cannelloni - 318 przepisów (strona:7/22)

Nadziewany por z parowaru 142

Już jakiś czas zbierałem się, żeby zrobić cannelloni z pora i wczoraj udało mi się go uparować :) Moje ostatnie cannelloni było jednym z pierwszych wpisów na blogu, więc robiłem je w połowie listopada. Zastanawiałem się, czy zrobić jeszcze raz makaron i zmienić nadzienie czy spróbować z porem. Postawiłem na to drugie rozwiązanie, a z makaronu zrobię za jakiś czas(...)rurki pora przygotowanym farszem i układamy je na folii aluminiowej w parowarze. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 20 minut.     Po 20 minutach przekładamy cannelloni z pora na talerz, posypujemy łyżką parmezanu i na wierzch kładziemy kiełki brokułu. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się

Parowar Faceta
Cannelloni zapiekane z ricottą i bakłażanem 106

niego coś smacznego! Były już kotleciki … był MAKARON ZAINSPIROWANY PRZEPISEM J.OLIVERA … i była też TARTA . Dziś mam dla Was kolejny rewelacyjny pomysł na jego wykorzystanie! Rurki cannelloni z delikatnym serowym farszem z kremowej ricotty , doprawionej do smaku sola i odrobiną czosnku … zapiekane pod kołderką z bakłażanów i mozzarelli. Danie niesamowicie smaczne a zarazem delikatne! Polecam! SKŁADNIKI: - makaron(...)Cannelloni – 10 szt - bakłażan – 1 szt - bulion – 250 ml - cebula – 1 szt - sól - pieprz - mozzarella – 1 szt - ricotta – ok. 200 g - oliwa z oliwek – 125 ml - szczypiorek – 1 pęczek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy al dente. Bakłażana kroimy w cienkie plastry , solimy z 2 stron i odstawiamy na ok. 30 minut na papierowy

Ostra na Słodko
Cannelloni bolognese 68

Pyszne i pożywne makaronowe danie z mięsem: grube cannelloni nadziewane farszem bolognese zapieczone w sosie beszamelowym   z chrupiącą skorupką z sera żółtego, to jedno z dań które często się pojawia w mojej kuchni w sezonie jesienno zimowym, choć pracochłonne to warte przygotowania na smaczny obiad. Doskonale smakuje także odgrzewane. Składniki na 5 porcji: 500 g   grubego makaronu cannelloni(...)cienkim strumieniem mleko, cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia aż sos zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem białym oraz gałką do smaku wymieszać. W naczyniu żaroodpornym rozprowadzić cienką warstwę sosu.   Cannelloni nadziewać   mięsem mielonym układać obok siebie na warstwie sosu w naczyniu, przykryć znów sosem i ułożyć kolejną warstwę nadzianych rurek, przykryć resztą sosu,ważne jest aby sos pokrył jednolicie

Wanilia i Kardamon
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami 80

Makaron cannelloni nadziewany mięsem mielonym, papryką, cukinią i pomidorami, zapiekany z sosem beszamelowym i parmezanem. Pycha! Połączenie doskonałe, szczególnie dla miłośników włoskich smaków . To idealny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Makaronowe rurki można faszerować różnego rodzaju mięsami, serami lub warzywami. Pomysłów jest mnóstwo! Polecam Składniki: około 21 rurek cannelloni 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża czerwona papryka(...)dokładnie zalać rurki z farszem i posypać startym parmezanem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem → Naleśniki zapiekane po meksykańsku

Oryginalny smak
CANNELLONI Z MIĘSEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM 127

CANNELLONI Z MIĘSEM I PIECZARKAMI W SOSIE POMIDOROWYM Cannelloni to makaron o kształcie dużych rurek. Rurki wypełnia się przeróżnym farszem. Głównie mięsnym. Z takiego makaronu może wyjść bardzo smaczna a'la zapiekanka. Danie jest bardzo syte, pożywne i zasmakuje każdemu.  PRZEPIS makaron cannelloni 1 op. mięso mielone 0.5 kg. pieczarki 6-7 szt. cebula 1 szt. czosnek 2 ząbki

Kuchnia Paulettes
Cannelloni z farszem gołąbkowym 62

Farsz gołąbkowy z dodatkiem ryżu zapieczony w makaronie może wydawać dziwnym połączeniem jednak nic mylnego, danie wychodzi wprost wyśmienite ! Pełne różnych smaków , z pikanterią sosu paprykowego oraz delikatnością pomidorów. Cannelloni najlepiej smakuje na ciepło posypane ulubionymi ziołami np. świeżym szczypiorkiem i bazylią. W wersji z sosem czosnkowym czy ketchupem na pewno też zyska swych wielbicieli.   Składniki: 250g. makaronu cannelloni(...)osolonym wrzątku. Do miski przełożyć mięso, dodać ryż, kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wbić jajko. Doprawić do smaku suszoną bazylią, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farszem ponapełniać makaron. Cannelloni ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać sosem paprykowym a następnie pomidorowym. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. Posypać po całości serem żółtym, piec kolejne

Szczyptachili
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 129

Cannelloni (rodzaj makaronu włoskiego) kojarzy mi się nadziane mięsem mielonym , polane sosem beszamelowym i posypane żółtym serem. Ale można również dodać 1 składnik więcej i już danie robi się bardziej wykwintne. Tym składnikiem tajemniczym jest.....szpinak :) Wyszło bardzo pożywne i smaczne danie. Szpinak był moją traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawdę pyszny.   Składniki(...)makaron cannelloni ok. 20 szt op.szpinaku mrożonego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku średnia cebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy; 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szkl. mleka 3/4 szkl. wody Przygotowanie farszu Czosnek i cebulę

Różne smaki w kuchni
Cannelloni z sosem bolońskim 74

Kolejna propozycja na danie z wykorzystanie makaronu to pyszne zapiekane danie - makaron cannelloni faszerowany mięskiem mielonym w sosie bolońskim, a to wszystko zapiekane w sosie beszamelowym z odrobiną mozzarelli z wierzchu! Smak pycha! Musicie koniecznie wypróbować! Zapraszam po przepis!  Składniki: 12 rurek cannelloni sos boloński z tego przepisu: 500 g mięsa mielonego 3 pomidory butelka passaty pomidorowej(...)cały czas mieszamy, aż sos zgęstnieje i będzie gładki. Doprawiamy gałką muszkatołową, dodajemy  połowę startego sera, mieszamy i podgrzewamy, aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia. CANNELLONI: Spód brytfanny smarujemy delikatnie sosem beszamelowym, a następnie faszerujemy makaron sosem bolońskim. Najwygodniej będzie postawić makaron w pionie, a po napełnieniu przewracać na bok. Tak faszerujemy wszystkie rurki. Polewamy całość sosem

Gotuj z Mąką
Makaron Cannelloni z kurczakiem 60

Kolejny przepis na makaron cannelloni, którego stałam się fanką. Może nadziewanie makaron dla niektórych wymaga cierpliwości ale efekt końcowy jest tego wart. Zapraszam! Składniki 2 piersi kurczaka 1 puszka pomidorów w puszce makaron cannelloni (nieugotowany) 150 ml mleka 150 ml wody 1 mozzarella 1 szklanka tartego sera emmentaler (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i smażymy na patelni, doprawiamy curry(...)kurkumą, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryką. Dodajemy pomidory w puszce i gotujemy przez kolejne 7 minut aż woda odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie nadziewamy makaron cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy tartym serem i rozkruszoną mozzarellą. W miseczce łączymy razem wodę z mlekiem, doprawiamy pieprzem i ostrą papryka, wylewamy na makaron. Zapiekamy około 40 - 50 minut

Delusional Trine
Cannelloni z porem, mięsem i serem ricotta 67

Bardzo lubię różnego rodzaju makarony, różnego koloru kształtu. Ostatnio kupiłam makaron cannelloni, czyli duże rurki, które wypełnia się nadzieniem i zapieka. Szukałam różnych inspiracji co by tu zrobić, aż natrafiłam na  przepis na cannelloni z porem i szynką. Zmieniłam trochę oryginalny przepis i zabrałam się do roboty, efekt przeszedł moje oczekiwania, nie spodziewałam się aż tak pysznego dania! Składniki(...)średniej wielkości pory pół opakowania makaronu cannelloni 250 g sera ricotta 300 g chudego mięsa wieprzowego 100 ml wody 250 ml mleka 50 g sera tartego gouda Mięso kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni przyprawiając majerankiem, ostrą i słodką papryką. Pory myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w piórka. Dodajemy do mięsa, wlewamy około szklanki wody i dusimy

Delusional Trine
Warsztaty kulinarne Pasta fresca z Cristina Catese 75

wszystkie składniki  z których korzystaliśmy w trakcie warsztatów pochodziły z pobliskiego BioBazaru z Soho Factory. Jak mówi Cristina, jakość produktów jest najważniejsza ! Do ugotowania mieliśmy: świeży makaron jajeczny cannelloni z ricottą i szpinakiem tagliatelle z ragu, czyli mięsnym sosem tortellini z ziemniakami i boczkiem frappe, czyli włoskie faworki z czekoladowym sosem Farsz do cannelloni Ragu do tagliatelle(...)miejscem właśnie dla Was 🍷🍝 ! Na ich  fanpagu na FB  znajdziecie aktualną listę zaplanowanych warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Ciristinę i Marco Ghia. Tagliatelle Robi się cannelloni Nasze ciasta się chłodzą ! fot. Anna Kamińska Fot. Akademia Kulinarna Whirlpool

Kulinarne przygody Gatity
CANNELLONI Z FARSZEM MIĘSNYM Z PRZEWAGĄ PAPRYKI I PIECZAREK POD BESZAMELEM 71

nawet kolację, chodź wiem, że nie powinno się jeść takich dań o tak późnych porach, ale jak raz czasem to przecież nic się nie stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad.  Palce lizać !  Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka 0.5 kg. duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt.  małe pieczarki(...)łyżeczka natka pietruszki świeżej 2 łyżki Beszamel: mleko 350 ml.  mozzarella 1 kulka sól 1 szczypta pieprz 1 szczypta mąka 2 łyżki masło 3 płaskie łyżki Dodatkowo: makaron cannelloni ok. 200 gram Metoda: 1.  FARSZ: Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju z masłem.  Paprykę i pieczarki obrać. Paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki

Kuchnia Paulettes
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 86

mnie bardzo intensywny. Częste wyjazdy nie pomagają w regularnym prowadzenia bloga. Jest Was coraz więcej na Facebooku i to sprawia, mi przeogromną radość i motywacje! :) Dziś chcę Wam zaproponować cannelloni ze szpinakiem i ricottą. Jest to dość pracochłonne danie, ale opłaca się stać tę chwilkę w kuchni, bo jest przepyszne! Składniki:  -500g szpinaku (u mnie mrożony(...)sera ricotta  -200g makaronu cannelloni (ok. 20 rurek) -1 jajko  -1 ząbek czosnku  -sól i pieprz  -łyżka oleju  -60g tartego parmezanu  Sos pomidorowy:  -600g pomidorów z puszki  -2 ząbki czosnku  -1 cebula  -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka bazylii  -1 łyżeczka ostrej papryki  -2 łyżki

Smakuj życie!
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I SEREM 77

Cannelloni nadziewane szpinakiem i serem to pyszne danie makaronowe. Zapieczone z sosem beszamelowym i posypane parmezanem zasmakuje nie jednej osobie która nie przepada za szpinakiem(...)Składniki :  1 opakowanie rurek 250 g cannelloni Lubella 700 g świeżego szpinaku 300 g twarogu ( można pomieszać z fetą ) 1 szklanka bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki wymieszane w odrobinie wody sól, pieprz do smaku olej do wysmarowania formy

Kulinarne Fantazje Marioli
Cannelloni nadziewane pieczarkami i serem pod beszemelem. 66

połączenie, o czym mogliście się przekonać  w skandalizującym poście  Maćka (NSA i bomba?!). Ze sporymi wyrzutami sumienia, ale jeszcze większą ochotą spróbowałbym jego dania. Moja zapiekanka to cannelloni nadziewane pieczarkami i żółtym serem, a następnie zapiekane pod beszamelem. Żeby nieco podkręcić serowy smak, dodałam też gorgonzolę. Efekt osiągnęłam, chociaż dla młodszej części rodziny najbardziej podkręciłam zapach. Nie jedli(...)niech żałują. Mnie tam nie przeszkadzało ;) :) Składniki: makaron cannelloni (12-15 rurek) 500 g pieczarek 2 cebule 150 g startego żółtego sera tymianek (u mnie świeży) sól pieprz oliwa  ser gorgonzola (opcjonalnie) sos beszamelowy (3 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 2 szkl. mleka, sól, pieprz, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej) Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania