Cześć! Jeśli macie ochotę na odrobię delikatnej słodyczy, to proponuję właśnie te ciasteczka. Są tak delikatne i kruche, że rozpływają się w ustach. Składniki: * 20 dkg masła * 30 dkg mąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce
Pieprzyć z Fantazjątutaj, albo na fanpagu, instagramie , mailem, albo gołębiem pocztowym… itp. No cóż, w kuchni się nie narobiłem, ale ciasteczka bezglutenowe z talerza znikły w parę sekund Przygotujcie podwójną porcję! Składniki: 1 ⅓ szklanki mąki migdałowej, ⅓ szklanki masła (może być też olej kokosowy), 2-4 łyżek miodu, szczypta soli. Dodatkowo dżem ! Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce, aż połączą się w jedną
PaleoLifetaka energetyzująca micha wypełniona po brzegi chrupiącymi płatkami, owocami, bakaliami i jogurtem naturalnym lub kefirem. … potem drugie śniadanie, np. w postaci koktajlu ( ten był bananowy z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym – pycha! ) … sycący obiad ( uuu , tu sobie lubię pofolgować :D ) oraz przekąski! Fajnie sięgnąć po chrupiące ciacha z bakaliami albo zdrowe batony! Nie tylko zaspokoją głód(...)łyżki * jajko – 1 szt * olej kokosowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Olej kokosowy dokładnie miksujemy z miodem, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, płatki żytnie Lubella, posiekane orzechy, jajko oraz mąkę. Wszystko razem dokładnie mieszamy, uważając , by nie zgnieść wszystkich składników. Formujemy okrągłe ciasteczka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika
Ostra na Słodkosuszonymi owocami. Kilka składników, trochę więcej jak pół godzinki i możemy się zajadać ;-) Ciasteczka same w sobie są wspaniałe, a dodatek białej czekolady tylko podkreśla ich wspaniały smak. Składniki: 500 gram płatków owsianych 100 gram ulubionych bakalii 30 gram wiórek kokosowych 300 ml wody 2 łyżka masła 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)mielimy. Do miski wsypujemy płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz rozdrobnione bakalie, a następnie wszystko razem mieszamy. Dodajemy miód i zalewamy gorącą wodą z rozpuszczonym masłem, "zagniatamy"ciasto. Wałkujemy delikatnie na grubość około 0,5 cm. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy ciasteczka, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym
Życie zaczyna się w kuchniDziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu babeczki na oleju kokosowym z wiśniową niespodzianką . Moje dzieci uwielbiają takie domowe słodkości, dlatego tak często je
Słodkie okruszkimasła orzechowego, a do tego z mąką orkiszową razową, więc jest zdrowo Od jakiegoś czasu używam do kruchych ciasteczek masła klarowanego zamiast zwykłego i chyba bardziej odpowiada mi smak i aromat właśnie teraz. Masło klarowane (ghee) można też zastąpić olejem kokosowym w formie stałej lub dodać zwykłe, jak do bardziej tradycyjnych ciastek. Podobają wam się te słodziaki? Ja od wczoraj
Fitkotmasła orzechowego, a do tego z mąką orkiszową razową, więc jest zdrowo Od jakiegoś czasu używam do kruchych ciasteczek masła klarowanego zamiast zwykłego i chyba bardziej odpowiada mi smak i aromat właśnie teraz. Masło klarowane (ghee) można też zastąpić olejem kokosowym w formie stałej lub dodać zwykłe, jak do bardziej tradycyjnych ciastek. Podobają wam się te słodziaki? Ja od wczoraj
Fitkotmigdałami i owocami goji. Same płatki zrobione są z mąki ryżowej i kukurydzianej, z dodatkiem mielonego lnu, oleju kokosowego, masła, jajka i kurkumy, a słodzone miodem i słodem ryżowym. Już sam kształt gwiazdek zachęca do chrupania, płatki bowiem smakują jak ciasteczka. Z jogurtem smakowały wybornie, ale obawiam się, że dość szybko znikną wyjadane po prostu z paczuszki:) Właśnie
Obiad gotowyoblewać czekoladą gdyż i tak są same w sobie bardzo smaczne :) Składniki na jedna dużą blaszkę ciasteczek: 120 gr mąki 50 gr płatków owsianych 100 gr masła 1 jajko 7-8 łyżek cukru ( u mnie pół na pół z kokosowym cukrem ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 i 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru 1. Masło z cukrem ucieramy na puch
Gotowanie...to proste !prędkością światła i z prędkością światła się je zjada, ponieważ są, podobnie jak ona, równie oszałamiające. Składniki na 12 ciasteczek: 120 g zwykłej pszennej mąki 1/3 łyżeczki proszku od pieczenia 30g kakao 100g cukru (u mnie kokosowy, ale może być dowolny) 100g wegańskiej margaryny (u mnie zawsze ALSAN-bio) 50g górskich płatków owsianych 1-2 łyżki roślinnego mleka(...)mleka). Na koniec, aby spotęgować czekoladowy akcent, wmieszaj w ciasto kawałki czekolady. Ciasto podziel na cztery części, a następnie każdą z nich na trzy tak, aby uzyskać 12 ciasteczek. Formuj je w płaskie dyski i układaj na blasze pozostawiając odstępy, ponieważ jeszcze urosną. Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut. Przed podaniem ciasteczka powinny całkowicie wystygnąć. W szczelnym
Roślinna - blog wegańskiciężką chorobą, a przejdę w 100 procentach na jego sposób odżywiania, to zwalczę wszystko! Wracając do ciasteczek... Składniki na 30 sztuk: 1 szklanka orzechów brazylijskich, 3/4 szklanki orzechów włoskich, 3/4 szklanki migdałów, 1/2 szklanki pulpy po zrobieniu mleka kokosowego, 1 szklanka pulpy po wyciśnięciu soku marchewkowego, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka wanilii w proszku
Jeść, by żyć w zdrowiuKrótko i na temat. Deser, po który każdy może sięgnąć, bo nie może się nie udać. Ciastka robi się szybko, fajnie się przechowuje i świetnie znoszą
zabawa smakiemmoreli, 1/3 szklanki suszonych śliwek, 1/3 szklanki mieszanki ulubionych orzechów, ¼ szklanki mąki, 2 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki miodu, 3 jajka. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy aż do uzyskania gęstej masy. Następnie z pomocą łyżki formujemy, na blasze wyłożonej papierem, niewielkie ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Ciasteczka są niezmiernie proste w przygotowaniu
Słodkie okruszkiszarlotkę? Dzisiaj z podobnej mikstury stworzyłam pyszne ciasteczka z czekoladą! Kruche, mięciutkie, rozpływają się w ustach! Bezglutenowe ciasteczka owsiane z czekoladą Bezglutenowe ciasteczka owsiane z czekoladą Składniki: 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 100 g masła 1/3 szklanki ksylitolu 1 jajko (s) 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 60 g czekolady gorzkiej min 70% kakao 2 łyżki
Mój pomysł naSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych garść słonecznika garść pestek dyni garść wiórków kokosowych garść rodzynek garść nasion chia 2 jajka 2 łyżki miodu 1. Składniki mieszamy. Formujemy ciasteczka i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasteczka możemy polać rozpuszczoną czekoladą. Mmm Pycha
Na moim talerzuSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych garść słonecznika garść pestek dyni garść wiórków kokosowych garść rodzynek garść nasion chia 2 jajka 2 łyżki miodu 1. Składniki mieszamy. Formujemy ciasteczka i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasteczka możemy polać rozpuszczoną czekoladą. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUprzygotowana bez dodatku cukru, a jedyną wykorzystaną mąką jest kokosowa. Spód tarty jest delikatnie kokosowy w smaku. Dziecinnie prosty w wykonaniu, zdecydowanie szybszy od klasycznego ciasta kruchego. Ja wykorzystuję to ciasto dość często nie tylko w tym przepisie, ale też na przykład do przygotowania ciasteczek. Budyń nadaje kremowej konsystencji, a wiśnie swoją kwaskowością cudownie przełamują słodycz budyniu. Jeśli nie przepadacie
HealthyCreationschleba orkiszowego jajko sadzone 1 szklanka czerwonychh śliwek (lub mrozonych) na gorąco duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe 1 duża marchewka Obiad curry z kurczaka i jarmużu lub Schab pomidorowo-kokosowy duszony z cebulą grapefruit Podwieczorek krem czekoladowy z awocado Kolacja kotleciki z kurczaka i szpinaku +1/2 szklanki quinoa SMACZNEGO ! Po więcej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!IDEALNE! Składniki: -110g mąki gryczanej -80g mąki kasztanowej -60g ksylitolu -60g masła orzechowego active Primavika -60g oleju kokosowego (lub masła) -2 płaskie łyżeczki cynamonu -2 małe jajka lub 1 duże - ½ łyżeczki sody CIASTECZKA W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej/masło i ksylitol. W misce wymieszać mąkę gryczaną i mąkę kasztanową, cynamon oraz sodę
Candy Pandassilikonowych foremek, a jeżeli nie masz tak jak ja, to możesz wykorzystać blachę do muffinek, tylko uprzednio lekko je wysmaruj olejem kokosowym. Całość schłodź dobrze w lodówce przez 3 godziny. Smacznego! Artykuł Barfi czyli indyjskie mleczne ciasteczka w wegańskie wersji pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfSzybki deser z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-kokosowym. Parę miesięcy temu kupowałam podobne w Lidlu, ale od jakiegoś czasu nie widzę ich na półkach, więc
słodki bratekprzygotowałam paczuszki na szkolny świąteczny jarmark . Oprócz kokosanek były tam jeszcze migdałowe rogaliki , pierniczki, lebkuchen i ciasteczka z żurawiną. Napisałam, że żadnych ciasteczek w tym roku nie będę piekła? Sama sobie nie wierzę :) Składniki: 150 g wiórków kokosowych 150 g drobnego cukru 4 białka szczypta soli opłatki do wypieków (kupuję TAKIE ) Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą
bistro mamastopniowo po jednym jajku i żółtku. Następnie dodać rozdrobnione blenderem ananasy bez syropu, mleczko kokosowe (tylko gęstą jego część) oraz ewentualnie likier kokosowy. Wszystko delikatnie zmiksować. Masę serową (jest dość rzadka) wylewać powoli chochlą na spód z ciasteczek. Masy jest bardzo dużo i piec w formie o średnicy co najmniej 28 cm inaczej się nie zmieści. Sernik podczas pieczenia zbytnio
Kuchcik gotujeSłodka przekąska dla wielbicieli popularnych kokosowych batoników, do przygotowania w dosłownie kilka minut, plus oczywiście czas chłodzenia. Wystarczy zaledwie kilka składników i na deser możecie mieć
brunetkawkuchniskładników i dodatkowo ilość wiórek. Kokosanki te są idealnym pomysłem na wykorzystanie białek, które nie raz nam zostają po sporządzaniu innych przysmaków. Ciasteczka mają wilgotny środek i chrupiący wierzch. Jednym słowem są przepyszne! (16 sztuk) 120g wiórek kokosowych 2 białka 40g cukru 40g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) 1 szczypta soli Wiórki umieścić w misce, zalać roztopionym masłem
Di gotujekokosowych bo byłam ciekawa czy prasa da radę, chociaż producent o wiórkach nic nie napisał. I hurra, sukces :) Zrobiłam pyszny, biały olej kokosowy, wiórki nie były przypalone (jak w innej prasie) pięknie pachną i będą bazą do ciasteczek :) A sam olej to poezja, oczywiście o zapachu kokosa. Ważne jest by użyć wiórków bez dodatków konserwantów, bo przecież nie chcemy tego
Co na wege obiad?przechowywać w pojemniku także są idealne na "czarną godzinę". Dla kogo: dla fanów Nigelli dla lubiących zdrowe przekąski dla szukających alternatywy dla ciasteczek owsianych Składniki: puszka słodkiego mleka skondensowanego 250g płatków owsianych "Górskich" (nie błyskawicznych) 75g wiórków kokosowych 100g suszonej żurawiny 35g sezamu 35g pestek dyni 35g pestek słonecznika 125g orzeszków ziemnych niesolonych Wykonanie: Wyłóż papierem do pieczenia prostokątną blachę
Mania Wypiekania