Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały. Migdały i beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWieść niesie, że to straszny łasuch i można go zwabić zostawiając na parapecie ciasteczko i mleczko:) Składniki; 12 dag mąki pszennej 7 dag masła lub margaryny 5 gad cukru pudru 1 żółtko łyżeczka proszku do pieczenia Do zdobienia: biała czekolada lub biały lukier wiórki kokosowe czerwona posypka lub czerwona galaretka w proszku żelki na pomponik do czapki małe(...)wielkości kółeczka. Piec ok 15 min w 180C. Na parze rozpuszczamy kilka tabliczek białej czekolady, moczymy przednią część ciasteczka, górę czyli czapkę obsypujemy czerwoną posypką, przyprawiamy pompon do czapki z żelka, dodajemy oczy i nos, a następnie brodę obsypujemy wiórkami kokosowymi
Apetyczna babeczkaciasteczka przełożone kremem pistacjowym, to chyba wystarczy jako opis ps. Na moje „oko” powinny być świeże do tygodnia, ale pewnie jak wróce w niedzielę wieczorem to nie będzie po nich śladu. Składniki na około 20 sztuk (złożonych ciastek): Ciastka: 450 g mąki pszennej (tortowej) czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 80 g miękkiego (płynnego) oleju kokosowego(...)dzięki temu łatwij mi było obrać je ze skórki) około 80 g cukru (białego) 80 g oleju kokosowego 20 ml soku pomarańczowego Wszystkie składniki na krem zbenduj na gładką masę. Wstaw do lodówki na czas pieczenia/studzenia się ciastek. Dobrze wystudzone ciasteczka przełóż kremem. Możesz je udekorować lukrem zrobionym ze szklanki cukru pudru i łyżeczki soku pomarańczowego. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA
greenscarfgodzinie, dolewamy szklankę zimnej wody i całość traktujemy blenderem. Przeciskamy wiórki z powstałym mlekiem, przez czystą ściereczkę i nasze mleko kokosowe gotowe. Przechowujemy w lodówce, do 4 dni. Uwaga! Wiórki, które zostały Wam z mleka, możecie wykorzystać do ciast, ciasteczek, deserów, lub uprażyć je w piekarniku/na patelni i użyć jako dekoracji do ciast i tortów. Wysuszone w piekarniku i zmielone
NiePieprz.plmasie jest olej kokosowy. Gdy mieszasz ciasto rękami przed formowaniem umyj ręce i wysusz, wtedy ciasto nie będzie się kleić do rąk. Gdyby masa była zbyt lepka odstaw ją w chłodne miejsce na 10 - 15 minut. Schłodzona masa lepiej się formuje , nie klei się też tak bardzo do rąk. Warto dostosować się do tej rady. Ciasteczka piec w nagrzanym piekarniku
Przepisy i porady kulinarnezapachami wypieków. Uwielbiam kombinować, modyfikować przepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już musicie wypróbować i ocenić sami
Cynamonowe szczęściepiekarniku znów lekko stwardniała ale stałą się raczej chrupiąca a nie po prostu twarda. Więc to moja modyfikacja do tego przepisu. Ciasteczka są bezglutenowe ( na bazie kaszy i mąki gryczanej), zawierają mało cukru ( ja dodałam cukier kokosowy ale można użyć trzcinowego) i mają sporo słodyczy z suszonych owoców. A do tego gorzka czekolada, jak na florentynki przystało. Florentynki z kaszą
Cooking for Emilylodówki na parę godzin. Sernik z jagodami i popcornem Składniki: - 500g chudego twarogu - 2 miarki (60g) odżywki białkowej u nas smak ciasteczka - 2 płaskie łyżki kakao - mrożone jagody lub dżem jagodowy/z czarnej porzeczki - ok. 6 łyżek mąki kokosowej 1. Odżywkę białkową dokładnie rozpuść w pół szklanki wody. Wlej ją do miski z twarogiem i dokładnie wymieszaj lub zblenduj. 2. Podziel(...)łyżki mąki kokosowej. A do trzeciej rozmrożone jagody i 2 łyżki mąki kokosowej. 3. Układaj masy warstwami w blaszce, dobrze ubijając łyżką. Sernik dobrze jest schłodzić. 4. Na górę nałożyć frużelinę czyli jagody smażyć na patelni z ksylitolem. 5. Sernik można udekorować herbatnikami lub innymi ciasteczkami np. z tego przepisu. 6. Popcorn można zrobić samemu smażąc na oleju ziarna kukurydzy
Candy Pandassera białego 2 jajka 30g masła 40g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany (gęstej) 4 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: pokruszone wafle tortowe (czym więcej, tym ciasteczka będą bardziej kruche) Twaróg (można użyć mielonego lub podusić widelcem) zmiksować z z resztą składników. Na końcu dodać wiórki i pokruszone wafle. Foremki na ciasteczka
Di gotujebananami i orzechami. A że Yotam cukru nie żałuje to wprowadziłam trochę modyfikacji – zmniejszyłam ilość cukru w środku ( i użyłam kokosowego), ominęłam też obtaczanie ciastek w cukrze pudrze, no i zamiast pekanów użyłam orzechów włoskich. Ciasteczka są wilgotne, mocno czekoladowe, delikatne. Sprawdziły się w pierwszym tygodniu szkoły. Print Czekoladowe ciastka z orzechami Delikatne czekoladowe ciastka z orzechami i bananem(...)ciastka, czekolada, czekoladowe ciastka, orzechy Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Odpoczywanie ciasta 2 hours Ingredients 110 g masła musi być miękkie 60 g cukru ja użyłam kokosowego, może być trzcinowy albo biały 1 jajko 130 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao szczypta soli 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 banana rozgnieciony 150 g orzechów
Cooking for EmilyDelikatny, rozpływający się w ustach, kokosowy… Polecam Wam ten pyszny i prosty w przygotowaniu deser. Delikatny kokosowy serniczek (z mlekiem kokosowym) , to wspaniały pomysł na
Słodkie okruszkiPełne smaku, zdrowe ciasteczka z mąki gryczanej, płatków owsianych i kaszy jaglanej. Z olejem kokosowym i masłem orzechowym. Opcjonalnie także ze świeżymi malinami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, bez bałaganu na blacie i używania miksera. Sprawdzą się na podwieczorek do herbaty lub jako zdrowa przekąska do śniadaniówki (nie tylko dla dzieci). SKŁADNIKI / 9 sztuk * 1 szklanka płatków owsianych
cool and mintyoleju i były bardzo smaczne. Dlatego nie zastanawiałem się długo, kiedy znalazłem w zeszycie mamy ten przepis. Tym sposobem mam fajne, kruche ciasteczka :) Składniki : - 2 szklanki mąki, - 1/2 łyżeczki sody, - 3/4 szklanki wiórków kokosowych, - 1/2 szklanki oleju, - 2 czubate łyżki miodu, - skórka i sok z dużej cytryny, - około 3 łyżek mleka. - do obtoczenia wiórki kokosowe wymieszane z cukrem waniliowym
Przepisy Mikołajaobtoczenia 2 łyżki masła 6 łyżek likieru kokosowego Śmietankę kremówkę i masło umieszczamy w garnuszku, a następnie podgrzewamy. Przeczytaj cały przepis - Trufle kokosowe z dodatkiem alkoholu at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikszprycę i wyciskać ciasteczka prosto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wykładamy ciasteczka na paterę. Proponujemy do połowę ciasta dodać 2 łyżki wiórek kokosowych. Smacznego
kgwjanczewo