zrobić podobne, ale ciasta wyszło za mało i całość nie wyglądała dobrze, więc odpuściłam sobie publikację i w zamian na blogu pojawiły się kruche ciasteczka . Ciasto, jak na biszkopt przystało, jest bardzo delikatne, puszyste i kokosowe Nie zawiera glutenu i jest słodkie dzięki dodatkowi ksylitolu. Środek, czyli kotek jest z dodatkiem karobu, ale możecie też użyć kakao. Bardzo się cieszę
Fitkotzrobić podobne, ale ciasta wyszło za mało i całość nie wyglądała dobrze, więc odpuściłam sobie publikację i w zamian na blogu pojawiły się kruche ciasteczka . Ciasto, jak na biszkopt przystało, jest bardzo delikatne, puszyste i kokosowe Nie zawiera glutenu i jest słodkie dzięki dodatkowi ksylitolu. Środek, czyli kotek jest z dodatkiem karobu, ale możecie też użyć kakao. Bardzo się cieszę
FitkotNie wiem jeszcze jak smakują, ale pachną nieźle i liczę ogromnie na to, że będą smaczne. Przyznam się, że nadzienie musiałam spróbować, co do niego nie
charlotte gotujeodnaleźć w tym wszystkim, postaram się Wam przybliżyć właściwości wybranych produktów. Na pierwszy ogień poszła mąka kokosowa. Do czego używać mąki kokosowej? Mąka kokosowa ma łagodny zapach i lekką konsystencję - nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, placków, muffinek, chlebów czy innych wypieków, raczej na słodko. Można jej także używać do zagęszczania sosów, koktajli czy zup lub w formie panierki(...)tłuszczu (rzućcie okiem na tabelkę poniżej). Produkt Waga Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Energia Mąka pszenna graham 100 g 10 g 2 g 69 g 8 g 340 kcal Mąka kokosowa odtłuszczona 100 g 18 g 11,5 g 21 g 40 g !! 342 kcal Komu polecam mąkę kokosową? Przede wszystkim osobom będącym na diecie bezglutenowej, diabetykom (ma niski
Powiedz dietom niePolecam również zajrzeć do sklepu internetowego Skworcu , gdzie znajdziecie wszystkie niezbędna składniki do amarantusowych ciasteczek i nie tylko. Składniki: (w zależności od wielkości ciasteczek na około 14 sztuk) 2 szklanki amarantusa ekspandowanego Skworcu 1 szklanka wiórek kokosowych Skworcu 3 łyżki syropu daktylowego 1 jajko Przygotowanie: Do miski wsypujemy amarantus, dodajemy wiórki kokosowe i wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy syrop daktylowy
Słodkie okruszkimęczącego dnia :) Do ciastek użyłam żurawiny, rodzynek, pestek dyni i słonecznika, ale wy użyjcie swojej ulubionej mieszanki bakalii. Składniki (ok. 18 ciasteczek): - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 3/4 szklanki płatków owsianych - 2 łyżki otrąb owsianych - 2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1/2 szklanki cukru - garść suszonej żurawiny, garść rodzynek - garść słonecznika
Corner With Recipesmnie niezwykle często odwiedzana Bee.pl bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Wybór był naprawdę duży! Ostatecznie kupiłam pyszną pastę orzechową, z której upiekłam tytułowe najłatwiejsze ciasteczka orzechowe (przepis poniżej). W sklepie kupiłam też pyszną kawę zbożową, daktyle, napój kokosowy (polecam spróbować!) oraz zestaw prezentowy yerba mate Obdarowany był zachwycony Zdradzę… dałam go mężowi Niespodzianka dla Was Kod zniżkowy na zakup yerba
Słodkie okruszkipłynnego miodu - 50 g masła - 1 jajko - 1/2 łyżeczka sody - 1/2 opakowania przyprawy do ciasteczek korzennych - różności do zdobienia - lukier , posypki, orzechy, migdały, wiórki kokosowe, cukierki typu m&m's PRZYGOTOWANIE Mąkę i przyprawę do pierników mieszamy na stolnicy. Robimy wgłębienie i dodajemy miód, masło,jajko
Moje Kuchenne RewelacjeZamiast pierniczków ja robię pełnoziarniste ciasteczka. Są bardzo kruche i pyszne. Składniki: 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka posiekanych orzechów szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 jajo 1 łyżeczka kakao 200g masła Suche składniki wymieszać. Dodać masło i jajo zagnieść na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować i powycinać różne kształty
Słodki ZakątekObudziłam się dziś po 6 rano, zobaczyłam, że na dworze ciemno i zimno, nie pozostało mi więc nic innego jak pieczenie ciasteczek ;) Skład jest klasyczny mąka
Kasia Sarnadodam może migdały lub orzechy laskowe. Tak się prezentuje mój olbrzymi twix: Składniki na formę 13x22cm (10 batoników): Warstwa czekoladowa: 170 ml rozpuszczonego oleju kokosowego, 3/4 szklanki karobu, 4 łyżki wody z moczenia daktyli. Ciasteczko: 1/3 szklanki migdałów, 1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych, 5 daktyli. Karmel: 7 daktyli, 4 łyżki masła orzechowego (u mnie domowej roboty masło arachidowe), pół łyżeczki
Jeść, by żyć w zdrowiuDużo ostatnio mniszka na blogu, ale chcę zdążyć z publikacją tych przepisów, dopóki nie przekwitnie. Tym razem powstały ciastka. Takie solidne - dosyć twarde, z dużą ilością
Kasia Sarnaomlet: 3 jajka łyżka płatków owsianych 1 banan łyżka żurawiny suszonej olej kokosowy do smażenia kiwi polewa: 1 miarka odżywki, u mnie ciasteczko 3 łyżki mleka sojowego Wszystkie składniki na omlet dokładnie mieszamy i smażymy z dwóch stron. Łączymy mleko z odżywką białkową, za pomocą trzepaczki. Po usmażeniu dekorujemy kiwi oraz polewamy naszą polewą. Smacznego
Bike By Lifeduszony z rodzynkami i cynamonem czy pyszne puree z selera z gałką muszkatołową. Jeśli chodzi o słodkości szczególnie kuszą świąteczne ciasteczka z makiem i lukrem, ciasteczka korzenne z cynamonowym lukrem, domowy makowiec, sernik pomarańczowo-kokosowy, keks "na bogato" z ciemnym rumem, babeczki z żurawiną i lukrem cytrynowym, pyszne i lekkie bananowe brownie czy placek z mielonych migdałów z pomarańczą
Plate of Joymną udział wzięły autorki niżej wymienionych blogów: - ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI – Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia - MOJE DOMOWE KUCHARZENIE – Sezamowe ciasteczka szczęścia - RÓŻOWA KUCHNIA – Pleśniak z owocami, sezamem i pianką kokosową - MOJE MAŁE CZAROWANIE – Blok twarogowo-pistacjowy z pastą sezamową - ESMERALDA ZE SMAKIEM – Krówki śmietankowe z sezamem - SZÓSTE NIEBO – Odwrócony seromak
mojewypiekiinietylkometalowej kratce. Zajadać ze smakiem! :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Sezamowe ciasteczka szczęścia RÓŻOWA KUCHNIA - Pleśniak z owocami, sezamem i pianka kokosową MOJE MAŁE CZAROWANIE - Blok twarogowo-pistacjowy z pasta sezamową MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Chałwa domowa z pistacjami ESMERALDA ZE SMAKIEM - Krówki śmietankowe
Grunt to przepis!jakiś czas zgarnąć masło ze ścianek. Czas 5-10 minut w zależności od mocy blendera. Przechowywać w lodówce (stwardnieje ze względu na olej kokosowy, można podgrzać lub wyjąć odpowiednio wcześniej). Używać do owsianek, ciasteczek, deserów. Smacznego
Chocolate Muffin Blogfaworków użyliśmy żółtka jajek a białka wykorzystamy do wykonania ciasteczek.. Składniki: -5 białek -szklanka cukru -20 dkg wiórków kokosowych Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Dosypujemy wiórki i mieszamy łyżką. Na blaszce z papierem do pieczenia szprycujemy rozetki. Masę możemy też nałożyć niewielkimi porcjami łyżką. Wstawiamy do piekarnika
Maminek kulinarny