Chlebek kukurydziano-ryżowy

Chlebek kukurydziano-ryżowy

Chlebek kukurydziano-ryżowy

Niniejszy chlebek jest pozbawiony glutenu, gdyż kukurydza i ryż jego nie zawierają. Gluten jest mieszaniną dwóch białek - gliadyny i gluteiny. Uprzednio wymienione białka sprawiają, że wypiek jest bardziej sprężysty, skórka jest równomierna i smak jest charakterystyczny. Zachęcam do wypróbowania tego chlebka w ramach zamiany tego popularnego "pszennego". Składniki: 110g mąki kukurydzianej 110g mąki ryżowej 5g drożdży świeżych 5g soli 5g cukru 250ml ciepłej wody  20ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania: D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Truskawkowa Fiesta

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.