chleb na drożdżach - 6290 przepisów (strona:317/420)

Chrupiące bułki jogurtowe 95

Chrupiące bułki jogurtowe Domowe pieczywko nie ma sobie równych. Polecam więc sprawdzony przepis na proste, szybkie i mega smaczne bułeczki pszenne z chrupiącą skórką. Idealne zarówno

Blog z Apetytem
Bagietki z czosnkiem i serem 102

Lubicie pieczywo czosnkowe? Jeśli tak, to śmiało szykujcie produkty, aby upiec te pyszne bagietki z czosnkiem i serem. Ja je uwielbiam i polecam wypróbować ten prosty

Smaki Armine
Bułki na zakwasie z curry 110

Pyszne bułki na zakwasie, to idealne śniadanie, idealna kanapka do pracy czy szkoły. Polecam te pachnące bułki bo pracy z nimi mało a smak i aromat

Moje Małe Czarowanie
Chlebek drożdżowy 126

Chlebek drożdżowy , smaczny, najlepszy. Przepisów na domowe pieczywo na blogu jest bardzo dużo, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Dzisiaj polecam Wam mini chlebek drożdzowy. Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki drożdżowe 201

Bułeczki drożdżowe  Bułeczki drożdżowe  Puszyste bułeczki drożdżowe warto upiec w domu , są tak pyszne że w błyskawicznym tempie znikają , upiekliśmy je popołudniu , a wieczorem

Aromatyczne Podróże
BUŁECZKI NADZIEWANE MARMOLADĄ RÓŻANĄ 122

Świetne w smaku bułeczki nadziane marmoladą różaną. Można je też nadziać dowolnym dżemem, twarogiem albo jagodami :) W każdym razie za każdym razem wyjdą równie smaczne, przekonajcie

Zrób to smacznie
Cynamonowa drozdzowka z antonowka i sliwkami, na maslance czyli poWeekendowe Lakocie odc.130 173

Córcia miała wrócić z obozu. Stęskniłam się za nią nieziemsko, ona ubolewała nad powrotem.  Tak chyba powinno być.  Na tę jakże ważną okoliczność postanowiłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jagodzianki 150

Sezon jagodowy trwa.Dziś będą pyszne jagodzianki,jedne z lukrem drugie z cukrem pudrem.   Jagodzianki: 4 szklanki mąki pszennej typ 500 Kłos Pol 5

Różowa kuchnia
Szwedzkie bułeczki tosca z migdałami (Toscabullar) czyli Niedzielne Śniadanie odc.68 141

Po dwóch weekendach ze znikomą ilością słodkości zaszalałam!  Wczoraj powstały dwa pyszne ciasta, dzisiaj ciasteczka i bułeczki.  Przepis na bułki podpatrzyłam tradycyjnie już u

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przenno zytnie buleczki cynamonowe z orzechami czyli Niedzielne Sniadanie odc.61 163

Wy wiecie, że ja już  tak  mam, że kocham skandynawskie wypieki i uwielbiam blog Pistachio prawda??? Nie umiem zrezygnować z upieczenia bułeczek jeśli tylko

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kanapki BLT + przepis na pyszne domowe bułeczki 141

lokalowe zamówienie”, a nie mogliśmy się ich nachwalić. W końcu zgodnie stwierdziliśmy, że robimy je w domu…. problem jedynie stanowiło pieczywo…. Na czym je zrobić, na chlebie tostowym, w bagietce? Lokal, w którym zamówiliśmy te „kanapki” serwował je w cieście, które kształtem przypominało nieco pitę, a smakiem… pizzę;) Jakieś takie skojarzenia mieliśmy. Nijak tego(...)pizzy) 2,5 g soli 3/4 łyżeczki oliwy z oliwek pół łyżeczki mleka 70 ml wody 1 g suchych drożdży Ciasto: 600 g mąki pszennej chlebowej (dałam typ 00, do pizzy) 7 g suchych drożdży 400 ml wody 20 ml oliwy z oliwek 20 ml mleka 15 g soli Dodatkowo: kilka listków sałaty karbowanej lub rzymskiej pomidory

Smaki Na Talerzu
Chleb rustykalny 53

mąki chlebowej -300 ml wody -płaska łyżka soli -2 łyżeczki drożdży instant ciasto: -700 g mąki chlebowej -120g mąki żytniej razowej -120g mąki pszennej razowej -650ml wody -2 płaskie łyżki soli -7 g drożdży instant garść żurawiny 2 łyżki ziaren słonecznika   Robimy! Szykujemy zaczyn Łączymy drożdże z wodą, dodajemy mąkę oraz sól i mieszamy(...)deski coś między drzwiczki piekarnika). I już! Chlebek jest tak chrupiący i tak pyszny, że nie pożałujesz swego czasu! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Chleb rustykalny first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Chleb naan 166

Clebek naan Naan to rodzaj płaskiego chleba popularnego zarówno w Afganistanie, Arabii Saudyjskiej i innych krajach Zatoki Perskiej jak i w Indiach i Chinach. Często podawany jest do curry i innych dań z sosami. Naan jest najlepszy, kiedy jest świeży, więc lepiej nie robić zapasów. Składniki 2  szklanki maki pszennej (najlepiej chlebowej typu 850) lub mąki tortowej 3/4 szklanki(...)naturalnego 2 łyżki masła klarowanego (masło ghee), można je zastąpić dwoma łyżkami oleju.  ewentualnie odrobina wody mleka jeśli ciasto jest zbyt twarde ewentualnie do posypania: nasiona czarnuszki Przygotowanie Drożdże rozpuścić w ciepłej, ale nie gorącej wodzie i odstawić na ok. 10 minut, żeby sfermentowały. Mąkę dokładnie wymieszać z sodą i solą, a następnie stopniowo dodawać jogurt i olej.i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Focaccia Pecorino Romano 61

innych tłuszczów. Focaccia powinna być nie grubsza niż palec. Pierwszego dnia, zaraz po upieczeniu, musi być miękka i sprężysta, drugiego wyschnięta i popękana, czyli chrupiąca 😉. Pamiętaj Focaccia to nie chleb, tylko jego odległy krewny 😉 Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego i zapraszam na Focaccie Pecorino Romano z cebulowym dżemem 😉 Dane Techniczne Focaccii Ilość Porcji – 8 kawałków(...)porcję – 296 Białko – 11.5 Węglowodany – 45 Tłuszcze – 38.5 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Mąka 00 – 500 gram ➕ kilka łyżek Woda letnia – 350 ml Drożdże suche – 7 gram Cukier – 1 łyżeczka Sól – 2 łyżeczki Oregano suszone też z Domu Oliwnego – 2 łyżki Pecorino Romano – 100 gram Oliwa z oliwek

RafalCook
Puszyste racuchy drożdżowe – najlepszy przepis 1055

być ciepłe. wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i 1 łyżkę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia na 15-20 min w ciepłe miejsce. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, sól i drożdże, Wyrabiamy ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy ostudzone masło. Wyrobione ciasto ma dość lużną konsystencję. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośni ecia(...)ciasta. Smażymy z obu stron. Usmażony racuch wyjmujemy i odkładamy na papierowy ręczniczek. Podajemy z cukrem pudrem. Artykuł Puszyste racuchy drożdżowe – najlepszy przepis pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania