ciasteczka kokosowe - 2892 przepisów (strona:56/193)

Bajaderki piernikowe 162

Takie bajaderki można zrobić z różnego rodzaju ciast...u mnie akurat zostało piernika...więc bajaderki były piernikowe...do bajaderek można dodać róznego rodzaju bakalie itp.ale w

Moje domowe kucharzenie
3-składnikowe ciasteczka kokosowe do porannej kawy 930

łyżek wiórków kokosowych 3 jajka 3 łyżki cukru brązowego (u mnie waniliowy) Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno.  Dodajemy żółtka i stopniowo wiórki kokosowe z cukrem brązowym. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy łyżką masę na ciasteczka. Pieczemy ok. 15 min. (do zarumienienia) w 170 stopniach

Czarnawisienka
Ciasteczka amarantusowe. 146

eksperymentować z tworzeniem różnych wariantów tej słodkiej przekąski. Dodajmy słonecznik albo orzechy albo suszoną żurawinę, a zyskamy nową jakość :) Do przygotowania ciasteczek koniecznie użyjcie amarantusa ekspandowanego ( popping). Składniki: 1 i 1/2 szkl. ekspandowanego amarantusa 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1 jajko 1 łyżka miodu 2 łyżki bezglutenowych płatków owsianych (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć ze sobą. Blachę

zadanie-gotowanie
Zdrowe batoniki owsiano – marchewkowe 99

Jeżeli myślicie, że zdrowo znaczy niesmacznie, to musicie ich spróbować. 2 szkl płatków owsianych 0,5 szkl wiórków kokosowych 1 szkl tartej marchewki 2 banany 5

Polska Zupa
Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą 118

całkiem nieźle :) Piekąc je nie przypuszczałam, że wyjdą mi tak lekkie. Z ciekawości sprawdziłam, ile waży jedno pojedyncze ciasteczko(jeszcze przed sklejeniem)... Wyszedł równo 1 g!  Masa jest niezwykle prosta w przygotowaniu - wystarczy wrzucić do pojemnika blendera wiórki kokosowe i pokrojoną Newellę, a na końcu dowolnie dosłodzić. Polecam spróbować - można jeść bez obaw, nawet będąc na diecie ;) Niebiańsko lekkie(...)skorzystałam z silikonowej maty do makaroników, która pozwoliła na uzyskanie równej wielkości ciasteczek. Piec ok. 5-7 minut w temperaturze 180 stopni(najlepiej kontrolować, czy nie pieką się zbyt mocno). Wyłożyć do przestudzenia. W tym czasie przygotować przełożenie biszkoptów. Newellę naturalną lekko posiekać nożem, dodać wiórki kokosowe i zblendować na gładką masę. Na koniec dosłodzić stewią. Przestudzone biszkopty smarować niewielką

FitKot
Tarteletki ryżowe z czereśniami 121

Tarteletki z kremem ryżowym na mleku kokosowym  w towarzystwie czereśni. Taka mała przekąska do kawy. Nie za słodkie więc można jeść bez wyrzutów. ciasto kruche

wesoła kuchnia
Babka 114

Babka dyniowo-kokosowa Po wczorajszym wykonywaniu hummus z dyni pozostało mi jeszcze troszkę napoczętego puree z dyni, więc postanowiłam je dziś wykorzystać. Jakiś czas temu robiliśmy

Aromatyczne Podróże
Kokosanki 158

    Składniki: 200 g wiórków kokosowych, 50 g masła, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki mleka, 2 białka z większych jaj, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Szybkie ciasteczka bananowe z płatkami owsianymi 179

wilgotne i miękkie, najlepsze w dniu pieczenia. Idealne też dla osób na diecie - nie zawierają dodatkowego cukru, są słodzone samymi bananami :) Szybkie ciasteczka bananowe z płatkami owsianymi 2 banany (dojrzałe) 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka nasion słonecznika łyżeczka masła orzechowego 1 płaska łyżka nasion chia 3-4 posiekane orzechy włoskie lub pekan Banany rozgnieść widelcem(...)Dodać masło orzechowe, olej kokosowy, orzechy, płatki owsiane i nasiona. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 min. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nabierać ok. łyżkę ciasta, uformować kulkę, lekko spłaszczyć dłonią. Ułożyć ciasteczka na blaszce. Piec ok. 20 min, na złoty kolor. inspiracja Przepis dodaję do akcji Wiosenny detoks

FitKot
Kokosowe rogaliki z nadzieniem serowo kokosowym 173

 Dzisiaj coś na szybko czyli Rogaliki kokosowe z nadzieniem serowo kokosowym i posypką ziarenkową . Pyszne , kruche w sam raz do kawki :)     

Sama słodycz i szczypta chili
Bezowy torcik migdałowy 169

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały.  Migdały i  beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mikołaj, kolorowe ciasteczka 140

Wieść niesie, że to straszny łasuch i można go zwabić zostawiając na parapecie ciasteczko i mleczko:)   Składniki; 12 dag mąki pszennej 7 dag masła lub margaryny 5 gad cukru pudru 1 żółtko łyżeczka proszku do pieczenia Do zdobienia:  biała czekolada lub biały lukier wiórki kokosowe czerwona posypka lub czerwona galaretka w proszku żelki na pomponik do czapki małe(...)wielkości kółeczka. Piec ok 15 min w 180C. Na parze rozpuszczamy kilka tabliczek białej czekolady, moczymy przednią część ciasteczka, górę czyli czapkę obsypujemy czerwoną posypką, przyprawiamy pompon do czapki z żelka, dodajemy oczy i nos, a następnie brodę obsypujemy wiórkami kokosowymi

Apetyczna babeczka
Pomarańczowe markizy z pistacjowym kremem 109

ciasteczka przełożone kremem pistacjowym, to chyba wystarczy jako opis ps. Na moje „oko” powinny być świeże do tygodnia, ale pewnie jak wróce w niedzielę wieczorem to nie będzie po nich śladu. Składniki na około 20 sztuk (złożonych ciastek): Ciastka: 450 g mąki pszennej (tortowej) czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 80 g miękkiego (płynnego) oleju kokosowego(...)dzięki temu łatwij mi było obrać je ze skórki) około 80 g cukru (białego) 80 g oleju kokosowego 20 ml soku pomarańczowego Wszystkie składniki na krem zbenduj na gładką masę. Wstaw do lodówki na czas pieczenia/studzenia się ciastek. Dobrze wystudzone ciasteczka przełóż kremem. Możesz je udekorować lukrem zrobionym ze szklanki cukru pudru i łyżeczki soku pomarańczowego. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA

greenscarf
Domowe mleko kokosowe 93

godzinie, dolewamy szklankę zimnej wody i całość traktujemy blenderem. Przeciskamy wiórki z powstałym mlekiem, przez czystą ściereczkę i nasze mleko kokosowe gotowe. Przechowujemy w lodówce, do 4 dni. Uwaga! Wiórki, które zostały Wam z mleka, możecie wykorzystać do ciast, ciasteczek, deserów, lub uprażyć je w piekarniku/na patelni i użyć jako dekoracji do ciast i tortów. Wysuszone w piekarniku i zmielone

NiePieprz.pl