ciasteczka kokosowe - 2892 przepisów (strona:50/193)

Ciasteczka z musli 147

kruche i delikatnie słodkie, choć tak naprawdę ich smak zależny będzie od rodzaju musli, który wybierzesz. Składniki na około 30 ciasteczek: 1 ½ szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 1/3 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżka cukru waniliowego  1/3 szklanki oleju kokosowego ¾ szklanki mleka ryżowego/migdałowego/owsianego 1 ½ szklanki dowolnego musli Piekarnik rozgrzej do 175°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia(...)miski wsyp mąkę, cukier, cukier waniliowy. W osobnym naczyniu połącz mleko i rozpuszczony olej kokosowy, przelej mokre składniki do suchych i zamieszaj. Na koniec delikatnie wmieszaj w ciasto musli. Z powstałej masy lep ciasteczka o średnicy około 3 cm i układaj je na przygotowanej blasze. Wstaw do piekarnika i piecz 15-20 minut. Wyjmij i przed podaniem poczekaj, aż całkowicie

Roślinna - blog wegański
Jogurtowy sernik z owocami w galaretce 110

temperaturze pokojowej 22 gramy żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 cytryna, skórka starta na drobnych oczkach 150-200 gramów ciasteczek maślanych lub herbatników 4 łyżki masła lub oleju kokosowego (rozpuszczonego) 1 opakowanie galeretki o ulubionym smaku ulubione owoce C iasteczka zmiksować w malakserze na proszek. Dodać rozpuszczone masło lub olej kokosowy aż powstanie konsystencja mokrego

olalacooking
Drożdżowe bułeczki z czekoladą. 114

stopniach. 6. Można udekorować roztopioną czekoladą albo cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1.  Sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i wiórkami kokosowymi 2.  Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie 3.  Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady

My World by Dagmara Rek
Ciasteczka z ziemniaków w towarzystwie pomidorów i kremu z pora 167

ziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg.  #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki,  #koperku i #kurkumie.  #krem z #pora  #por kroimy i gotujemy do miękkości  razem z #ziemniakami

Szkrab Je Sam
Kokosanki 108

wiorek kokosowych - pozostałość po mleku kokosowym  - 1 banan  - 2 łyżki pestek dyni - zmielic w młynku do kawy  - 1 łyżka mąki kokosowej Banan dokładnie rozgniatamy widelcem. Mieszamy wszystkie składniki. Formujemy ciasteczka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 25-30 minut

Szkrab Je Sam
MĄKI NATURALNIE BEZGLUTENOWE. JEDZ BEZ OBAW ;) 146

witaminy z grupy B. Jest smakowym i wartościowym dodatkiem do wypieków ciast i ciasteczek oraz posypką do lodów, deserów i sałatek.  Mąka kokosowa Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu i ma mniej kalorii niż wiórki kokosowe. Jest źródłem błonnika i białka

BezglutenowaIzabela
Krem piernikowy (trzykładnikowy) 123

dość długie, za słodkie i hmm... jak na mój gust mieszają za dużo smaków ;) Ja potrzebowałam czegoś minimalistycznego, żadnych akcentów w postaci czekolady, oleju kokosowego, etc., słowem - nic, co zaburzyłoby podstawowy, korzenny smak ciasteczek. Podkreśliłam więc tylko świąteczny aromat odrobiną miodu i dodałam mleko, aby krem nie był zbyt tłusty, a jednocześnie stał się bardziej lejący. Po wymieszaniu składników smarowidło

Słodkie inspiracje
Serduszka kokosowe 160

Mąka krupczatka – 50 dag Wiórki kokosowe –25 dag Cukier – 20  dag Proszek do pieczenia –4 łyżeczki Margaryna – 25 dag Jajka – 3 szt Rum – 3 łyżki

Camilla w kuchni
Czekoladki kokosowe Bounty 257

Czekoladki z pysznym wnętrzem kokosowym, w smaku zbliżone do znanych wszystkim cukierków Bounty. Śmiem twierdzić, że są one o niebo zdrowsze i ich smak mi bardziej

Kuchcik gotuje
Trufle kokosowe 165

Dla  wielbicieli  kokosowych smaków pyszne, delikatne  kuleczki z białą czekoladą  i serkiem  mascarpone obtoczone gorzkim kakao i wiórkami kokosu. Składniki:/ 10

Zakamarki mojej kuchni
Ciasteczka z amarantusa 118

Składniki (na 24 ciasteczka, 4 porcje) - szklanka amarantusa ekspandowanego (30g), - 2 łyżki płatków migdałów (20g), - 2 łyżki wiórków kokosowych (20g), - łyżka kakao (10g), - 2 łyżeczki cukru (10g), - jajko (60g). Sposób przygotowania: 1. Mieszamy wszystkie składniki. 2. Formujemy na papierze do pieczenia  ciasteczka i pieczemy ok. 10 min w 180⁰C (po 5 min. pieczenia, ciasteczka przewracamy na drugą stronę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Deser kokosowo-kajmakowy 707

szklanka pokruszonych ciasteczek Digestive (ok. 100 g), 3 łyżki roztopionego masła, 150 g czekolady mlecznej, 250 ml śmietanki 30%, 500 g serka mascarpone, 6 żółtek, 4 łyżki cukru pudru, 1 puszka gotowej masy kajmakowej, 1 szklanka wiórków kokosowych, 50 g starkowanej mlecznej czekolady. Nieodzowny drobiazg na poprawę humoru - czyli deser :) Dzisiaj zaproponuję dosyć słodki(...)deser kokosowo-kajmakowy, którego bazę stanowi pyszny krem z serkiem mascarpone i koglem-moglem, a dodatki w postaci kajmaku, czekolady i wiórków kokosowych - doskonale uzupełniają całość. Z podanych składników wychodzi 6 porcji deseru. Pokruszone na "piasek" ciasteczka wymieszać dokładnie z roztopionym i wystudzonym masłem. Przygotować pucharki do deserów. Na dno każdego z nich wsypać po około 2 łyżek ciasteczek. Wyrównać

Świat Domowej Kuchni
Norweskie bułeczki budyniowo-kokosowe 144

Składniki na 8 sztuk: 160 ml pełnego mleka 25 g masła, roztopionego 250 g mąki pszennej 40 g cukru 1

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania