cannelloni - 394 przepisów (strona:3/27)

Cannelloni z mięsem mielonym 301

wracamy do przepisów znanych i lubianych. Przedstawiam wam moją wersje, myślę ze prostą i nieodbiegającą za bardzo od pierwowzoru, czyli cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Na pozór wydaje się być to potrawa trudna i pracochłonna, ale tak nie jest, bo wystarczy trochę wprawy, dobrej organizacji i obiad mamy szybko, pysznie jak z najlepszej restauracji. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
TRADYCYJNE CANNELLONI ZAPIEKANE POD BESZAMELEM 224

Kuchnia włoska jest jedną z naszych ulubionych. Bogata w smaki i pożywna jest idealna do serwowania rodzinie. Nadziewane cannelloni jest świetnym rozgrzewaczem na zimowe popołudnia, więc może zrobicie taki obiad na niedzielę? Pozdrawiam Was serdecznie, Ewa R. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem 210

Pomysł na faszerowane rurki makaronowe pochodzi z opakowania makaronu Lubella. To pyszne i pożywne danie. Składniki: makaron cannelloni 50 dag mięsa mielonego 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki bulionu 3 ząbki czosnku 1 puszka zielonego groszku 20 dag żółtego sera 50g masła 3 łyżki mąki 2,5 szklanki mleka s ó l, pieprz   gałka muszkatołowa zioła prowansalskie olej Sposób(...)dodajemy odsączony groszek. 2. Sos beszamelowy: rozpuszczamy masło na patelni, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Stopniowo wlewamy mleko cały czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 3. Surowe cannelloni napełniamy farszem mięsnym, układamy jednowarstwowo w naczyniu ż aroodpornym wysmarowanym olejem. Całość polewamy sosem beszamelowym. Przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Nastę pnie całość posypujemy

Kuchnia domowa Ani
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 230

Cannelloni, czyli zwinięty w grube rurki makaron to jeden z najbardziej rozpoznawalnych na świecie składników kuchni włoskiej. Dzięki swojej formie możemy swobodnie napełniać go różnego rodzaju nadzieniem, a potem zazwyczaj zapiekamy go z jakimś sosem. Choć mechanizm jest więc zwykle ten sam lub przynajmniej podobny, to rozmaitość farszów i sosów sprawia, że przepisów na to danie jest co niemiara(...)początek proponujemy jeden z „klasyków” w tym zakresie, czyli nadzienie z mięsa wołowego z dodatkiem warzyw oraz zapieczenie tak wypełnionego cannelloni pod sosem pomidorowym wg naszego przepisu. Chociaż to danie „całoroczne”, sugerujemy, aby w miarę możliwości, zwłaszcza jesienią, dodać do farszu dynię. To warzywo doskonale łączy się bowiem z pomidorami czy czosnkiem. Poza sezonem dyniowym można jednak spokojnie użyć marchewki

Kulinarna Pokusa
Bakłażanowe cannelloni czyli zapiekanka z bakłażana 130

dodałam jeszcze resztę mozzarelli, której nie zużyłam do roladek. Piec w nagrzanym piekarniku – 190 stopni – około 25 minut. Smacznego Inspiracja: Cook step-by-step   Post Bakłażanowe cannelloni czyli zapiekanka z bakłażana pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Cannelloni ze szpinakiem 141

Obierz cebulę i posiekaj, następnie podsmaż ją na oliwie z oliwek. Dodaj rozmrożony szpinak i podlej połową szklanki wody. Kiedy woda ze szpinaku odparuje, dodaj jajko

Kredowe Menu
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 185

Dzisiaj obiad jednopateniowy, który skradł serca mojej rodziny. Po pierwsze jest mięso i ziemniaki, które zaspokoiły głód mężczyzn, a po drugie jest moja ulubiona cukinia i

Niezły Młynek
Zapiekane cannelloni z parówkami 283

Parówki (tak, tak, od czasu do czasu je jadam) nie zawsze muszą być podane na śniadanie, można z nich również wyczarować bardzo smaczne i naprawdę ciekawe

Kraina Miodem Płynąca
Cannelloni ze szpinakiem 194

Z cyklu makaronowa rozpusta raz w miesiącu :) Przepis z opakowania makaronu uprościłam, jak umiałam. Składniki: - 1 opakowania makaronu (20 dkg), - 2 opakowania mrożonego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Nadziewane cannelloni 134

Cannelloni jest włoskim makaronem o kształcie dużych rurek. Nadziewane cannelloni Nie podajemy go nigdy samego lecz zazwyczaj nadziewamy. Jako nadzienia użyć możemy dowolnej mieszanki warzyw czy mięsa bądź połączenia obu. Nafaszerowany makaron zapiekamy z sosem. Może to być np. sos pomidorowy czy sos beszamelowy. Dodatkowo makaron przed zapieczeniem bardzo często posypujemy żółtym serem. Jako nadzienia użyć możemy również serka(...)się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania cannelloni z serem feta. 15 dkg krewetek 25 dkg ricotty 15 dkg sera feta 2 jajka 1/4 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 czerwona papryka 12 rurek cannelloni 1 łyżka oliwy

mecooks
Cannelloni z mięsem mielonym 55

domu. Można go zakupić w różnych kształtach grubościach, a nawet kolorach. Najczęściej wykorzystywany makaron to tradycyjny nitki, rurki, kokardki czy makaron spaghetti. Tym razem w naszym domu zagościł makaron cannelloni. Rurki cannelloni to świetna baza do wielu smacznych dań i przekąsek. Można je nadziewać różnego rodzaju farszem – mięsnym, warzywnym czy też rybnym. Tym razem przygotowałam cannelloni(...)farszem mięsnym z dodatkiem sosu pomidorowego. Całe danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy podsmażyć mięso z dodatkiem cebulki i czosnku. Następnie nafaszerować nim rurki cannelloni i zapiec z dodatkiem sosu pomidorowego. Wierzch posypać serem żółtym i gotowe. Proste prawda? A jakie smaczne! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis. PRZEPIS NA CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki FARSZ

Przepiski.pl
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą 135

Opis Cannelloni ze szpinakiem i ricottą: Cannelloni ze szpinakiem i ricottą to propozycja na wyjątkowy obiad. Nie zawiera on mięsa, co idealnie sprawdzi się na danie wegetariańskie. Cannelloni to rodzaj włoskiego makaronu, który swoim wyglądem przypomina duże rurki. Najczęściej nadziewa się je mięsem mielonym z dodatkiem sosu pomidorowego lub beszamelowego. Jednak w chwili obecnej mamy wiele różnych odmian. Coraz bardziej(...)popularnym farszem cannelloni staje się szpinak z dodatkiem ricotty. Jest to bardzo szybki i prosty przepis do przygotowania. Wykorzystujemy łatwo dostępne składniki co jest ogromnym plusem tego dania. Z pewnością cannelloni ze szpinakiem i ricottą pokochają wszyscy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 150 g mrożonego szpinaku 150 g sera ricotta 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem 209

Nieśmiały groszek króluje w cannelloni :)   Dryń. Dryyyń! Drrrrrryyyyyyńńńńń! Dryń, dryń, dryń, dryyyyyyyyyyyyyyń!!!Przeraźliwy dźwięk wrzeszczącego telefonu wyrwał mnie nieprzyjemnie z objęć Morfeusza.  - Czego!!!?... - wdzięcznie powitałam rozmówcę. - A co ty jeszcze śpisz? - dziwi się rozbrajająco Pan Mąż. - Spałam... W końcu resztki urlopu jeszcze mam. Kto mi zabroni spać do 11? - mój głos nabrał delikatnie krwiożerczego tonu. - Nooooo ten tego(...)drodze z pracy - Pan Mąż w końcu przeszedł do konkretów. Wino? Po kiego grzyba teściowi wino potrzebne??? Przecież z trunków preferuje piwo ... - wewnętrznie debatuję. - No bo do tego Twojego cannelloni to bym z chęcią toast wzniósł lampką czerwonego - dyplomatycznie chwali moje kulinarne wyczyny wiecznie głodny Pan Mąż. Aaaaaahhhhh... Uffffff... Z ulgą doznałam oświecenia pamięciowego. Nie o wizytę teścia jednak małżonkowi

Grunt to przepis!
Masa ziemniaczano-groszkowa na 2 sposoby 135

Nadszedł czas na sprzątanie lodówki i wykorzystanie różnych resztek ze spiżarni. Trochę groszku mielonego i zapomniany ziemniak stały się podstawą dwóch różnych wegetariańskich dań: bezglutenowych placuszków oraz kilku cannelloni znalezionych w szafce.  Składniki (na 5 cannelloni i 6 placków): Masa ziemniaczano-groszkowa 100 g mrożonego groszku duży ziemniak sól pieprz łyżeczka czosnku niedźwiedziego Cannelloni 5 dużych rurek cannelloni masa(...)Blanszować ok. 2 minut. Odcedzić i zostawić do ostudzenia, a potem zmiksować blenderem ręcznym razem z czosnkiem niedźwiedzim. Ziemniaka wymieszać z groszkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nafaszerować cannelloni masą ziemniaczano-groszkową, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Do naczynia dodać opłukane i pokrojone na połówki pieczarki, pokrojoną na ćwiartki cebulę i łyżkę masła pokrojonego w kawałki. Posolić Do naczynia

Weekendy w domu i ogrodzie