Kokosanki bezowe

Kokosanki bezowe

Kokosanki bezowe

białka - 4 szt cukier - 25 dag wiórki kokosowe - 30 dag sól - szczypta Białka wbić do głębokiej miski, dodać szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dosypywać do białek powoli cukier cały czas ubijając. Piana powinna wyjść gęsta i sztywna oraz błyszcząca. Odłożyć mikser, teraz dodać wiórki kokosowe i wymieszać łopatką.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą rękawa cukierniczego wyciskać z masy rozety na blachę. Piec w nagrzanym piekarniku 180stC ok 15 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.