Idealne na jeden kęs, mocno kokosowe, otoczone pyszna mleczna czekoladą. Czy można chcieć coś więcej? Składniki: 2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 100 ml
Z Majeczką w kuchniOto babeczki pachnące czekoladą i delikatnymi wiórkami kokosowymi. Można je dodatkowo na końcu polać ulubionym sosem owocowym, polewą czekoladową, orzechami, migdałami czy lukrem. Zainspirował mnie przepis
Zasmakuj KuchniDziś zapraszam Was na pyszne, białe, śmietankowo-kokosowe kuleczki, a mianowicie domowe Rafaello. Mam kilka sprawdzonych przepisów, ale dziś publikuję mój pierwszy, który
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam Was na czekoladowe babeczki z kokosowym nadzieniem. Są pyszne! Mięciutkie, obłędnie czekoladowe, skrywające śmietankowo-kokosowe nadzienie, za które posłużyły mi
Rozpustne gotowanieSkładniki: 100 g białej czekolady 200 g wiórków kokosowych (100 g do masy i 100 g na posypkę) 100 ml śmietanki 30% 100 g masła 1
Emcia PichciCiasto pomarańczowe z kaszą manną robi się błyskawicznie. Podczas nagrzania piekarnika macie czas na jego przygotowanie. Bez mleka, za to z kaszą manną, sokiem pomarańczowym i
Pink EnvelopeDzień Dobry w bardzo deszczowy poniedziałek :) Zapraszam na pyszne ciasteczka, takie piaskowe, wprost rozpływają się w ustach. Zapewniam, że na jednym się nie skończy. Polecam na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik. Do wykonania raz dwa i pieczenie. Pięknie pachną, tak budyniowo. Upieczcie koniecznie :) Zachęcam :) Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej 20 dag masła(...)margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek budyniowych: 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski. 2. Następnie zagniatamy ciasto. 3. Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki
Izabelawkuchnimiski. W małym rondelku z grubszym dnem rozpuszczamy masło z cukrem (na małym ogniu), następnie dodajemy szklankę masła orzechowego z wiórkami kokosowymi. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Naszą kokosowo-orzechową masę wlewamy do miski z pokruszonymi ciasteczkami. Mieszamy składniki. Masę wykładamy do małej foremki (20×20) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy wierzch, odstawiamy do przestudzenia, a następnie wkładamy
Słodkie okruszkiDziś mam dla Was pyszny i naprawdę szybki przepis, na rozpływające się w ustach delikatnie kokosowe babeczki . Ja swoje przygotowałam specjalnie dla chorej córeczki. „Mamusiu
Słodkie okruszkiwiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka. 4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem tworząc ciasteczka. Pieczemy w 180 stop przez 15 min. Smacznego
Gotowanie...to proste !Kokos to mój ulubiony smak. A ciasta, czy desery z jego udziałem to jedne z moich ulubionych. Przyznam się bez bicia, że ciasto to efekt uboczny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozpływają się się w ustach, więc jeżeli została Wam gdzieś w zakamarku odrobina rabarbaru zachęcam do wypieku:) Kruche ciasteczka z rabarbarem Ciasto 400 g mąki 200 g masła 4 żółtka 100 g cukru szczypta soli Nadzienie rabarbar 100 g wiórków kokosowych 1 jajko (użyłam dodatkowo 2 białka) 50 g cukru Ponadto 1 jajko cukier do posypania Wszystkie składniki ciasta zagniatamy(...)szerokości około 15 cm i na długość rabarbaru. Smarujemy masą kokosową i układamy rabarbar. Zawijamy ruloniki i kroimy na 5 cm rurki. Smarujemy po wierzchu jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w temp. 180 stopni około 25 minut. a to Sasza- jej pierwszy dzień u nas:) Artykuł Ciasteczka z rabarbarem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniapozytywnie wpływa na poziom koncentracji i cholesterolu we krwi. Dodatkowo obfituje w antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników. Szkoda, że rzadko gości u niektórych w diecie... Może te ciasteczka to dobry pomysł na jej "przemycenie" do naszego jadłospisu? Są doskonałą alternatywą dla niezdrowych słodkości i idealnie zaspokajają ochotę na "coś słodkiego". Płatki owsiane i żurawina także nie są obojętne(...)idealnie dopasowana smakowo i kusząco pachnie. Zresztą sami spróbujcie! (13-14 sztuk) 100g kaszy jaglanej z żurawiną i nasionami chia 80g płatków owsianych 100 ml mleka 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki cukru brzozowego (można zastąpić 1 łyżką miodu) Dodatkowo: 2-3 łyżki truskawek liofilizowanych Kaszę ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu
Di gotujerazu z modyfikacją (robiłam z tego co miałam, po kombinacji stwierdzam, że udane;) Można do nich dodać kakao, wiórki kokosowe, rozmaite bakalie. Ja podjadałam z łyżeczką wiśniowego dżemu. Zasłużone pyszności uradowały niesamowicie Mam nadzieję, że Wam zasmakują. Proste ciasteczka owsiane z bakaliami. Polecam do kawy, herbaty, kakao Z poniższego przepisu wyszło mi 18 średniej wielkości ciastek. SKŁADNIKI
Zasmakuj Kuchniłyżki naturalnego kakao (jeśli używamy jasnych ciast) 0,5 szklanki ulubionych bakalii wiórki kokosowe do obtoczenia opcjonalnie odrobina rumu lub armat rumowy Przygotowanie: W garnuszku podgrzewamy mleko z masłem i czekoladą, pod koniec można dodać też kakao, mieszamy. Resztki ciast i ciasteczek (u mnie kawał babki, muffinka i herbatniki) kruszymy i przekładamy do miski. Dodajemy powidła (lub dżem) oraz(...)Jeśli całość wyda nam się za sucha można dolać więcej ciepłego mleka, jeśli za mokra dodajmy pokruszonego ciasta. Z masy formujemy w dłoniach kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych (wielkość bajaderek zależy od indywidualnych upodobań). Kuleczki schładzamy około 1 h w lodówce. Smacznego
Słodkie okruszkiLody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki
Oryginalny smakDomowe lody kokosowe z nutellą to smaczne lody, które przygotujecie bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. Dzięki prażonym wiórkom kokosowym lody uzyskują głębie smaku
Oryginalny smakNieskomplikowana, rozgrzewająca tajska zupa z białą rybą i makaronem Chow Mein. Do przygotowania zupy użyłam dorsza, ale równie dobrze można użyć innej białej ryby np. mintaja
Oryginalny smaktych co na diecie, dla tych bezglutenowych, lub po prostu dla tych, którzy szukają szybkiej przekąski pachnącej piernikiem :) Pyszne ciasteczka owsiane słodzone jedynie daktylami. Polecam! 1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych) 200 ml mleka 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej łyżka cynamonu łyżka dobrej jakości przyprawy do piernika łyżka surowego kakao 2 łyżki suszonej żurawiny(...)Płatki zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. Dodajemy mąkę wymieszaną z resztą składników. Zagniatamy i formujemy około 12 okrągłych i płaskich (ok.1 cm) ciastek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Smacznego :) Artykuł Piernikowe ciasteczka owsiane (bezglutenowe) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog