Niniejszy chlebek jest pozbawiony glutenu, gdyż kukurydza i ryż jego nie zawierają. Gluten jest mieszaniną dwóch białek - gliadyny i gluteiny. Uprzednio wymienione białka sprawiają, że wypiek jest bardziej sprężysty, skórka jest równomierna i smak jest charakterystyczny. Zachęcam do wypróbowania tego chlebka w ramach zamiany tego popularnego "pszennego". Składniki: 110g mąki kukurydzianej 110g mąki ryżowej 5g drożdży świeżych 5g soli 5g cukru 250ml ciepłej wody 20ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania: D... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...