można zjadać ciepłe i zimne. Przechowywać w słoiku Na zdrowie
Szczęśliwa kuchniaskładników wystąpiły tutaj banan jak i jabłko, oczywiście masło orzechowe jak i olej kokosowy. Całość to naprawdę pyszna eksplozja smaku. Cukier czy dodatek słodzika ominęliśmy dodając żurawinę jak i daktyle. Bardzo polecam jako przekąska, drugie śniadanie czy np przegryzka na wyprawie w góry. Jeśli wolicie ciasteczka, to z masy uformujcie łyżką ciastka. Z podanej ilości wychodzi 8 batoników. Drukuj Batony
Mieszam w Garnkuznajdują się w Waszych szafkach To co muszę Was nadal przekonywać? Upieczcie i dajcie znać, czy Wam smakowały Ciasteczka miodowe przepis na 18 ciastek 2 łyżki miodu (u mnie gryczany) 4 łyżki mleka łyżeczka sody oczyszczonej 100 g masła lub oleju kokosowego 75 g cukru kokosowego 250 g mąki pszennej Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia(...)powinno być gładkie i elastyczne. W razie potrzeby możesz dodać więcej mąki lub mleka. Z ciasta formuj niewielkie kuleczki, każdą z nich układaj na blasze, zachowując odstęp pomiędzy nimi. Ciasteczka lekko spłaszcz od góry. Piecz ok. 25 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia Smacznego Artykuł Ciasteczka miodowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni